Linn Svahn Längd Vikt – I den lilla staden Lycksele välkomnade världen den svenska längdskidåkaren Linn Maria Svahn till denna värld den 9 december 1999. Som mästare i sprintcupen 2019–2020 fortsatte Svahn den svenska traditionen startad av den första svensken att någonsin vinna en världscuptitel, Stina Nilsson.
Svahn vann sprintcupen när ingen brydde sig om honom; han var bara 19 år gammal när han drog av med upprördheten. Detta var Linn Svahns nionde världscuptävling; hon vann sprintfinalen i Falun, Sverige, den 31 januari 2021. Linn Svahn hade flest världscupavslutningar av någon kvinnlig längdskidåkare vid 21 års ålder. Hon kom till den här världen 53 dagar före alla andra.[supply av kella krävs]
En berättelse om ens liv
Linn, medlem i familjen Svahn, har en passion för skidåkning. Efter att ha sysslat med slalom, bob, fotboll och orientering, bestämde hon sig för längdskidåkning som sin favoritaktivitet på vintern.
Tonåringars arbete
Säsongen 2014–2015 dominerade Linn Svahn fullständigt sin D-16-klass vid ungdoms-OS med en rad triumfer. Hon vann varenda en av tävlingarna i sin ålderskategori den vintern. Att flytta från Lycksele till Frösön var en flytt sommaren 2015 för en del av familjen. I denna grupp fanns Leo och Alva, en syskonduo som spelade juniorfotboll för Frösö IF och längddykning för Þstersunds SK.
Men 16-åriga Linn Svahn blev kvar i Lycksele och började åka skidor den hösten på det lokala gymmet. Hon flyttade också till Östersund efter att ha avslutat sina två år på skidskolan och avslutade därmed det tvååriga programmet.
Enligt berättelser om att hon aldrig hade kraschat en tävling, blev längdskidåkaren Linn Svahn berömmelse på 1920-talet för sin tapperhet och skicklighet. Minimal konkurrens inträffade under vintersäsongen 2016–2017 på grund av den omfattande återhämtning som krävdes av en större knäskada.
Säsongen 2018–2019 markerade hennes segerrika återkomst till den svenska medaljnivån, där hon tävlade i ett antal tävlingar och hjälpte det svenska stafettlaget att vinna brons vid junior-VM. Men nästa säsong visade hon oberäkneliga prestationer.
Pensionsförmåner för åren 2019–2021.
Under den vintern, i mars 2019, gjorde Svahn sin seniordebut i världscupen, tävlade i Falunsprinten och placerade sig på en tjugoförsta plats. Hon vann sitt första världscuplopp i slutspurten den 14 december 2019 i Davos, Graubünden, Schweiz. Hon fortsatte sin karriär som sprinter och blev senare en internationell superstjärna.
Hon fortsatte sin segersvit från föregående år och vann sprintcupen igen säsongen 2019–2020. På sprintbanor hölls ytterligare fyra segras fram till början av januari 2021. Dessutom vann hon 10 km masstart (klassisk) i Falun, där hon övervann Therese Johaug med flera, och på Val Müstair, som var en del av säsongslånga Tour de Ski.
Linn Svahn hedrades som den bästa kvinnliga idrottaren vid Svenska Idrottsgalan som ägde rum den 18 januari 2021. Vid VM 2021 i Oberstdorf var Svahn en stor favorit att vinna sprinttävlingen. Svahn ådrog sig en axelskada i Ulricehamns World Cup, vilket tyvärr påverkade hans prestation i uppvärmningsloppet. Även om det var hennes enda lopp i turneringen, avslutade Svahn den individuella sprinten vid världsmästerskapen.
Hennes slutplacering var tionde. Svahn “petades” från vidare tävling under VM 2021 för saker på teamsprinten och för sista sträckan i stafetten. Svahn vann fyra av sina fem lopp och placerade sig på tredje plats i sprintcupen totalt, även om Sverige inte deltog i världscuptävlingar 2020 och 2021 på grund av covid-19-epidemin.
Osäker och fylld av fara
Tragiskt nog bröt hon axeln i den sista sprintcupen 2020–2021. Efter avslutningen av världscupsäsongen rankades Svahn sjua. På grund av den svåra missbildningen blev “Fjorton hål i axeln” kvar efter amputationsproceduren. Eftersom Svahn envisades med att tävla medan hon var skadad och lade all sin energi på att läka, stack skadan ut mer.
Landslagets läkare Per “Pliggen” Andersson fick hård kritik för sina efterföljande prestationer. Svahn OS 2022 kunde inte delta på grund av en skada. Hennes efterföljande mål var fotbolls-VM 2023. För att åtgärda den skada hon fått i slutet av 2020–2021/2021 opererades Linn Svahn ytterligare i december 2021.
År 2022 lade Svahn landet “jobba tajtare med mitt eget team på hemmaplan och lägga upp en plan som både är optimal för min återhämtning i skadan och utvecklande och motivrande mot mina framtida mästerskapsmål.” Några dagar efter det lämnade även Frida Karlsson och Maja Dahlqvist nationen.
Fotbolls-VM 2022 och 2023
Även om Linn Svahn fortfarande hanterar vissa konsekvenser av sitt rigorösa rehabiliteringsprogram, lyckades hon komma tillbaka på rätt spår i februari 2023. Hon slutade femma i den individuella sprinten i Livigno världscup och fyra i lagsprinten tillsammans med Maja Dahlqvist.
Svahn tappade poängen under sitt långa skadeuppehåll trots att landslaget i FIS-kommunikation “frusade” dem. Tyvärr anklagades Svahn för “straffpunkter” och togs bort från tävlingsarenan, därför var hon tvungen att lämna tillbaka dessa. Svahn fick “ett underbart utgångsläge” på grund av att hon låg sist i sitt heat under den 20 kilometer långa masstarten i Les Rousses.
Trots att Banan gjorde tre framsteg och sprang lika fort som “jagande klungan i tät” var Banan för liten och trög för att avancera. [tillförsel av kella krävs] Svahn kunde förbättra sin seedposition från 45:e till 15:e plats i tävlingen .
Linn Svahn kommer att representera Sverige vid vinter-OS 2023 i Planica, Slovakien, efter sin seger i evenemang som italienska Livigno. I sprinten tresteg slutade Svahn fyra och missade en medalj med 4,5 sekunders marginal. Efter VM gick Svahn in i tävlingarna “troligtvis i influensa” på grund av pågående skador.
Under åren 2023 och 2024
Svahn blev trea på 10 km klassiskt och fyra i 10 km finalen på Swedenpremiären i Gällivare. I sin debut i Ruka World Cup deltog hon i varje varv och slutade sexa i den klassiska sprinten, nia i distansloppet och sextonde totalt. Östersund var Svahns tredje världscupsprintavslutning medan Trondheim var hennes andra.
De bästa tiderna hade Svahn i Östersund och Trondheim. I Tour de Ski-sprinten 2023/24 på Termil i Toblach, Italien, triumferade Linn Svahn över Jonna Sundling och Kristine Stavås Skistad och vann sin första världscup, en bedrift som tog 1063 dagar att genomföra.
I Davos, Schweiz, den 3 januari, vinner hon inte bara den andra sprinttävlingen i säsongens Tour de Ski, utan hon blir också den första kvinnan att vinna fyra sprintetapper i loppet. Hon är en av bara två tävlande, tillsammans med Johannes Høsflot Kläbo, som har vunnit varje skidsprint hon har deltagit i.
En svensk var sprinter i Östersund. Det var nio elitsprintrar, varav sex svenskar, inklusive Linn Svahn.
Efter en modig kamp mot sjukdomen stod Linn Svahn för en superkvalita. Gästerna blev överträffade av svenskan när det gällde att fira hennes födelsedag. Hon blir tjugofyra år idag. Hennes tvåfaldiga konkurrent, Emma Ribom, låg bakom med mer än en sekund.
Svensk lacrosse var stark och det var ett bra val, säger Ribom till SVT Sport. Slutligen var Sveriges dominans den avgörande faktorn. Följande kvinnor var, till allas stora förvåning, också bland de tio bästa: Moa Ilar, Frida Karlsson, Moa Lundgren och Märta Rosenberg.
Utöver sitt fackelbäraransvar kommer Ebba Andersson också att föräras med rejäla medaljer från VM. Även Maja Dahlqvist, som verkade osäker på sig själv, var försiktig. Vid den finska premiären av Ruka misslyckades hennes försök. Still going strong var de nio svenskar som hade gett sig ut på loppet.
Absolut monarki
En hel del svenska åkare har på herrsidan hemma stycken. Calle Halfvarsson var en av åtta svenska tjejer. Måns Skoglund överraskade alla och tog chansen och hamnade på 28:e plats. Trots en skakig start på säsongen återvände Johannes Hösflot Kläbo till sitt forna jag när han passerade mållinjen.
Snart är Linn Svahn tillbaka.
Linn Svahn ser ut att göra en snabb återkomst till den konkurrenskraftiga truppen. Efter att hon fullständigt dragit sig ur tävlingen för den enda olympiska säsongen, väntar allmänheten med spänning på hennes återkomst i december. Linn har genomgått två axeloperationer och tränat utomlands under hela tiden.
Följaktligen har sprintkanonens återkomst från en skada som har satt henne på sidan i över två år väckt mycket entusiasm om hennes potential. Men det blir ingen återvändo i november när finska Ruka står värd för världscuppremiären. Vinnaren skulle definitivt börja tävla på nationell nivå innan han gick till VM, enligt SVT:s bevakning av landslagstränaren Anders Byström.
Linn, som tidigare tävlade som världens bästa sprinter, har genomlidit den långa och svåra återhämtningsprocessen. Många anser att hon har bara behövt den styrkan. Maja Dahlqvist och Frida Karlsson, som det ryktas om att inte vara med i landslaget, har tränat med 22-åringen sedan hösten. Min tre dagar långa återhämtning från min resa till Mallorca har skett på Idre Fjäll.
Enligt SVT tycker Linn att det vore smart att skaffa sig lite erfarenhet i andra lopp innan hon gör världscupdebut. Jag kommer att vara tillbaka i ett VM, och du kommer att se det. Hon uttrycker en önskan om att säkerställa sin förmåga att delta i världscupen.
Efter världscupen i Ulricehamn, om Linn Svahn kan återhämta sig till formen innan skadan, kan Sverige fortfarande ha chans att ställa upp i sprint vid vinterns VM i Planica. Sprintsimmare som Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Johanna Hagström, Emma Ribom, och Anna Dyvik tävlar i VM med hopp om att vinna guld.
Det viktigaste är att Jessica Diggins blev vinnare av 10-kilometerstävlingen i januari. En journalist från USA gick efter valet till sociala medier för att sprida budskapet att han tyckte Therese Johaugs tyngd gav henne ett försprång gentemot norskan. En Diggins bloggartikel släppte den på måndagen.
Alla gör sin egen grej. Jag sa till honom, på vad jag trodde var direktsänd TV, att han borde lära sig att prata med kvinnor som ett proffs eftersom, ja, varje kvinna borde. Han bör avstå från att kommentera skidåkares kroppar i framtiden. Hennes ostadighet lyste igenom i hennes författarskap.
Extremt partisk, som påpekats av Linn Svahns recension
Lind Svahn, en svensk sprintlegend, har nu gett Diggins sin stämpel. Hon gjorde sina antisexistiska uttalanden på en presskonferens i Saxnäs. Min älskade, de där sakerna ska högst betraktas som kroppar. Särskilt kvinnor endast toaletter. Fokusera på deras förmågor snarare än hur de ser ut i förhållande till deras prestation. Linn Svahn sa till Sportbladet att de är oförberedda.
Enligt Svahn skulle frågan ställas annorlunda efter en professionell idrottares seger. Eftersom dess manliga spelare inte deltar i denna aktivitet är de inte skyldiga att ge en förklaring till deras önskade utseende. Det är verkligen sårande, och vi bör undvika att förknippas med det. Tidigare hade Jessica Diggins varit öppen om de livshotande effekterna av hennes 18-åriga kamp med ätstörningar.