Muharrem Demirok Bror
Muharrem Demirok Bror

Muharrem Demirok Bror – Muharrem Daniel Demirok (uttal [mharrem dmrk]), född den 3 oktober 1976, i Huddinge kommun, Stockholms län, Sverige, är sedan den 2 februari 2023 Centerpartiets ledare. Demirok valdes till guvernör i parlamentsvalet 2022.

Demirok föddes i Sverige av en svensk mamma och en turkisk pappa som hade invandrat till landet på 1970-talet. Han växte upp i ett fosterhem i Vrby. Demirok studerade ekonomi vid Botvidsgymnasiet i Botkyrka kommun 1993-1995.

Därefter arbetade han två år som lokalsäljare för ISS A/S i Stockholm. Han skrevs in vid Linköpings universitet 1998 och doktorerade i statistik 2003. Han gick på University of Newcastle i Australien år 2000 till huvudämne i statistik.

Demirok dog på Centerpartyt 2002. Han ledde Centerpartiet, Centerpartiet, från 2005 till 2013. Mellan 2009 och 2022 var Demirok vice borgmästare i Linköping och stadens främste beslutsfattare i miljö- och sociala frågor i sin roll som kommunanställd.

För andra gången valde han att gå med i Centerpartiets riksdagsgrupp 2019. Han ersatte Fredrik Christensson som Centerpartiets utbildningstalesperson 2022. Han har lett den svenska regeringen sedan 2022.

Där fyller han vid behov i Arbetsmarknadsteamet och kliver upp till tallriken som Team Leader för Träningsgruppen. Den 2 februari 2023 ersatte han centerchefen Annie Lööf med sig själv. Han var FF tvidabergs huvudtränare under säsongen 2016-2018.

Demiroks personliga liv: han har tidigare haft dubbelt medborgarskap i Sverige och Turkiet. I samband med folkförsamlingen 2023 inledde han processen att avsäga sig sitt turkiska medborgarskap och meddelade sitt beslut i maj samma år.

Personligen betraktar han sig själv som en “kulturell muslim”, men han vet innerst inne att han inte är en praktiserande medlem av tronen. Han är en unik trebarnspappa.Demirok avlägsnades från Sverige 1995 för vårdslös hantering av daglig mat och igen 1999 för vårdslös hantering av snacks, sociala tjänster och kostrestriktioner.

Fordonet, som serverar klimatbalanserat kaffe från Fogarolli, är född av maskiner. I vilken utsträckning är ordet “klimatkompensation” flexibelt? Susanna Wallsten och Eric Ericson deltar inte.KOMMENTAR.

Vi åker ett gäng små, färgglada mopeder genom staden på en av våra sightseeingturer. De är nästan på väg till leksaksbilen. Fogarolli, företagsnamnet, är ristat in i sidorna av monumentet i en smal, delikat manus. Vi går fram till en av dem och märker att bagagehyllan har flyttats fram i rummet.

Där säljs kaffe förpackat i återvinningsbara plastmuggar med manipuleringssäkra lock. När mjölken kokar står en barista bakom en kaffemaskin. Stora parasoller ger skugga från sol och regn. Samtidigt dyker en enorm glasburk fylld med kakor upp vid snacksbordet.

Vi går en sväng på den där lilla mopeden som ser ut att vara helt i plast. Du kommer att se en mängd olika symboler på sidorna av butiken, som Fairtrade-märket och EU:s gröna lilja för att beteckna miljövänliga produkter, förutom butikens namn.

Den tredje symbolen är främmande för oss, men namnet “Lifegate” väcker tankar om hållbarhet och optimism för en bättre värld.

Håll koll på de små mopederna:

Torsdag kväll. Vi fortsätter att köra i hela staden, och vi ser de där små mopedbilarna hela tiden, men vi kan fortfarande inte komma över det faktum att vi aldrig ser dem i trafiken. Hur tar de sig från A till B? Vi prioriterar kinesiologi för de rika.

Vi funderar på hur de stora paraplyerna, kaffebryggaren, bordet och baristan kan passa in i de trånga utrymmena. Vi tycker att det är ganska osannolikt att det spirar kex där och att brasan förblir tänd.

Vi läser om Fogarollis förflutna på nätet. Företagets grundare var mycket stolta över att introducera “den italienska kaffekulturen för kaffeälskare överallt” 2006. Kaféer som serverar espresso, latte och cappuccino tros allmänt ha uppstått runt nittonhundratalet.

Vi lever i en värld där det är viktigare att skapa en fängslande berättelse än att hålla sig till fakta, så det finns ingen anledning att bli upprörd över det. Franchiseföretaget är “stolta att introducera Fogarollifamiljen,” ett växande nätverk av oberoende företagare som är engagerat i att sprida Italiens berömda kaffekultur, as stated on the Fogarolli website.

Ta en bild med det! Vi ser kunniga franchisetagare lägga upp selfies med det lilla vadstället i en mängd olika miljöer (på gators, på mässor, etc.). På de medföljande bilderna ser vi hur “kaffemopeden” och “baristan” försöker “capa” (eller “skapa”) en inbjudande atmosfär för sina “potentiella kunder”.

1971 visades en installation av konstnären Björn Lövin med titeln “Konsument i oändlighet – Herr P:s penningar” på Moderna museet. Vi tror att familjer och hem med fem personer, såväl som företagets värderingar och estetik, går tillbaka till en enklare tid.

Kanske är den prototypiska kaffeförsäljaren av postkapitalismen, en reaktion mot sinneslös konsumentism. Det är som om affärsmannen Johan Stal von Holstein hade medlen att modernisera den ålderdomliga termen “corvförsäljare”.

Visst, det finns nostalgi där, men du kan fortfarande lita på Fogarollis modernitet och erfarenhet rätt med honom. Anledning ett är att vanliga Fogarollis-kaffedrickare är “mycket kunniga” och “ser ekologiskt sunt och lagligt spårbart kaffe som något självklart”, som företaget förklarade i ett pressmeddelande.

Muharrem Demirok Bror

Att vi dessutom klimatkompenserar är en hygienisk faktor idag eftersom vi ständigt strävar efter ett hållbart samhälle, tillägger grundaren. Företaget tycks ha nått ett hem med sina hållbarhetsinsatser; artiklar och blogginlägg om klimatneutrala kaffebryggare finns över hela internet.

Glad och dyster:

Vi tycker att kopplingen av kunskap, hållbarhet och etik till köp av kaffe i plastmuggar säkrade med cykellås är både festligt och osmakligt. Ingen information om företagets klimatkompensation, denna “hygienfaktor”, finns på hemsidan. Vi äter mycket Fogarolli och grisar.

Dagarna går, vi hör ingenting och vi förblir griniga. Vi ringde Fogarolli och frågade vem vi kunde prata med om företagets hållbarhetsarbete så att vi kunde komma i kontakt med någon av ägarna. Hon har ingen aning om pressmeddelanden eller hur företagets klimatkompensation fungerar.

Hon säger till oss att ställa våra frågor till henne. Vi har gjort det här förut, men hon svarar aldrig.
Vi går tillbaka till företagets hemsida för en närmare titt. Egentligen, efter att ha läst igenom alla texter, upptäcker vi information om företagets klimatkompensation, men denna ersättning uppgår till lite mer än att Fogarolli betalar för återvinningen av företagets kaffeförpackningar.

Kaffe, skummjölk, transporter, förpackningar och liknande är inte berättigade till klimatkompensation.
Vad tycker du om klimatkompensation? Vi frågar varandra om begreppet “klimatkompensation” kan användas på något sätt överhuvudtaget.

Eftersom vi inte vet svaret själva ringer vi vår kompis på Konsumentverket. De menar att vissa fall är ordentligt utredda, men att utgångspunkten är att påståenden om klimatkompensation ska kunna verifieras.

Arlas “Netto noll” är en av de aktuella kampanjerna, där företaget hävdar att dess mjölk inte har någon märkbar effekt på miljön. På grund av bristande bevis har målet väckts till domstol.
Vi får inget svar från kaffeföretaget.

Tiden går och vi håller fast vid våra vanliga rutiner med bestyr och promenader. En vit skpbil står parkerad i ett isolerat område i Gamla stan tidigt på en söndagsmorgon. Detta område ligger ganska nära Kungliga slottet, ett av Sveriges mest kända landmärken.

Vi håller fast, och vi betraktar den nyinrättade ordningen som helig. Två personer kliver ner för rampen, bakdörrarna på taxin öppnas och rampen sänks. Vi får vara med på en mekanisk skrubbning, när en liten moped rullar ur kundvagnen, helt blank och ny och givetvis spacklad med logotyper för Fogarollis och andra miljövänliga märken.

Grönt kaffe är bra för dig:

För att ta sig från A till B behöver mopederna som ger miljövänligt kaffe också ett fordon. Transported fordonet kräver också energi för att producera och distribuera rättvisemärkt kaffe och skummjölk till alla informerade konsumenter.

För att ladda batterierna och fortsätta sprida italiensk kaffekultur har ett bensindrivet elsystem fästs bak på skotern. Vi anser att den välvilliga alveren befinner sig i ett tillstånd av tyranni. Vi betraktar den franske filosofen Guy Debord, som mot slutet av sextiotalet jämförde den samtida samhällsordningen med ett parti schack.

Människan är enligt Debord först och främst en manipulerbar konsument, med sakernas tillstånd i sitt idealsamhälle dominerat av sakernas tillstånd på spelbordet. Vi är bara här och tittar på kunderna som köper sitt kaffe eller skådespelarna i postens charad, och vi har ingen aning om vilken.

Vi tänker på kulturellt tillägnande och alienation, falska känslor av empati och kraften i berättande. ESSÄ. Det finns en scen om Palme i filmen. Han anländer till det ockuperade presidentpalatset sent en majkväll 1968 och ger ett kortfattat svar till studenterna som har protesterat mot hans föreslagna utbildningsreform.

Kanske smög filmmakarna in henne i dokumentären för att ge oss en inblick i Palmes karaktär och debattteknik. Men det som verkligen är fascinerande är att han är just nu. Han hånglar med Anders Carlberg och den akademiska ungdomen utklädd till sydamerikanska revolutionärer.

När jag ser Nils Petter Löfstedts dokumentär kan jag inte låta bli att tänka på det. Vi gjorde vårt hem på Hvitfeldtska. För tjugo år sedan glömde han några poliskameror i ett kassaskåp på en avlägsen skola.

Nu när han har ramat färdigt rullaren börjar han rita bilder på män som letar efter sina små barn bland rullarna. De minns, de grymtar, de skriker och de berättar historier om dagen som formade deras ungdom.

Jag har faktiskt aldrig bott i Hvitfeldska. När skolan släppte, hittade jag en plats några hundra meter bort och tillräckligt långt bort för att känna mig fridfull. Filmen gör ett starkt uttalande: dokumentären gör inga anspråk på att berätta historien om något annat än de människor som tills nyligen sov på golvet i klassrummen.

De som hade svarat positivt på stadens erbjudande om en fristad för aktivister under EU-toppmötet befann sig plötsligt på andra sidan av debatten om beväpnad polis, beväpnade medborgare, beväpnade hundar och beväpnad inneslutning.

Inget av ovanstående. och filmen säger så mycket. Löfstedts video innehåller intervjuer med Tord Björk och Hans Abrahamsson, två Hvitfeldtska-talande handlare som polisen överlämnade till ungdomen. På den negativa sidan kastar en ung mördare en vimpel i luften.

Eleverna på skolgården hade samlats till ett massmöte. Ord är hans spel. Abrahamsson och Björk hade fört samtal med lokala myndigheter i månader; de hade organiserat festivaler och protester och tagit in talare från hela världen för seminarier.

Vissa människor kanske bor i Hvitfeldska. Istället hamnar de i kläm mellan poliskommentaren som verkar ha trollat dem hela tiden – “var kom annars muren ifrn?”

Muharrem Demirok Bror
Muharrem Demirok Bror

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *