Jonah Kusi-Asare Längd
Jonah Kusi-Asare Längd

Jonah Kusi-Asare Längd – Jones Kusi-Asare, även känd som Doktor Jones, föddes den 21 maj 1980 i Ghana. Han är en svensk fotbollsspelare (anfielder). För närvarande är han anställd som fritidspedagog på en skola i Rinkeby.

När han fyllde 16 flyttade han till Sverige och började sin proffskarriär hos Vasalund/Essinge IF. Han skrev på ett fyraårskontrakt med Djurgården 1999 och spelade i klubbens utställningssäsong det året.

Efter det skrev jag några verser på för i Grazer AK, Tyskland, i slutet av år 2001. Hans nästa klubb var Denilzispor i Turkiet, där han spelade en väldigt kort period. Kusi-Asare återvände till allsvenskan sommaren 2003 och började skriva för Landskrona BoIS.

Han återvände till Djurgården för säsongen 2005, då han vann International Skytteligan inte en gång utan två gånger (2005 och 2006) och en gång (2001) till. Danska förstadivisionen (2009-2010): Efter att hans kontrakt löpte ut med Djurgarden i slutet av 2008 skrev han på med Esbjerg fB i danska förstadivisionen året därpå.

Jones Kusi-Asare var aldrig en anställd på Esbjerg fB; han behövde bara agera ur karaktär några gånger. Under en hel och en halv säsong spelade Esbjerg nio ligamatcher. Mellan 1 september och 31 december 2010 lånades Kusi-Asare ut till lborg BK där han spelade tre ligamatcher och gjorde ett mål innan säsongen var slut.

Den 26 januari 2011 klarade Kusi-Asare sina medicinska examen och blev godkänd för att spela för säsongerna 2011 och 2012 med den svenska toppklubben Assyriska FF. Därmed återförenades Kusi-Asare med klubbens tidigare Djurgarden kamraten, Stefan Batan.

I sin första match med Assyriska, som spelades hemma mot Hammarby, gjorde Kusi-Asare matchens enda mål. Men han uppfyllde aldrig sitt kontrakt, och den 3 mars 2012 gjordes det klart att Kusi-Asare och assyriska sätt är olika.

Efter att ha tagit två års uppehåll från fotbollen skrev Kusi-Asare på med den svenska sjätteklubben Jarlaberg IF. Supertalangen gjorde debut mot Varberg; Pappan är en stor Djurgårdsprofil, men det blev AIK för Jonah Kusi-Asare.

Supertalangen, alla då 16 år gamla, gjorde debut för klubben i en match mot Varberg. En odefinierbar känsla, som han uttryckte det. Jonah Kusi-Asare har tränat med AIK den här veckan efter att ha fått chansen att spela försäsongsmatch mot IFK Norrköping.

Mot Varberg bytte in som supersub i den 81:a minuten och blev AIK:s yngste allsvenska debutant någonsin. Att göra sin debut är en spännande upplevelse. Skönt med tre stjärnor också. En odefinierbar känsla, enligt 16-åringen som var nöjd med sin satsning.

Jag fick lite feedback och tyckte att jag gjorde ett bra jobb. Det var ett hack i dina ocks. Det var ganska nära. Jag tänkte inte så mycket på det; allt jag ville göra var att få det på papper.

Försökte fånga några strålar vid Djurgrden

Kusi-Asare saknar fortfarande A-seriekontrakt, men han har fått träna med A-laget. Det var tufft att få fart i starten, men stadiga framsteg garanterar framgång. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? En tekniskt kunnig jättestammare. Vilket är fantastiskt.

Jones Kusi-Asare, en framstående figur i Djurgården, är Kusi-Asares pappa. Han spelade med klubben i två år och vann SM-guld 2005. Jonah har en skissartad förståelse för sin sons AIK och varför det blev till.

Det finns faktiskt ingen aning. Har Jones Kusi-Asare inte gjort några försök att ta dig till Djurgrden? Lite kansk — Jo. När jag var lite äldre. Räkna med speltid, Kusi-Asare räknar nu med mer speltid i den blivande AIK-trojanen.

Det tycker jag faktiskt. Jag vill spela så mycket som möjligt och vara med i laget för varje match. Henning Berg om det slutgiltiga beslutet att släppa Kusi-Asare. Han har tränat med oss ett tag nu och avslutat den sista cykeln.

Jag vet inte varför, men han brukade vara startspelare och spela i Gothia Cup. Nuförtiden tränar och spelar han dock på förstalaget. Det är en enorm tunga som precis börjar få smak för det nu. Det var en fantastisk möjlighet att lära sig för honom.

Som Jonah Kusi-Asare uttrycker det, “De sa att jag var för ung”. Han har jämförts med Zlatan trots sin unga ålder, och han har pratats om som ett möjligt transfermål för toppklubbar som Juventus. AIK:s 15-årige Jonah Kusi-Asare var en av rookiesna när de spelade mot IFK Norrköping i en träningsmatch.

Lagets huvudtränare, Andreas Brännström, sa “Han gjorde ett bra matteprov igår, så vi vet, och nu står han med AIK:s a-lag.” “De sa att jag var för ung”, sa Jonah Kusi-Asare. När du stoppar den i munnen säger Zlatan: “Var en liten extra kick.”

Jonah Kusi-Asare Längd

Han har jämförts med Zlatan trots sin unga ålder, och han har pratats om som ett möjligt transfermål för toppklubbar som Juventus. AIK:s 15-årige Jonah Kusi-Asare var en av rookiesna när de spelade mot IFK Norrköping i en träningsmatch.

Lagets huvudtränare, Andreas Brännström, sa “Han gjorde ett bra matteprov igår, så vi vet, och nu står han med AIK:s a-lag.” Jonah Kusi-Asare togs in för säsongen av AIK från BP. Största delen av hans tid i AIK har ägnats åt ungdomsprogram.

Men i måndags, i en träningsmatch mot Norrköping, gjorde han debut för A-serien. Han var bara 15 år då. Arm i arm förbjuder Sveriges lagar reklam för spel. Men inte Jonah Kusi-Asare; hans reklam var skev.

De sa att jag var för ung, så jag fick tejpa över det. Slutresultatet blev 2-1, där AIK gick över. Nu har han sommarlove. AIK:s huvudtränare Andreas Brännström hävdar att Jonahs sommarfödsel var en bris, så han kan äntligen träna tillsammans med laget på riktigt.

Det är jättebra. – Det är kul. Han klarade sitt matteprov igår, som alla vet, och är nu officiellt med i AIK:s a-lag. Det är lätt att glömma hur unga de egentligen är. Verkligen, det är coolt. Han hade tränat med oss hela veckan.

Han har gjort sig stolt. Nu när han har sommarlov kan han tillbringa några veckor hos oss. Han bosätter sig. Det är svårt att dra ner dem från den där sittplatsen. Liknar Zlatan Ibrahimovic: Kusi-Asare är smidigare, längre och mer tekniskt skicklig. Han berättar att han ofta hör folk säga att han liknar Zlatan på det här sättet.

Även om han nyligen skrivit på med AIK har han blivit scoutad av större klubbar. Fotbollskanalen har tidigare diskuterat Serie A-klubbarna Juventus, Benfica, den svenska klubben FC Köpenhamn och det österrikiska kraftpaketet Red Bull Salzburg.

Det är fantastiskt att lyssna på. Det är häftigt att de känner igen mig. Jag har alltid velat spela i ett annat land. När jag får reda på att de vill ha mig vet jag att de är intresserade av mig. Det är vid den tidpunkten som människor blir glada och kompatibla, som han uttrycker det.

Han är dock för tillfället mer mån om att etablera sig i AIK än att lämna det. Jag planerar att träffa A-Lage för att skriva på ett kontrakt. I Djurgrden, där Papa Jones brukade spela. Jones Kusi-Asare, Jonahs pappa, spelade i Djurgardens IF i två terminer och tog hem ett antal troféer under sin tid där, bland annat SM-pokalen från 2005.

Skulle han ha något emot om du spelade på Djurgården? Uppenbarligen var det det han ville. Förklarat av Jonas. De var inte alls intresserade så vi gick vidare. Mitt mål var att göra det stort. AIK var en bättre arbetsplats.

Vad sägs om en promenad i Djurgrden? Nej, fast jag har varit på många matcher. Det skulle vara kul att spela en match mot dem. Vad exakt ville pappa Jones säga idag? Haha. A.I.K., din idiot. GÖTEBORG. Jonah Kusi-Asare, 16, tävlar i Gothia Cup som ungdomsspelare.

Nu är dessa AIK-löner bara enorma. Hans tränare George Moussally sa till svenska sportnätverket Fotbollskanalen, “Vi kommer att se honom i många år i de största ligorna.” AIK P17 slog ut Beyond Limits of Nigeria i kvartsfinalen i Gothia Cup på torsdagskvällen.

Nu väntar det colombianska laget Deportivo Cali i semifinalen. Jonah Kusi-Asare, 16, gjorde matchens första mål i 4-1-segern. Trots att hon är född 2007 spelar Anfallaren i 06-klassen. Hans tränare har precis tagit honom.

Det är en spelare över och över normen. Han briljerar på alla områden. AIK P17-tränaren George Moussally tjatar om hur stark och tekniskt skicklig hans spelare är och tillägger: “Han kan göra mål från ingenstans.”

Det är en spelare med en ljus framtid framför sig. Primater betar. Tro det? Utan munchies. Den här 16-åringen är Jones Kusi-Asare, son till den ursprungliga Djurgårdstjuven. Än i dag spelar han för AIK:s P19-liga och har redan loggat minuter för klubbens A-lag i en träningsmatch mot IFK Norrköping.

Det verkar som att han gör det han vill. Om jag ska svara ärligt så får han göra vad han vill. Det är en spelare att hålla ett öga på eftersom han bara kommer att bli bättre med tiden. Lite konstig fysik. Bra på toppen, kan hugga, och snabb och kraftfull.

Hur tjock är du? Om rutin etableras kommer han bara att fortsätta förbättras. Enligt Moussally har han en ljus framtid framför sig.

Jonah Kusi-Asare om kärleken till hans tränare:

Jag tycker verkligen om att höra detta. Om allt går bra kommer jag att kunna spela i de största ligorna också. Vart vill du gå i fotboll? Försök få ett A-seriekontrakt med AIK. På sikt vill Kusi-Asare lämna Afrika för Europa och växa sig så stor som mänskligt möjligt.

Jonah Kusi-Asare Längd
Jonah Kusi-Asare Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *