Eddie Oliva Familj

Eddie Oliva Familj
Eddie Oliva Familj

Eddie Oliva Familj – Res till Sverige för att se GTEBORGarna. Eddie, som just nu spelar i sin egen terminspjäs med titeln “Bella Notte” på Trädgrn, minns “Jag tjänade en torr hundralapp om dagen för att sjunga tre timmar p en krog.”

Han är den yngsta av fem barn och kommer från Amalfi, som ligger halvvägs mellan Capri och södra Italiens fastland. För mig var det en välsignelse att växa upp med äldre syskon och omtänksamma föräldrar. Vi gick ut och fiskade tillsammans hela tiden.

I en lskade, Beatles När Eddie Oliva hörde Beatles för första gången på 1960-talet visste han exakt vad han ville göra med sitt liv. Så jag gick ut och köpte en gitarr och satte ihop ett rockband. Vi tittade på landskapet och seglade på båtar genom stersjön och Mellanhavet.

Men så blommade kärleken i en blond svensks skepnad, och Eddie åkte hem till Stockholm. Jag var en hel slö de första åren av mitt liv. Min favoritsak att göra med mina landsmän är att beställa pizza. Ofta övertygade jag pizzabudgeten och resten av personalen att gå med mig utanför så att vi kunde sjunga italienska sånger.

Precis som i Trädgrn, eller hur? Svenska Trolls Eddie har lärt sig av, och spelat tillsammans med, praktiskt taget alla större svenska skidåkare under de senaste decennierna. Han har medverkat i “Allsong on Skansen” med Lasse Berghagen fem gånger, nått etta på svenska topplistorna med “Vara vänner”, skickat brev till Christer Sjögren och gjort mycket mer.

Jag känner mig verkligen hemma i Sverige. Vidare framgår det att svenskar är avskräckta av min uppväxt och mitt sätt att leva i Italien. Var tog Italiens magnetiska drag det norr om våra gränser? Vi gör den bästa maten, de snyggaste kläderna, och den stiligaste musiken.

Jag tror att en dos italiensk eller svensk kulturchock skulle vara fördelaktigt för alla inblandade. Du skingra flera myter om de vanliga missuppfattningarna som båda nationerna har om varandra. Är detta din egen erfarenhet?

När jag berättade för mina vänner om mina första år som artist använde jag min bästa stammande svenska för att säga, “Välkomna mina damer p herrarna, vill ni hora p mig.” Det var så stor inverkan mina ord hade.

Och när deras Sverigeturné avslutas i Göteborg fortsätter föreställningen med gäststjärnor som Sofia Källgren och Raymond Björling. Vi har för avsikt att sätta ihop en ny utställning på Hanöhus Hotell i Sölvesborg.

Jag skulle älska det om minst fem av mina italienska vänner kunde komma till showen. Om något liknande det som Eddie Oliva beskriver skulle inträffa tror jag att det skulle värma mitt hjärta. Eddie Oliva säljer godis till världens barn.

Har du någon italiensk kaffekaka? Du kan inte gå fel genom att överraska någon med en Eddie Oliva-spellista. Lasse Persson åker imorgon på turné runt om i landet med sina kamrater. Kanske vill du göra intryck på dina kollegor, krossa dina konkurrenter, uppvakta din partner, imponera på dina föräldrar eller imponera på dina barn.

Eller så kanske du vill vara ensam för en förändring. Sjung för världens barn nu när sångaren/trumpetaren Eddie Oliva har stämt om din gitarr. Vilka färdigheter har du listat på ditt CV? Alla välkända italienska sånger och dikter från 50- och 60-talen.

Eddie Oliva från P4 Stockholm sa: “Om jag inte hittar den musik jag vill ha så hittar jag något liknande.” En sångbok kan beställas för 50 kr och levereras på torsdag mellan 14:00 och 17:00. Skicka ett blad till P4 i Stockholm med ditt telefonnummer och en utförlig beskrivning av vart du vill att Eddie och Lasse ska åka.

Du kanske hör en vacker italiensk duett från Eddie Oliva och Maria Wells på deras nya album “You Are Eddie.” “You Are The Reason/La Ragione” släpps den 7 juni 2019 av Olivia och Maria Wells. Berättelsen utspelar sig på Amalfikustens strand sent en augustinatt.

En tvåspråkig (italienska och engelska) sångduo producerad av Robert Wells. Eddie Oliva föddes i Italien på Amalfikusten, har en lång karriär inom tv, film och konserter under sitt bälte och har uppträtt för kungligheter som prins Philip, Luciano Pavarotti och den svenska kungafamiljen.

Låten “Vara Vänner” av henne har toppat de svenska listorna och hon har varit med i en rad tv-program, som “Allsng P Skansen”, “S Ska Det Lta” och hennes egen dokumentärserie. Jahn Teigen har skrivit hundratals låtar under sin karriär, både för sig själv och för andra musiker som Lasse Berghagen, Christer Sjögren och Jahn Teigen.

Maria Wells är en välkänd turnerande sångerska som har släppt sin egen CD och samarbetat ofta med bandet The Vocalettes. Hans senaste soloinsats, “For The Love”, innehåller texter skrivna av Robert Wells och Camilla Läckberg.

Eddie Oliva Familj

Maria har genom åren medverkat i bland annat “Allsång på Skansen” (SVT), “Gokväll” (TV4) och “Bingolotto” (TV4). Eddie Oliva, en svensk-italiensk sångare, gjorde en utsåld show på Brännkyrka Kafé mitt ibland oss, och det var helt enkelt för mycket folk för att lokalen skulle få plats.

Nu när han är tillbaka kommer vi att kunna njuta av oss på en mer rymlig lokal; den Brännkyrka kyrka! Det kommer inte att finnas någon servering, men innehållet kommer att vara omfattande och utmanande. Fri entré och kostnadsfritt att delta i gruppens dialogiska aktiviteter.

HERREGUD! Jag är i Brännkyrka kyrka. Det finns ingen anledning att förbereda sig, det kommer bara att hända! Kolla in Brännkyrka Kafés fullständiga sommarschema här! De mest italieniserade och smörgåsälskande svenskarna till Idala: “Han kommer verkligen få allmänheten att skrapa sig i huvudet.”

Han är känd som Sveriges främste italienator och “smörsngare”. Eddie Oliva gör back-to-back-konserter på Idala varje torsdag. Det blir två riktigt lätta konserter med mycket brus och insinuationer, säger Lars-Gunnar Thor.

I början av juli dök Eddie Oliva, filmens manusförfattare, och en mängd andra sångare och musiker upp på Idala. Det var en gemensam hyllning till den 90-årige Giovanni Impellizzeri och den svenska sopranen Maria Kjelsson, som belönades med förstapriset från Impellizzeris Bel Canto-prisfond.

Eddie Oliva kommer tillbaka för en solokonsert nu. Eddie Oliva, den vänliga värden. GÄVLE Drygt hundra medlemmar och gäster hade en nyligen onsdagskväll samlats på Tullbomsgrden i väntan på Gävle Strokeförenings sista trivselkvll för säsongen.

En vänlig värd tillkallades och efter två minuter och viss förändring under samlagets gång välkomnades showman Eddie Oliva genom ytterdörren av kapten Siv Lindström. Det var cirka trehundra personer där, men vi ville inte prata om vem artisten var, säger Siv Lindström.

Eddie Oliva, som föddes i Italien men nu är en framgångsrik svensk musiker, blev en framträdande plats i landet för 40 år sedan och vann snabbt publiken med sina tolkningar av klassiska italienska sånger.

Den 5 september upplevde Restaurang Senioren en massiv kundtillströmning efter ett besök av den internationellt kända artisten och trubaduren Eddie Oliva. Han framförde italienska popstandarder inklusive “O sole mio”, “La paloma” och “Volare” för en mottaglig publik.

Jag har tillbringat de senaste två åren med att uppträda för pensionärer och pensionärer på pensionärssamhällen och seniorcenter. Det är väldigt roligt eftersom folk svarar i så stort antal. Eddie Oliva säger att pensionärer har samma älskvärda spontanitet som barn, så de brukar få väldigt positiva reaktioner.

Ren lycka

När Eddie Oliva vistas i Klippan är det en del av en fem dagar lång “Skneturné” som ska ta honom till två olika städer. Även de äldre i R, Vejbystrand och Ljungbyhed får besök av honom den här veckan. Under sin intervju med Söders Journalen blinkar han hela tiden tillbaka till den genuina glädje som så många av de äldre visar när han hälsar på.

Jag var på en äldresamling igår då de flesta såg betydligt mognare ut än de som bor i Klippan idag. Min tolkning av “O sole mio” väckte tårar i ögonen på en äldre man, och han reflekterade över sin ungdom när jag spelade. Efter det gick en kvinna fram till mig och sa: “Nu behöver jag ingen medicin på sex månader.” Det är fantastiskt att få sådana entusiastiska svar.

Ingen annan stavning som låter som det. Det är mycket “förlust i hörnen” i Eddie Olivas framträdanden. Han improviserar mycket och publiken får begära låtar. Eftersom “Volare” utan tvekan är den mest kända av hans låtar, börjar han vanligtvis med den.

Och mycket exakt: när Eddie lägger sin insats i den inledande omgången, börjar en välbekant men ändå distinkt låt spelas. När “Volare” äntligen släpps kommer allmänheten att bestämma sig för final cut. Laila Möller Nilsson och Kerstin Magnusson är de två lyssnarna.

Vi har väntat länge på att Eddie skulle dyka upp. Han var här för två år sedan; Laila Möller Nilsson minns, och vi lyssnade då också. Vad är det därför som gör Eddie Oliva så bra? Svar från Kerstin Magnusson: Han satsar verkligen på sig själv, där.

Eddie Oliva Familj
Eddie Oliva Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *