Joakim Paasikivi Familj

Joakim Paasikivi Familj
Joakim Paasikivi Familj

Joakim Paasikivi Familj – Med president Paasikivis dotters ord: “Han lärt mig att se världen som den är och inte som den borde vara.” Från 2022 passade Joakim Paasikivi upp i full militär regali. Ställ in på kamerorna. Bildtext Joakim Paasikivi lärde sig mycket av sin farfar, men han arbetade också hårt för att skapa en ny Paasikivilinje. Han blev mannen som svenska medier ringde för att förstå krisen.

För ett Sverige som är allt mer intresserad av att hitta lösningar har Joakim Paasikivi framstått som en go-to-myndighet. Finlands avlidne president, JK Paasikivi, brukade säga: “All visdom börjar med erkännande av fakta.” Det är också på det 40 ton tunga granitminnesmärke som restes till hans ära i Helsingfors 1980. Joakim Paasikivi, presidentens 19-årige son, var på plats för att anbringa en minnestavla.

Han var där långt innan jag föddes, men han har alltid varit en viktig del av samhället. Min pappa hade honom som reserv efter att ha tjänstgjort som frontsoldat 1942, säger Joakim Paasikivi, numera professor i militär strategi vid Stockholms Försvarshögskolan. Studio JK Paasiviki i Yles. Bildtext Från 1946 till 1956 ledde Juho Kusti Paasikivi Finland som dess ledare.

Det tar inte allt för många dagar innan man ser Joakim Paasikivi i tv-schemat idag. Före Rysslands invasion av Ukraina var han välkänd för massorna; nu är han dock en folklorespecialist som tydligt förklarar Rysslands aggression mot Ukraina för svenskar. Han har hört att vissa har kallat honom “en krigs-Tegnell”, en hänvisning till den berömde svenske epidemiologen Anders Tegnell, som blev framträdande efter utbrottet av coronaviruset.

Joakim Paasikivi är dubbel medborgare och tjänstgjorde i svenska armén med Nylandsbrigaden vid Dragsvik på kontingent 2/79. Efter fem månader på garnisonen hade han lärt sig de svåraste finlandsvenska dialekterna, men greppet om modersmålet hade ännu inte stelnat. Joakim Paasikivi passade upp i full militär regalier. Förklara det med händerna.

BildtextJoakim Paasikivi tycker att Nato är ett lås för att säkerställa politisk och militär stabilitet. Fotograf: Daniel Ivarsson Aldrig förr eller senare har jag ätit så länge utan att äta en kommandona asento, lepo eller käännös oikeaan päin. Det var lättare när jag insåg att orden jag hörde faktiskt var ord och inte bara ljud.

Till våra dagar Paasikivilinje

All visdom börjar med att förstå sanningen. I korthet föreslår det att man bör omvärdera sin position närhelst ny information dyker upp. Eftersom ingen i en samtida Paasikivilinje står och kiksar på en över axel är detta ett sätt som stilen har utvecklats på. Nuförtiden kan individer utöva äkta autonomi genom att fatta sina egna säkerhetspolitiska beslut i samförstånd med andra som delar deras värderingar.

Joakim Paasikivi passade upp i full militär regalier. Skrattar. Bildtext Svenska folket har tagit till sig Joakim Paasikivis klarhet i Ukraina-relaterade frågor. Fotograf: Daniel Ivarsson Det var otänkbart under JK Paasikivis presidentskap i Finland, omedelbart efter andra världskriget, att Finland skulle gå med i Nato som ett sätt att garantera landets säkerhet.

Jag har länge trott att att gå med i Nato är nyckeln till att säkerställa internationell stabilitet. Efter att de baltiska staterna anslöt sig blev östra kusten i praktiken en Natobas. När det händer är det mer oroande att vara på utsidan än att vara i mitten. Är du förvånad över det snabba skiftet i opinionen om Nato i Finland och Sverige?

Det är verkligen jag! Ur en strategisk synvinkel är det ganska fascinerande att diskussionen kunde flyttas från en plats till en annan på så kort tid. Du är en militärstrategiexpert. Ur en strategisk synvinkel, är det tajt med så många snabba applikationer? Det är inte svårt att ta vara på ögonblicket när tiden är inne. Det värsta scenariot är att det går tid mellan att skicka in en ansökan och att bli antagen som medlem.

Och en plan talar så här? I alla fall den här. Försvarshögskolans flagga utanför universitetet. Bildtext Svenska medier söker ofta kommentarer från experter vid Försvarsakademin för att belysa konflikten i Ukraina. Fotograf: Daniel Ivarsson Massivt intresse för försvarsfrågor i Sverige Intresset för försvarsfrågor har ökat dramatiskt i Sverige ända sedan Ryssland inledde sin invasion av Ukraina.

Debatten i Sverige har varit starkt påverkad av ånger, med många människor som fortfarande känner sig dumma för att inte investera i ett svar på den ryska invasionen av Krim 2014. Kris-kunskap begravdes när spannmålsmagasin tömdes. Vi har varit ganska självmedvetna och självsäkra.

Joakim Paasikivi Familj

Vi har lurat oss själva att tro att vi vet hur världen borde se ut, och vi har övertygat oss själva om att vi har gjort saker rätt länge, säger Paasikivi. Det beror på att vi inte har haft en 130 mil lång landgräns med ett gräs vi inte kan tända eld på. När buffertzonerna blev fria fick vi även våra alldeles egna, fantastiskt vackra buffertzoner. Vi kunde ta oss samman och komma till slutsatsen att vi måste ha något slags svar, men i det stora hela är detta en ganska liten ekonomisk sektor.

Naton sotaharjoituksessa suomalaisia sotilaita.

BildtextSverige och Finland deltog i Natoövningen Cold Response i Norge tidigare i år. Landets försvarsminister Magdalena Andersson (S) besökte tävlingen tillsammans med oppositionens ledare, Ulf Kristersson (M), i en sällsynt gemensam resa. Fotograferad av Jonathan Nackstrand/AFP Paasikivi hävdar att svenskarna tyst men tydligt har förstått att landet inte kan fungera utan att behålla sin självständighet. Resten av frågorna är obligatoriska svarsfrågor.

Om du tror att det finns ett hot mot vår oberoende och territoriella integritet bör du ha ett svar som kan skalas efter de hot du observerar. Nyckeln är att se på lång sikt, och misstaget vi gjorde – till skillnad från Finland – var att tro att Ryssland aldrig mer kommer att bli en mäktig nation.

Joakim Paasikivi har skakat i sin kärna av sin bristande ryska kunskaper ända sedan konflikten i Ukraina bröt ut. Efter att ha misslyckats med att bryta sig in i landets huvudstad Kiev, återvänder Ryssland nu hem, och världen möts av dystra bilder av stadens förstörelse. Det verkar som att ryska soldater dödade och torterade hundratals oskyldiga människor utan ånger.

Som ett exempel på hur brutal den ryska militärkonflikten kan vara står Staden Butja högt upp. V. Zelenskyj Volodymyr BildtextPresident Volodymyr Zelenskyj från Ukraina reste nyligen till staden Butja. Foto: Lehtikuva Joakim Paasikivi stiger till klasschefen. Människan har haft en sorts mordgrupp av odisciplinerade soldater; Jag trodde inte att det skulle sluta bra.

Liknande händelser har dock inträffat tidigare, som Paasikivi påpekar, inklusive mördandet av oskyldiga människor på sjukhus och städer av ryska partisaner i Finland. Han fokuserar på de ryska förlusterna och civila dödsfall i östra Tyskland längs gränsen under det pågående kriget. Paasikivi hävdar att det ryska militäretablissemanget tillåter sådana kränkningar.

Men han kan inte förklara det som en strategi från grunden. Det finns inget riktigt pris tillgängligt. Inget militärt syfte tjänas, och odisciplinerade soldater är mer utmanande att kontrollera än andra. Jag ser bara brister och utrymme för förbättringar. Toimittajat kuvaavat taustalla, poliisit ja kaupungin työntekijät kantavat kuusi osittain palanutta ruumista ruumispusseihin.

BildtextVärlden kan nu njuta av de inhemska fotografierna som tagits i Kiev. Samtidigt undrar många hur det ser ut på andra kullar i landet nu när den ryska styrkan har flyttats. Det finns tecken på ett mer systematiskt dödande på andra sidan av det otämjda och själlösa tomrummet. Enligt Paasikivi är rädsla ett potent kontrollinstrument, och ser man genom den linsen blir systematiskt dödande uppenbart som en taktik.

När människor dödas för hur de ser ut avskräcker det andra från att se saker klart. Som exempel nämner han mordet på en rik Motyzhyn-familj. Efter ett nära samarbete med ryska myndigheter fick de sparken. Vi kanske snart kan se mer av den här typen av pest, säger han och fortsätter: Det systematiska dödandet regleras utan tvekan av hövdingar, och först då kan man undra hur högt upp det går.

Två blomklädda gravstenar. ildtextTvå gravstenar inne i en kyrka i Butja. Diego Herrera Carcedo / AOP / Getty Images Joakim Paasikivi ser rädslan för de ryska styrokarna på Kievs gator som ytterligare motivering för att stärka den nationella responsen. Detta gör synderna ännu värre. Det här är den potentiella fiende vi står inför; det kan ha varit vilken stadsdel som helst i Stockholm.

Tror du att chanserna för ett större europeiskt krig är lägre nu än de var när invasionen av Ukraina började? Jag tror personligen att det är sant. Det beror på ukrainarna, som är otroligt tuffa och fyndiga inför den ryska arméns omfattande förstörelse. Varje rysk strider förstörde in Ukraina har en mindre möjlighet att ta sig in i landet. Artiklar senast uppdaterade den 7 februari 2015, 15:36: JK All kunskap börjar med erkännande av fakta; detta är ett helt korrekt citat från oraklet i Delphi.

Joakim Paasikivi Familj
Joakim Paasikivi Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *