Kristina Kappelin Familj

Kristina Kappelin Familj
Kristina Kappelin Familj

Kristina Kappelin Familj – Förmågan att attrahera och behålla topptalanger är avgörande för alla chefer eller arbetsgivare. Flexibilitet, gratis frukost och en snacksbuffé är alla trevliga förmåner att ha, men det finns tillfällen då de inte räcker till för att få en arbetsgivare att sticka ut från mängden. Kampen om talanger är blodig och det finns många olika sätt att vinna.

Om du vill vara en önskvärd arbetsgivare bör du inte förbise vikten av att erbjuda en generös tjänstepensionsplan (även känd som en “bonusplan” eller “pensionsplan”). Behovet av säkerhet ökar under osäkra tider. Arbetsgivare som tillhandahåller sådana förmåner har större chans att attrahera och behålla kompetent personal. Företagsrdgivare i Sverige, Jonathan Unander-Scharin, säger att för att vara en framgångsrik modern arbetsgivare måste man fokusera på sin mest värdefulla resurs: sina anställda.

Noggrant medicinskt arbete

När medarbetarna är motiverade att göra sitt bästa ges de fler möjligheter att lyckas på egen hand. Enkelt uttryckt, att göra hälsa till en företagsprioritet är ett klokt ekonomiskt drag. Många sjukdomsdiagnoser är helt onödiga och kan förebyggas genom förebyggande och klok sjukvård.

Han varnar för att det kan vara skadligt för företag av alla storlekar att gå utan nyckelmedarbetare under en längre tid i väntan på sjukvård. I allmänhet är företag som erbjuder sina anställda sjukförsäkring, pensionsförmåner, tandvård, synskydd och sjukhusvård hälsosammare. Och friska företag tjänar mer pengar, enligt Jonathan Unander-Scharin. Vill du också ha ett mer framgångsrikt företag? Kolla in följande för att se hur du kan minska avfallet och öka vinsten:

Tillgång till läkare

Skandinavien har arbetat med hälso- och sjukvård till förmån för sina kunder under en längre tid. sjuk. Företagets anställda omfattas av en kostnadsfri sjukförsäkring och har även tillgång till Skandias Hälsosluss, där de snabbt kan få stöd och hjälp för att undvika uppkomsten av allvarlig sjukdom. Professionella inom områdena psykologi, ergonomi, terapeutisk träning, arbetsterapi, företagslivsplanering och rehabilitering arbetar inom detta område för att hjälpa anställda.

Vi vet att hållbart arbete lönar sig för alla. Som ett resultat håller vi våra priser låga så att alla enkelt kan få tillgång till snabb hjälp. Två av tre personer som vänder sig till Skandias Hälsolinje gör det i avsikt att förebygga framtida problem innan de blir för allvarliga. Enligt Jonathan Unander-Scharin gör det att vi kan identifiera problemet tidigt och minska behovet av dyra medicinska insatser.

Läs mer om den nordiska sjukvårdsgarantilagen

Ta inte bara pengarna; stjäl hela bonuspaketet. Att kunna visa att du är en ansvarsfull och tilltalande medarbetare är enligt Skandias pensionsguru Mattias Munter avgörande i kampen för att attrahera och behålla topptalanger. – Undvik det vanliga misstaget att fokusera enbart på pengar genom att istället berätta för dem alla om dina kloka mål och planer. Både i samband med ett jobbsökande och under happy hour med vänliga arbetskamrater.

Arbetspension är avgörande för din framtid.

Varje månad sätter vi in x antal svenska kronor på ditt däckpensionskonto. För många människor kan det utgöra så mycket som en fjärdedel till hälften av deras totala pension. Superknep för att maximera pensionssparandet är känt som “Löneväxling.” Vi ger dig chansen att uppgradera dina förmåner för att få mer tid på fältet.

Vi visar dig exakt hur det fungerar och ser till att det passar dina behov. Kostnadsfri pensionsrådgivning som hjälper dig att fatta det bästa möjliga beslutet. Du har möjlighet att styra dina tjänstepensionsfonder dit det passar dig. Vi ger dig tillgång till kostnadsfri pensionsvägledning så att du kan fatta välgrundade beslut som inte skadar din pensionssäkerhet eller ditt sparande.

Sjukförsäkring: Skydda din ekonomiska framtid

Vi oroar oss för våra anställdas hälsa, så vi tillhandahåller en sjukförsäkring så att du kan få omedelbar läkarvård om du behöver det (som för samtalsterapi, terapeutisk träning eller ergonomiska bedömningar). Öka din känsla av trygghet med sjukförsäkring. Vi vill inte att du ska behöva oroa dig för pengar om du blir allvarligt sjuk under en längre tid.

Följaktligen tillhandahåller vi en sjukförsäkringsplan som börjar efter tre månaders sjukdom och kan ersätta dig för så mycket som 90 procent av dina förluster. Sjukförsäkring: “För snabb vård” Du har tillgång till en sjukförsäkring så att du kan få snabb behandling i händelse av sjukdom eller

skada. Det inkluderar saker som att ha tillgång till medicinsk rådgivning dygnet runt och att ha en operation planerad inom 20 dagar. Du kan ge alla dessa förmåner till dina anställda genom att teckna dem för en svensk tjänstepensionsplan, som även inkluderar en bolnerabatt, en hälsoapp och tillgång till en hälsosluss med vägledning och stöd från Sveriges partnerinrättning, Sophiahemmet Rehab Centre.

Skandinaverna förstår att välmående företag börjar med glada och trygga medarbetare. Därför ger Skandia dig och din personal ett heltäckande tjänsteutbud med tonvikt på hälsa. Under de senaste 15 åren har Skandinavien minskat sin arbetsstyrkas sjukfrånvaro med mer än hälften och ökat företagets förmögenhet genom att arbeta proaktivt inom sjukvården tillsammans med sina kunder. För femte året i rad har Skandia fått högsta nöjdhetsbetyg från företagskunder i Sverige.

Kristina Kappelin Familj

Kristina Kappelin, 62, klev in i en ny roll som vd och intent för Villa San Michele på italienska Capri efter 30 år som frilansjournalist i Italien. När läkaren och författaren Axel Munthe gick bort 1949 lämnade han efter sig en kulturinstitution som besöks än idag: Tillika museum. Turister brukar flockas till den pittoreska villan i Anacapri med en hisnande utsikt över Tyrrenska havet, men den oförskämda coronapandemonen har satt stopp för det.

En stor andel av personalen gick till A-kassa och vi var på lockdown till den 18 maj. I detta sammanhang är frånvaron av regelbundenhet omedelbart märkbar. Trädgården är också en mycket användbar resurs för oss. Vi har betydligt fler besökare än vanligt. I juni föregående år såg vi 13 000 besökare; i juni i år såg vi 2 000. Men våra bästa månader är april, maj, september och oktober. Hela vår april och maj var bortkastad.

Hur fungerar det nu när Villa San Michele, till skillnad från många andra institutioner, förväntas stå för sina egna kostnader? Så är det. Vi är lika ekonomiskt låsta som alla andra konstorganisationer där ute. Vi är också investerade i turistnäringen tack vare vårt café och presentbutik, så det här är ett förlorat år för oss. Det är en riktig kris, men jag tror att vi kommer att klara oss eftersom vi har några reserver.

Vi är ett fast inslag på ön Capri, och regelbundna besökare brukar besöka oss tillsammans med Blue Grotto och Villa San Michele. Om vi är vidöppna kan vi hjälpa andra sidan ön också. Hur går det för andra företag på ön? – De har det lika bra, om inte bättre, som vi har. Alla är vi desperata i olika grad. Folk brukar stanna i en vecka, men hotellägare har berättat för mig att turister nu kommer på fredagar och åker på söndagar. Det är skönt att se en lugn ström här äntligen. Jag har bestämt mig för att alltid ha en hälsosam dos av realism i mitt synsätt.

Är du personligen beredd att bli slagen?

Egentligen är jag inte det. Det beror delvis på att jag hade corona efter en vecka i Milano i början av februari, men inte helt. Jag sov på hotell, gick ut på restauranger och träffade många människor för vid den tiden visste ingen att viruset fanns i Italien. Jag kom hem med feber och magvärk som varade i tre dagar. Det kom upp för mig efteråt att det förmodligen var covid-19. Vi har haft tur hittills, med bara två stora stormar och ett par mindre under vår tid på ön. Men att det har varit så svårt är en bidragande orsak.

Och vi för samman bandet igen. När du först besökte Villa San Michele var du 14 år gammal och blev omedelbart hänförd.

Det var en mycket blodig strid, och vi fick gå in i fiendens anläggning ett tag eftersom min lillasyster var så fruktansvärt smutsig efter striden att hon nästan var traumatiserad. Tanken slog mig, “Gud vilket jobb, tänk om man fick lov att bli intendent här.” Året gick och jag insåg att jag inte längre behövde jobba; det var en lycklig vändning, eftersom min man nyligen hade gått i pension och min mamma hade flyttat till Sverige för att ansluta.

Som alla andra sökte jag jobb och gick igenom en serie intervjuer innan jag fick en. Det var fantastiskt. Tjänsten som vd och intent medför en provanställning på tre år. Kan du få uppskov om du slår dig själv? Ja, och jag måste säga att det har gått riktigt bra. Jag har jobbat mycket med kommunikation och vi har märkt och reflekterat på sätt som vi inte gjort tidigare. Det är därför som utsikten till en pandemi känns desto mer osäker.

Situationen är hopplös, men allt som kan göras är att hantera det så gott man kan. Jag stannar kvar om jag tvingas det. Att lämna det i ett sådant tillstånd vore omoraliskt och olagligt. Jag skulle inte ens kunna förstå möjligheten. Hur kom det sig att du blev så hemma i Italien direkt? Jag är ganska nära en dröm. Mödrar och fäder tillbringade en tid borta på en charter och tog tillbaka föremål som inte var tillgängliga i Sverige kltiden.

Kristina Kappelin Familj
Kristina Kappelin Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *