Mats Ronander Sjuk
Mats Ronander Sjuk

Mats Ronander Sjuk – Den svenska rocksångaren, gitarristen och kompositören Mats Sture Ronander (alias Malla) föddes den 1 april 1954 i Sundsvall i Västernorrland.

Biografi

Född i Sundsvall och uppvuxen på rebro, bor Ronander nu på Södermalm i Stockholm. Han fick tre barn med tre olika kvinnor och var gift med danska sångerskan Sanne Salomonsen.

Karriär:

Mats Ronander började som femtonspelare och uppträdde med bandet Crossway Blues i många svenska städer som Göteborg, Malung och Västers. Medan Peps Persson var sjuk 1970, gick han ibland med i Peps & Blues Quality för att fylla i för honom.

Dessa reaktioner ledde till att Peps sommarpartnerskap snabbt slutade och Blues Quality gick bort. Band skapat för Moder Natur med Mats om sång och skulptur. Flera av Naturens egna skidor släpptes; hon framförde dem ofta och samarbetade med ett brett spektrum av artister.

Ulf Lundell var bara ett tilläggserbjudande för en turné som avslutades med en live-plätering. Förutom att spela på tre av Lundells studioalbum turnerade Ronander även med gruppen som gitarrist.

Lundells verk Sömnen, utgivet 1977, nämner den romerske kejsaren Rttor Monander. Wellander & Ronander grundades av Ronander och Lasse Wellander, två personer som hämtat inspiration från naturen.

Hans genombrott utanför grupper kom 1992 med släppet av singeln “Gör mig lycklig nu” (en duett med Kim Larsen) och albumet Himlen grter för Elmore James, som båda producerades av Max Lorentz.

Han bidrog med sång och gitarr till Low Budget Blues Bands tredje studioalbum. När Grymlingsgruppen reformerades 2004-2005 var Ronander medlem i gruppen, och han ersatte Pugh Rogefeldt som dess ledare.

Han har också varit produktiv som studiomusiker och skivproducent. Han har uppträtt som gitarrist med grupper som Robert Wells Rhapsody in Rock, The Refreshments turnéer och The Original Abba Orchestras återföreningskonsert 2007.

Ronander, Tommy Körberg, Claes Malmberg och Johan Rabaeus, som alla tävlade i Melodifestivalen, bildade bandet Ravaillacz 2013. Ronander är för sjuk för att uträtta någonting Mats Ronander har blivit hämmad av en allvarlig sjukdom.

Musikerna har tagit tillvara på sjukhusets bekvämligheter och planerat sina kvällsföreställningar i förväg för “Allsng p Skansen@. Han hävdar att skapa spelscheman är den mest utmanande aspekten.

Han planerade att uppträda den kvällen med Anne-Lie Rydé och Anita Strandell på Sollidens scen på Skansen som ett smakprov på deras kommande Cornelis-turné till sommaren. Istället tar Mats Ronander, 50, upp sig igen efter att en svår lunginflammation lagt honom för länge på bara tre veckor.

Jag närmar mig slutet av min antibiotikakur och känner mig mycket bättre som ett resultat. Men det var en dag då det var riktigt kallt, och jag fick stanna på sjukhuset för att jag hade så hög feber (som Mats Ronander uttrycker det).

Det blir ingen förbättring av vädret förrän våren kommer. Han är tillbaka i stan för en kort turné med sin ex-flickvän Sanne Salomonsen och hennes keyboardist-pojkvän Benneth Fagerlund. Det känns som magi, och bara detta mystiska väder kan göra allt bättre.

För att koppla av, låt oss spela ett lätt spel med klubbor och tärningar. Mats Ronander förutspådde att det skulle bli en ganska intim sammankomst. De två männen tog en resa mycket lik denna förra sommaren.

Och alla lyssnar på Sanne Salomonsen på “Acoustic” under sommaren. Han måste slappna av. När jag gick på deras konsert förra året blev jag imponerad av hur vackert det var. Sanne sa: “Jag är så lyckligt lottad som får gå ut med min favoriträv.” Hon vickade med fingrarna.

De två fortsätter att njuta av att spela tillsammans. Sanne Salomonsen har citerats för att “Malla” är en fantastisk person, och vi lyckas konsekvent få fram en originell estetik i vår musik. Hon fortsätter dock att be för Mats Ronanders hälsa.

Han måste slappna av. Lungbesvär är inget att skämmas över, säger hon. Sanne Salomonsen var ganska nära att dra sig tillbaka till sitt hem. Sanne Salomensen, en jättestjärna på 1980-talet, sjöng en duett med den svenska musikern Mats Ronander på höjden av deras berömmelse.

En blodpropp i hennes hjärna förändrade hennes livs gång 2006 och kommer att fortsätta göra det i många år framöver. Hon sa till oss båda att jag var helt livrädd hela tiden.

Sanne Salomensen, en dansk musiker som nu är 65 år gammal, släppte sitt debutsoloalbum när hon var bara 17 år gammal, 1972. Men under åren 1980–1985, då hon var sångare för bandet Sneakers, upplevde hon sina största framgångar.

Sanne spelade många roller i 1980-talsfilmer och fick stor uppmärksamhet när hon började dejta den svenske musikern Mats Ronander. De två är fortfarande vänner och kan spela ett spel tillsammans trots att de inte har spenderat mycket tid tillsammans under de senaste åren.

Vi har varit föräldrar i över ett halvt decennium nu, med en son och väntan på en annan vid horisonten. Så det är uppenbart att vi har sett mycket och kommunicerat effektivt. Enligt Mats Ronanders “Idag är vi bästa vänner”-artikel från 2015 års nummer av Södertälje Länstidning skrev han om sitt förhållande till sin ex-flickvän.

Mats Ronander Sjuk

2005 tävlade Sanne Salomonsen i Melodifestivalen och hon och Sanna Nielsen gick direkt från den preliminära omgången till finalen där hon slutligen kom tvåa.
Sanne Salomonsen och Mats Ronanders publikation 1984.

Roger Tillberg/TT

Dödsfall i närheten: Sanne Salomonsen: Men för runt ett år sedan fick livet ett överraskande och krävande syfte för Sanne. Artisten låg till knä i förberedelserna inför en sommarföreställning när hon plötsligt kollapsade hemma på grund av en blodpropp i hjärnan.

Trots att Sannas kock var hemma med henne och en ambulans snabbt kunde tillkallas för att ta henne till sjukhuset i Köpenhamn, var hennes familj och vänner förkrossade över beskedet att hon inte skulle överleva.

Resan tillbaka har varit lång och barmhärtig, men att ta sig dit var ingen lätt bedrift. Det var svårt för mig att ta mig igenom den tiden när hela Danmark såg ut efter mig. I en intervju förra året sa Sanne Salomonsen på “Se och Hör” att hon “minst sa förskräckt” hela tiden.

Sanne chansade genom att dela med sig av sin optimistiska syn utan ordentliga försiktighetsåtgärder, men tack vare horoskopets hjälp hände inget dåligt. För att vara rättvis har hon gjort ett bra jobb med att upprätthålla allas tillgivenhet.

Träning är det enda som hjälper om du vill lära dig något. Jag visste att jag var förbjuden att sjunga opassande låtar. n-ordet är inte acceptabelt; förlåt, Mats Ronander. Fler möjligheter att återskapa klassiska musikaliska synpunkter kommer sannolikt att dyka upp när både publik och artister åldras. Att förhäxa snubblet är fascinerande; konserter kan förvandlas till elaka väckelsemöten.

Nu blir söndagseftermiddagskonserten inte den typ av rus man förväntar sig; snarare blir det en intim och personlig musikalisk resa med Mats Malla Ronander, Sanne Salomonsen och Benneth Fagerlund.

Publiken är liten, men det bygger upp till ett livligt uppståndelse när den höga musiken slutar. Det är ingen stor produktion; det finns bara tre musiker och några gitarrer, keyboards och hornmaskiner. Min andra stora nötkött med den här föreställningen är att artisterna inte erbjuder någon grund eller stötande mark.

Mystik skapas när Mats Ronander nämner att ha spelat med den legendariske trummisen Bosse Skoglund; detta gäller även om Ronander visar blueskänslighet i sitt munspel och gitarrspel.

Publikens gillande går inte att rubba, och föreställningen börjar i tid till sångerna av Pugh Rogefeldt (Jag har en guldgruva) och Ted Gärdestad (Can’t stop the train), varav den sistnämnda har en Elton John-känsla förstärkt av Benneth Fagerlunds piano och Ronanders horn.

Sanne Salomonsens raspiga, lättsamma leverans av “When you walk into the room” påminner mig om en vacker mashup av Tom Petty och Marianne Faithful, och den imponerar direkt på mig. Mycket bättre än de senaste TV-framträdanden jag har sett av henne.

Den tråkiga serveringspersonalen delar med sig av roliga anekdoter från sina 45-åriga karriärer. Att fräscha låtar blandas in med rockstandarder som “A whiter shade of pale” gör When a man loves a woman lätt att glömma. Efter en kort paus ska vi lyssna på Ronanders vackra Vatten p mnen och Salomonsens hjärtskärande Den jeg elsker.

Salomonsen går sedan in i detalj om den svåra sjukdom hon kämpade med för ett antal år sedan, som hon beskriver som “möjligen den största utmaningen i hennes liv”. Den skrämmande och kosmiska berättelsen Home handlar om att komma tillbaka på vägen för ett nytt försök.

Även om konserten inte har något med musiken att göra så kommer den att ha hela min uppmärksamhet. Det är bara för mycket att höra i det spända samhällsklimatet 2015, vare sig detta är en varning från Mats Ronander eller bara oinformerat babblande.

Du kan göra förhållandet så platoniskt som du vill, men det kommer inte att fungera så. En syrlig tomat för det, och ett seriöst snooze om konsertens betydelse annars. Dessutom var jag så mätt att de upprepade låtarna fick mig att spotta ut mina ord, inklusive coverversioner av låtar av Bruce Springsteen, Kim Larsen och Rolling Stones.

Mats Ronander Sjuk
Mats Ronander Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *