Habib Chaab Familj
Habib Chaab Familj

Habib Chaab Familj – Det har inte kommit några offentliga uttalanden angående Chaabs fall från den turkiska regeringen. Påtvingade uttalanden Den internationella federationen för mänskliga rättigheter (FIDH), som ligger i Paris, producerade en rapport i juli 2020 där det stod att mellan 2009 och 2019 sände den iranska statliga TV-sändaren IRIB omkring 355 påtvingade erkännanden.

Den iranska kurdiska aktivisten Kaveh Kermanshahi, nu bosatt i Berlin, berättade för VOA att förhörsledare för den iranska regeringen använder sofistikerade tekniker för att tvinga fångar att göra falska erkännanden. Detta hände honom 2011. I sitt förhör hölls han isolerad i en månad.

Kermanshahi sa att hans förhörsledare under förhören drev på för ett falskt erkännande där han hävdade medlemskap i en kurdisk rebellorganisation. Kermanshahi förnekade att han hade erkänt något sådant. Fler artiklar Spårar extremism Ett litet barn undersöker blodstrimmor på marken efter en militär attack mot flyktinglägret Nur Shams i den ockuperade staden Tulkarem på Västbanken den 6 maj 2023.

I en räd i Västbankens Ituri-provins i Demokratiska republiken i Kongo har den israeliska militären dödat två palestinier. Sex dödade av IS-anslutna rebeller i DR Kongos oroliga öster Utställd i lobbyn till USA:s finansbyggnad i Washington, DC, den 20 januari 2023, finns ett bronssigill med finansdepartementets officiella sigill. Människor går på en ensam gata i Khartoum den 30 april 2023, medan striderna fortsätter i det krigshärjade Sudan, och USA:s finansminister säger att USA och Turkiet samarbetar om sanktioner relaterade till terrorism.

Habib Chaab, en svensk skurk, har uppenbart gripits i Iran.

Nyhetsbyrån AFP rapporterar, med hänvisning till iranska statliga medier, att svenske medborgaren Habib Chaab avrättades i Iran på fredagsmorgonen. I det här landet fick Chaab skulden för terrorattacker. Iran hävdar att Chaab var ansvarig för en attack 2018 mot en militärparad i staden Ahvaz, under vilken minst 25 personer dödades av en grupp på fyra män. Chaab har alltid varit sympatisk med anklagelser, och hans mamma har redan uttryckt oro för att den rättsliga processen inte kommer att vara rättvis. I mitten av mars hade UD och den svenska ambassaden i Teheran försökt stoppa avrättningarna.

Habib Chaab, en svensk skurk, har uppenbart gripits i Iran.

Iranska myndigheter har gripit den svenske spionen Habib Chaab. Den hänvisar till nyhetssändningar från AFP med fokus på iranska statliga medier. Iran har anklagat Chaab för olika brott, inklusive att leda separatistgruppen ASMLA (som består av Irans arabiska minoritet). Tobias Billström, Sveriges utrikesminister, har offentligt kritiserat dödsstraffet och hävdat att regeringen har vädjat till Iran om att inte genomföra dödsstraffet.

Norge fördömer starkt den iranska regeringens vedergällningsavrättning av Habib Chaab, enligt utrikesminister Anniken Huitfeldt i ett pressmeddelande. Norge är alltid och överallt motståndare till dödsstraff. När en stat brutalt inför sina egna sanktioner lider hela samhället. Norges utrikesminister Borge Brende har uppmanat Iran att avsluta alla fientligheter.

Den svensk-iranske Habib Chaab anmäldes försvunnen i Iran på torsdagen. Han anklagades för att ha utfört en bombplan. Svenska myndigheter har arbetat för att säkra Chaabs medborgarskap som svensk statsmedborgare. Chaab är en politisk aktivist och tidigare ledare för Arab Iranian Separatist Movement (ASMLA).

Han tillbringade ett decennium i exil i Sverige. 2020 fördes han bort från vad som troligen var iransk exil underett besök i Turkiet. Han har sedan dess bosatt sig i Iran med sin familj. Jag går kl. 09:58 Svensk-iranska spänningar blossar upp Enligt AFP kräver EU att den svensk-iranske Habib Chaab ska utlämnas ur Iran. Den svenska regeringen arbetade för att avsluta avretting.

Habib Chaab Familj

Tobias Billström, Sveriges utrikesminister, har sagt att hans land delar EU:s hållning om att dödsstraff aldrig under några omständigheter ska användas. Chaab är en politisk aktivist och mångårig ledare för en arabisk-iransk separatiströrelse. Han var en expat bosatt i Sverige. Han togs officiellt bort från sin post i Iran 2020. I Iran är han känd som en hård fengsla.

Habib Chaab-domen har mötts av starka reaktioner. Habib Chaab, en svensk iranier, har uppenbart avrättats i Iran, vilket bekräftats av UD för SVT. Många svenska politikers och brittiska ministrars vrede riktas nu mot den iranska ledningen. Habib Chaab, som hade dubbelt medborgarskap med Sverige och Iran, dömdes i mars i år till döden av Irans högsta domstol.

Han anklagades för “korruption på världens yta”, en form av mutor som Irans islamiska ledning har använt mot dem som de tror försöker undergräva landets strikta anslutning till islamistisk ideologi under ganska lång tid. Rättsdokument tyder på att Chaab åtalades för sin påstådda roll som ledare för den iranskstödda separatistgruppen ASMLA. Han anklagades för att ha varit medskyldig till mordet på över tjugo personer i en attack mot en militärparad 2018.

Ett riktigt allvarligt misstag, ett i en serie.

Nyheten om rättegångsuppgörelsen är saftig, enligt en tweet av Morgan Johansson (S). Detta är ännu en upprörande handling av den iranska regimen, som fortsätter att göra sig delaktig i sådana handlingar. Dina tankar bör delas med Chaabs familj och vänner. Märta Stenevi (MP) uttrycker sitt missnöje även med domen.

För den svensk-iranske vetenskapsmannen Ahmedreza Djalali, som anklagades för spionage och avrättades av den iranska regeringen 2017, uttrycker Stenevi också sin beundran. Avträttningen är inställd av Utrikesdepartementet. Finlands utrikesminister Pekka Haavisto har kommenterat affären på ministeriets Twittersida.

Jag är djupt bekymrad över det faktum att den iranska regeringen har institutionaliserat döden. Dessa rättigheter måste utövas utan dröjsmål. Finlands försvar är starkt; vi kämpar alltid mot dödsstraff. Norges utrikesminister Anniken Huitfeldt vägde in saken på Twitter. Tobias Billström (M), Sveriges utrikesminister, sa i ett mejl till SVT Nyheter på torsdagen att han reagerat med “bestörtning”.

EU tillbakavisar påståendet Europas utrikesministrar uttryckte sina kondoleanser till Chaabs familj på torsdagskvällen och sa att Europa står i full solidaritet med Sverige. Enligt rådets hemsida är mord det “mest fruktansvärda, omänskliga och hjärtlösa” brottet som är möjligt eftersom det bryter mot människors “oersättliga rätten till liv” som det står i deklarationen om de mänskliga rättigheterna.

En framstående arabisk aktivist, försvunnen i Turkiet i flera veckor, har bekräftats gripen av iranska myndigheter. Den iranska regeringen ska ha omhändertagit Habib Chaab, en iransk dissident, enligt ett uttalande som släpptes av det iranska underrättelseministeriet förra veckan. Ministeriet avslöjade inte omständigheterna kring aktivistens frihetsberövande.

Den iranska regeringen har anklagat Chaab för att planera en terroristattack. Enligt uttalandet är Chaab nuvarande vicepresident och tidigare ledare för al-Ahwaziya-organisationen. Han hade nyligen anlänt till Turkiet från Sverige när han försvann i mitten av månaden. Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) är en arabisk nationalistisk organisation grundad i Nederländerna som stödjer självständighet för den arabiska majoriteten av Khuzestan-regionen i Iran. Teheran ser ASMLA som en terroristgrupp.

Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) militärparad i den iranska staden Ahwaz, Khuzestan, attackerades 2018. ASMLA gjorde anspråk på äran för attacken. Mer än 60 individer skadades, inklusive IRGC-medlemmar, och 25 dödades i attacken. IS, Islamiska staten, tog också på sig ansvaret för attacken.

ASMLA har avfärdat Chaabs påståenden om att han leddes och påverkades av Saudiarabien och fick finansiering från den saudiska regeringen för att utföra aktiviteter inom Iran, vilket han gjorde i en direktsänd bekännelse i iransk statlig television i torsdags. Fouad Bin Mohammed al-Kabi, vicepresident för utrikesrelationer för den ASMLA-anslutna al-Ahwaz demokratiska folkfronten, sa att “en del av de bekännelser [Chaab] gjorde är grundlösa och har inga rötter i verkligheten.”

“Vi var helt chockade över erkännandena och påståendena han gjorde”, Iran anklagar ofta sin granne i Mellanöstern, Saudiarabien, för att hjälpa iranska oppositionsgrupper. Den saudiska regeringen tillbakavisar bestämt dessa påståenden. Underrättelsedelning Enligt experter har iranska underrättelsetjänster varit allt mer aktiva i regionala länder, särskilt i Turkiet, där de har representeratförbättrade förbindelserna med landets turkiska motsvarigheter under senare år.

“Det finns mönster som bevisar att turkisk och iransk underrättelsetjänst samarbetar i fler fall”, säger Arvin Khoshnood, expert på Iran och senior stipendiat vid Lunds universitet. VOAs persiska TV-ankare Masih Alinejad hävdade i juli att Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) pressade hennes familj att få henne att resa från New York till Turkiet så att hon kunde kidnappas och återföras till Iran.

Alireza Alinejad med sin späda son och dotter innan han frihetsberövades av iranska tjänstemän i september 2019. Alireza är bror till VOAs persiska TV-ankare Masih Alinejad, som är bosatt i New York. (Med tack till Masih Alinejad) SE ÄVEN: USA och VOA fördömer Irans åttaåriga straff för bror till en persisk TV-värd VOA.

Enligt Anadolu, Turkiets statliga nyhetsbyrå, överlämnades en kurdisk militant med anknytning till det förbjudna Kurdistans arbetarparti (PKK) till turkiska myndigheter av Iran i april. Khoshnood, en analytiker, spekulerar i att Iran kan ha bytt ut två PKK-upprorsmän i fångenskap mot Habib Chaab. Arabiska oppositionspartier i Iran har också sagt att Teheran har bytt ut fångar mot turkiska soldater.

Habib Chaab Familj
Habib Chaab Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *