Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Isabella Morrone Barn – På “Kockarnas kamp” får vi höra Isabella Morrone, en berömd kock, berätta om vad som hände innan hon skrev sin numera berömda uppsats och förnekade att hon hade sexuella möten när hon var anställd. Det var för sex år sedan. Johan Jureskog hävdar att vår bransch var generad. “Kockarnas kamp – Revanschen” i år medverkar Isabella Morrone och några till som vi har sett på programmet innan vi återvände för att se stjärnkockarna.

Hon kommer att dela med sig av sina minnen från säsongen 2016 i tisdagens avsnitt eftersom hon var en del av det. Enligt Johan Jureskog, som kallade det “det berömda blogginlägget”, upptäckte Isabella en bordell där saker som sexuella överdoser, oförklarliga sexuella övergrepp, mobbning och kockskräck var vanliga. Enligt Johan var det en stor pinsamhet för vårt företag.

Isabella berättar om historien. Utan att nämna några namn handlade det om specifika sexuella möten som inträffade på specifika Stockholmsrestauranger. Enligt hennes sändning fanns det faktiskt mycket mer i det än så. Stå upp mot ökända lönnmördare som är ute efter att ta dig. Många såg inlägget och de hade blandade reaktioner på det. I ett Instagram-inlägg med många läkare sa jag att jag precis skrivit ett brev och slagit till mig själv.

Absolut inte! Det är inget som händer inom vårt område. Isabella har gjort ett helt fantastiskt jobb med att marknadsföra vårt varumärke. Kärnan i det. Det visar sig att hon hade rätt; han har aktivt letat efter vissa restaurangevenemang. Hon beskriver sin exponering och hur den kom ut i världen i detalj. Han började komma för nära henne medan hon stod på klockan, enligt henne.

Alla i köket kunde se att han försökte trycka undan mig. När han gick framåt spottade någon på kläderna, höjde sedan en hand och plötsligt hände något. Hon tar sedan av det från bröstet och säger “du har lite smuts där” för att få sig själv att se lite mer rodnad ut. Isabella denoterar att hon skulle ha velat att de skulle råka ut är mutti två döttrar nu samma som hon. Trots svårigheten tycker hon att det var rätt beslut att följa, säger hon.

Många andra har känt Isabellas inlägg, poängterar Danyel Couet. Det är ganska starkt att ha gjort det, även om det inte var meningen att så många skulle läsa den. Enligt honom har många tyckt att det är utmanande att begära att gå vidare till nästa omgång. Det talas om att Isabella Morrone är bland Sveriges mest skrämmande seriemördare.

Hon har arbetat för prestigefyllda svenska och världsomspännande företag i många år och hennes kunskap är omfattande. Hennes magnetiska charm gör att det italienska köket och maten verkar vara en no-brainer. Vi intervjuade Isabella Morrone för att lära sig mer om hennes kreativa process, hur hon hanterar motgångar och mycket mer.

Skulle du ha något emot om jag berättade sanningen för dig?

Även om min familj ursprungligen kommer från Stockholm, var jag ett barn som bodde i Venedig, Italien ett tag på grund av min fars arbete. För tillfället är min arbetsplats på Österlen, Skåne. Vid 31 års ålder är jag fortfarande stark inom mitt område, efter att ha fått över trettio års erfarenhet. Att vara kock har alltid varit en källa till spänning för mig.

När jag var tonåring gick jag direkt till yrket gästfrihet och matservice när jag valde ett gym. Ju mer tid jag tillbringade i gymnasiet, desto tydligare blev min passion för matlagning. På min första anställningsdag började jag med att säga “det här vill jag jobba med” i ett restaurangkök.

Ur din synvinkel, vad krävs för att driva en framgångsrik restaurang?

Det krävs mycket tålamod, enligt mig, för att klara sig som restaurangägare. Jag tror också att det är viktigt att vara människa och att tro på sin egen förmåga. Dessa yrken kräver att du sitter stilla under långa perioder och utför repetitiva uppgifter; därför är det viktigt att du är unik och förstår ditt syfte. Det är lätt att förstöra när man kör på grund av detta.

Dessutom tycker jag att det är väldigt viktigt att kunna arbeta nära människor och ha god social kompetens.”För att lyckas i branschen behöver du ha en öppen kommunikation med människor omkring dig.” Jag ditt arbete får dig inspiration. Långa resor är oftast mitt livs motivation. När jag åker på semester kanske jag tittar på vad andra gör och fantiserar om att göra detsamma. Allt de gör som svenskar inte har gjort tidigare kan lätt hittas.

Har du ett speciellt styrkeområde?

Lika avgörande är mina uppväxtår och vägen jag har tagit för att nå denna punkt i mitt liv. “Det är jag stolt över att ha ett eget varumärke där jag är något annat och helt självständigt.”

Isabella Morrone Barn

När det kommer till din karriär, vilket skifte har du upplevt som mest utmanande?

En underbar metod för att få kunskap är att lyssna på katastroferna. Sanningen är att vi alla gör fel och misslyckas ibland, oavsett vår verksamhet. Att tänka kritiskt på och ta till sig sina misstag är ett viktigt första steg för att förbättra prestandan. Jag antar att jag var lite narcissistisk när jag var yngre; nu när jag är äldre önskar jag att jag hade varit mer ödmjuk. Idag kommer jag att hylla unga personer som är bild och tror på sig själva, som tjejer i denna industri.

Har du något tips till någon som vill öppna restaurang?

Enligt min åsikt vore det oklokt av dem att lansera en restaurang genom att drastiskt sänka priserna. Även de minsta varor har höga utgångspriser och det kan vara svårt att anställa arbetare när kostnaderna är höga. Det kan vara klokt att slå sig ihop med ett befintligt framgångsrikt företag när du lanserar din restaurang. Du måste lära dig att lita på dig själv och följa din egen väg, inte ge efter för andras påtryckningar utan istället göra det som är rätt. Jag behöver att du kan äta det jag lagar och stödja min uppfattning. “Det är något jag tror håller hela vägen.”

Är du bekant med den här branschen?

Även om jag saknar praktisk expertis inom foodservicesektorn, finner jag stor motivation i det fokuserade sättet av tävlingssklädare. Det faktum att jag ser andra idrottare som briljerar på detta område är en enorm inspiration för mig.

Enligt din åsikt, vad ser du som framtiden för denna industri?

Enligt mig är restaurangsektorn i Stockholm alltid i förändring och jag hoppas att resten av Sverige följer efter. Att bestämma sig är en riktig utmaning. Jag måste säga att jag, som tidigare Umeåbo, tror att staden har bevittnat en fantastisk omställning inom sin kulinariska sektor. De har precis etablerat en förstklassig delikatessbutik, så nu kan jag handla allt jag behöver för att göra mina egna måltider. Jag hoppas att den svenska restaurangbranschen fortsätter att frodas under åren som kommer.

Vilken restaurang föredrar du?

Jag föredrar att äta i bekvämligheten av mitt eget hem snarare än på någon av Sveriges restauranger. Att göra mat från grunden är ett tidsfördriv för mig. Jag brukade jobba mycket, men nu kan jag koppla av och njuta av min mans sällskap när vi äter utsökt mat och dricker vår vinsamling. Jag skulle mycket hellre stanna hemma och ha en lugn dag än att gå ut och äta lunch. Det är möjligt att en restaurang som jag tyckte om att äta på för några år sedan inte längre är i nivå. Jag tror att Hakkasan i Dubai är ett bra ställe för turister att åka till. Stockholmsplatsen Tennstopet är perfekt för mig eftersom jag älskar enkel mat.

De finaste idétorka recepten

Kombinera olja, mogna gröna bönor (zucchini, aubergine, aubergine, coctailtomater, etc.) och högkvalitativ pasta och parmesan (som Rustichella d’abruzzo och 24 månaders lagrad parmesan, till exempel) i en skål. Kasta de gröna bönorna med chiliflakes och god olivolja för smaksättning. I det här fallet skulle jag föreslå antingen penne eller orecchiette. Att koka pastan i tre minuter mindre än vad som står på förpackningen kan spara en halv kopp vatten.

Tillsammans med de gröna bönorna och den gröna pastan finns även den röda parmesanen. Till garneringarna, tillsätt lite olivolja (jag rekommenderar Villa Magra), salt och peppar. Det måste vara något problem med dig. Om inte så bör det omfattande utbudet hos Ica-slaktaren alt NK täcka de flesta av dina behov. Å andra sidan väntar en saluhall på mig.

Härliga godsaker

Förra året besökte jag Riomaggiore i Italien. Det var bara en restaurang öppen, så jag och min familj gjorde oss dumma. Sedan bestämde jag mig för spagetti med bottarga och seppia, två sorters grillade fiskar. Jag blev väldigt besviken när vår nästa försändelse visade sig vara ett berg av överdriven spagetti som serverades ovanpå bottarga. Å andra sidan håller jag just nu på att organisera min födelsedagslunch i Portugal. Den mest spektakulära fisken som någonsin fångats på den där fiskeplatsen på vattnet.

Under loppet av tolv år har Isabella Morrone arbetat som kock. Att jobba på restauranger med Michelinstjärnor, göra ett framträdande i TV-programmet Kockarnas Kamp och laga mat på några av Stockholms bästa restauranger är bara några av de många imponerande prestationer hon har åstadkommit under sin karriär.

Ändå har hon precis fått några.

Isabella skriver mycket om sin långvariga prövning med sexuella övergrepp och mobbning på sin blogg: Jag skulle inte rekommendera någon att arbeta inom besökssektorn. Jag har varit en del av nästan alla möjliga strävanden. Mästerkockar som lägger upp bilder på sin morgonsupé på nätet. Handledare som sitter på praktikanter.

En kuslig rädsla… Stjärnjuvelen har sickle-cell-celler i sin olja. Det finns inget sätt att det här huset kommer att flyttas. Gissa vem som är nästa på lönelistan? … Under min barndom arbetade jag på en annan stjärngård. Även om vi fick betalt lade vi ner ungefär 250 timmar per månad där för väldigt lite i gengäld. Jag förstår nu. Absolut non-skit. Inte ett enda OB. Tystnaden föll.

Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *