Priscilla Presley Förmögenhet

Priscilla Presley Förmögenhet
Priscilla Presley Förmögenhet

Priscilla Presley Förmögenhet  – Priscilla Ann Presley är en amerikansk skådespelerska och affärskvinna. Hon föddes som Priscilla Ann Wagner den 24 maj 1945 och antog senare efternamnet Beaulieu. Medgrundare och tidigare ordförande för Elvis Presley Enterprises (EPE), företaget som ansvarar för att omvandla Graceland till ett stort turistmål, hon var tidigare gift med den legendariska amerikanska sångaren Elvis Presley. Presley hade en framgångsrik skådespelarkarriär och medverkade tillsammans med Leslie Nielsen i alla tre Naked Gun-filmerna och som Jenna Wade i den långvariga NBC-serien Dallas.

Min barndom

Den 24 maj 1945 gick Priscilla Ann Wagner in i världen på Brooklyn Naval Hospital. Albert Henry Iversen (1899-1971), hennes farfar, var en norsk född i Egersund. Han bosatte sig så småningom i Amerika och gifte sig med Lorraine Davis (1903-1984), som delade sina anor från Skottland, Irland och England.

Anna Lillian Iversen (1926-2021), som därefter gick under namnet Ann, var deras enda barn. Vid 19 års ålder födde hon Priscilla. Född till Cherrytree Township, Pennsylvanias föräldrar Kathryn (1901-1995) och Harold Wagner (1897-1958), US Navy pilot James Frederick Wagner (1921-1945) var Priscillas biologiska far.

Den 10 augusti 1944, när han var 23 år gammal, gifte han sig med Ann, Priscillas mamma. De var ett par i över tre år. Under semestern dog Wagner tragiskt i en flygolycka när Priscilla bara var sex månader gammal. Paul Beaulieu (1925-2018), en kanadensisk infödd och officer från det amerikanska flygvapnet, och Ann vigdes 1948.

Paret fostrade också Priscillas halvbröder Donald (född 1949), Michelle (född 1954), Jeffrey (född) 1959), och Priscillas tvillingbröder Thomas (1962-2013) och Timothy Beaulieu (född 1962). Priscilla bytte sitt efternamn till Beaulieu. Hennes styvfars flygvapenyrke ledde till att den växande familjen ofta flyttades från Connecticut till New Mexico till Maine under de följande fyra åren.

Vid den tiden minns Priscilla sig själv som “en blyg, söt, liten flicka, olyckligt van vid att flytta från bas till bas vartannat eller vart tredje år.” Priscilla reflekterade över hur stressigt det var att ständigt rycka upp sitt liv och träffa nya människor utan att veta om hon någonsin skulle kunna skapa varaktiga kontakter med någon.

Efter att ha flyttat till Del Valle, Texas, 1956, såg familjen Beaulieus sin styvfar flyttas till Wiesbaden, Västtyskland. Priscillas ångest över att behöva lämna vänner bakom sig och etablera nya uppfylldes återigen efter avslutandet av gymnasiet, och denna nyhet “krossade” henne.

Hur människor i Västtyskland faktiskt levde

Efter tre månader tyckte Beaulieus att Helene Hotel var för dyrt och började leta efter hyresfastigheter i Västtyskland. Lägenheten var tillräckligt rymlig för hela familjen, så de flyttade in i en “vintagebyggnad byggd långt före första världskriget.” Paret Beaulieus fick snabbt veta att deras nya hem egentligen var en bordell, men de hade ingen annanstans att ta vägen på grund av en allvarlig bostadsbrist.

Elvis Presleys verkliga liv

Elvis Presley träffade sin blivande fru Priscilla på en fest som hölls i hans hyrda hem i Bad Nauheim, Tyskland den 13 september 1959. Hennes ålder angavs till 14. Enligt henne återgick Elvis till sin “obehagliga, generade” pojke-nästa- dörrpersona i hennes närvaro. Men på natten hade han stabiliserat sig och var redo att möta världen igen. Elvis var så ivrig efter ett nytt möte att Priscillas föräldrar så småningom gav efter för hans förfrågningar om att träffa henne igen och accepterade hans löfte att aldrig ta hem henne sent igen efter att deras dotter var sen med att komma tillbaka från sin första dejt.

Efter det tillbringade han och Priscilla mycket tid tillsammans fram till mars 1960, då han lämnade Västtyskland. Efter Elvis avgång började Priscilla få många intervjuförfrågningar från publikationer över hela världen. Hon fick brev från “lonesome G.I.s” och fanmail från Elvis-fans, både trevliga och obehagliga. Priscilla trodde att hennes romans med Elvis var borta efter att hon läst tabloiderna och fick reda på hans påstådda affär med Nancy Sinatra.

Priscilla Presley Förmögenhet

Graceland-alternativet

Hon kunde hålla kontakten med Elvis efter att han återvänt till USA via telefon; ändå sågs de inte igen förrän sommaren 1962, då Priscillas föräldrar tillät henne att tillbringa två veckor i Memphis. De enda kraven var att hon skrev hem varje dag, att hon alltid var chaperonerad och att Elvis betalade för en tur- och returbiljett i första klass.

Elvis uppfyllde alla dessa önskemål och Priscilla gick ombord på ett plan till Los Angeles. Elvis berättade för Priscilla att de var på väg till Las Vegas och fick henne att skriva ett vykort om dagen under hela resan, som skulle skickas från Los Angeles av en medlem av hans personal för att få hennes föräldrar att gissa.

Priscilla började använda amfetamin och sömntabletter för att hänga med i Elvis livsstil under deras semester till Las Vegas. Efter att ha tillbringat jul med sina föräldrar igen, var Priscilla äntligenfick flytta till Memphis i mitten av mars 1963. De kom överens om att gifta sig så småningom som en del av affären.

Priscilla Presley Förmögenhet : 60 miljoner $

Hon skulle tillbringa sina sista månader på gymnasiet på Immaculate Conception High School, en katolsk institution för endast flickor, och sedan flytta in med Elvis far och styvmor på 3650 Hermitage Drive, en bit från Graceland, tills hon tog examen i maj. Även om hon i sin självbiografi, Elvis and Me, publicerad 1985, påstår sig ha “tillbringat hela nätter med farmor [Elvis mormor, Minnie Mae Presley], på Graceland, och gradvis flyttat sina tillhörigheter dit.

” Man tror att hon flyttade in i Graceland permanent i maj 1963. Efter att Elvis lovade att gifta sig med henne kunde hon övertyga sina föräldrar att låta henne flytta in hos honom. Det var en naturlig utveckling”, förklarade Priscilla i efterhand. Hur som helst, jag var alltid närvarande.” Priscilla ville följa med Elvis till Hollywood, men han vägrade, insisterade på att han var för upptagen och höll henne i Memphis istället.

Elvis och Ann-Margret började dejta medan de filmade Viva Las Vegas. Priscilla kontaktade Elvis efter att ha fått reda på pressrapporterna. Han försäkrade henne att rapporterna bara var reklamtrick och att hon inte borde tro på allt hon läser i media. Under de följande åren förnekade Elvis för Priscilla existensen av hans intima kontakter med många av hans ledande damer och medskådespelare. Hon fick så småningom tillåtelse att besöka hans Hollywood-hem ett kort besök.

Äktenskap som resulterar i ett barn

Elvis ställde frågan till Priscilla strax före jul 1966. Överste Parker, Elvis manager, pressade sångaren att knyta ihop säcken genom att citera “moralklausulen” i Elvis RCA-kontrakt. I en intervju med Ladies’ Home Journal publicerad 1973 antydde Priscilla att hon och Elvis var nöjda med att helt enkelt leva tillsammans.

Hon ifrågasatte varför han inte bara avbröt bröllopet i ljuset av hans uppenbara nöd, som han svarade: “Jag har inget val.” Elvis nära vän Marty Lacker har också diskuterat sångarens tvekan att gifta sig, medan andra, som Joe Esposito, har sagt att Elvis inte kunde vänta med att gifta sig med Priscilla.

Elvis Presley var inte öppet sexuell mot Priscilla, men hon skildrar honom som en mycket passionerad kille i sin memoarbok, Elvis and Me. Hon hävdar att musikern sa till henne att de inte kunde ha sexuella relationer förrän de var gifta. För att förtydliga antydde han inte att alternativa alternativ var borta från bordet. Mötet i sig är allt som gäller.

Jag hoppas kunna bevara den. I sina memoarer skriver Priscilla att hon och Elvis inte ägnade sig åt sexuell aktivitet förrän på bröllopsnatten. Å andra sidan tvivlar biograf Suzanne Finstad på detta påstående. Den 1 maj 1967 knöt paret ihop sig på Aladdin Hotel i Sin City. Parker planerade evenemanget för maximal exponering, så det var få besökare och ceremonin varade bara åtta minuter.

Efter ceremonin stod MGM, RCA och William Morris Agency värd för ett brunchevenemang för vänner, släktingar och affärsbekanta till ett värde av 10 000 USD. Flera av Elvis närmaste vänner uteslöts från bröllopet på grund av den spänning det skapade mellan paret. Speciellt Red West blev upprörd över utvecklingen. Han och hans fru bjöds in av Elvis själv till Las Vegas för bröllopet, klädde ut sig och fick sedan höra i sista minuten att de inte skulle närvara vid ceremonin.

Detta var för mycket av en förolämpning för Red, som hade varit med Elvis sedan början av hans klättring till stjärnstatus och till och med hade gjort Elvis till sin bäste man på sitt eget bröllop. Även om de mestadels höll Parker ansvarig för deras uteslutning snarare än Elvis själv, var många av Elvis andra vänner också missnöjda och hyste hat mot honom under många år därefter.

Efter festen flög Elvis och Priscilla ut till Palm Springs för en snabb smekmånad. De återvände till Memphis den 4 maj och stannade på sin ranch i tre veckor, som ligger strax bortom Mississippis delstatsgräns. Även om Elvis nära vänner och familj var närvarande, lämnades paret i stort sett ensamma för att njuta av varandras sällskap utan inblandning från Memphis undre värld.

Senare förklarade hon: “Jag älskade att spela hus” och “Här fanns en möjlighet att ta hand om honom själv.” Vi har inga tjänare att städa efter oss. Den 29 maj bjöds de som hade bjudits in till Elvis och Priscillas bröllop men inte kunde närvara på grund av schemaläggningskonflikter till en andra bankett på Graceland.

Priscilla fick reda på att hon var gravid inte långt efter. Hon var orolig för att bli gravid så snabbt skulle förstöra den nyfunna intimitet som hon och Elvis hade etablerat. Hon tänkte på graviditetsförebyggande piller och hon frågade Elvis om dem, men han sa att de inte riktigt var redo för bästa sändningstid.

Hon funderade på att ha enabort, och hon och Elvis pratade till och med om det, men till slut insåg de att de inte kunde leva med sig själva om de hade gjort det. Den 1 februari 1968, exakt nio månader efter deras bröllop, välkomnade de sitt enda barn, Lisa Marie.

Priscilla Presley Förmögenhet
Priscilla Presley Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *