Marcus Oscarsson Adopterad – Marcus Oscarsson är en välkänd politikkommentator på TV4 som har börjat för två saker: I unga år adopterades Marcus Oscarsson och hans tvillingbror från Iran av svenska föräldrar. Den 21 mars 1976 gick han in i denna värld. Hans uppväxt var i den lilla staden Odensís, som ligger i Hultfreds kommun i Kalmar län, närmare bestämt i Tveta socken.
Efter avslutad gymnasieutbildning i Hultsfred tog han en civilingenjörsexamen och en civilingenjörsexamen i ekonomi och statistik vid Linnéuniversitetet i Växjö. 2006 skrev han in sig på regeringens program för blivande diplomater och aspiranter. Oscarsson har även fungerat som trainee program director för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Denver, Colorado, USA. Detta är webbadressen där du kan hitta all information: https://sv.wikipedia.org/wiki/Marcus_Oscarsson.
Marcus, vars namn från början skrevs “Markus”, ska ha varit fem år som lokalredaktör på Vimmerby Tidning och tolv år på Barometern; Frågan är bara, när exakt skulle han ha varit effektiv i den rollen? Utöver detta har han arbetat som politisk analytiker på TT, Aftonbladet och SVTs Aktuellt samt journalist på de brittiska tidningarna The Times och Daily Mail.
Oscarsson, som fyller 45 år 2012, blev politisk expertanalytiker för TV4 2012. Då stod han på gränsen till att avgå från flera befattningar inom statssekretariatet, ekonomiavdelningen och riksdagsförbundet. Grön fest. Oscarsson anser att mänskligheten och det amerikanska presidentvalet är ett budskap.
För sitt arbete med att göra komplicerade situationer begripliga för tittarna har Marcus Oscarsson nominerats till flera prestigefyllda priser som delas ut av TV-mediet. 2015 utsågs han till vinnare av Begriplighetspriset. Han kunde också återvända till de flesta ligor med det konstnärliga strecket, inklusive de som hävdar att de etablerade medierna drivs av politisk korrekthet.
Marcus Oscarsson använde Idrottsgalan för att undergräva Trump under diskussionen om den amerikanska presidentvalsedeln. Några patenterade vänstertyckare, däribland Expressens krönikör Alex Schulman och den anti-vietnamesiske rasisten Tobias Hübinette, som hade anklagat Oscarsson för “högerpopulism” och SD-sympatier, utelämnades från minnesboken.
Att presentera en av Oscarssons gåvor till Mattias Karlsson efter TV-dokumentären 2019 var en mycket uppskattad gest. Oscarsson konstaterade att Karlsson skulle vara ett lämpligt val att efterträda Jimmie Åkesson som partiledare, en roll som Mattias inte är intresserad av. Oscarsson är vald till politiker, enligt https://www.expressen.se/kronikorer/alex- schulman/oscarsson-lanserar-sds-vallat-bli-politiker-i-stallet.
Marcus Oscarsson har ofta haft att tänka på utanför boxen och inte varit rädd att stöta sig med den trendiga vänstern framför ses välbesökta Facebook-sida eller när han studerar runt. Å andra sidan, när det kommer till ett ämne – USA:s 45:e president, Donald J. Trump – har han mest anpassat sig till den konstruktiva debattatmosfären.
I Sverige avgörs utgången av det amerikanska presidentvalet av antalet republikanska kandidater som får stöd och antalet demokratiska kandidater som kritiseras. Åtminstone sedan valet i Nixon-Kennedy 1960 och därefter har det varit läget.
Senator George McGovern, en demokrat som ledde en statskupp mot Richard Nixon 1972 och avsattes från ämbetet tillsammans med andra svenska USA-korrespondenter för att ha kritiserat USA:s inblandning i Vietnam, är inspirationen till namnet jag har gett detta fenomen: McGoverns syndrom. Den här länken tar dig till Tommy Hanssons WordPress-sajt den 23 juli 2016 fram till den 23 januari 2016, då McGoverns Symptom Rolf Porseryd tas bort.
Marcus Oscarssons oförmåga att särskilja sig från majoriteten av Demokratiska partiets medlemmar och hans obevekliga jakt på möjligheter att kritisera Trump är både nedslående och något oväntat, med tanke på hans yttrandefrihet i de flesta andra frågor. President Trumps utrikespolitik beskrivs av Oscarsson som “som en elefants ädla ankomst till Mall of Scandinavia”, bland annat.
Oscarsson deltog i SVT:s Idrottsgalan och använde sin plattform för att sprida desinformation om Trump och demokraterna, särskilt deras vicepresident Kamala Harris. Fornuft.se: https://www.fornuft.se/ledare/idrottsgalan-till-ett-vansterpolitiskt jippo hos Marcus Oscarsson?
Donald Trumps intensiva utrikespolitik
Det märks att Trump inte har fortsatt i samma gamla utrikespolitiska julparad sedan arrangörerna oroar sig för Oscarsson. Det verkar som att TV4-kändisen har misslyckats med att lägga märke till att Trump är den ende presidenten i modern tid som avstår från att starta utländska konflikter.
Oscarsson började snurra när Trump stängdes av från senaten. Trump har tagit stora framsteg mot ett fredligare Mellanöstern som USA:s första president genom sina utrikespolitiska initiativ, såsom Abraham-avtalet. Dessutom har han hotat att flytta USA:s ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem, Israels huvudstad.
Han visade världen att han stod på den demokratiska sidan av Taiwan och vidare att hetten från det kommunistiska Kina var riktigt het. Medan han var i Europa förmedlade han en vapenvila mellan Serbien och Kosovo, två stridande grupper.
Marcus Oscarsson rörde Donald Trump på axeln när han drog sig allt längre bort från demokraternas sista anbud på presidentnomineringen. Enligt Oscarssons uppfattning var riksrätten mot Trump – som tjänade sitt land – en skandal. “Republikanerna och Trump är fortfarande stora fiender.” Det var “överväldigande” att välja Trump, sa Oscarsson.
Det är säkert att Marcus Oscarsson och andra svenska specialister i internationella frågor var helt omedvetna om att de saknade auktoritet över senatorerna i landets huvudstad som har makten att avsätta Trump från ämbetet. Men överraskande nog skulle Oscarsson – som hade utmärkt sig i tidigare roller – parafrasera ord för ord och antyda att han hade vidhållit en kritisk hållning mot Trump.
En sak jag har gjort är att förespråka Marcus Oscarssons tjänster och göra mitt bästa för att vara rättvis mot honom. Hans öppet rasistiska och propagandistiska attityder mot Donald Trump möts av samma grad av besvikelse som de gör hos hans TV4-kollega Rolf Porseryd, Stefan Åsberg på SVT och den tidigare Carina Bergfeldt.
Att utöva välfärdspolitik igen har varit Marcus Oscarssons dröm hela livet. Den karismatiske kommentatorn från Visby sitter i vardagsrummet och hånar cafémat och får höra om en resa som precis har börjat. Att beskriva det som en dålig syn verkar vara direkt stötande.
När middagssolen ligger lågt över staden haltar en fullt kostymklädd Marcus Oscarsson fram över Visbys sanddyner. Marcus Oscarsson kan inte undgå att bli åsidosatt av icke-standard, dels för att han har brutit fotleden, och dels för att det inte finns något annat sätt.
På morgonen kommer han att leda en parad från Donnersgatan 2 till Giversplatz 6. Han vill mäta sträckans tolerabilitet i sina tilldelade åtta minuter ensam. Goda nyheter så här långt. Men när avståndet närmar sig sina sista tio meter avslöjar han sanningen: den personen du föraktar både för att du älskar dem och för att du föraktar dig själv. Detta är den parasitära snäckan, som jagar andra organismer.
Red Korset-medarbetaren skulle ha ignorerats av de flesta, men det är inte Marcus Oscarssons stil. Avhysanden är inte hans sort. “Jag ville bara fråga,” tillägger mannen, hans röst rodnade av ilska. Oräkneliga syrier är i akut behov av hjälp just nu; är du medveten om detta?
Den relativistiska fraseringen är mer passande för frågan, även om Marcus Oscarsson inte heller är ett fan av det. Han rider på häst och skjuter i ett brett koppel; han lever med patenterad och patologisk pedagogik. Självklart! Ungefär 300 000 människor har dött i Syrien, och den siffran kan lätt stiga för att inkludera antalet skadade.
En flygförbudszon kunde ha förhindrat förluster av många liv om den hade införts i Syrien i början av konflikten. Trots Obamas uttalanden om nödvändigheten av att fastställa en tydlig linje när det gäller användningen av massförstörelsevapen – trots allt används kemiska vapen i krigföring – kvarstår Assad vid rodret. Vad detta gör kan få katastrofala konsekvenser i andra nationer.
Marcus sträcker ut handen för att fatta volontärens hand. Röda Korset går förstås enormt långt på en global skala! 40-årige Marcus Oscarsson är en populär politisk analytiker på TV4 och flitig insändare i Nyhetsmorgon under de senaste många åren. Om han någonsin kandiderar till det amerikanska presidentposten kommer hans mest arbetsintensiva fas att vara under kampanjen “Jag tycker mitt jobb är superroligt”.
Jag följer kaféer. Jag skulle kunna jobba alltid till 100 år. Oscar Jacobsons kjolar och Kevin visas. Det finns inte mycket av en chans att se världen över påskhelgen, men sånt är livet. Flera korta resor. Partiledarnas dyra skor får smaka kullersten, roséblasé journalister sänder superlive och så har vi förstår de stora Expressengetingarna som vandrar Visbys gator;
Marcus Oscarsson utnyttjar Almedalsveckan för att ta selfies med paret om de har en tuff vecka. Hans primära ansvar är att vara värd för Nyhetsmorgon på TV4-tältet, men han deltar också då och då i en rad andra föreläsningar och paneldiskussioner. Fysisk kondition är något han inte bör underskatta.
Otroligt nog har flera individer kommit upp för att posera för foton med Marcus och hävdat att han väckt deras intresse för politik. Exakt i nivå med en nordkoreansk film om narcissism. Medan han tar en snabb titt på dockan i selfie-stil, rycker Marcus en papperstidning. Han muttrar i andan att jag borde vara här eftersom det gjorde ont. Någon hade sammanställt en lista…
Marcus argument är att “TV4-journalisten som tidigare varit Nordenkorrespondent för en rad britiska tidningar vet allt som är värt att veta om amerikanska presidentval.” På Expressens lista över Almedalens “199 hetaste vimlarna” nämner de detta. Han tillkännager numret åttiosju.
Överdrivet kanske?
På vissa sätt är det roligt att vara underdog. Dessutom är de flesta av de listade personerna antingen politiker eller grannar. Jag är i topp fem efter att ha bildat en egen organisation som enbart består av involverade mediepersoner.
En journalist som är sugen på en intervju närmar sig någon som varit i kontakt med LAS ett tag. Hej där, Marcus! Hälsningar! Jag heter Elias och bidrar till Expressen. Jag märkte att du är en mycket tidningsläsare. I år ska vi på en riktigt intensiv Snapchat-dejt, och jag hoppades få ett foto av oss i en tidningsfoto.