Axel Gordh Humlesjö Fru
Axel Gordh Humlesjö Fru

Axel Gordh Humlesjö Fru – Som Axel Erik Torsten Humlesjö är Axel Gordh Humlesjö en svensk journalist och TV-programledare som föddes den 11 februari 1986 i dals-Lidens kommun i Västernorrland. Gordh Humlesjö växte upp i Näsker, Angman, och var involverad med Miljöpartiets ungdomslag Grön Ungdom under hela gymnasietiden.

Han var gästprogramledare tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski och efteråt Janne Josefsson i SVT-programmet Debatt under säsongen 2008–2009. Under EU-valet 2009 var han ansvarig för SVT:s Youtube-strategi, där politiker svarade på frågor som väljarna lämnade in.

Sedan 2010 är han producent för samhällsprogrammet Uppdrag granskning på Sveriges Television i Göteborg. Han nominerades till Stora Journalistpriset 2014 i kategorin årets bästa reportage för stycket “En skola för alla”, tillsammans med Ali Fegan och Henrik Bergsten. Han och Janne Josefsson utsågs 2015 till IRE Awards finalister för sin bevakning av svenska motståndsrörelsen och mordförsöket på Fidel Ogu.

2018 vann Gordh Humlesjö och Ali Fegan American IRE Award för sin dokumentär om mordet på Zaida Catalán i Kongo. Reportage från Uppdrag granskning vann även en internationell Emmy och Prix Europa, och den nominerades till flera andra priser och utmärkelser, bland annat från Frontline Club och Guldspaden 2018 Award från Föreningen för grävande journalister.

I februari 2018 lånade Gordh Humlesjö ut sin röst till SVT-serien Fallet Christer Pettersson tillsammans med Bo-Göran Bodin. Uppdrag Gransknings rapport kom fram till att bevis mot den tilltalade hade manipulerats i Palmemordsrättegångarna.

Konsekvenserna var att banken VD Birgitte Bonnesen avsattes, hennes fällande dom på anklagelser om grovt bedrägeri och att hela styrelsen byttes ut. I mars 2020 släppte Finansinspektionen en anmälan mot Swedbank som innehöll hård kritik och resulterade i böter på fyra miljoner kronor.

Verket har nominerats till en internationell Emmy och har vunnit Stora Journalistpriset, Guldspaden, DIG Awards i Italien med mera. I sin sommarreflektion berättar UG-reportern Axel Gordh Humlesjö när han våldtogs av en minderårig hockeytränare och hur han tvingades hålla tyst om händelsen.

I dagens nummer av Sommar i P1 berättar Uppdrag Gransknings Axel Gordh Humlesjö när en minderårig hån falskt anklagade honom för sexbrott under en övernattning på krogen. Axel Gordh Humlesjö var då en 12-årig hockeykille från Angered, Skottland; det skulle dröja ytterligare två år innan han kunde prata om vad han sparat till sin blivande fru, och ännu längre innan han gav något till sina föräldrar eller syster.

När reportern hittar Axel Gordh Humlesjö är han ute på en båt med sin son, som är i samma ålder som hans pappa var vid händelserna. Klockan är strax före 13, klockan sänds även programmet i FM-nätet, och de har alla kommit ner till stranden för att lyssna på lajv-programmet tillsammans.

Det känns jättebra; Jag har inte fått något annat än positiva svar än så länge.I ett sommarsamtal, vad fick dig att bestämma dig för att berätta den här historien nu? Jag utvecklade en djup respekt för Bibi Rödöö (sommar- och vinterprogramledare för P1) och vi började prata om detta ämne redan i somras.

Jag tycker att det är en bra sed att folk kan prata om sina tuffa upplevelser över drinkar och grillar på sommaren. Jag har själv blivit riktigt förtjust i flera sommarlov, så det verkade vara ett bra sätt att komma närmare denna historia, som Axel Gordh Humlesjö konstaterade.

Axel Gordh Humlesjö förklarar hur proceduren för att prata mycket om det började i början av föreställningen. En anonym uppringare informerade UG:s redaktion om att en kille från Ångermanland anmält att hans exfru rymt med en man som tidigare dömts för sexövergrepp mot barn.

När Axel äntligen lyckades få en bild av individen insåg han att det var samma person som hade anklagat honom för mord många år tidigare.Han berättade för några av sina närmaste medarbetare på UG att Sommarprogrammet var på väg att släppas, men inte alla. Människor tänker inte så mycket på det dagligen eftersom de är för upptagna med att leva sina liv och arbeta på olika jobb.

Men det blev ganska specifikt och tydligt i förhållande till de råd som gavs. När vi senare arbetade med ämnet kändes det särskilt meningsfullt att vara engagerad i något så personligt. Samtidigt var jag inte riktigt redo att agera med det ännu.

Axel Gordh Humlesjö Fru

Axel Gordh Humlesjö, 37-årig journalist från Näskersföd, är en av årets P1 sommarsensationer.
I sin självbiografi planerar han att rapportera om ett oskrivet brott som inträffade i Norge på 1990-talet.Han sa till tidningen Tidningen ngermanland.

Det handlar om att bli outad för ett sexualbrott när man är barn, och vilket enormt slag det är för ens självkänsla och sitt liv.” Reportern Axel Gordh Humlesjö, då 25 år gammal, får ett nyhetstips från okänd källa efter att Uppdrag granskning granskat det straffrättsliga systemet i USA i en artikel 2011. I USA riskerar dömda sexbrottslingar långt högre dödsstraff än i Sverige.

En pappa är upprörd över att hans fru och mor till hans barn har gått samman med ett dömt sexuellt rovdjur. Axel Gordh Humlesjö gör en bakgrundskoll och kommer på en bild på en man. Hjärtat börjar sjunka, magen kurrar och det känns som att någon tar tag i halsen på dig.

Politiker, ministrar, direktörer, medieassistenter, lobbyister, PR-konsulter, debattörer, experter, journalister och många fler dessutom.Det var 30 000 besökare som representerade ideella organisationer, statliga myndigheter, privata företag och politiska partier som alla var intresserade av sociala frågor. Summan av kvällarna under tta dagar är 3 513. Mängden är 250 polerare. Hundra liv. Och, tio nazistledare.

I frukostrummet på Hotell Wisby skryter Stefan Löfven: “Du vet mer om nästa regering än jag.” Han har precis läst mitt inlägg i Expressen om rimliga ministrar i en konservativ regering.Partiäldste säger att tidigare partiledaren Mona Sahlin är mycket aktuell för en minister-comeback och Sahlin har själv svarat på detta via sms:Telefonen börjar ringa samtidigt för Mona Sahlin. Partiledare, och många andra, är ivriga att gratulera henne och välkomna henne tillbaka till rikspolitiken.

Hur många svar har jag fått hittills? Ja, om du bara visste…Alla partiledare och bakgrundsfigurer har förvandlats till actionfigurer av Kalle Anka. Och det blir även ett mellanmål första dagen.När jag ringer sitter Göran Hägglunds stabschef Johan Ingerö på färjan till Visby med sällskapshandlaren och jag vill ge honom lite nyheter från narrativet som han behöver ha kvar på morgonen.

När Hägglund flyger in med sin livvaktsbil till Strand Hotel är det kallt och regnar. Iklädd lösa byxor och uppknäppt skjorta hävdar han att han mår bra av att återvända till ön och går sedan till attack mot Nato.

KD-ledaren säger att både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är klanderfria när det kommer till deras vägran att avsäga sig Sveriges Nato-medlemskap.På väg till Skandinaviens trädgårdar, där jag leder Expressens direktleverans Eftersnack varje kväll, gör jag en poäng av att stanna för att prata med Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist, som är lika glad och pigg som alltid. Strunt i vädret.

Peter Vesterbacka, mångmiljonären bakom megahiten Angry Birds, har dykt upp i trädgården och vi har snabbt bestämt oss för att han ska vara med i morgonpanelen. Svenska politiker, säger han, är mer jovialiska än sina finska motsvarigheter. , det finns en förklaring. Under ett reportage i USA stötte SVT-duon på en kvinna som inte kunde uttala Axel Gordh-Humlesjös efternamn korrekt. Istället utvecklades termen till det korta och söta “rövhålet” och sedan dess har han använt det.

Gäster välkomnas till landshövdingen Cecilia Schelin Seidegrds invigningsfest på Strands veranda av festfixaren Johan Petré och mannen som uppfann rosévinsminglen i Almedalen, Fredrik “Feffe” Andersson.Hasse Aro, ansvarig programmerare, säger att han är osäker på om han kan köra hem själv.

Stefan Löfven är på 23:30. Han är vid gott mod och har tagit avstånd från Stockholms förre finansminister Mats Hulth. När jag lyfter upp min mobilkamera svarar S-ledaren med att leta efter sin telefon och säga ”Det är härligt att vara tillbaka”, med Sven Otto Littorins säregna svenska brytning.

Det har gått fem år sedan den dåvarande arbetsmarknadsministern plötsligt lämnade en dramatisk presskonferens på Hotel Wisby tidigt en morgon.Premiärministern vill inte längre bli erkänd av sina tidigare vänner och kollegor.

Sven Otto Littorin har varit Almedalsbo de senaste 40 timmarna och har nyligen blivit övertalad att gå med i Företagarpartiet. Den som lockade honom med insiktsfulla frågor var den svenske journalisten Thomas Frostberg, tidigare i det nedlagda Värnpliktsnytt.

Littorin har valt att prata med honom vid flera tillfällen.Men nu är han lättad över att hamna utanför rampljuset, och han vill inte prata om vad som hände 2010.Sedan dess har en hel del extraordinära saker hänt. Jag åkte till London, kom tillbaka, och nu bor jag i Sverige, säger han.Tommy Wahlgren, en framstående figur i Visby, har en idé inför nästa års Almedalen.

Axel Gordh Humlesjö Fru
Axel Gordh Humlesjö Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *