Sofia Jannok Pojkvän

Sofia Jannok Pojkvän
Sofia Jannok Pojkvän

Sofia Jannok Pojkvän – Engelska (brittisk): Brita Maret Född i Arvidsjaurs den 15 september 1982, Sofia Jannok är en svensk singer-songwriter, textförfattare, skateboardåkare och renässanskvinna. Jannok har delat sin tid mellan Ume och Rävudden sedan 2011, vilket för Luokta-Mávas till deras hus.

Sofia Jannoks popmusik innehåller element från andra stilar, som taiko, jazz och jojk. Hon skriver på svenska och engelska när hon inte är i sitt hemland Nordsamiska.

Sångarkarriär

Innan hon arbetade tillsammans med Anna Kärrstedt var Sofia Jannok medlem i duon Sofia och Anna. Hon sjöng “Waterloo” på samiska (som hon stavade “áhcceloo”) och kom trea i Melodifestivalen 2009.

Den 1 juli 2009 deltog hon i ett SVT-program som sändes live från kr. Stockholms Skansen för att diskutera Sveriges satsning på att bli EU:s de facto ledare. Den 30 juni 2009 var hon sommarprogramledare för Sveriges Radio P1.

Den 15 september 2009 höll hon en presentation med titeln “Samelands vidder” i Riksdagshuset som en del av den svenska riksdagens öppnande session. Hon var en av festivalens programmerare 2006, tillsammans med Mariela Idivuoma.

Jannok ledde Sveriges Radio P2:s Mailbmi – ett litet folk, stort musikprogram. Jannok festade på kinesiska nattklubbar och barer mellan 23 maj och 30 maj 2010, främst i Shanghai och Peking. Den 4 och 5 juni 2010 deltog han även i invigningen av Talvatisfestivalen i

Jokkmokk.[9] Två separata gånger har Sofia Jannok ställts upp för Grammis Aktivistpris. Hon har uttalat sig mot gruvnäringens etablering i Sameland och spridit desinformation om miljön i många sammanhang över olika sociala medieplattformar.

Hennes deltagande i klimatkonferensen COP21 i Paris 2015 innefattade både formell självpresentation och offentliga protester. Jannok, Cleo och Kristin Amparo arrangerade en antirasistisk demonstration 2014 under Umes öppningsceremonier för att stödja låten “Faller en, faller alla.”

Antifascistiska aktivister från gruppen “Free Joel”, som protesterade för frigivningen av en man vid namn Joel, som hade arresterats och dömts till döden för att ha lett våldsamma, antirasistiska demonstrationer i Kärrtorp 2013, spelade en roll i utformningen och tillhandahålla sammanhang.

Både den fransk-svenska serien Midnattssol och den svenska tv-serien Världens Sofia Jannok inkluderade 2016 Jannok. Leaibbik ligger i Arjeplogs kommun som ligger väldigt nära där Sofia Jannok bor med sina föräldrar.

Den har anpassats för användning i nomadsamhällen genom att lägga till en renrajd (en flock tuppar, röda, etc.). För exakt hundra år sedan, i september månad, föddes min mamma. Min mormor växte upp i en tid av massiva migrationer från Norge och Sverige, under vilken hon tillbringade mycket av sin tid med att fiska i en norsk fjord.

Flygningen var ganska dramatisk, med ett genomsnittligt avstånd på nästan 80 miles mellan start och landning. På grund av detta har gaggen hängt med allt bakom sig. Jag har märkt att Jona jämfört med andra hästar är väldigt skicklig på det här området.

Den typiska barnsliga spänningen var påtaglig under de första veckorna när allt var så fullständigt utom kontroll. Han var väldigt sarkastisk. Efter det berättade vi för Jona och barnen en historia om en händelse som hände i samma vagga, och det var sant.

Sofia Jannok kommer ursprungligen från samma stad som Luokta-Mávas-folket och bor nu i Ume. Hon är en av Sápmis största musikaliska stjärnor, med fans över hela världen. Hon nominerades precis till titeln “Rets miljöhjälte” av Världsnaturfonden.

Hon tog sin doktorsexamen. i lingvistik från Lule tekniska högskola och belönades med Evert Taube-priset för sitt “gränslösa musikskapande på tre olika språk och en själfull förmåga att omsätta politisk dysterhet till samtida poplåtar.”

Det har gått två månader sedan hon födde. Två månader av lycka, tillväxt, mild stress och framsteg. Kaos och ögonirritation i två månader. Sofia skyddade sin son från väder och vind genom att skapa ett pärlhalsband av traditionell samisk silverkulan, som hon hängde från ett trä och förgyllt lejonskinn på hans huvud.

Men mot något helvete kan inga silverkulor hjälpa. Om du råkar vara en längre man i Stockholm eller resten av Sverige kommer du att märka klimatförändringarna mer än genomsnittsmedborgaren. Eftersom hon är nybliven mamma använder hon tygblöjor och tygtvättlappar hon ärvt från sin brors barn för att Sofia ska kunna leva så hälsosamt som möjligt på den korta tid de har tillsammans.

Det är inte så att jag behöver gå ut och skaffa något nytt. Vårt mål är att sluta tillverka ingenjörstillverkade varor. Hon säger att det enda vi har köpt är matvaror och babyartiklar från en internetmarknad.

Allt är redan utnyttjat. Familjens många generationer av bebisarer delar familjens gård med Sofia, hennes bror och alla kusiner. Hon sa att Jona brukar somna strax efter att hon lagt honom. Det är fantastiskt att traditioner har gått i arv från generation till generation.

Vad mer kan du berätta om grisen?

Ett rungande “Ja, gärna” Hon är gjord av trä uppifrån och ned och är klädd i ett skinn. Sedan virar du ett v-band runt det för att hålla det på plats. Om det är en flicka blir den nedre halvan guld och designen röd, men om det är en pojke blir den nedre halvan vit.

Män är så svaga, eller hur?

Det kommer allt! Det har varit varmt och klibbigt ända sedan mamma gjorde en vass madras. Vi har en julstock, och jag har suttit runt den. När vädret blir kallt, håll kaminen varm genom att placera ett filter med en hel sida och den andra tom.

Temperaturen under vintermånaderna kan sjunka till så lågt som 30 grader Celsius. Bilder på min katt som slappar i snön har tagits på vintern, då de också drar sig tillbaka inne i huset för vintern. Ja, det är kul att det har gått åt rätt håll genom åren.

Moster sa till mig att en man får dricka tre droppar vatten var han vill. Jag tror att detta är kopplat till resistens mot infektion och immunitet; det är samma situation som när Dr Agnes Wold rekommenderar att barn interagerar med djur för att förhindra utveckling av allergier senare i livet.

Sofia Jannok Pojkvän

Ofta kompletterar traditionell kunskap vetenskapliga undersökningar. Vi kan försöka gå med i aktionen nu när vi har betalat våra avgifter och bara varit på två våningar. Jag hade verkligen tur för jag var bjöds på en fantastisk färgskala. Jag uppskattar det verkligen; dina mammor gjorde en fantastisk present till oss.

Vad, om något, med den graverande gudstjänsten skrämde dig? Det är det, antar jag. Smärtan. All mat äts av vargarna. Jag blev förvånad över hur livlig stämningen var när vi väl hade kommit till rätta.

Jag kunde njuta av några chokladöverdragna espressobonbons medan jag slog mig ner för att titta på P4; upplevelsen skulle hålla i sig tills krystvärks start. Vissa killar har väl genomtänkta synpunkter på ämnet utstryksdämpning, men det hade jag inte.

Min första tanke var att jag helt enkelt skulle acceptera vad livet än kastade mig i vägen. Jag gav lustgas en chans och insåg snabbt att det inte var något för mig. Efter det fick jag epidural, och upplevelsen var himmelsk.

Åh, det var verkligen häftigt! Med ett barns oskyldiga nyfikenhet frågade jag: “Har folk hört att det här är så bra?” Efter det sa hon till mig att det faktiskt kan vara bisarrt. Därför hade jag fortfarande en chans.

Så jag kunde koppla av och titta på P4 medan jag åt chokladtäckta espressobollar i lugn och ro tills krystfyrverkeriet öppnade. Innan Sofia ens vaknade gjorde hennes pojkvän sin hemgjorda lemonad och rullade hennes 200 små chokladmunkar.

Hon var riktigt sjuk under hela graviditeten, och chokladtugga var en av de få saker hon lyckades hålla fast vid. Särskilt om du inte är på humör för en tung måltid vid lunchtid, var maten utmärkt. Han var ganska spänd annars.

På grund av den lätthet med vilken epiduralen administrerades kunde vi slappna av och fortsätta som vanligt fram till början av krystvärken. Hur gick ditt första möte med Jona? Ja, jag är en klok! Eftersom vi inte hade bestämt oss för om det var en valp eller inte, var jag tvungen att fundera lite på det för att avgöra om det var en flicka eller inte.

Jag visste att det skulle bli en killi med mycket mörkt hår eftersom jag hade en klar bild av det i tankarna en månad innan. Det var det! Jag väntade på hans utseende, ja. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, så jag ritade inga bilder på möjliga resultat eller pratade om det med mina klasskamrater. Så det verkade vara lite av ett slarvigt jobb.

Jag vet inte om det har någon kulturell betydelse eller inte. Det var ingen “babyshower” eller liknande tillställning, och man var inte heller inbjuden till en. Är det inte lite lågmält, lite för spänt? Kanske har det att göra med att det inte var så länge sedan det var så mycket folk runt omkring?

Men nu när vi har världens bästa förlossningsvrd så är det uppenbarligen inte fallet. Jag tror att det bara var för att det var svårt för mig att föreställa mig hur löjligt det var. När det gäller att förstå hur allt hänger ihop är Sofia Jannok lika klok för sig själv som hon är för alla andra.

Efter snöstormen bodde den nya lilla familjen på BB i tre nätter, en upplevelse som Sofia minns som “exceptionellt glad och vacker”. Hon insisterar på att hon verkligen vill gå nerför gången. Vi fick två prime rib smörgåsar.

Sara, som hälsade oss varmt välkomna och stannade hos oss under lunchen, var en sådan person. Hon var väldigt söt och hjälpsam innan epiduralen gavs. Det var utmärkt, i ärlighetens namn. Så en ung dam vid namn Sandra tog över; hon var också jättebra. Erfaren.

Hon hjälpte mig innan det var dags att sova, och vi hade en trevlig pratstund medan jag stirrade på henne. Jag har redan lagt ner mycket arbete och funderar på att hålla mig fysiskt aktiv. Jag körde högintensiv intervallträning med massor av burpees i fem dagar fram till det stora evenemanget. Det är uppenbart att inte alla kan ta på samma sätt, men för mig fungerade det trots den dystra utsikten.

Sofia Jannok Pojkvän
Sofia Jannok Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *