Viktor Norén Fru Johanna
Viktor Norén Fru Johanna

Viktor Norén Fru Johanna – Bröderna Norén, Victor och Gustaf, var bergsklättrare på varsin sida av Atlantis och sågs aldrig igen. Äntligen har de hittat ett sätt att spela tillsammans på tv och triumfera över alla svenskars hjärtan. Diskussioner om projektets mål och omfattning blir dock tröttsamma efter midnatt. Kan universum vara något annat än ett smörgåsbord.Det finns många sätt att börja den här historien. Det var lustigt att se två bröder som var beroende av snacks avbryta sina artistvänner på TV4:s långvariga S mycket bättre inför sommarens final

Jag tror dock att vi börjar i hallen. Först kommer Sune, den vackra kattungedamen, därefter kommer Ture, den lilla kattungen. Han sitter och lyssnar som en nudel i nöd. Jaja.Ruben Norén föredrar fötter som verkar alldeles för mjuka och runda för att han ska kunna stå på. Där agerar du som en bebisfötter.

Han är i Noréns vardagsrum, men han börjar ta hand om Kerstin, som är mamma till Gustaf och Viktor och pappa till Ruben. Korridorerna blir lite slarvigare.Kerstin och Jans hem finns i Borlänges lugna kvarter Kvarnsveden. En skolbild på de fyra barnen kikar in i köket. Gustavo, Carl och Victor är tre mördare som inte kan få nog av musik. Och den där smarta lilla systern där borta, Josefine. Det finns nu totalt tio barn i familjen, vilket kan vara en stor utmaning. Det finns en rosafärgad trappa som leder till balkongen, och en morgonstjärna i miniatyr från havet hänger i badrummet.

Två uppsägningsbrev adresserade till Mando Diao ligger också på bordet. Eller “Mando Jao” borde kanske skrivas där istället. Båda är skrivna av samma kvinna, som är minst två år äldre än huvudpersonen. Hon tror inte att de är tillräckligt entusiastiska för att inspirera investerare.
Ett porträtt av en gudom, ett collage och några färgglada skidor pryder väggarna i bostaden. Både från sönernas tidigare band Sugarplum Fairy och deras nuvarande band Mando Diao. Samling vid köksbuffén.

Gustaf och Victor behöver intervjuas för att ta reda på hur allt började. Båda lärde sig spela på en gammal Yamaha skolgitarr som står i en garderob. Okej, pianot.Följ med Kerstin, Jan och musikläraren Gustaf för en livlig diskussion om skolan. Ruben är stenhård på att vi ska köpa ett iPhone-par till honom. Vi har slutat oroa oss för att saker och ting blir enklare om barn, djur och föräldrar alla går någon annanstans ett tag.

Men vem ska minnas Gustaf idag? Kerstin säger precis innan hon går, “jag brukade vara riktigt bra på det där.” Låt oss börja med en introduktion: Gustaf Norén blev en framstående medlem i bandet 2002 och har turnerat världen över med Mando Diao sedan dess. Bandets album Infruset med låten “Frödingtolkningar” anses vara en modern klassiker och Strövtg i Hembygdsgården har tillbringat större delen av de senaste tre åren på den svenska topplistorna.

Sångaren Viktor Norén blev först berömmelse som medlem i det internationellt turnerande bandet Sugarplum Fairy, som han grundade tillsammans med sin bror Carl och vännen Kristian Gidlund. Både i Japan och Tyskland uppträdde de på de största scenerna. Den Beatles-påminnande Sweet Jackie-låten har inte låtit likadant på länge.På sommaren var bröderna märkbart bättre och fick mycket beröm. I takt med att Gustaf avslöjade mer av sin aktersida blev Viktor allt mer störd.

Vi gick på musikklass, eller musikklass. Mamma satte upp musikklasser i det här området, och den lokala musikskolan grundades förmodligen av pappas fastracs eller Farbros eller någon helt annan. Alla i Borlänge är på upp-och-upp; Gustaf nämner specifikt körarna, IK Brage, och homslöjd.
Vi är nära vänner med männen bakom Peace & Love Festivals start. Alla måste känna till reglerna. Det är så det verkar, och det är sant. För att genomföra allt som Victor föreslog.
Enligt Gustaf är det ett legitimt gruppnamn.

Viktor förklarar, “Vi hade aldrig någon input till repoplatsen eller någon av utrustningen själva, det var alltid skevt av staden.”Hon uppmuntrade oss högskolestudenter i universitetsstaden att gå ut och festa på klubbarna där de lokala banden spelade och de färgglada skeletten hängde hela natten. Det kriminella nätverket där var föremål för ett inbrott. Familjen och mordpolisen var för utmattade för att gå på en mordutredning.

Kanske hänger den bara i toppen. Enligt Victor var föreningslivet en reaktion mot vld och buss.
Traditionell arbetskultur, med all dess elegans och respekt, var alltid ett fattigmansspel. Unga örnar och NTO på diskot när vi var yngre. Och Knutes rekreationsområde var helt nytt; detta var betydelsefullt, enligt Gustaf.Det badrum som var närmast oss var något långt från parken och folkets olja.

Viktor Norén Fru Johanna

En del av er vet detta redan, men Calle spelade gitarr i Sugarplum Fairy med Viktor medan Gustaf arrangerade originalversionen av Mando Diao.Calle har hållit en låg profil under det senaste decenniet, medan hans bröder har fortsatt att göra musik tillsammans i olika sammanhang och nu njuter av mainstream-framgångar som duo.

Han stod Kristian Gidlund ovanligt nära och när det bästa vädret avtog för över två decennier sedan – ja, det är faktiskt otroligt att det har gått så lång tid sedan dess – smög han in något i Calles hus. Nyckeln till musiken ringde och livet blev så småningom något helt annat. Han har dock nyligen återvänt till sitt kall tack vare en annan man – den store Dan Andersson – och har sammanställt ett antal tolkningar av Grangärde-ikonen på två album: “Svart som ballader” och “Kolvaktarens snger.”

På en pensionärsföreningsfest i Borlänge (där jag alltid hamnar om jag tar med min mamma) såg jag honom gå före några av dem, och det var en av säsongens höjdpunkter i Sverige. Många har kommit på Dan Anderssons vagn genom åren, men Calle upptäcker – utan att ta till radikal thävor – sin egen väg in i de omgivande texterna. Han framhåller det intensiva svärtan som finns i praktiskt taget varje mening, men han lyckas också genomsyra sina tolkningar med en skyhög allvar som får dem att låta fräscha och originella.

Även en flerårig fanfavorit som “Omkring tiggarn frn Luossa” får ny kraft från Calles händer; dock är jag särskilt förtjust i hans tolkningar av “Stora stolta kärlek”, “Hemlängtan”, “Nu mörknar min väg” och “Den sista sngen”. De hotar på allvar luttrade krönikören. Frågan om eller om Calles lågintensiva dystra glasögon har samma kommersiella potential som de jublande popdängorerna på hans bröders knockoutalbum “Hymns to the rising sun” är banal, men den saknar också någon verklig betydelse. Alla de som tror att ens existens beror på musik borde lyssna på honom för han är så bra.

Bröderna Victor och Gustaf Norén var rockstjärnor på varsin sida av Atlanten och sågs aldrig igen. Nu har de äntligen hittat ett sätt att spela tillsammans på tv och vinna över svenskars hjärtan överallt. Men efter tongångarna blir det ett djupt samtal om projektets mål och innebörd. Det hela kanske bara är ett grillat skämt.

Men jag tror att vi börjar i hallen. Den knasig moppedamen Sune är den första som träffas, följt av den lilla moppen Ture. Han sitter och lyssnar som en flicka i nöd. Falskt, falskt.Jan Norén presenterar sig själv: Vi är en onlinetjänst där prenumeranter kan läsa och lyssna på högkvalitativ journalistik på webben och i mobilappar. Vi är också tidningen “Vi”, som grundades 1913. Vi distribueras av KF-ägda Vi Media AB (556041-3790). Du kan lära dig mer om vårt företag och se våra inköpspolicyer på den här sidan. Vi hoppas att du vill gå med oss som medlem.

Viktor Norén Fru Johanna
Viktor Norén Fru Johanna

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *