Ingick I Forsbergs Familj

Ingick I Forsbergs Familj
Ingick I Forsbergs Familj

Ingick I Forsbergs Familj – Många minns Forsberg som en av de bästa ishockeyspelarna som någonsin kommit från Sverige. Det finns också andra som anser honom vara en av NHL:s och världens största någonsin. Han har också vunnit ett flertal individuella utmärkelser, inklusive Hart Trophy (2003) som NHL:s mest värdefulla spelare och Calder Trophy (1995) som NHL:s bästa rookie.

Efter att ha missat de tre föregående säsongerna av NHL-action på grund av en allvarlig fotskada, gjorde Forsberg sin återkomst med Colorado Avalanche i februari 2011. Endast två matcher till spelades för klubben innan han tillkännagav sin avgång den 14 februari. Han fick sin speltröja inramad på Ball Arena, vilket gjorde honom till Colorado Avalanches pensionerade nummer 21.

2016 blev han mästarnas mästare. Modo Junior Hockey 1988 vann Forsberg en tv-tävling med Sverige som besegrade Sveriges huvudstad Stockholm med 5-3. Då var årets största stjärna Markus Näslund. Forsberg gjorde sin professionella hockeydebut med Modo Hockeys A-lag i Allsvenskan den 4 mars 1990, vid 16 års ålder. Han gjorde ett omedelbart intryck och spelade in en assist på så lite som fyra träningsminuter.

Den 4 november samma år gjorde Forsberg Elitseriens debut i en bortamatch mot HV71. Forsberg gjorde 27 poäng på 39 matcher och satt borta i 78 minuter på sin andra säsong i Elitserien, vilket innebär att han vann utvisningsligan. Nästa säsong 1992–1993 slutade en nittonrig Forsberg tvåa i Elitseriens poängliga bakom Hkan Loob och etta i utvisningsligan.

Han ledde Modo Hockey till SM-final säsongen därpå (1993/94), där man till sist förlorade mot Malmö IF. Efter det avgörande mästerskapsspelet gick en frustrerad Forsberg till offensiv mot Börje Johanssons pappa i direktsänd tv, i vad som skulle bli en klassisk intervju i den samtida svenska idrottens annaler. Efter fyra och en halv säsong i Modo tog Forsberg steget till NHL.

Han spelade i 11 matcher under NHL-strejken 1994 och gjorde 14 poäng. Forsberg valdes ut av Philadelphia Flyers i den sjätte omgången av 1991 års NHL Entry Draught. Han gjorde sin ligadebut 1995. Forsberg förvärvades av Flyers från Quebec Nordiques i en storsäljande handel 1992 som skickade Eric Lindros till Quebec i utbyte mot fem spelare, två draftval och en stor mängd pengar.

På grund av NHL-lockouten avbröts Forsbergs debutsäsong och säsongens första match spelades inte förrän i januari. Forsberg gjorde sig ett namn tidigt i NHL-karriären med en assist och fortsatte att vara en av ligans mest produktiva spelare även efter att lockouten avbröt säsongen. Efter att ha samlat på sig 50 poäng på 47 matcher utsågs han till årets bästa rookie och belönades med Calder Trophy.

Han avslutade säsongen som ligans bästa spelspelare, med 86 assist och 116 poäng, bra för femteplatsen. När Colorado vann Stanley Cup för första gången 1996, berodde det till stor del på ansträngningarna från Forsberg, som gjorde tre mål på mindre än tjugo minuter under den avgörande matchen mot Florida Panthers.

Med Stanley Cup i sin ägo blev den då 22-årige Forsberg den yngsta medlemmen i exklusiva Trippelguldklubben. Forsbergs fortsatta NHL-karriär präglades av många ljuspunkter med spännande matcher som dämpats av improduktiva svackor, ofta orsakade av en mängd olika skador. Faktum är att Forsbergs största problem har varit hans historia av skador: hans axel har hoppat ur hålet vid ett antal tillfällen, en pinneskada höll honom utanför säsongen 2002–03, och han har tappat sig.

Han tog ett år ledigt från ishockey säsongen därpå, men återvände till Stanley Cup-finalen, där han gjorde 27 poäng på 20 matcher och vann turneringens poängliga titel. Forsberg hade sin bästa NHL-säsong någonsin 2002–03, då han gjorde 29 mål och lade till 77 assist för totalt 106 poäng och blev den första nordiska spelaren någonsin att vinna NHL:s poängtitel och plus/minus-krona.

Forsberg både Art Ross Trophy och Hart Memorial Trophy, båda ges till ligans mest värdefulla spelare, på samma kväll. Säsongen därpå, 2003/04, var Forsberg kantad av skador och trots att han lyckades ta 55 poäng på endast 39 matcher började fler och fler undra om karriären var över eller inte. Forsberg återvände till Elitserien och Modo säsongen 2004–05 när NHL var utelåst.

Alla hans matcher i en liga med NHL all-stars sålde snabbt slut, och han ansågs ha den högst profilerade spelaren i ligan. Forsberg gjorde 39 poäng (13 mål och 26 assist) på 33 matcher, vilket placerade honom i toppen av Elitseriens poängliga innan han drabbades av ett benbrott i januari. Han gjorde comeback i sista matchen mot Färjestads BK efter en rekordstor återhämtning, men han slogs ut igen efter bara några minuter på grund av en plågsam skada.

Nashvilletröja, forsberg med nummer 21.

Forsberg återvände till NHL säsongen 2005–06, spelade för Philadelphia Flyers (laget som ursprungligen draftade honom) och startade året på hög nivå genom att bland annat ta ledningen i ligan. Men Forsberg började bli sjuk tidigt på säsongen. Som ett resultat gjorde han ett positivt intryck och valdes till Flyers kapten för säsongen 2006–07.

Säsongen var dock en katastrof för laget, och den 15 februari 2007 byttes kapten Filip Forsberg till Nashville Predators i utbyte mot Ryan Parent och Scottie Upshall. Det spekulerades i att Forsberg (en Stanley Cup-mästare med två olika NHL-lag) var den saknade biten för Nashvilles toppklubb att vinna Stanley Cup.

Det visade sig vara ett misstag och Nashville blev det första NHL-laget där Forsberg misslyckades med att snitta minst en poäng per match under säsongen. Säsongen 2007–08 var en kamp mot en fotskada som drog ut på vintern. I februari 2008, långt innan handeln upphörde, skrev Forsberg för Colorado Avalanche. Han slutade med 14 poäng (1 mål och 13 assist) på 9 matcher innan slutsignalen gick. Det var där Forsbergs skada blossade upp igen, vilket gjorde att han kunde spela i endast sju av tio matcher trots att han var halvfrisk.

Ingick I Forsbergs Familj

Elitseriens bästa spel

Även om det fortfarande var oklart om skadorna hade blivit läkt den 30 januari 2009, fastställdes det att Forsberg skulle spela för Modo i de återstående Elitserien-matcherna. Medan det bara spelades två matcher i Modo-tröjan bidrog Forsberg med ett mål och två assist. Forsbergs säsong avslutades efter att skadorna kommit tillbaka och Modo misslyckades med att ställa upp till sista matchen.

När den nya Elitseries-säsongen startade var Forsberg tillbaka i Modos startuppställning, och han gjorde omedelbart mål i var och en av de tre första matcherna (även om en av dessa matcher visserligen slutade med Modo-segers, medan den andra blev försenad på grund av en väderfördröjning). Han återvände till sina hockeyrötter kort därefter, vid vilken tidpunkt ett antal NHL-lag uttryckte intresse.

Forsberg åtog sig snabbt att avsluta säsongen på Modo tillsammans med sin radarpartner från junioråret, Markus Näslund. Båda lagen spelade bra under utställningssäsongen (Forsberg gjorde 11 mål och delade ut 19 assist på 23 matcher), men Modo lyckades inte nå mästerskapsmatchen för andra året i rad. Forsberg erkände efter det avgörande slutspelet att det kan ha varit hans sista ishockeymatch någonsin.

Återupplivande av Colorado Avalanche

Forsberg sa senare i en intervju att träning med NHL-spelare var det bästa sättet för honom att hålla koll på sin fysiska skick. Men han spelade bara två matcher med klubben innan han tillkännagav sin avgång från ishockeyn på en presskonferens den 14 februari. Forsbergs tröja blev Colorado Avalanche-pensionär när han gick i pension från hockeyn. Det betyder att tröjan nummer 21 kommer att pensioneras och aldrig mer bäras på Colorados hemmaarena.

Efter Ray Bourque (77), Patrick Roy (33) och Joe Sakic (19) är Forsberg den femte medlemmen i Colorado Avalanche som går i pension. Efter att Forsberg gick i pension från professionell ishockey den 14 februari 2011 bestämde han sig snabbt för att stanna i sporten och tog på sig rollen som General Manager för Modo Hockey. Juniorlandslaget Forsberg tävlade i tre stora juniorturneringar: ett EM (1991) och två junior-VM (1992 och 1993). Efter att ha gjort sju mål och delat ut tjugofyra assist på sju matcher i Gävle, 1993, satte Forsberg nytt junior-VM-rekord och har hållit fast sedan dess.

A-landslaget

Forsberg i svenskt landskapsmåleri. Forsberg debuterade med Tre kronor den 12 april 1992, i en genrepsmatch inför VM-matchen mot Ryssland. Forsberg gjorde sitt Virtually First-framträdande 16 dagar senare, mot Polen, och han gjorde två mål. Forsberg gjorde mål i semifinal och final för att hjälpa Sverige att försvara VM-guldet som det vann året innan efter en skakig gruppspelsframträdande. Genom att delta i turneringen överträffade Forsberg Nicklas Bäckströms rekord 2006 som den yngste svenska spelaren att tävla i ett ishockey-VM.

Forsberg var med i laget och vann silver med tre kronor i VM 1993. Forsbergskarriären nådde sin topp 1994, när utgången i OS-semifinalen mot Kanada i Lillehammer avgjordes med straffar. Forsberg, som blev måltavla i vanlig straffning, kom till avgor i den andra extra straffrundan (som var en kopia av Kent Nilssons mål mot USA i VM 1989), och har blivit minnesmärkt i svenska ishockey-annaler och inspirerat till ett minnesmärke. medalj. Sverige blev det första landet i historien att vinna OS-guld i ishockey.

Ingick I Forsbergs Familj
Ingick I Forsbergs Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *