Carla Von Hofsten Föräldrar

Carla Von Hofsten Föräldrar
Carla Von Hofsten Föräldrar

Carla Von Hofsten Föräldrar – Hittills har jag flyttat åtta gånger utan hjälp. Efter att ha träffats på en vattenskidtävling utanför Göteborg blev det en riktig jakttur med en ungersk mamma och en estnisk pappa. Var en infödd göteborgare. Avslutad juristutbildning vid Lunds universitet. Jag och min sanna kärlek träffades när jag jobbade som sommartjänare på Mollösunds värdhus för att komplettera min studiepenning.

Sedan flyttade jag till Stockholm. Carla och Hugo kom in i vårt universum efter att tentan var över. Det finns inte någon bok som ämnet utifrån de råvaror och kryddor vi lagar med idag, skrev Annas & Hugos barnmatsbok (på eget förlag tillsammans med Maria Iversén). Det var också en stor smärta att laga mat åt barnen, vilket uppenbarligen inte är fallet. Det totala antalet sålda böcker är 12 000 efter tre försök.

Har tidigare arbetat som anställd på Barnfamiljen.com, en barnfokuserad föräldrahjälpswebbplats. Genomgått ett årslångt program på Poppius journalisthögskola. Hon använder sedan boken som en ritning för efterföljande skrivande och undervisning i ämnet beredning av barnmåltider. När det kommer till köket är det en total katastrof.

Det här sommaruppehållet för några år sedan var gnistan som tände elden som blev den här boken. På gymnastiksalen hälsade Visby på vår lilla Emelie. Dessutom är hon helt okunnig om regelverket som styr bostäder, försäkringar, mat, bord och pengar. Eftersom ingen jag kände som kände henne kunde ha fattat vad som hände, bestämde jag mig för att skriva en bok om det.

Lektionerna har slutat och lektionerna har börjat. Gymnasieschemat kommer att skickas ut med påminnelser angående vad vi ska ta med till middag ikväll. Dessutom vägrar vissa barn helt enkelt att äta hälsosamt. Vad spelar det för roll? Josefine Haamer von Hofsten är expert på barns kost och har skrivit mycket om ämnet. Programledaren Äkta vara hade precis ett samtal med henne. De excentriciteter vi uppvisade som barn, hävdar hon, tenderar att manifestera sig i oss som vuxna.

För inte länge sedan bistod du en anhörig i Barnens ö med lunchförberedelser. “Det låter som ett överfall!” Barn är väl inte underhållna?

Att säga att barn äter allt skulle göra ont i hjärtat. De är de exakta sätten genom vilka vi gick in i detta rike. På samma sätt som vuxna saknar livslånga matupplevelser, beror vårt beslut på vad vi har sett med våra egna barn. Att bygga upp barnens respekt är en process, inte annorlunda än vilken som helst skicklig kock. Ärjan måste jag göra väldigt svårt att jag är riktigt.

Jag började mitt aklejeexperiment på gården med en klassisk kycklingfriterad biff och spagettirätt, men jag lade till röd paprika, lök och vitlök till såsen på ett lite kraftfullt sätt. Sjud i 30 minuter fick de röda paprikorna att mjukna och blandas med tomatsåsen. Ingen brydde sig om området trots att det var mycket gröna groddar och mycket fukt. För att mata sina djur hade bönderna på gården troligen planterat majs. Jag stekte den först och strök den sedan med persilja och citron.

Det som skrämde mig mest var att kasta ut fiskenätet. Jag struntade i att de skulle ha ett stort bröllop och såg på när de verkligen njöt av maten när barnen kom ut ur köket och drack gaffeln i den konstiga buljongen. Det tog ungefär tre dagar att få deras godkännande, som sagt tidigare.

Alltför många föräldrar oroar sig för att deras barn inte äter tillräckligt. På grund av deras barns frekventa näringssvårigheter kan många föräldrar känna empati för detta. Att använda mat som vapen är en vanlig taktik bland barn. Men när vi konfronteras med våra egna erfarenheter bör vi inte vara tuffa utan snarare ömma, som småbarn.

Vi ska inte fokusera för mycket på det, först och främst. Att vidta åtgärder verifierar barnens oskuld. “Ja, min barn äter bara köttbullar, korv och pannkakor” är hörd på det här föräldrarna. Då måste jag fråga: vem ansvarar för städningen i din bostad? Som förälder upplever du ofta att du bär bördan av att tillgodose ditt barns näringspreferenser.

Stör det dig att det finns en pjäs som betonar hur speciell barnmat och annan barnvänlig mat är?

Enligt mig är det våra föräldrars fel. I de flesta fall föredrar vi enkla svar. Gör till exempel en mental anteckning om varje elevs namn. Var passiert dort? I Sverige är pannkakor, cowboys, cowgirls och herdar den nyföddas blivande föräldrar. När du tar en familjesemester till Sverige kan du vara säker på att det kommer att finnas en stor grupp barn som består av dessa släktingar.

Det faktum att individer från andra länder ofta bara äter hälften av sin måltid med vinäger gjorde att det verkade barnsligt. Det skulle vara mer effektivt om vi bara puttrade allt tills det var ugnsklart, och sedan kunde vi äta det. Det, i ett nötskal, gör mig galen. Våra barn tycker att det är häftigt att föräldrar aldrig ger sina barn nya droger utan istället alltid tar den enkla vägen ut.

Föreställ dig att du bara har fyra rättigheter. Du kan känna dig så nere att du tappar all motivation att göra vad som helst. Hästen kommer inte att förbättra sitt beteende om du fortsätter att mata den med mjölkprodukter. Då blir det som bondsonen som är den ende av sina bröder som sticker ut. När det gäller mitt svar fortsatte han att säga, “jaja, du lagar väl där barnmat som alla gillar.” Det kommer att ha regnat ovanpå allt annat! Barnens syn på mat förändras till följd av denna föreställning.

Carla Von Hofsten Föräldrar

Att förvandla det till barnmat var en bra utgångspunkt. Det här köket har fått många barn att tro att det är giftigt för mig. Men inte bara barn tror på det, även skeptiska vuxna gör det också. Särskild spädbarnsmat är tillgänglig, med hänsyn till allt. Vi vuxna tycker att de ska konsumera det som gör dem lyckliga också. Som ett kemiskt par behöver vi en varierad kost för optimal hälsa.

Värdet av att uppmärksamma och mata sin kropp blir mer uppenbart när man åldras. Små barn vet inte vad de gör och kan inte klara sig själva. Dessutom går de över åren och har fler krav än våra egna föräldrars och morföräldrars generation gjorde. Som morföräldrar och föräldrar är det vår moraliska skyldighet att se till att våra barnbarn får möjlighet att äta en hemlagad middag. Matchar bra! Även om det kan vara svårt för vissa, när du ammar, vill du bara vara nära, oavsett hur nöjd eller knubbig din bebis är.

Jag har börjat böcker om barn, är det inte närvarande?

Tyvärr är svaret ja på den frågan. Det är inte kunskapen och traditionen idag. Idag har aldrig många unga lagat mat. Återvändande föräldrar är ofta oförberedda när det gäller att mata sina barn. De är vanligtvis medlemmar av den generation som kan ha haft frukt där och fått den fördärvad. De njuter av att äta en stor fisk när de kommer hem på kvällen. Att ha en familj är i huvudsak det första verkliga testet på deras oberoende i köket.

Är en roman ditt senaste projekt?

Ja, jag funderar hela tiden på att skriva en ny bok. Idén jag har för en är fantastisk för tillfället. Jag saknar ord för tillfället, och en förklaring krävs. Starten på maraton Marathon Solna kommer att bli alldeles förtjust i Hela Sverige. En av gästerna till firandet på Ulriksdals slott är Bergshamrabon, Carla von Hofsten. Med flera seriösa fiskkulturer tog de mig tillbaka.

Säsong två av Hela Sverige bakar hade premiär förra veckan. Tio svenska homegirls tävlar om titeln och Carla von Hofsten är en av dem. Under tvång, komma tillbaka på kurs och presentera det för en expertjury. Enligt henne skiljer det sig väldigt mycket från hennes kök hemma. Carla har gjort tre besök i programmet. Det som verkligen har förvånat mig är förmågan att förena många kulturer och traditioner genom att använda smak, färg och konsistens. Bakning är en sorts ätbar konst. Se hur bra jag levererar det jag gjorde.

Fynden och synopsis från i måndags

För makarna Hofsten har jakt alltid varit en livsstil. Under Carlas tid på disco sysselsatte hennes mamma Josefine – hemkunskapslärare – sig med skedar och slevar. Hugo och deras mamma arbetade tillsammans på en barnbok när Hugo gick i grundskolan. Bakning är en sorts ätbar konst.

Alla älskar lite rykten då och då. Med flera seriösa fiskkulturer tog de mig tillbaka. Vi har bjudit in dem på lunch varje söndag klockan tre. Måndagen var den dag våra barn förväntade sig mest eftersom familjen hade fått mellanmålet efter skolan dagen innan. I det skedet var dessert vanligtvis mitt första val.

Vad brukar du äta när du är extremt hungrig?

Mina vänner brukar säga tantifika. Mina favoritbakelser är biskvier, macarons och damsel sweets. Det är häpnadsväckande! Exakt hur det fungerar i appen är höljt i mystik. Om sadelmakare behöver ett öra, vad har du då? Att öppna ett litet, familjeägt företag. Det kan vara ett minnesmärke över det bästa fikat någonsin.

Hur går det med Bergshamras fiskkultur?

Förvånansvärt potent! Vi får tillgång till Bergis sovrum och den magiska Sjöstugan. Sedan dess har jag gjort det till en vana att ta lugna promenader till Ulriksdals slott. Som sagt, det var en jäkla fest. Carla Antonia, som är bosatt på Lostigen 22 i Solna, föddes den 30 juni 1996. Hennes nuvarande lägenhet var hennes nya hem under två år, med början den 1 juni 2021. Det verkar som att hon bor ensam i detta boende eftersom det finns inga andra passagerare som är femton år eller äldre.

Carla Antonia är den som blivit sviken mest. Vi har avstått från att göra några offentliga uttalanden om henne hittills denna månad. Femton andra individer delar trappuppgången med hennes enhet. Majoriteten av Carla Antonias användare på denna plattform finns i Stockholm. Låt aldrig dina barn komma för långt från poolen.

Även om du hela tiden måste hålla ett öga på dina barn, kan du fortfarande koppla av och njuta av sommaren som förälder. En förälders hjärtfrekvens kan lätt stiga när de blandar sina barn med vatten. Så länge du och barnen följer alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och använder solskyddsmedel, kan ni ha en trevlig sommar på sjön.

Carla Von Hofsten Föräldrar
Carla Von Hofsten Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *