Lucas Bergvall Familj

Lucas Bergvall Familj
Lucas Bergvall Familj

Lucas Bergvall Familj – Efter att hans bror Theo presenterades i torsdags är det nu dags för Lucas Bergvall att göra debut. Att Lucas kallas för den mest kända fotbollsspelaren född 2006 i Sverige är knappast en överdrift. Som mittfältare för kustom-futuristiska BP 06-1 har han tävlat i och vunnit ett antal prestigefyllda turneringar runt om i Europa. Sedan han var 16 år gammal har han spelat i A-ligan för Brommapojkarna där han har varit med i totalt fem superettanmatcher och varit med om att leda BP tillbaka till allsvenskan 2022.

Intresset för honom har varit enormt över hela fotbollsvärlden av uppenbara skäl. Men strömmen vände på Djurgrden, och Bosse Andersson får nu stoltsa med en till synes efterspårad skalp i vinterns transferfönster, medan Lucas själv är mycket nöjd med att ha skrivit på de senaste tre åren med DIF.

Det var ett nöje att skriva för Djurgrden. Det känns som ett stort steg framåt i min karriär, och jag går med i en grupp som jag tror kommer passa mig bra just nu, säger Lucas som har prioriteringarna raka.Jag hade många alternativ, men det kändes som att ta nästa steg i Djurgården var det bästa för mig. Det är inte pengarna som spelar roll utan känslan man får och jag fick en bra känsla för hur Bosse (Andersson), Peter (Kisfaludy) och alla andra i föreningen jobbar när jag besökte Djurgården.

När man överväger Lucas familjehistoria är det faktum att han sover bekvämt på Djurgården inte särskilt anmärkningsvärt.Vi är en djurparksfamilj och min mamma spelade för Djurgården i tre år, förklarar Lucas, som också hade Peter Kisfaludy som tränare under en stor del av sin tid i BP.

Det kan ha haft en viss effekt, men i det stora hela är det förmodligen inte det som spelar någon roll i slutändan. Här spelar alla upplevelser jag gjort på Djurgården och de intryck jag fått av föreningen.Lucas spelade i mitten för det svenska landslaget, BP 06-1, coachat av Peter Kisfaludy, som vann i stort sett varje turnering man gick in i både Sverige och Europa.

Under 2019 vann vårt svenska kollegiala lag fem av de största turneringarna i hela Europa, och det kändes fantastiskt. Det har redan haft stor inverkan på mig, och skillnaderna är inte så stora som många kanske tror. Folk tror att utländska klubbar har överlägsna akademiska program, men så är inte nödvändigtvis fallet.

De kanske har bättre resurser och mer pengar, men spelar du bra fotboll kan du ändå avancera rejält. Vi fann att antalet anställda eller tillgängliga ekonomiska resurser inte spelade så stor roll. När vi spelade mot Bayern München skickade de sju tränare, men vår tvåmannatränarstab och slarviga spel hjälpte oss att vinna med 3-0. Som ett resultat blev det tydligt att detta var början på något mycket större, och jag tror att alla i ligan var medvetna om detta.

Lucas var lagkapten för BP 06-1 och besitter naturliga ledaregenskaper.Det finns en stor del av det här hos mig. Men ända sedan jag började spela ofta med äldre spelare har det blivit rutin. Jag kan uppenbarligen inte gå med i en äldre trupp vid 16 års ålder och omedelbart ta kommandot över fartyget, men jag gillar att tro att jag var en ganska bra kapten under min tid i den brittiska flottan.

Jag försökte hjälpa laget och vara en positiv inflytande hela tiden, och det blev bra till slut, säger han; Lucas har också begravt sig i svenska P06-ligan med hjälp av en cykel.Det är fantastiskt att få chansen och prova på att göra det bästa av det. Jag känner en enorm stolthet och tacksamhet över att ha blivit utsedd till kapten för markstyrkan.


Snart kommer Lucas tillbaka från en säsong som överträffade alla förväntningar och hjälpte till att föra BP tillbaka till Allsvenskan, där han spelade totalt elva matcher.Jag flyttades upp till A-ligan den sommaren och gjorde min debut hemma mot Grizzlies. Jag spelade fyra matcher från början och ytterligare tre bakifrån, totalt fem.

Den här möjligheten betydde mycket för mig som fotbollsspelare och person när jag var 16 år. Erfarenhet har vunnits och jag har lärt mig mycket av de mer rutinerade spelarna både i träningen och på planen. Så det var ett stort steg för mig, och jag hoppas på att få någon liknande träning här i Djurgrden.

Tärningsmässigt fick Lucas 1+1 och båda hans tärningar kom från att jobba med sin bror Theo, som nu också är klar för DIF.Vi har arbetat bra tillsammans med strategin och drivit varandra för att nå våra mål. Vi har haft några strider under hela året, men vi spelar fortfarande bra tillsammans.

Om du tittar noga på Lucas förmågor på planen, kommer du att se att han kan spela vilken position som helst på ett tremannamittfält och skulle älska att ta ansvar för spelet. Jag är en mittfältare som trivs i en central roll, Därför kommer du ofta hitta mig som nummer åtta i en 4-3-3-formation. Stark med bollar och skicklig på att köra upp och hämta bollar med mitt passningsspel.

Lucas Bergvall Familj

Jag har spelat mycket BP P19 och P17 som en 6:e plats spelare under de senaste två säsongerna. Det passade mig perfekt, och jag spelade till och med sexa i BP:s senaste Super League-match. Jag känner mig trygg där, därför kan den rollen passa mig bra. Sedan dess har jag också spelat som 10:a i 06-ligaspelet, och det är klart att det fungerar också. Men jag föredrar att spela som 8:a eller 6:a eftersom jag tycker om att ha mer kontroll över spelet.

Men det är mer att hantera ett elitlag i fotboll än att bara spela matchen, och Lucas måste kontrollera planeringen för att se till att laget har tillräckligt med tid att göra mål. Det blir mycket skola och fotboll. Vissa dagar gick BP-elever upp klockan 8:00 på morgonen, tränade från 9:30 till 13:30 och gick sedan till skolan från 16:00 till 17:30, med lite ledig tid.

Ungefär som en hel arbetsdag, men du måste rulla med det för du kan inte tacka nej till en sådan här möjlighet när du är ung. Men skolan är verkligen viktig eftersom man aldrig kan förutsäga vad som kommer att hända i framtiden, och det är bra att ha något jag kan bygga vidare på om jag någonsin skulle finna mig själv oförmögen att spela fotboll igen.

En framtida försäkring som förhoppningsvis aldrig kommer att behöva användas; i januari kommer Lucas att börja träna med ett DIF som har en exceptionellt robust säsong.Djurgården har gjort det exceptionellt bra i år, både i Europa och i allsvenskan med en andraplats. Eftersom 2023 är det sista året i Conference League skulle det vara en stor utmaning att spela i grupp med Molde, Gent och Shamrock. Ett imponerande intryck gjort i hela Europa av en svensk lag; det ska bli jättekul att besöka Djurgården vid en sådan tidpunkt.

Dessutom väntar en del av den mycket optimistiska DIF-prognosen på byggstart.Förutom att ha min bror Theo närvarande är jag också väldigt bekant med André Picornell och känner Wilmer Odefalk ganska väl. Sedan dess har jag spelat mycket med Isak Alemayehu i P06-ligan, så vi är på god fot. Jag känner också många från DIF P19 och P17 och har träffat Joel Asoro några gånger. Men det ska bli kul att träffa och lära känna resten av A-seriespelarna, säger Lucas, som förstås vet allt om den hårda konkurrensen.

Mange Eriksson, Hampus Finndell och Rasmus Schüller, som alla har tillbringat större delen av sina karriärer i mitten av fältet, garanterar en hård konkurrens. Det är bara något man måste lära sig att leva med och jobba med. Jag kan lära mig mycket av dem och växa som person först, men jag ska jobba så hårt jag kan och göra allt jag kan för att försöka få en plats vid bordet.

Lucas tankade rullen Han har ventilerat källaren med en Kim & Tolle träningsduo som har markerat exakta färdlinjer.Vi träffades där för någon vecka sedan, och det bidrog till att göra Djurgården till det självklara valet för vår företagskonferens. När det står klart att tränarna och hela föreningen vill att jag kommer så mår det bra.

När man kan åka runt på Kaknäs, träffa fisken och lära känna alla som arbetar i föreningen får man en mycket tydligare bild av hur Djurgården fungerar. Sammantaget gav det ett bra första intryck och var utan tvekan en faktor i slutresultatet, och idag, den 9 januari, börjar det första träningspasset av vad som lovar att bli en mycket intressant säsong.Jag planerar att jobba så hårt jag kan och lära mig så mycket jag kan. Efter att ha börjat träna i januari säger Lucas: “Det här känns som det rätta steget i min karriär, och jag förlänger just nu.”

Lucas Bergvall och Bosse Andersson

Med tanke på hur många klubbar som har begärt en underskrift av Lucas Bergvall finns det all anledning för sportchefen Bosse Andersson att dra en cigarr ur humidoren nu när den 16-årige mittfältaren har gjort sina tre första år i DIF. Enligt Bosse besitter Lucas samma blandning av självförtroende och ödmjukhet som sin storebror Theo, egenskaper som är väsentliga för en ung spelare av Lucas kaliber.

Vi är mycket stolta och tacksamma över att Lucas, en av Sveriges charmigaste och mest välbeskrivna infödda, bestämde sig för att besöka oss i Djurgrden. Han är otroligt begåvad i fotbollsspelet, och hans skicklighet och vision har gett honom beröm trots sin ungdom.

Lucas är målinriktad och ser Djurgården som nästa logiska steg i sin fotbollskarriär, så det är kul att han har bosatt sig i Sverige, där möjligheter inte har saknats. Vi är tacksamma mot familjen Bergvall för deras gästfrihet, och vi hoppas att han kommer att trivas resten av sin tid i Djurgården.

Lucas Bergvall Familj
Lucas Bergvall Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *