Kerstin Granlund Sjuk
Kerstin Granlund Sjuk

Kerstin Granlund Sjuk – Vid 55 års ålder bestämde hon sig för att lämna sitt jobb. Idag fyller galenskaparna Kerstin Granlund 70 år som fick diagnosen ovariesyndrom. Hon sa att det var väldigt svårt för henne att acceptera i en intervju med Aftonbladet. I varje revy- och tv-program producerat av de svenska komedigrupperna Galenskaparna och After Shave har Kerstin Granlund porträtterat den kvinnliga huvudrollen.

Hon hade varit i kontakt med Claes Eriksson, en komikerförare, sedan 1972 då han övertygade henne att gå med på Westgate Student Exchange. På lördag åker Kerstin Granlund till “halvöppet hus” i Göteborg för att fira sin födelsedag. Denna dynamiska kvinnas drömmar ledde henne till området psykologi, även om hon i hemlighet önskar att hon hade valt ett annat yrke.

Beslutet att kliva in var korrekt. Min sena lektion fortsatte trots att jag också koordinerade ett stavningsbi. Att stå på scenen och kunna ryta var en absolut blast. Thanksgiving har aldrig varit en känsla jag har känt för hur saker och ting blev. Galenskaparna och After Shave förärades med ett “Hederspriset till Gösta Ekmans minne” under 2017 års Barncancergalan. Claes, Jan, Kerstin, Anders och Per är alla familjemedlemmar i Eriksson.

Hon tar upp en del oro över sitt samarbete med Claes Eriksson. Att ta ett språng i tro är det enda alternativet. Framträdandet på “Macken” var vårt avbrott, men vi kunde snabbt vässa oss under våra tre givande pass i Stockholm och Göteborg. Efter en anmärkningsvärd löpning tog Kerstin Granlunds karriär plötsligt slut vid 55 års ålder.

Efter ett tag försvann spänningen. Att tejpa svetten gjorde det lite värre. Efter att ha träffat läkaren fick jag veta att jag har ett matningssyndrom. “duktig flicka”-syndromet var en annan sjukdom han nämnde. Det var för komplicerat för mig att förstå. Jag berättade för mina föräldrar att läkaren hade föreslagit en resa för mig. Alla andra sa “Vad synd”, men jag saknar fortfarande ord.

Vilket symptom såg du?

Symtom inkluderar omfattande rodnad, oregelbundna hjärtslag och betydande andningssvårigheter. Jag tyckte att det var ganska svårt att få diagnosen. Då regnade det lite, men nu är det bara trist.
Har du återvänt till stan? Inom, och det är ganska trevligt. En kvinna som jag pratade med på Galenskaparna i lördags påpekade hur lika vi var, vilket fick mig att må bra. Jag angav att “de säger det” precis. När jag sa mina äldre kusiner namn kände jag en klump i halsen.

Finns det några Galenskaparna eller After Shave-medlemmar som är släkt med “farbröderna”?

Vi har såklart hand om Lorensbergsteatern. På hösten ser vi en strimma av hopp, men det är bara början.

Vad har varit den mest minnesvärda aspekten av din karriär hittills?

När “Macken” lanseras kommer alla att kunna höra musiken. Tidigare framförde vi “Macken” live på scen och under finalen sjöng vi “Gött å leva” medan publiken entusiastiskt sjöng med varje kväll. Jag kände fortfarande att det var otroligt även när jag inte stod på scenen, vilket var ganska ofta.
Bland rollerna i “Macken” finns Claes Eriksson och Kerstin Granlund.

Kerstin Granlund var en välkänd

Jag är Kerstin Marianne Granlund Wedin. Den 17 juni 1951 kom denna individ till denna värld i Främmestads socken. Alla Maken Mats Wedins husdjur anses vara en del av hans familj. Artist: Come och After Shave 1978 inkluderade båda föreställningar av Galenskaparna.

Från 1976 till 1983 klev in för Hagge Geigert. “Macken”, “En himla många program” och “Stinsen brinner” är bara några av de program som använde honom. Produkten har en 70-årig historia. Kerstin Granlund hade redan lämnat röda mattan när jag blev 55 år. Den älskade stjärnan öppnar upp om sitt liv efter katastrofen.

Det var hennes läkare som rekommenderade semester, så hon berättade det för sina föräldrar, säger hon till Aftonbladet. En grupp barn kommer att titta förbi Roy och Rogers hus. Tonern hävdar att många upplever det igen. Otaliga tolkningar av “Galenskaparna” och “After Shave” har lyckats vinna över svenskar, och “Macken” är inte annorlunda.

En av Sveriges mest populära komedigrupper, Claes Eriksson och gänget, har nått stora framgångar sedan starten. En medlem i gruppen har varit märkbart frånvarande från allmänheten under de senaste åren. Förr i tiden återvände Kerstin Granlund segrande efter att ha spelat varenda kvinnlig roll i komikertruppens produktioner. Som svar intog den berömda personen scenen igen.

I en intervju med Aftonbladet berättar den nyligen fyllda 70-åringen om sitt beslut att sluta uppträda med komediensemblen på scen. Dessutom säger hon, “Det var chockerande och svårt att förstå.” Hon berättade för sina föräldrar att hon behövde en paus efter att ha hört läkarens rekommendation.

“Därför är diagnosen vett att acceptera.” Hjärtklappning, oligus och andningsbesvär var några av de symtom som Kerstin beskriver. Jag tyckte att det var ganska svårt att få diagnosen. Då regnade det lite, men nu är det bara trist.

Medarbetarna är drivkraften bakom Lorensbergsteaterns framgångar, och stjärnan är fortfarande vän med dem trots sin minskade scennärvaro. På scenen älskade vi att höra allas magskratt. Mina varmaste hälsningar. Jag hoppas att vi kan gå tillbaka och tillbringa dagen där. Vad mycket charmigt!

Kerstin Granlund Sjuk

Om du är intresserad av att följa Nöjeslivet på Instagram kan du göra det genom att klicka här. Det skulle ha varit Peter Rangmars 67-årsdag i fredags. Vi hedrar en fallen stjärna som stått med svenskarna länge. Tragiskt nog förlorade Galenskaparna och After Shave-stjärnan sin kamp mot hudcancer när hon bara var 40 år gammal.

Jag tror inte vi förstod hur allvarligt det var, säger Kerstin Granlund, kollega, till Aftonbladet.
After Shave och Galenskaparna har tagit hand om svenskarna under en längre tid. De två separata grupperna från Trollhättan och Göteborg bildades i början av 1980-talet genom en sammanslagning. Tillsammans med Jans bror har gruppen sedan dess utökats med Kerstin Granlund, Knut Agnred, Per Fritzell, Claes och Anders Eriksson.

Tillsammans med den älskade komedi- och musikgruppen var Peter Rangmar medlem fram till 1997.
Men efter en utdragen kamp med hudcancer dog Rangmar den 24 maj 1997, vilket signalerade ett kraftfullt ingripande från gudarna. Den berömda skådespelaren som spelade klientens roll som den färgstarka Opeln i succéprogrammet “Macken” Han hade de mest orealistiska förväntningarna på att återställa sitt fordon. Under bilden fortsätter den att utspelas.

Hon led av ett sväljsyndrom och fick lämna scenen för femton år sedan; men 2022 firar hon 40 år med Galenskaparna After Shave och släpper en ny video. Av alla klassiska figurer är “Roy och Roger” från succéfilmen “Macken” från 1986 den första. I den gestaltade Kerstin sjutton (!) karaktärer, en av hennes favoriter, “den beiga kundens fru” som smög omkring i verkstaden.

Kerstin hävdar att, som en något utdragen komedi centrerad kring Trollhättan, var det ingen av oss som riktigt trodde att den skulle bli så populär. Den enda Claes. Och Claes var spot-on än en gång! Personen är bosatt i norra delen av Glöskär, bortom Kungälv. Två hundar, Gerd och Mats Wedin, bor hos sina mänskliga släktingar, Maken och Bojjan.

Vem är Revys konstnärliga ledare och scenledare?

“Kom med i Galenskaparna” och “After Shave” från 1979 är bra ställen att börja på. Spelade golf med Hagge Geigert. Den har medverkat i program som “Macken”, “En himla många program” och “Stinsen brinner”. Aktuell “De ska va gôtt å leva” släpptes som dokumentär i september 2022.

Medlemmarna i galan som bildade After Shave var Jan Rippe, framlidne Peter Rangmar, Kerstin Granlund, Claes Eriksson, Anders Eriksson, Knut Agnred, Per Fritzell, och Jan Rippe. Efter att ha slagit sig in på en psykologanställning förföljdes även Kerstin, som var student, av Claes i ett lekfullt studentförhållande. Filmen “Västgötaskoj” markerade Kerstins debut 1972, ännu ett jubileum!

Påminner det dig om din första roll?

Isadora Björk: Som hemmafru, ja. “Du är ju alltid här, lika bra du är med i föreställningen,” sa Claes. Kerstin hade vårt inte svårt hungri att stå på scenen själv. Först ska jag intyga. Jag var så trött på frukt att knanan skulkade bara för mitt eget bästa. Men vid den andra föreställningen var något fel!

Resor och prestanda

Komediensemblen Utan tons modifierade låten på 1970-talet och framförde den på folkparksturnéer och olika krogevenemang. Jag gjorde också några underhållande radiosketcher med Claes och Anders vid ett tillfälle. Från ungdomen minns Kerstin till Galenskaparna. Förutom att hennes farbror och pappa bråkade utanför Trollhättan vet hon inte så mycket om uppsättningens ursprung. Jag tyckte också om att skriva och uppträda på scen i skolan under den tiden. Men när jag väl nådde tonåren försvann all karisma.

Under din tid som psykologistudent, har du stött på något nytt?

Kerstin förnekar att göra ett sådant uttalande. Det tog inte lång tid för mig att förstå att skrika på scenen var mycket bättre än min praktik på en skola. Det har aldrig varit något jag har sett fram emot! En dotter till galenskaparna, Kerstin Granlund sa: “Jag fick betala ett pris, genom min hälsa.”

Den komiska trion After Shave släpper en ny film för att hedra sitt 40-årsjubileum. Kerstin har dock redan tagit upp frågan om det krävdes någon psykologisk utbildning eller inte för att hantera gruppens överflöd av män. Jag har aldrig ansett det som en prestation att vara den enda kvinnan i en grupp.

I det fallet tog jag det som ett gott tecken. Det visar sig att jag har många rollalternativ!
After Shave skapades av Galenskaparna 1982, samma år som premiären av “Skruven är lös” ägde rum. På grund av framgångarna i Göteborg utökades de fyra tilltänkta föreställningarna till 35. Samtidigt fick han besked i Stockholm att “ensemblen varken kan sjunga eller agera och dessutom saknar övertygande personligt uttryck, vilket inte gör saken bättre.”

“Det är inte lika liv längre”

“Cyklar”, “Stinsen Brinner”, “Alla ska bada” och andra hits följde på det andra albumet.

Kerstin Granlund Sjuk
Kerstin Granlund Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *