Har Peter Haber Varit Sjuk?
Har Peter Haber Varit Sjuk?

Har Peter Haber Varit Sjuk? – Peter Haber filmar nu den 49:e Beck-bilden, trots att hans karaktär, Martin Beck, inte längre är huvudattraktionen. Han öppnar upp för Expressen om sin familjs kamp mot åldrandet och sin roll i det. En “terapifilm” är Katarina Ewerlöfs rekonstruktion av “Den lille prinsen” som dödar alla barn.

Premiären av Beck Inferno, den 49:e Beck-filmen, äger rum på fredag i TV4 Play. Martin Wallström och Jennie Silfverhjelm, tidigare publicerad som ett par i år, porträtterade två poliser, Josef respektive Alex, i filmen. Happy Jankell är en nykomling i skådespelet, tillsammans med Kristoffer Hivju, Måns Nathanaelson och Valter Skarsgård, som alla är återkommande skådespelare.

Delen av en strippa är också en av hennes mest överraskande prestationer. Oavsett hur populär Happy är, kanske det inte räcker för att tillfredsställa alla Beck-beundrare. Egentligen kommer filmens fokus att vara Peter Habers karaktär, Martin Beck, som har överlevt i sjuttio år. Peter Habers persona Martin Beck är nu ute i mitten.

I en intervju han gav till Expressen tidigare i år diskuterade den legendariske skådespelaren rollens betydelse. Varje persona du möter lär dig något om dig själv. Men det är inte så jag är en metodskådespelare. Är Martin Beck hemma kommer han inte att lämna honom, försäkrar han tidningen.

Vad Peter Haber har att säga om att fylla 70: “Inlärningsprocessen är längre”

För det mesta handlar det om existentiella bekymmer. “Peppar, peppar”, säger han i samma intervju ett tag senare: Jag känner mig inte särskilt gammal, men det är klart att jag märker mycket. Tiden för lärande är förbi. Det kräver en extra insats just nu.

“Den fruktansvärda sjukdomen” diskuterar Peter Habers familjs cancer. Peter fortsätter med att förklara att hans föräldrars tidiga död har lämnat honom med en fobi för att bli sjuk, ett tillstånd som han kallar hypokondri. Tyvärr har ett antal kvinnor i hans grannskap också gått bort i cancer.

Lena och jag gick på cellgifter en gång varannan vecka när jag kämpade mot bröstcancer. De där narcissistiska hypokondrikerna verkade dra mig åt något håll, och jag ville ha det. Cancer gjorde anspråk på till och med Peters ex-flickvän och barns mamma, Anne-Li Norberg. Lena, hennes syster, dog i sjukdomen 2018, så hon fick inte samma möjlighet.

Ja, min dotters mamma var riktigt ung. Det är ganska skrämmande med detta fruktansvärda tillstånd. Alla familjemedlemmar är inblandade, inklusive Peters mamma. Allt gick bra med mamma. Cancer fanns i hela hennes kropp. Jag tror att min pappa är ledsen. Han vaknade, enligt något. Det har berört mig mycket.

“Peter är enastående!

När de spelade mitt emot varandra i pjäsen “Häxdansen” på Stadsteatern träffades skådespelarna Peter Haber, 70, och hustrun Lena T. Hansson, 67, för första gången. Vid det laget var Lena fortfarande gravid, men hon och Peter kunde inte avgöra hur många barn de hade. De var ett par kort efter.

Det är inte särskilt vanligt i den här branschen – det är 30 år sedan i år. Lena var gravid och det var en riktigt svår tid. Man vet aldrig hur svag en passion är – men den blev vad den blev för att den var passion. I en intervju med Hälsoliv 2018 avslöjade Peter att det verkligen var Guds finger som ville att vi skulle vara tillsammans.

Viktor, PETER OCH LENAS enda gemensamma barn, föddes strax därefter. Tidigare var Peter gift med skådespelerskan Anne-Li Norberg och de fick dottern Nina. Trots att paret gått skilda vägar hade de en bra relation, fram till 2018 då Anne-Li gick bort i cancer vid 64 års ålder.

Alldeles var min dotters mama ung. Han sa i en intervju med Expressen 2023 att det ändå är chockerande med denna hemska sjukdom. Det var tragiskt, men inte första gången Peter Haber drabbades av cancer i sin närhet.

Skådespelarens mamma hade redan gått bort i samma sjukdom, och hans fru Lena hade också varit sjuk i bröstcancer. 2004 fick Lena T. Hansson beskedet att hon dött i bröstcancer vid 49 års ålder. “Ange e-post för att fortsätta läsa?” är föremål för intervjun i Expressen.

Har Peter Haber Varit Sjuk?

Det råder ingen tvekan om att Peter Haber är ett omtyckt ansikte. Denna superstjärna har varit aktiv som skådespelare i över femtio år. Många har sett Beck-filmerna med Peter Haber i huvudrollen och för den yngre publiken har Haber blivit världens svagaste och starkaste man i de filmerna om honom.

Peter Haber, den mångfacetterade

Många minns Peter Haber som Sunes, någon klump, pappa Rudolf. Till exempel i Sunes Sommer älskade både de äldre och de unga Peter Haber som Rudolf Andersson. Skämtet sträckte sig över flera generationer när han körde snöskoter, lagade knäck och vilade. Filmer och tv-program om Sune och hans familj visade länge Peter Haber, som spelade Sunes pappa.

Även om Peter Haber nådde enorm popularitet, försökte flera andra skådespelare också spela Sunes pappa. Peter Habers karriär började inte i Sune. Peter Haber, som föddes i Stockholm 1952, började sin skådespelarutbildning 1971 men slutade efter ett par år för att gå med i Nordiska teatern i Landskrona.

I många år var Haber en stor stjärna i denna teater. Trots Peter Habers korta frånvaro fortsatte han att turnera med teatergruppen och återvände så småningom till Stockholm. Efter många anonyma år som skådespelare gjorde Haber äntligen stort i filmbranschen. I filmatiseringen från 1990 av Jan Guillos bok “Fiendens fiende” spelade Peter Haber Hamilton huvudrollen. Peter Haber har varit en önskan ansikte på bioduken och tv sedan dess.

Peter Haber är sjuk – åtminstone på film. Efter Gösta Ekman blev hela svenska befolkningen Peter Haber Beck. Originalfilmen med Peter Haber som polis Martin Beck kom ut 1997. Å andra sidan spelade Peter Haber Mikael Persbrandt rollen som den buffe polisen Gunvald Larsson och kombinationen blev förvånansvärt populär.

I filmen “Sista vittnet” från 2001 spelar Peter Haber en sjuk karaktär. Hans karaktär Martin Beck blir sjuk och många trodde nog att detta skulle bli den sista bilden med Martin Haber i huvudrollen som Beck. Det var dock inte fallet. Haber rött som Beck tre år sedan och har gjort inte mindre än ytterligare trettio filmer som Beck efter filmen.

Mikael Persbrandt bestämde sig för att lämna rollen som Gunvald i Beck 2016. En del var oroliga för att till och med Peter Haber skulle släppas taget och att det var dags för någon annan att ta över rollen som Beck. Så blev det inte och istället castades nya karaktärer i deckar-serien för Persbrandt.

Norrmannen Kristofer Hivju var den förste att tacka ja till rollen som Habers närmaste man. Men det var inte allt – skådespelare som Anna Asp och Martin Wallström lämnade också sina platser i soffan. Återigen spelar Peter Haber en sjuk karaktär i de senaste Martin Beck-filmerna.

I dessa filmer har Martin Beck blivit skjuten i huvudet och har därmed fått sakta ner och stå tillbaka för nya polisdramer. Trots att han närmar sig pensionsåldern fortsätter Peter Haber att arbeta. Trots sin höga ålder verkar Peter Haber inte ha några planer på att sakta ner. Peter Haber har inte gått i pension än fyra nya Beckfilmer som redan har inspelat Beck.

Peter Haber, som är man och pappa till två barn, är inte heller ensam i sitt privatliv. Det var 1985 som Haber och hans dåvarande flickvän, den nu blivande Anne-Li Norberg, fick sitt första barn. Detta barn, en dotter som heter Nina, har ärvt sin fars fotform och är också skådespelerska. 1995 föddes Habers andra barn och heter Viktor Haber. En annan känd svensk skådespelerska med stora roller i bagaget, Lena T. Hansson, är Viktors mamma. “Fröken Frimans krig” i SVT är en av platserna där Lena har kunnat nå en publik.

Nina Haber, dotter till Peter Haber, är en utbildad skådespelare från Göteborgs Högskolan för Scen och Musik. “Gruppen” är Nina Habers teatergrupp som hon grundat tillsammans med kollegorna Bianca Kronlöf och Elin Söderqvist. Några av arrangemangen som trion har skrivit, regisserat och framfört tillsammans är:

Peter Habers kärlek till sin fru – stöd i svåra tider

Hansson, Peter och Haber, Lena T. Peter Haber, som spelar Beck, och hans fru Lena T. Hansson har varit gifta i över 30 år och gått igenom mycket tillsammans. Skådespelaren stöttade sin fru genom den svåra behandlingen när Lena fick diagnosen cancer vid 49 år gammal. Peter Haber har berättat för Expressen att Lena nu är fri från cancer, men att han faktiskt var tillsammans med Lena under denna bröstcancer.

Den folkkäre skådespelaren Peter Haber träffade sin snart blivande fru Lena T. Hansson för första gången när de spelade mitt emot varandra i pjäsen “Haxdansen” på Stadsteatern. Lena var fortfarande singel, men hon och Peter kunde inte hitta ett sätt att dela arvet och snart blev de ett par. Hansson, Peter och Haber, Lena T. 1996. En audiens med Peter Haber och Lena T. Hansson hölls på Stadsteatern. Viktor, Peter och Lenas enda barn tillsammans, föddes strax efter.

Har Peter Haber Varit Sjuk?
Har Peter Haber Varit Sjuk?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *