Zecira Musovic Bosnien
Zecira Musovic Bosnien

Zecira Musovic Bosnien – Slutet på den här säsongen signalerar början på ett nytt fönster av möjligheter. Den första resplanen var för en veckas vistelse på Balkan, närmare bestämt i Sarajevo, huvudstaden i Bosnien och Hercegovina. Några av attraktionerna inkluderar hyttturer, berg av utsökt (men kalorifylld) mat och ett fantastiskt, familjeorienterat samhälle där vänliga, hjälpsamma lokalbefolkningen är normen.

Invånarna på Balkan tjatar fortfarande av effekterna av kriget som bröt ut där vid millennieskiftet. Ultramoderna byggnader i Sarajevo sticker ut även på avstånd och döljer krigsföremål på de nedre våningarna. Jämfört med USA, där låga löner och höga levnadskostnader orsakar friktion som bromsar utvecklingen, är Sverige det omvända.

Kan jag känna mig trygg när jag bor och arbetar i Bosnien? När jag träffar nya människor, vad ska de normalt förvänta sig av mig? Vilken typ av information söker de? Jag skulle uppskatta det mycket om du kunde ge mig några specifika exempel.

Mina föräldrar varnade mig före sänggåendet att inte uppmärksamma några störande rykten. Vissa människor, varnade min mamma, kommer alltid att anta att du tjänar på ditt välgörenhetsarbete. Miljoner?! Deltar du i damfotboll? Kanske har deras framgångar och upprepade titellopp att göra med mitt lag, Chelsea FC.

Så fort jag gick in genom dörren kunde jag se att de menade allvar. En helt främmande man kom fram till mig och frågade hur vi kunde ha öppnat restaurangen på natten, vilket utlöste en affärskonversation. De var alla för produkten, och jag hade finansiellt stöd för att bygga den. Bara genom att titta på honom kunde jag se hur svag han var.

Mina föräldrar har fått komplimanger från kollegor som säger att de kan slappna av och vara stolta över sin son eller dotter för en gångs skull. På inget sätt, form eller form. var som helst medan de har all rätt att vara stolta över sin dotter, har de inte tjänat någonstans nära en miljon dollar på det. När du går till en slacker hangout kan du vanligtvis räkna med en stor gofika, om inte en full lunch av äkta balkanmat.

Du måste konsumera den mat och det vatten som tillhandahålls, oavsett din hungernivå. Kultur är så. Ingen ska gå hungrig efter det! Om du inte är tillsammans med en trollkarl som behöver bli av med mycket pengar, bör du undvika att åka dit. Här ser vi fördelarna med att behålla ett respektabelt rykte inom sitt område.

Nästan alla jag berättade för nyheten att jag inte kunde äta allt jag ville på grund av min diet blev chockade. Jag blev inte knuffad i någon speciell riktning, och jag hade fullständig frihet över min diet. Åh herregud! Det här är hemskt. Bordet var täckt av frukt och dryck.

Detta görs för att experten ska kunna hålla sina driftskostnader låga. Jag kan inte fatta vilka egoistiska idioter de är. Jag borde ha gjort klart att jag inte är en del av det systemet. Tur var namnet på den. På Balkan är det fortfarande inte vanligt att kvinnor ägnar sig åt idrott. När jag var i Sverige blev jag ombedd att medverka i måndagsmorgonens upplaga av Nyhetsmorgon, ett nyhetsprogram som liknar det jag brukar se hemma.

Min karriärbana, utsikterna för kvinnor i Sveriges arbetskraft och de mest avgörande faktorerna för att nå professionell framgång var allt jag kunde diskutera vid den sammankomsten. Att tjäna i denna egenskap var en ära bortom ord. Istället för att simma i en enorm kanal vill de vara ett exempel för framtida generationer av grodor och pytonslangar och deras skötare genom att visa att vissa uppgifter är möjliga.

Det är osannolikt att en kvinna från Balkan skulle avancera så långt i en mansdominerad sport som fotboll. Jag kunde ge det till henne, och hon tog det riktigt bra. De allra flesta som svarade var positiva. Kanske, kanske, kommer detta att bana väg för några stora förändringar i människors djupt hållna övertygelser. Jag tog mig tid medan jag packade en ryggsäck. Jag tjänar inte bara en förmögenhet på mitt arbete, utan jag drivs inte av möjligheten att göra det. Mitt engagemang för laget drivs av min passion för friidrott.

Det har gått runt tre år sedan jag första gången fick frågan om att skriva för Fotbollskanalen. Mitt mål med att skriva detta var att erbjuda en spelares perspektiv på en mängd olika klassrelaterade ämnen. Att gå med i denna rörelse var en logisk utveckling för mig, eftersom jag tycker om att skriva och inte är rädd för utmaningar.

Men jag var säker på att jag inte skulle bli en av de där irriterande kvinnliga fotbollsspelare som tror att hon är bättre än någon man av naturliga skäl. Jag vill ha en chans att dela med mig av vad jag tycker och står för, oavsett min hudton eller socioekonomiska status. Tack vare det tomma blad från fotbollskanalen kunde vi skapa något verkligt anmärkningsvärt.

Många tycker sig om att vara fotbollsexperter, och nya farhågor tas alltid upp om sporten. Vårt rykte som spelare kommer med vissa begränsningar för vad vi kan diskutera i öppna inställningar. Kanske kom vi på en kreativ twist på standardvaran. Att använda regnbågens färger på bästa sätt är enligt mig.

Zecira Musovic Bosnien

Mediebranschen är både spännande och krävande. Att försöka ta reda på vad jag tror kommer att stimulera intresset och inspirera andra till handling har varit en frustrerande övning i motsägelse. Jag har äntligen konkreta bevis på vad som intresserar läsarna och får dem att agera.

Även om det inte gör ett bra jobb för att få fram poängen, kan jag se varför makthavarna kunde välja att organisera en del på ett visst sätt. Jag fick feedback från en annan spelare som tog problem med mina bildval och påpekade att inläggets ämne inte hade något med dem att göra. Jag insåg snabbt att bilden och avsnittet inte var de jag hade valt. Saker och ting är dock som de ser ut, och detta spelade en roll i att jag bestämde mig för att fokusera på de saker som intresserade mig.

Även något så till synes ointressant som vädret kan skeva av mediabevakningen. En spelare vi inte följer kan vara “en riktigt bra spelare”, eller så kan deras spel vara “alltid en besvikelse” för oss. Som ett resultat tror jag att media har ett stort ansvar gentemot den allmänna befolkningen. Bevis bör samlas in först och sedan släppas till allmänheten. Efter att ha arbetat här i två år har jag kommit att inse betydelsen av detta område och förespråka för dess utveckling.

Efter nästan tre år på Fotbollskanalen är jag redo att ta mig an en ny utmaning och dela upplevelsen med dig på ett unikt sätt. Jag kommer inte längre att bidra till den här plattformen och kommer att leta någon annanstans efter en plats att dela mitt arbete där jag kan fokusera på behoven hos både mig och min publik. Någonstans kan jag lämna dig hängande utan att oroa dig för att du ska bli uppmärksammad.

Nu när vi har fått det ur vägen vill jag tacka dig för de stödjande kommentarerna och gilla-markeringarna du har gett min fotbollskanals textinlägg. Vi har haft många djupgående chattar och delat många livslektioner med varandra. Tack vare dig känner jag mig uppmuntrad att fortsätta utmana mig själv kreativt och ta chanser. Möjligheten till en kvinnlig Olof Lundh finns. Definitivt och kategoriskt. Med andra ord, han är bara för bra.

Samtidigt önskar jag ett gott och gott nytt år! Du kan lära dig mer om mig och mina ambitioner för framtiden under vår tid tillsammans på zeciramusovic.com. Jag har sedan ganska länge varit missnöjd med den riktning som hemmalagets fotboll tagit.

När vår köpkraft växer är det enda som återstår att tävla med miniatyrbilar runt en radiostyrd krets. Damfotbollen har släpat efter herrspelet och slår just nu igenom till nya nivåer. Men allt jag ser är isolerade slagsmål, även om FIFA:s Infantino vill se sporten frodas. Men pengarna kommer in som väntat.

Vid en presskonferens på tisdagen föreslog FIFA-presidenten Gianni Infantino att höja antalet lag som tävlar i den virtuella matchen mellan hjältesidan och skurksidan till 32. Han föreslog att ta detta resonemang och tillämpa det på det feminina perspektivet. När vi spelare demonstrerar och trycker på för att öka uppmärksamheten på vår hälsa, häller FIFA bränsle på lågorna.

De negativa effekterna av kortare viloperioder på spelare runt om i världen märks redan och kommer bara att förvärras när tävlingsnivåerna stiger. Det verkar finnas en ökning av både självstympning och galenskap bland kriminella. Det har varit en kontinuerlig våg av varningssignaler. Det har konstaterats att bedömningar är blinda för estetik.

Ökad matchmaking skulle vara dåligt för hjältarnas spelarbas, men det visste vi innan. Frågan om eller om dess effekter kommer att bli ännu allvarligare på kvinnliga idrottare kommer snart att få svar. Vad ger? Damfotbollen har inte släpat efter herrarnas när det gäller framsteg, så lagen har råd att investera i toppmoderna faciliteter och utrustning för sina spelare.

Det finns färre läkare, mindre fart på planen, mindre imponerande tränings- och spelfält och färre spelare. Här är några besynnerliga fall där det finns ett stort gap mellan lagar. Här är några av de största problemen med att försöka få in för många spel på en vecka. Det kommer sannolikt att ske en massflykt av mänskliga själar och kroppar inom en snar framtid.

Fotboll ger otaliga killar ett gemensamt intresse och en bestående känsla av tillfredsställelse. På grund av vår djupa hängivenhet till spel, engagerar vi oss i en mängd olika aktiviteter. Det enda sättet vi kan ta oss igenom dagen är genom att ta täta pauser, vilket vi ser fram emot mycket.

Infantino har varit ordförande under en period av ökande kommersialisering inom fotbollen. Det finns nu mer oro för kvantitet än kvalitet. Hur snabbt finansiella transaktioner kan slutföras verkar vara frågan. De flesta ser det bara som slumpmässigt skräp.

Zecira Musovic Bosnien
Zecira Musovic Bosnien

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *