David Ritschard Föräldrar

David Ritschard Föräldrar
David Ritschard Föräldrar

David Ritschard Föräldrar – Svenske musikern och författaren David Erik Ritschard. Hans födelsedag är den 8 februari 1989 och han föddes i Huddinge församling, Stockholms län.

Biografi

Ritschard växte upp och bor fortfarande i South End. Han har varit en del av band som The Green Line Travelers och Spinning Jennies, men hans första soloalbum, med titeln Brobrännaren, släpptes 2019. Deras 2020-duett “Vi ses snart igen” kommer att släppas som singel av Ritschard och Magnus Carlson .

let är ett lyft för Hammarby IF och sprider sig snabbt bland klubbens följare. Blue Bear Skull, Ritschards senaste fullängdsskiva, släpptes tidigare idag. Efter att ha arbetat på flera hälsokostbutiker i Söderort och på Systembolaget på Södermalm bestämde han sig för att ägna resten av sitt liv åt musik fram till 2022.

Ritschard var gäst på Jills veranda den 15 mars 2023, under den femte säsongen. Den 15 augusti 2023, vid säsongsfinalen av Allsong på Skansen, var Ritschard på plats när han kollapsade på scenen omedelbart efter sitt framträdande.

Han har en speciell koppling till musikern och välrenommerade artisten Agnes “Nalle” Odén. För att parafrasera David Ritschard, “Jag är min egen kvacksalvare och medicinman”: Hans nya album, med titeln Blbärskungen, kommer att innehålla en samling väl mottagna singlar som han släppte under sommaren.

Arbetare samlades för en snabb pratstund om livets toppar och botten, vilket återspeglas i amerikansk honky-tonk, politik, alkohol och musiken. Om innehållet i en kägla kunde hällas upp i ett glas skulle David Ritschards solodebut 2019, Brobrännaren, vara lika full av vin som den skulle vara av taros.

Dessutom finns det flera ganska allvarliga klassfall på denna plats. En mashup som kännetecknas av inslag av amerikansk bergsmusik, Björn Afzelius slöa berättande och den avslappnade självreflektionen av Gramme Parsons countrypop.

Vilda Cadillacs, glittrande Nashville-koozies och kommunism med extremt gripande berättelser om den dagliga kampen för att överleva. Rak och snabb sexappeal. En berättelse om nattliga bekymmer, förhoppningar och drömmar. Både havet och stormen. Hård och sympatisk.

På många sätt är hans författarskap en återspegling av mina egna senaste år. Påminner om de förflutna somrarna, när livet var en annan takt. Efter det började hans musik följa mig runt på ett sätt som nästan är omöjligt att förklara.

Allt hade lagts på is på grund av för många sena kvällar i köket och för mycket familjestress. Det som byggdes bra under loppet av ett halvt decennium förväntades falla sönder i ruiner. Räddningen var en tvåskivors CD som innehöll allt jag visste på den tiden.

Jag och min bästa vän gick upp och ner på samma overkliga vevahund. Hon var vacker men kämpade för att hantera livets utmaningar. Ibland verkade det som om hon levde för mycket, och andra gånger verkade det som om hon inte levde alls.

Om henne och männen hon lämnade efter sig skrev David Ritschard en låt som nyligen släpptes som första singel från hans nästa album, Blobärskungen. When You Go är en hjärtskärande vacker berättelse om att gå vidare efter att ha förlorat någon du bryr dig om. Hur ser tacksamhet ut när allt är över?

I ett sms anförtror jag David att vi är vänner och diskuterar vad som helst under solen innan intervjun. Telefonen ringer på natten innan vi träffas. Jag lutar åt schizofreni när det kommer till matinköp; Jag brukar stanna kvar på ett ställe och undvika att resa tills jag är 16 år.

Ge det en möjlighet att ses, så kommer han att undersöka och samtala mycket längre. Fråga mig om mina bekymmer. Vad rapporten sannolikt kommer att täcka. Mina tankar om att bada. Om en och en halv dag från nu kommer vi att återförenas! Så länge det får plats i bröstkorgen. Undanskymt. Sommarsceptern är uppträdd högt och brett i en klibbiga hettan.

Förra året runt den här tiden kändes mitt liv som det sista spåret på ditt senaste album – som en Hank Williams-referens. Du har en gåva att ge röst åt djupa känslor. Det mesta av det jag skriver kommer från mina egna erfarenheter eller från mina nära.

Samtidigt har jag haft en fruktbar relation med Agnes Nalle Odén, ryggraden i mina produktioner, under de senaste två decennierna. Som ett resultat kommer nästa sketch att innehålla mindre av en melodramatisk överreaktion, även om vi har haft vår beskärda del av grova patchar.

Det finns inga dolda innebörder i texterna, men jag har inte heller snubblat över några tomthål. Guds och min familjs stöd har hjälpt mig att undvika några av livets viktigaste tragedier, men jag vet att de alltid finns i närheten.

De senaste sju dagarna har milt sagt varit kaotiska. Jag har beräknat närmaste hamnar, hamnar och landningsområden. Om en vacker dag känns lite för bra för att vara frisk säger jag till mig själv: “Vid snart smäller det.” Själv tycker jag att jag blir mest energisk av vardagens milda rutin, när jag inte tvingas tänka för djupt eller känna för starkt.

Jag har burit med mig den kristna odyssén länge, och det har format min känsla för musik. För mig låter det som ett drömjobb. Kanske, men jag tror att det räcker för kursen. Och känslan av att katastrof lurar runt varje hörn är något jag har lärt mig att övervinna genom prestation och hårt arbete.

Inget jag någonsin skulle föreslå för någon annan. Tidigare har jag förlitat mig enbart på självdiagnos och självbehandling för mina hälsoproblem, men nu har jag ett annat alternativ för överlevnad. en generell ökning av intensiteten.

David beställer vitt vin och underhåller serveringspersonalen med samtal medan de arbetar. Vad jag har hört arbetar han som en del av en uppfinning i baren och är vänlig och hjälpsam mot alla i personalen. Den här delen av östra Södermalm känns som ett hem för honom, trots att han bara ligger en halv mil från hans arbetsplats på Systembolaget..

https://youtu.be/FHS5Mu_yVmg
David Ritschard Föräldrar

Som musiker eller känd Hammarbysupporter är det svårt att undvika att gå skurk på tunnelns gröna linje söderut. Även om det har blivit en logistisk mardröm att uppfylla mina musikaliska behov, känner jag fortfarande ett stort behov av att skapa musik.

Även om jag har haft det som halvtidsarrangemang i många år (om man räknar med tid) så har det kostat mig mer än det är värt. Jag var helt improduktiv efter att ha jobbat i två timmar torsdagen innan.

Sex gånger fick jag vänta innan jag kunde prata med folk eller ta bilder på mig själv. Du når Medborgarplatsen från din serviceplats längs den cirka 700 meter långa delen av Folkungagatan. Jag är Maradona i Neapel här och där (LOL), men ingen annanstans.

Vissa människor har jämfört David Ritschard med en mer samtida Alf Robertson. Han skriver om människor och ett Sverige som många har glömt eller gett upp. Det finns ingen svenskspråkig roman tillägnad countrymusik, men det är något med hans skrivstil som fastnar i dig.

Det verkar väldigt typiskt. En fängslande symfoni och ode till möjligheten att finna mening i varje ord han sjunger. Allt började med bluegrass runt sekelskiftet. Några vänner och jag såg nyligen 1967-bilden Bonnie and Clyde, och jag kunde inte sluta lyssna på partituren.

David berättar historier om det förflutna och köper vin som om han inte hade några ägodelar. Strax efter deras första möte och spelade traditionell bluegrass bildade han bandet som skulle bli känt som Spinning Jennies.

De turnerade ofta i landet, spelade hundratals spel årligen på stora och små arenor (exklusive Stockholm) och fick en blygsam men respektabel fanbas. Delvis för att vi var bra på det vi gjorde oavsett ålder eller nationalitet, identifierade vi oss som ett bluegrassband.

Men vi sjöng också på svenska och hade politisk övertygelse. Det var inte så många här som uppskattade country och bluegrass då, och jag hade svårt att förklara för mig själv varför sådan musik hade blivit min favorit.

Den här mannen har gjort allt, från sina dagar som punkrockare till sin politiska aktivism till sitt nuvarande jobb som ledare för American Folk Music Association (AFF), där han är värd för banjospelare från hela världen och får dem att dricka öl och kaffe på sina lediga dagar.

Mina banbrytande svenska bluegrasskollegor från slutet av 1960-talet har berättat hur de tvingades kalla det “irländsk folkmusik” för att fler skulle lyssna. Dagens politik är full av ineffektivitet. Nära som jag kan säga är det ovanligt, men jag kan fortfarande koppla det till min invanda skepsis mot sydamerikansk kultur.

Jag tror att allmänheten har en mer nyanserad förståelse för vad countrymusik är och kan vara tack vare produktioner som Jills Veranda, som har visat upp genrens bredd och ofta inkorporerat ett socialt perspektiv.

Och låta Jerry Williams, som ett exempel, sprida sig själv med politiska förutsägelser när jag jammar med samma personer som jag spelade med i en Tennessee-turnering. Mycket enkel dynamik.Han började öppna sig och leta efter nya saker samtidigt som han lyssnade på bluegrass.

Det finns mer med countrymusik från 60- och 70-talen än sorgliga, självförstörande berättelser om vägen. Att hitta ett lyckligt medium mellan att stanna och gå. Jag insåg att jag hade mer självförtroende att göra det jag utmärker mig på efter att ha lyssnat på artister som George Jones och Merle Haggard.

Bakgrunden och andra möjliga tillämpningar av rosor. Efter det var jag fortfarande förvirrad. Under bluegrass-eran var målet att lira så snabbt och tekniskt som möjligt; det ansågs nästan vara en sport.

Och samtidigt pressa upp pianot till dess spännande gränser, som Bill Monroe och Jimmy Martin gjorde. För mycket virtuell verklighet (VM) kan vara dåligt för honkytonks och den smutsiga landsbygden i det långa loppet.

Det finns en disconnect där, och det kan komma nedlåtande nära det folk kallar dansbandsmusik om man sjunger i det moderna tempo som jag gör. Det finns inget jag kan säga negativt om dansband eftersom de är en effektiv kulturinstitution som tjänar sitt syfte.

Men jag håller inte fast vid det. Jag tror att män i Texas och de östra delarna av Nashville snabbt har lärt sig tvåstegsdans, handklappning och att lyssna på livemusik. Vi är faktiskt inte där.

David Ritschard Föräldrar
David Ritschard Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *