Madelen Janogy Familj

Madelen Janogy Familj
Madelen Janogy Familj

Madelen Janogy Familj – Det verkade självklart för länge sedan att Madelen Janogy skulle fortsätta spela fotboll. Tvillingsyster Victoria var på plats vid behov. Utan henne hade jag inte varit där jag är nu, sa Janogy till SVT Sport. Madelen Janogys kontrakt med Wolfsburg går ut i mitten av 2020, efter att hon tillbringat mindre än ett helt år i klubben.

Efter det berättade hon att hon blivit psykiskt sjuk och att klubben måste läggas ner för att hon skulle kunna vara närmare sin familj i Hammarby. Idag har hon återvänt till sina lantliga rötter och gör framgångar på en klubb i Stockholm. Hon har precis avslutat en säsong som av allt att döma var den bästa i hennes karriär. Hon skriver mycket om sin tvillingsyster, Victoria Janogy, som var involverad i spelet när Madelen avslutade sitt utlandsäventyr och återvände till Sverige.

För att uttrycka det enkelt, “Hon betyder allt”

Under intervjun övervinns hon av en helande från sin tvillingsyster och blir synbart upprörd. För mig är hon allt. Janogy säger: “Nu känner jag mig också hopplös”, och de kurar ihop sig. Jag hade inte varit där jag är idag utan henne. Hur mycket hon betyder för mig är bortom min förmåga att sätta ord på.

Det är det bästa någonsin att ha en tvilling, och vi har delat så många fantastiska upplevelser tillsammans. Framtiden jag ser för mig själv är lika feminin. Om det inte vore för att hon fanns där för mig hade jag aldrig flyttat hit eller besökt Bajen. Madelen Janogy om värdet av familje- och relationssystem Blgults bronsmedaljprestation i VM-slutspelet 2019 i Frankrike såg till att ingen missade Sveriges imponerande show.

Madelen Janogy var en spelare som slog igenom med blåmärken och brutna ben. Folk minns hennes chilenska mål mest från gruppspelet, när hon avancerade till en position i anfallszonen precis innan hon sköt en nätboll. Och VM:s förfäder slog vattenklockorna. Hon flyttade till Wolfsburgs största klubb några månader efter masterturneringen, men vistelsen där blev kortare på grund av psykisk ohälsa; hon kämpade med bland annat sömnlöshet.

Janogy berättade sin historia för Expressen i en intervju. Jag kommer från en tuff uppväxt som skiljer mig från många andra. Jag har dock alltid hållit ut; faktiskt har jag gjort det ända sedan jag var ett litet barn. Dessutom har jag inte berättat för någon om detta. Hon proklamerade, “Fotboll har varit min flykt” till pressen. Hon återvände till Pitea i somras efter att hennes kontrakt med Wolfsburg löpt ut.

Det var tänkt att det skulle bli ett helt år i klubben, men hon skrev på ett nytt avtal med Hammarby i tisdags och nykomlingarna i damallsvenskan nästa säsong kommer bara att tillbringa ett halvår där. Det känns som en jinx. Janogy säger att hans nya äventyr med Fotbollskanalen kommer att bli riktigt roligt. På frågan om hon tycker att Hammarby hamn är en nystart svarar hon “Nystart och nystart.” Det har kommit till detta nu. Jag fick ett bra intryck av dem, och det verkar som att de har rimliga förväntningar och mål. Att vara en del av resan låter som väldigt roligt.

Hur gick dina tankar efter att du bröt med Pite?

Jag har haft en fantastisk tid på Pitea, och jag älskar människorna och teamen. Vi har tävlat i Champions League, vunnit SM-guld och varit kvar i damallsvenskan. Jag fick möjlighet att säga upp avtalet, vilket jag gjorde. Jag är nära min familj just nu, och det betyder världen för mig. 2019 var Hammarby riktigt nära att ta sig till damallsvenskan.

Förra gången hade Laget allt under kontroll, men en hemmaplansras mot Uppsala gjorde att laget förblev bland eliten. Och det året gick vi ihop med AIK för att bygga upp våra liv. Tidigare under vintern hade Hammarby även plockat in anfallaren Nina Jakobsson från Pite, och att Bajen är en spelförening präglad av Janogy.

Min åsikt är det. Mitt första intryck av klubben var riktigt gynnsamt. De har en gynnsam position och vill investera. De har jobbat mycket runt och det tror att jag blir väldigt viktig, säger hon, och fortsätter: – De har en väldigt fin supporterkultur och jag älskar att spela inför mycket människor. Jag ser fram emot det.

Madelen Janogy Familj

Vilken nytta hoppas du att klubben kommer att göra av dig?

De har en bra plan. Jag har haft ett bra samtal med tränaren (Pablo Pinones Arce), och jag känner mig förberedd för den kommande säsongen. Det var inte direkt uppenbart, som Janogy förklarar, att Hammarby var den lyckliga vinnaren. Det fanns några alternativ att välja mellan, men jag har tänkt mycket på det. Slutdestinationen var Hammarby.

Bland de duktiga spelarna i Hammarbys backlinje finns elit-15-målsskyttarna Emilia Larsson och Emma Jansson. Det ska bli kul att spela fotboll med dem eftersom de är bra spelare. Konkurrens är hälsosamt, och det ska bli kul att bidra med min kompetens. Allt handlar om att öva och spela, förhoppningsvis, för mig.

Djurgrdens IF hasnDet hade inte den bästa starten på säsongen, men de slog IF Brommapojkarna senast och känner sig trygga inför torsdagens match mot småländska IFK Kalmar. Det var då officiellt en ny era. För efter Alice Bergströms ledarmål i den tjugonde minuten tog och skröt Stockholm Slaget tre nya poäng i damsvenskan.

Vi har varit riktigt nöjda med våra tre och sex poäng i de två senaste matcherna, men vi har haft en tendens att tappa några poäng i andra halvlek nyligen. Jag vet inte om att behålla ledarskapet är beroende av arbetskraft eller om vi helt enkelt är dåliga på det. Djurgrdens Sanna Kullberg sa till Viaplay att det var lite spänt på andra halvan, då de hade fått in många bollar i boxen som de fick rensa ut.

Efter en trög start på säsongen har det regerande svenska kraftpaketet FC Rosengrd rusat till toppen och på torsdagskvällen spelade de en ny match mot IK Uppsala i utslagsrundan av Svenska Damernas Superliga. Men ikväll ville Sknelaget inte gå så långt. Rosengard försökte hårt under hela matchen för att skapa målchanser, men Uppsala höll starkt och ställningen förblev mållös fram till slutsignalen.

För att fortsätta sa Rosengardens assistent Olivia Schough till Viaplay, “Det är uppenbarligen en enorm överraskning.” “Uppsala gjorde det svårt för oss, och vi kom inte till de platser vi ville vara”, tillade hon. Till slut var det bara att pröva lyckan med att få in några bollar i boxen, och vid det laget var vi inte precis kliniska. Idag höll de tillbaka oss.

Efter en match i september föregående år utsattes en spelare i damallsvenskan för ett dopingtest. Resultaten var uppmuntrande för det experimentella ämnet kanrenon. Dopningsnämnden har beslutat att sluta spela nu. Därför får hon inte tävla på nationell eller internationell nivå. Avtalet kan förlängas till och med den 12 juni. Spelare lämnade sin klubb efter den femte säsongen. Hon hade mycket fritid att leka med förra året.

Madelen Janogy Familj
Madelen Janogy Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *