Carl Einar Häckner Familj

Carl Einar Häckner Familj
Carl Einar Häckner Familj

Carl Einar Häckner Familj – Simsalabim! Carl-Einar Häcknar, massmanipulator, har haft decennier på sig att påverka svenska folket. Detta är livsstilen för den moderna magikern, vilket förklarar varför han inte har någon avkomma. Trollet, illusionisten, komikern, sångaren och skridskoåkaren Carl-Einar Häckner har uppträtt för den svenska publiken i cirka 30 år.

Hon överlämnade praktiskt taget Carl-Einar nycklarna till trollriket när hon visade honom sin bortgångne fars trollsamling på vinden i deras Jönköpingshem. Häckners hemstad var inte Göteborg. Och det var i den stora staden som han vid tjugofem års ålder blev den yngste någonsin att bli invald i eliten Göteborgs Magiska Klubb. Beskriv hans nuvarande sätt att leva.

Carl-Einar Häckner, den före detta trollkungen, har nu ett hem som detta. “Trollerikonstnären” (som han ursprungligen hette) ligger numera i Göteborg, staden som år efter år, vid en mogen ålder av 53 år, varit hjärtat klappat. Sedan 1992 har Carl-Einar skrivit recensioner för regionala tidskrifter. Göteborgs-Posten producerar en sådan tidning, helgmagasinet Tv Dagar.

Annars var julen fantastisk. Bort från den dammiga och disiga himlen gick det nya året fridfullt. Matchka-hundarna klarade sig beundransvärt. Jag tror fortfarande på mänsklighetens i huvudsak anständiga natur. En av de första recensionerna av år 2023 sa: “Personligen hoppas jag att bli biten av en vampyr så att jag kan undvika problemet med att dö.”

Carl-Einar Häckner spelade tillsammans med Izabella Scorupco i bilden Petri trar från 1995. Den här veckan inleds Melodifestivalens Sverigeturné, med första anhalt i Göteborg. Carl-Einar Häckner är bara en av många kända tänkare som varit värd för kampen om minsta möjliga m-konto. Det är inte helt rätt. – Det är lite skissartat. Häckner sa till Expressen, “Jag var där 1997 och gjorde en hel lugn handling; det var väldigt roligt då.”

När de frågade var jag tvungen att stanna upp och överväga mina alternativ. Men jag började jobba på det och försökte lägga till effekter efter att ha hört en inspirerande musik. Hur är musan på dejtingfronten just nu? Nästan tjugo år spenderades av Trollkungen och den tyska cirkusartist Sille “Silea” Adolph. Adolph gjorde en lindy hop rutin för honom och andra saker för Troll King.

Häckner framförde en fullt beskriven pjäs 2016 med titeln Skärvor, om att lägga något som är trasigt, där han urskiljde sina känslor efter hans och Sileas uppror, som hade pågått i ett par år. Sommaren 2021 avslöjade dock Carl-Einar i en intervju med tidningen Faktum att upptäcktsresandena hade återupptagit mötet och bo tillsammans. Han hade inte längre tålamod med deras ursäkter för att missa kontakten.

Oavsett om de är ett par för tillfället kommer trollkarl att förvärva dem som sin egen egendom. Jag har alltid haft mina tvivel om fördelarna med frigående föräldraskap, säger Carl-Einar Häckner. Trollkungen må ha en handelsexamen, men han har det starkaste greppet om vad som verkligen betyder något i livet, och det är framtiden.

Stor jämfört med honom.

Gott om is och löpytor. Ändå har det varit viktigt för mig att fortsätta och gå vidare. Jag har kanske inte alltid varit den mest äventyrliga resenären, men jag har alltid varit öppen för att utforska andra kulturer, språk och ljud. För att säga det rakt ut, jag är inte perfekt. Det känns logiskt. Men jag bestämde mig för att göra det här, berättade jag för honom, och det fick honom att ifrågasätta om han ville växa upp barnlös eller inte.

Det här är vad jag har gjort. Nej, jag är barnlös. Detta är dock inte en ursäkt för att lägga ditt arbete på att vänta och fokusera enbart på att tillfredsställa dina hushållsönskningar. Det går inte att förneka att han har en opportunistisk dra. Han adopterade en hund som heter Matshka för ett antal år sedan. Matshka är en gatuhund, en hybrid av border collie och berner sennen, och hon kommer hela vägen från Moskva.

Enligt en krenika skriven av Carl-Einar år 2020, var Matshkas kompis på den tiden Silea, och hunden borde inte leva med små barn. I sin dagbok reflekterade Husse: Ett tjockt, fladdrig päls-utrustat hunddra procent fluffmonster; jättesöt. Trollprinsen kände vissa känslor för hunden som hade stulit hans hjärta.

Den svenske komikern, sångaren och författaren Charlie Häckner föddes som Carl-Einar Fredrik Richard Häckner den 8 oktober 1969 i Starrkärrs församling (Nol), lvsborgs län. Han började sin skådespelarkarriär vid 11 års ålder och har sedan dess vunnit många trolltävlingar runt om i världen.

Han ägnade mycket tid åt att göra resan mellan Göteborg och Berlin. Carl-Einar Häckner tillbringade sin barndom i Grdsten, Göteborg, med sin mamma och storasyster. På grund av deras olikheter tillbringade Einar mindre tid med sin pappa. Häckner fick sin första trollare i present när han var sex år och har trollat sedan dess.

Hans föräldrar, som också hade fångat kapsyler med ett troll, var inspirationen till fällan. Han debuterade som elvaåring vid en trolleritävling på Liseberg och återigen som 14-åring på en trolleriturnering i Köpenhamn. Han hade gått ut Trollingprogrammet på Nordiska magisterprogrammet i rebro året innan.

Carl Einar Häckner Familj

Häckner hoppade av gymnasiet efter två års studier i ekonomi för att fokusera på sin passion inom magi. Som tonårstrollkarl uppträdde Häckner under namnet Wic Mack (ibland kallad Wic Mac). 1990 producerade han en avskedsföreställning baserad på hans framträdande på Svensk Magisk Cirkels årskonferens, där han hade vunnit en en-tricks-tävling 1986.

Carl-Einar Häcker och Charlie Häckner blev vanliga smeknamn för honom efter det. När han var 13 röstades han fram som den yngsta medlemmen i Göteborg Magic Circle och sedan dess har hans kompis och mentor Max Milton funnits där för honom. Hans beundran för Charlie Chaplin är väldokumenterad.

Artist av Illusions

Häckners verk har visats i en mängd olika miljöer runt om i Sverige och på senare tid även utanför. Förutom svenska talar han även engelska och tyska på modersmålsnivå. Han gjorde sin debut på Roundhouse i Camden, London 2010, och Melbourne Comedy Festival i Australien året därpå. Samma år blev en video av en av hans sketcher som han hade godkänt för uppladdning till YouTube viral.

Olika akrobater, lindyhoppers och andra artister har följt med honom på scenen på Lisebergs sommarfestival i Göteborg varje år sedan 1996. Under nästan två decennier hade han nästan en miljon svenska fans på sina Lisebergsshower. Häckner har framfört sina illusioner i det vanliga teaterformatet, komplett med sånger, skämt och pianosolon.

En av hans mest ökända sekvenser involverade “snortande” av en kondom genom en nas, som han visade i TV-programmet Fredagsexter 1990. Häckner gjorde färre framträdanden i Sverige 1999 då han gick över till att ge fler shower i Berlin. Han hade inte ens övervägt möjligheten att bli en världsberömd clown. Han har även skrivit fyra böcker och medverkat i flera filmer och tv-program, bland annat långfilmen Petri trar och tv-serien Herbert & Robert (1995), en uppföljare till Albert & Herbert.

1986 gjorde han sitt första framträdande på tv, i showen Fantastic. Han spelade rollen som troll åt programmets namne i det svenska barnprogrammet Björnes magasin under ett antal säsonger (1996–1999). Det var i den svenska varietéen Släng dig i brunnen 1990 som han första gången uppträdde som komiker och improvisatör. Häckner frontade två band 2000: Galenskaparna på gitarr och After Shaves på sång.

Normala rutiner

Häckners CV innehåller även snålar som textproducent för ett antal organisationer. Hans första diktsamling Gloria kom ut 1994 och han har varit recensent för tidningar som Göteborgs-Posten och Dagens Arbete sedan dess. Tivoli, den andra kollektionen, kom ut för ungefär två år sedan. Häckners första album, Visor i tiden, kom ut 1995 och var resultatet av hans kreativa insatser. Variety av Hugo Von Glesen kom 2002, Variety av Sings from Your Life 2006 och Orättvisor kom 2008.

Medkänsla och nära och kära

Häckner vann två prestigefyllda priser 2011 och 2013; Karl Gerhard-priset respektive Karamelodikt-priset. 2018 kommer han att hedras med Sten A. Olssons kulturpris. Aftonbladet, en svensk tidning, rankade honom som den trevligaste och sexigaste mannen i landet 1990. För sjätte året i rad tog han förstaplatsen vid Nordic Masters-tävlingen i brädvagnsracing 2010.

Hans pappa, Einar Häckner, gick i pension som professor emeritus i företagsekonomi från Lule Tekniska Högskola 2015. Unga människor tyckte om att använda farfaders med liknande ljud. Häckner pendlade fram och tillbaka mellan Göteborg och Berlin 2016. 2001 på en förlovningsfest i Berlin friade han till den tyska lindyhopdansaren Silea, och de har varit tillsammans sedan dess.

I snart 40 år har Carl Einar Häckner uppmuntrat hanar att knacka på hornet och skrika. Han har varit tyst i ett år, men har äntligen återupptagit prata om sig själv till dödsriket och trollstaven. En varm famn som omsluter en intim chatt. Asfalten är varm under våra bara fötter när vi står på andra sidan av en parkerad bil. Kontrollera områdena bakom vänster och höger bil.

Ingendera platsen finns tyvärr. Carl-Einar Häckner bar en flerfärgad halsduk en gång, men vi kan inte hitta en liknande. Separerad från de faktiska trollen. Hans lindansaren själspartner, Silea, gav honom detta halsband och bar det i en regnbåge av färger för att fira deras förening. En utskärning i nacken som kunde göras om till en lång slip. Du kan också bara sova på nacken tills din vrede kokar över.

Kanske är det hans generösa natur, föreslår han. Jag kan inte sätta fingret på det, men jag måste komma på lösningen. Vi hade vår sexiga tid tidigare. Humlorna på Slottsberget i Göteborg har nått sin borsttröskel denna soliga fredagsmorgon. En varm “Hej” och en arm runt Carl-Einars axel är hans hälsningar.

Ingen stor grej att vi inte samlas i Aftonstjärnan, det vanliga tillhållet för biografiska och teatrala typer. Det är där han känner sig mest tillfreds. Carl Einar på Aftonstjärnan är platsen att gå till för urpremiärerna av delikatesser som Pussel Dreams och Swedish Meatballs with Lingon. Här låser han upp den stora röda porten med sin egen nyckel och smyger in med sin Moscow mutt, Matshka, och några meter reaktionskoppel. Vi hittar ett bord för två på kroken och slår oss ner.

Intervjun skulle sändas under vårt möte, men Carl-Einar Häckner ringde för att ställa in några dagar innan. Detta är ett märkligt dilemma. Deltagare i rollspelsaktiviteter är mer benägna att få sina bidrag korrekt krediterade, enligt intervjuerna. Carl-Einar Häckner har en motsatt synvinkel. Jag tycker väldigt synd om honom. Han tycker inte heller att jag ska kolla upp honom med jämna mellanrum.

Carl Einar Häckner Familj
Carl Einar Häckner Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *