Ann Linde Längd
Ann Linde Längd

Ann Linde Längd – Här är sju föga kända godbitar om Ann Linde, som hur smart hon är, hur rik hon är och hur bra hon är på att göra LOs. Sveriges nya handelsminister och utrikesminister är Ann Linde (S), som tillträdde 2019. Men hur mycket expert på den rutinerade politikern är du? Allt från hennes utbildningshistoria till hennes nuvarande ekonomiska situation diskuteras i Nyheter24.

Hur gammal är utrikesminister Ann Linde?

Hon kom till världen den 4 december 1961 och fick namnet Ann Christin Linde. Kan du ge mig Ann Lindes exakta längd? Ann Lindes exakta längd är oklart, men hon verkar vara samma 175 centimeter som Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven.

Vilken typ av skolgång fick Ann Linde?

Enligt hennes CV har Ann Linde en Ph.D. i statistik från Stockholms universitet. På universitetet fördjupade hon sig djupt i områdena sociologi och nationalekonomi. På gymnasiet bestämde hon sig för att ta in teknik. Vem är Mats Eriksson, Ann Lindes man? Sedan 1989 är Mats Eriksson gift med Ann Linde, som arbetar som hans politiska sekreterare.

Ann Linde bandmedlem Mats Eriksson på scen. Christine Olsson, TT:s illustratör.

Enligt min erfarenhet förstärks det första intrycket avsevärt av verkliga handlingar av vänlighet. Vi började ganska energiska. Svensk Dam vet redan från Linde att jag delar hans intresse för politik och att vi har haft samtal om och debatterat olika politiska personer när vi är ute på dejter.

Jag antar att Ann Linde trots allt fick sin lada. Ann Linde och Mats Eriksson välkomnade vackra Emelie och John Eriksson till världen. Hur mycket kostar Ann Lindes timpris? Ann Linde, Sveriges arbets- och socialminister, får en månadslön på 142 000 svenska kronor (16 800 dollar). Enligt statistik som släppts till Nyheter24 av Skatteverket kommer Linde garanterat att samla in 1 668 000 svenska kronor 2020.

Hon föddes den 4 december 1961 i Helsingborg, i Gustav Adolfs församling. Hon tjänstgjorde som Sveriges utrikesminister 2019 och 2022. Vid rodret för OSSE under det gregorianska året 2021 övervakade hon ett flertal initiativ för att stärka europeisk säkerhet. Hon var Löfven I:s minister för EU- och handelsfrågor från 2016 till 2019. Hon var en gång Anders Ygeman, statssekreterare för den svenska justitieministern. I februari 2023 introducerades hon officiellt som konsult för Apple.

Karriär

Där fördjupade Linde sig i områdena sociologi och nationalekonomi vid sidan av statistik. Hon tog sin doktorsexamen. i statsvetenskap 1994 efter att ha slutfört alla nödvändiga kurser. Hon tjänstgjorde som försvarsminister under Björn von Sydow och som departementssekreterare på civilavdelningen under hela 1990-talet. Hon var även politisk rådgivare åt EU- och handelsminister Mats Hellström på Utrikesavdelningen.

Linde ledde den globala verksamheten för Bryssel, Europeiska socialdemokratiska partiets paraplyorganisation, mellan 2013 och 2014. Hon var internationell sekreterare för det svenska socialdemokratiska partiet åren 2000 till 2013. Hon var även Olof Palme International Centers vice direktör. . Linde var Löfven I:s EU- och handelsminister från den 25 maj 2016 tills han avgick den 21 januari 2019.

Hon var bland de första vid Hovet som fick veta att Transportstyrelsen hanterat känslig information till utlänningar i sin roll som statssekreterare i Justitiedepartementet. Sverigedemokraterna och andra medlemmar av landets populistiska opposition hoppade på avslöjandet så fort det dök upp sommaren 2017 och krävde att premiärministern skulle sluta.

Efter ytterligare avslöjanden och avgångar bildades en ny regering, men den innehöll ledamöter från både Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Sommaren 2021 luras Ann Linde av två ryska busschaufförer att ringa ett telefonsamtal, under vilket hon lämnar in sin ansökan till KU. I februari 2023 introducerades hon officiellt som konsult för Apple.

Detaljer om OSSE-examen 2021

Vid ett ministertoppmöte i Bratislava den 5-6 december 2019 enades alla OSSE:s 57 medlemsländer om att Sverige och Ann Linde skulle ta över som generaldirektör för OSSE med början 2021. Genom medling och ökat förtroende och samarbete mellan dess medlemsländer, organisationen hoppas kunna minska frekvensen och svårighetsgraden av internationella konflikter.

Linde har betonat organisationens nödvändighet för att bevara fred och säkerhet, såväl som dess förmåga att hjälpa till med konfliktlösning i områden som Nagorno-Karabach, Ukraina, Moldavien, Georgien och Vitryssland. För andra gången agerar Sverige som OSSE:s ammunitionssällskap. Margaretha af Ugglas, moderat utrikesminister, ledde organisationen 1993.

Palestina och Israel

Det har rapporterats att Linde är “palestinier” av vissa butiker. Hon hedrades som Årets Palestinavän av Palestinian Community Association 2011.[8][9] Hon stödde offentligt regeringens beslut att ge Palestina erkännande 2014. Som utrikesminister gjorde hon det klart att förbättrade band med Israel skulle vara ett tidigt mål. När det gäller Israels gränser tycker Ann Linde att det är viktigt att de är säkra och erkända världen över. Men Linde har varit ganska uttalad mot israeliska planer på att köpa Västbanken.

Sveriges utrikes- och frihetsinternationella allianspolitik Sverige skulle enligt Ann Lindes mening tjäna på att få fler vänner och hon skulle vilja se ökade band till organisationer som Nato och de nordiska länderna. Hon har också förespråkat en flexibel och konsekvent svensk säkerhetspolitik på lång sikt.

Belarus

Linde har sedan millennieskiftet kämpat för mer politisk frihet i Vitryssland. Hon koordinerade visningen av filmen Lilja 4-ever från 2003, regisserad av Lukas Modys, i Vitryssland och fungerade som internationell sekreterare för 2000 års StopLuka-rörelse för ett fritt Vitryssland.

Ann Linde Längd

Den 25 november 2019 skrev Linde ett argument där han argumenterade för att döpa om Utrikesdepartementet till Vitryssland. Linde har som utrikesminister drivit på för EU-sanktioner mot Vitryssland på grund av landets bristfälliga demokratiska processer. I november 2020 träffade Svetlana Tichanovskaja, ledare för den vitryska oppositionen, Ann Linde.

Turkiets misslyckade attack mot Syriens norra

Den kommande turkiska invasionen av norra Syrien har godkänts av Ann Linde. Under ett möte med EU:s utrikesministrar den 15 oktober 2019 drev Linde på för ett slut på överföringen av skjutvapen till Turkiet från EU-länder. I oktober 2020 besökte Linde den turkiska staden Ankara för samtal med oppositionen och utrikesminister Mevlüt avuşolu.

Nyhetskonferensen mellan Linde och avuşolu var tillfället för Linde att anklaga Turkiet för att hjälpa kurdiska militanta organisationer och att uppmana Turkiet att dra ut sina militära aktiviteter från norra Syrien. Ann Linde sköt tillbaka, “Jag är din besökare. Om vi måste argumentera, skulle jag helst inte göra det. Jag hoppas och ber att alla i Turkiet har tillgång till samma skydd för yttrandefrihet som du gör i USA.

Demokratiarbete

USA inkluderade en uppmaning till mer demokrati i sin självständighetsförklaring för 2019 som svar på den utbredda uppfattningen att demokrati var på väg mot en väckelse. I ett debattinlägg 2020 argumenterade Ann Linde för att Sverige har en unik skyldighet att sprida demokrati runt om i världen. Mer än så drog hon slutsatsen ett samband mellan att stödja auktoritära regimer och ekonomisk tillväxt.

Linde informerade US Department of Transportation i februari 2021 att det skulle öka stödet för politiskt aktiva utlänningar som en del av demokratiseringsprocessen det året. Detta inkluderade, men var inte begränsat till, utplaceringen av pilotambassadörer och genomförandet av utbildningsinitiativ relaterade till förvaltningen av transportinfrastruktur.

Internationalism bland kvinnor

Ann Linde säger sig ha varit feminist hela sitt liv. Bland de många saker som Linde har förespråkat som minister är kvinnors lika deltagande i tvistlösning och tillgång till reproduktiv sjukvård. I en tidning som publicerades i maj 2020 hävdade Ann och hennes medarbetare vid det spanska utrikesministeriet, Arancha González, att genetik bör beaktas i det internationella svaret på sexbaserat våld mot kvinnor.

Som Sveriges handelsminister drev Linde på att anta en “feministisk handelspolitik” i år. Hon betonade att det var viktigt att en sådan plan innehåller åtgärder för att främja jämställdhet. Storbritanniens utrikesminister Ann Linde sa: “EU är vår viktigaste utrikes- och säkerhetspolitiska arena” i landets utrikespolitiska vitbok 2020. Ann Linde lade ner mycket arbete på 1990-talet för att få stöd från sina socialdemokratiska partimedlemmar för att gå med i Europeiska unionen. Linde avslog kategoriskt Sveriges ansökan om att gå med i Nato i maj samma år.

Den svenska regeringen under Lindes ledning beslutade i mars 2020 att skicka upp till 150 soldater och helikoptrar till Mali för att hjälpa den franskledda Takuba-arbetsstyrkan i dess kamp mot extremister kopplade till al-Qaida och Islamiska staten i Sahel-regionen i Nordafrika. 2017 skapade Linde rubriker för sitt beslut att bära huvudduk när hon reste till Teheran som en del av en regeringsdelegation.

Statssekreterare Linde vid justitieministeriet var en av de första lagstiftarna som informerades av säkerhetsavdelningen om att Transportstyrelsen hade gjort konfidentiellt material tillgängligt för utländska medarbetare som inte genomgått en säkerhetskontroll. Som ett resultat av högljutt motstånd från konservativa och Sverigedemokraterna efter avtäckningen sommaren 2017 har regeringen tilldelat nya roller, avslöjat mer information och börjat bygga.

Minister för nordiskt samarbete och utrikeshandelsminister Linde har haft båda posterna. Hon är sedan den 25 maj 2016 EU- och handelsminister i Löfvens regering. Som statssekreterare övervakade Linde arbetet vid Department of Homeland Security. För inrikesminister Anders Ygeman var hon undersekreterare i justitiedepartementet.

Från 2013 till 2014 var Linde ordförande för Europeiska socialistpartiets internationella avdelning i Bryssel som dess ordförande. Medlemmarna i denna organisation talar för de socialdemokratiska partierna i hela Europeiska unionen. Från 2000 till 2013 arbetade hon som internationell sekreterare för det svenska socialdemokratiska partiet.

Hon var under denna tid vice ordförande i styrelsen vid Olof Palmes International Center. Linde var statsanställd under hela 1990-talet. Han har tidigare arbetat som politisk rådgivare åt utrikesminister Mats Hellström och EU- och handelsminister Björn von Sydow samt som sekreterare i Civildepartementet.

Ann Linde Längd
Ann Linde Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *