Thomasine Barnekow Föräldrar

Thomasine Barnekow Föräldrar
Thomasine Barnekow Föräldrar

Thomasine Barnekow Föräldrar – Kända personer som Beyoncé och Kim Kardashian kan lägga vantarna på svensktillverkade accessoarer från denna butik. Den här historien utspelar sig över hela världen, från en brodyrkorg i ett vackert slott till en stenkast från Louvren i en studio.

Väskdesignern Thomasine Barnekow pratar med Femina om att vara en självständig kvinna, hantera sömnlöshet och njuta av Stephen Jones konstverk. Solen sjunker under horisonten, lyser upp golfbanan och reflekterar i fönstren när den gör det. Galerie Véro-Dodat ligger i hjärtat av 1:a arrondissementet, mellan Louvren och den eleganta Rue Saint-Honoré.

Byggnadens nyklassicistiska stil definieras av invecklade marmorini och lister från 1820-talet. Att ha den här upplevelsen just nu är som att resa tillbaka i tiden. Det finns en betydande koncentration av exklusiva butiker i regionen, som alla är specialiserade på att sälja unika, handgjorda varor som kläder, heminredning och musikinstrument.

Ett av takfönsterna är ägnat åt en hel regnbåge av handväskor, från enkla tygväskor i primära färger till utarbetade konstverk gjorda av exotiska skinn, metaller och ädelstenar. Butikens namn, THOMASINE, är graverat i guld ovanför ytterdörren. Thomasine Barnekow förbereder för närvarande kundernas ankomst till sin parisiska butik.

Den historiska Galerie Véro-Dodat är hem för Thomasines hantverksbutik. Som hyllning till sa Thomasine Barnekow, butiksinnehavaren, informerar oss när hon häller upp rooiboste från blomdekorerade porslinsmuggar, “Man nypers ju sig in armen.” Jag kan fortfarande inte fatta att det här är min lägenhet, butik och hus i Paris.

Eftersom det är där jag förvarar min kontorsutrustning är det bekvämt för mig. Berättelsen börjar på ett slott i Sverige. Vänner retar henne om att hon köper dåliga ägg i en annan stad än Paris. Thomasine, hennes föräldrar och hennes två yngre bröder växte upp på godset Sinclairsholm i Gumlösa, en stad inte långt från Hässleholm.

Hon kände att hon hörde hemma “ingenstans särskilt”, vilket fick världen att verka ännu mer begränsande. När folk kom för att se Gumlösa kyrka tog hans föräldrar hand om skörden och drev restaurangen åt dem. Thomasines pappa var tidigt ute med att sälja grön sparris på bondemarknader i Sverige och hon hjälpte till med ståndet som hon hjälpte honom att förvalta på 1980-talet.

Men hon och hennes familj arbetade tillsammans för gårdens bästa, liksom de andra äldre kvinnorna som bodde där. Bönderna gav henne en brodyrkorg och några hembakade kakor till hennes femårsdag. Millern gav henne den ultimata upsluken. Det finns bilder på henne från den tiden, och hon ser likadan ut som hon gör nu, sitter tyst och koncentrerat medan hon syrrar sina händer.

Thomasine var en duktig student som njöt av sina studier. Hon flyttade till Nya Zeeland när hon var 15, där hon avslutade sitt högstadieår innan hon återvände till Sverige för att börja träna teknisk gymnastik. Efva Attling, som fyller 70 år i år, är den mest hippa katten genom tiderna.

Plånbokdesign: Varför jag vill komma in i det Hon var redo med sin broderi när plaggen hängdes upp. Hans senaste tidsfördriv är att göra silversmycken. Men hon hade inga planer på att bli professionell konstnär. Istället hade hon alla verktyg hon behövde för att lyckas som framtidens ingenjör, så hon dök in med huvudet först direkt efter gymnasiet.

Halvvägs genom studierna började tvivel smyga sig på. Kanske hon kanske roar sig med något mer konstnärligt. Hon sökte till en början tillträde till de prestigefyllda industridesignskolorna vid Saint Martin’s i London och Design Academy i Eindhoven, Nederländerna.

Trots dess lägre framträdande plats valde hon det andra universitetet. Eftersom jag räknade med att majoriteten av svenskarna skulle besöka London bestämde jag mig för att besöka Nederländerna istället. Jag har alltid haft en förkärlek för situationer där jag kan lysa starkt.

Att arbeta med hållbara material är viktigt för industridesigners. Hon insåg dock snabbt att textilier var hennes styrka och hon uppskattade bekvämligheten av att kunna ta hem uppdraget och göra det samtidigt som hon tittade på tv. Friheten kom när jag insåg att jag kunde skapa min egen verklighet med hjälp av en nål, lite tråd och lite snöre.

En speciell sak hon hade var skulpturellt formad och handsydd av lammskinn. En anmälan till International Talent Support Italian Design Competition har gjorts av designern. Hon arbetade ett år i Paris innan hon startade sitt eget företag vid 26 års ålder.

Företagets ursprungliga plan var att specialisera sig på en en gång lönsam men nu nedlagd sektor av modebranschen. Thomasine Barnekow, vars fingrar är skulpturala skapelser. Thomasine Barnekow är för närvarande den mest inflytelserika personen i den parisiska modebranschen.

Thomasine Barnekow Föräldrar

Thomasines pjäs är uppdelad i två akter. Hennes debutprodukt, en prêt-à-porter-linje av handväskor, tillverkas i en ungersk verkstad och säljs i exklusiva butiker i Europa, USA och Asien. De återstående bitarna är baserade på hennes high fashion ritningar. Sedan finns det engångshändelser som äger rum på platser som operahuset och biografen. Ett briljant inre ljus lyser ur hennes händer i Luc Bessons science fiction-film Valerian. Varje coutureorder fylls av Thomasine själv.

Att arbeta med mina händer är ungefär som att utföra yoga på många sätt. Det gör att jag kan varva ner mer helt. Hon har klätt ett brett spektrum av kända personer, från Kim K till Beyoncé. Tjugo år i Paris har gjort henne till ett kraftpaket i hennes bransch. I flera dammodetidningar modellerar hon de senaste accessoarerna med bara händerna.

När vi träffas i slutet av september är Paris Fashion Week i full gång och vi blir ständigt avbrutna av att antingen kunder tar av sig paket som innehåller handväskor eller stylister som ber om att få träffa oss. Någon fortsätter att försöka bryta sig in i kassaskåpet där jag förvarar mina lånade pengar. Vi har precis fått det brittiska numret av Vogue med Billie Eilish på omslaget. Prydligheten i detta är obestridlig.

Hennes inverkan kan också ses inom modebranschen. På årets Met Gala i New York City var det hon som, på Balenciagas begäran, skar Kim Kardashians allomfattande svarta plagg för att avslöja hennes händer. Det har kommit många tips från olika företag om att de kan upphöra med produktionen av styrenvaror.

Jag fick standard smack på handleden och har haft några dagar på jobbet att tänka igenom det. Men när jag är mitt uppe i att slutföra ett större uppdrag får jag en ström av adrenalin. Jag är också medveten om hur mycket tid jag spenderar med att sova innan jag går till jobbet igen nästa dag.

För vintersäsongen 2019-2020 kan du hitta Thomasine på ärevördiga Galerie Véro-Dodat. Dessförinnan hade hon flyttat in i en lägenhet med två sovrum i Marais-distriktet i staden och rötter där. Hon bosatte sig så småningom i en söt lägenhet ovanför sin butik, med utsikt över den pittoreska gränden nedanför. Många av Paris berömda couturehus har sina ateljéer i stadens pittoreska stadsdelar. Dessutom har en hel del kända personer stannat till här.

Denna plats markerar debuten av Christian Louboutins detaljhandelsimperium. Innan hon ger dig ett drömskt flin och ett par blinkningar säger hon åt dig att sikta högt. Hennes popularitet har vuxit under de senaste åren, och det är inte bara för att hon flyttade. Hon var i regelbunden kontakt med Schiaparelli i flera år, men de kom underförstått överens om att hon inte skulle diskutera deras samarbete i pressen.

Vid det här laget vägrade hon helt och hållet att ta på sig något nytt ansvar utan att först ha blivit informerad om dem. Efter radiotystnad under en tid kontaktade modeföretaget henne igen i början av 2021 för att fråga om hon kunde skapa ett par långa, svarthyade handskar till en artist vid Grammy Awards. De efterkom Thomasinas begäran.

Christer Lindarw diskuterar sitt festande med Elton John och hans beslut att avstå från faderskapet. Det faktum att det var, vid elfte timmen, Beyoncé var naturligtvis körsbäret på toppen. I hennes berättande fungerar denna händelse som en vattendelare. Jag vill att modeföretaget ska vara så nöjda med det arbete jag gör på deras händer att de kommer att skryta med det, som är fallet med Stephen Jones, som designar alla Diors kepsar, bland andra märken.

Utbudet i Thomasines parisiska butik är stort. Några av designerna av Thomasine som kan köpas från hennes butik. Thomasina bor för närvarande i Paris, men hon besöker ofta både sina barndomshem i Skne och Sinclairsholm. Slottet har tagits över av hennes bror. Min frihet i Paris möjliggörs delvis av min brors besatthet av hemförbättring.

Berätta för mig om dina förutsägelser för framtiden.

För tillfället är jag en enkvinnasoperation. Man kan göra allt på egen hand upp till en viss grad, men efter det krävs hjälp från andra. De kommande fem åren kommer att bli fascinerande att se utvecklas. Thomasina skapar plånböcker och andra accessoarer till A-listan och modeuppsättningen.

En svensk juvelerare som har en butik i hjärtat av Paris, inte långt från Louvren. Efter att ha gått på designskola i Holland blev svenskfödda Thomasine Barnekow en favorit för att skapa exklusiva accessoarer för sådana som Lady Gaga, Beyoncé och premiummärken som Schiaparelli och Balenciaga.

Hennes prêt-a-porter-linje kan dock hittas i butiker och på hennes hemsida. Thomasine förklarar hur hennes exponering för konst som barn på gården inspirerade henne att göra en karriär inom design i Holland i slutet av boken. Paris är där hon känner sig mest hemma bland européer, och hon anser inte att Sverige är för långt borta.

Thomasine Barnekow Föräldrar
Thomasine Barnekow Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *