Matilda Djerf Föräldrar

Matilda Djerf Föräldrar
Matilda Djerf Föräldrar

Matilda Djerf Föräldrar – Hon har tillagat, serverat och pressat juice med avsikten att bli sin egen personliga kock. Matilda Djerf, 25 år gammal, förverkligar sin dröm om att öppna sin egen klädlinje, Djerf Avenue, och omsätter 80 miljoner dollar. ELLE träffar en modedesigner vars arbete är inspirerat av etik och hållbarhet i dess konstruktion och utförande.

Du kan hitta en egen guidad turstuga med stuckatur, oljat trägolv och vetter i Stockholms Humlegrden. Fukt finns mellan skrivytan och den höga 300 kvadraten, vilket är betydligt mer än vad som redan finns. Djerf Avenue expanderade från två anställda till fem under de första två åren i verksamheten, och 2021 var företaget värt mer än 80 miljoner svenska kronor.

Matilda Djerf, en förespråkare för klädimperiet, betraktar sitt namn som en livslång strävan. Den färgen har alltid varit vår favorit. Men även om jag bor med Djerf Avenue dygnet runt är det svårt för mig att förstå hur stor den har blivit, säger Matilda Djerf medan hon koncentrerar sig på en extra stor bläckfläck på sitt skrivbord. Matilda Djerf grundade Djerf Avenue och anser att varumärket är en “livsintressant strävan.”

I morgon lämnar hon och Djerf Avenues sambo respektive VD, Rasmus Johansson, Sverige för Los Angeles i jakten på “jobb och lite termin.” USA har varit den största marknaden sedan verksamheten startade, följt av Australien och Sverige. Det är också där de allra flesta av Matilda Djerfs två miljoner Instagramföljare bor.

Jag känner att kläderna, och kanske till och med jag själv, har en underström som drar mig dit. Det finns tidlösa och skandinaviska bottenplattor som är både bekväma och snygga. Hon tror att företagets kundcentrerade fokus och vänliga attityd kommer att driva varumärket in i framtiden. Matildas intensiva fokus på sina kunder är en av anledningarna till att hennes varumärke är så välkänt.

Vi använder våra egna kunder som förebilder på Pinterest, och vår community är verkligen stöttande överlag. Många av oss är mycket mer än vi ser ut. Jag vet att några av våra kunder har fått nya vänner genom att använda våra sidor och profiler på sociala medier. Det är också avgörande att den slutliga bilden inte är för liten eller exklusiv för att vara användbar.

Jag kunde ha gjort något mer produktivt med min tid om jag inte hade oroat mig så mycket över utmaningarna med att driva mitt eget företag. Men jag gick till köket och började laga mat. Djerf Avenue-konceptet utvecklades under 2017 års vårterminsstudier utomlands mellan de två länderna. Matilda lade upp bilder från sin resa på Instagram, och hennes följare växte snabbt som ett resultat.

Hon samlade snabbt över hundra tusen australiensiska följare och samarbetade på vad som skulle bli en seriemodellspelning i sin egen rätt. Matildas modeintresse hade utvecklats under en tid och hon hade en stark vilja att etablera ett eget varumärke, men hon gjorde det utan formell utbildning eller tidigare erfarenhet. Duon Djerf Avenue startade sin verksamhet vintern 2019 med ett startkapital på cirka 500 000 dollar förvärvat genom modell- och influencerarbete, och efter att ha “pumpat” sin svägerska i riktning mot klädproduktion utifrån deras kunskap.

Jag började med en lite annorlunda syn på affärer, vilket var bra. Jag kunde ha gjort något mer produktivt med min tid om jag inte hade oroat mig så mycket över utmaningarna med att driva mitt eget företag. Men jag gick till köket och började laga mat. Med tanke på hur stort universum är och hur liten jag är är det här mycket.

Matildas intresse för mode och hennes önskan att skapa ett Pinterest-konto för sitt eget modemärke var gnistorna som fick bollen att rulla. Du framstår som en klassisk entreprenör; hur kan din utveckling ha format denna aspekt av din karaktär? – Medan mitt efternamn, Bors, ofta förknippas med entreprenörer, har ingen av mina föräldrar någonsin arbetat för sig själva i affärsvärlden.

Båda deras föräldrar har arbetat inom den sociala sektorn eller i militären. Men de gav mig en stensäker grund av styrka och efteråt utbildade och inspirerade oss tre att gå skilda vägar. Alltid en att driva på kuvertet, insåg jag tidigt att jag ville ta ansvar för min egen framgång. Jag arbetade många jobb som servitris, bartender, juicebarskassör och så vidare under hela och efter gymnasiet.

Matilda Djerf Föräldrar

Då hade jag redan bestämt mig för att jag inte skulle låta någon annans auktoritet definiera vem jag är. Jag har alltid vetat att jag ville bli min egen chef. Min familj och jag bodde i Kalifornien i två år när jag var tonåring, och den erfarenheten formade vem jag är idag utan tvekan. När vi återvände till Bors blev jag överväldigad av önskan att fortsätta till något mycket större.

Vilken är den största utmaningen du kommer att möta på jobbet?

Jag kanske bara är partisk, men jag tror aAlla bett är fantastiska och skulle vilja prova varenda en. Hm… Ibland blir jag riktigt upptagen av mitt arbete och glömmer att sätta mig själv först, trots att jag har blivit mycket bättre på att göra det under de senaste åren. Att vara entreprenör låter glamoröst, men det är faktiskt mycket hårt arbete. Från de inledande stadierna av att förbättra resultat, design och marknadsföring till de sista stadierna av att packa beställningar och lägga nya produkter på hemsidan, gjorde vi allt själva. Det är ett faktum att “att få ner och smutsa ner” är en nödvändig del av att bygga ett framgångsrikt företag.

Hjälp mig förstå designproceduren.

Proceduren kan börja med att jag får specifika data från huvudkontoret som jag i efterhand behöver sammanställa och vidarebefordra till vår produktionschef. Hon är fantastisk på att förvandla mina virriga tankar och mentala bilder till något användbart på en dator. En speciell funktion som erbjuds av en av våra leverantörer kan få mig att tänka, “Åh, vi borde verkligen göra något med det här.” Så nu kan vi börja processen.

All tillverkning sker i Portugal eftersom det var där vi kunde hitta fabriker som uppfyllde våra stränga krav på säkra arbetsförhållanden. Du sätter en premie på livslängd och livslängdsvinst. Varifrån kommer denna kunskap? Djerf Avenue prioriterar sina kunder och strävar efter att tillhandahålla en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna.

Modeller bör komma i ett brett utbud av storlekar, former och etniciteter. Även om jag aldrig har arbetat som modell själv, har jag lärt mig mycket av att lyssna på berättelserna bakom kulisserna om hur modellers peruker putsas om och hur de ändras för framträdanden. Vi har en strikt policy att aldrig använda strumpdockor eller marionetter i våra kampanjer. Och vi vill aldrig att våra modeller ska lägga händerna i fickan medan vi tar bilder. Även om de flesta människor gör det utan att inse det, är det ändå gjort. Varje del av din kropp sitter så långt ifrån varandra.

Varför välja att berätta för andra människor om de störande saker som hände dig i mörkret?

Att vara öppen och snabb var naturligt och enkelt. Jag skulle älska att vara den typen av person som kan vara en användbar resurs för någon som går igenom ett liknande scenario. Och det är där den massiva människoslakten på Djerf Avenue äntligen kommer. Jag trodde inte att någon annan existerade som jag förrän jag träffade någon med samma klädsmak som min.

Hur hittar du ett lyckligt medium mellan ditt arbete och fritid? – Den hårda vägen har lärt mig vikten av att prioritera min fysiska och emotionella hälsa i mitt dagliga schema om jag vill må som bäst. Jag försöker lyssna på min kropp och observera dess dagliga förändringar utöver min vanliga träningsrutin.

Jag kan tvinga mig själv att meditera varje dag för extra träning genom att föra en dagbok. Att ha lite lugn tid för mig själv är också väldigt viktigt för mig. Vilka är några av dina förhoppningar och drömmar för framtiden? Men jag tänker växa verksamheten och involvera vår kundkrets ännu mer i processen. Och just nu fantiserar jag om att hyra ett hus i södra Europa som jag och min familj kan flytta in i.

Matilda Djerf Föräldrar
Matilda Djerf Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *