Jessie Sommarström Sjuk
Jessie Sommarström Sjuk

Jessie Sommarström Sjuk – Sommarström är adopterad från Indien och växte upp i staden Vaxholm, som ligger utanför Stockholm. Hon och hennes man, musikern Gordon Grimlund, och deras två barn bor på Resarö i Vaxholms kommun. Efter gymnasiet blev hennes första anställning på ett diskotek. På grund av sin bristande formell utbildning fick hon först erfarenhet av restaurangbranschen, bland annat på Sturehof, innan hon bestämde sig för att slå till på egen hand.

Hon anställdes på en exklusiv esperantorestaurang efter att hennes egen anläggning vunnit en tävling. Hon erkände till slut att hon behövde ägna mer tid åt sin familj, så hon lämnade sitt jobb som lärare för att arbeta på Urban Deli, ett populärt lunchställe. Hon har sedan dess utvecklats till en innovativ, hållbar och framåtblickande ledare i sin roll. Sommarström är också verksam i Torsker grd Life Skills Development Center i Axfoundationen.

2020 deltog hon i tävlingen men tvingades dra sig ur efter att inte ha presterat tillräckligt. Hennes medverkan i turneringen ledde dock till att hon 2021 medverkade i tv-programmet Kockarnas kamp, då hon slutade på andra plats. 2022 tävlade hon ännu en gång och tog andraplatsen. Sommarström var den andra kvinnan att vinna priset och den första i sin åldersgrupp på 34 år och äldre.

Hon får Gastronomiska akademiens guldmedalj och Kockarnas kock samma år som hon utses till årets mest besökta kvinna, 2023. Tillsammans med sin pappa, kocken Gordon Grimlund, utvecklade hon klimatmedveten barnmat. Hon kommer att vara ett P1 sommarhäftämne 2023. När Jessie Sommarström vann OS-guldet 2022 var hon den första kvinnan på 34 år att göra det.

Nu använder hon sin plattform för att snabbt korsa den gröna miljön, bland annat som anställning av skräpfisk och svenska baljväxter. Hon har också gjort näringsrik barnmat av djur som fötts upp för sin skönhet och använt sina försäljningsvinster för att stödja underprivilegierade barn i Indien, landet varifrån hon adopterades. Jessie Sommarström, på tal om sitt kommande Sommarprat:

“Jag ska prata om livet ur “skjutdörrs”-perspektivet. Jag skulle ha kunnat sova ner på ett benröta-klätt indiskt barnhem. Däremot kunde jag resa till Sverige och vinn årets kock-pris Skapare: Effie Karabuda Du kan lyssna på poddar, nyheter och direktströmsradio på ett och samma ställe med Sveriges Radio Play. Piffad guldkonfetti. Allmänhetens firande syftade till att höja taket på Globens Stockholms utpost.

Den allmänt hyllade segraren framstod dock som den mest skakade. Jag är över huvudet just nu. Det här känns som något ur en dröm. Jag är lite nervös över att ta mig upp dit, säger Jessie Sommarström. Han ropade, “Jessie, Jessie, Jessie!” i hans bomärke gultröjade hejaklack. Tidigare års kocks knäppa bilder med den nya. Någon längre ner på vägen, en liten energiexplosion (kampanjen var redan över).

Jessie Sommarström förtalar och går vidare till att bli prins Carl Philips adjutant, ytterligare en jurymedlem. Och hon kommer att väsa på starka män om årets kockrock är någon indikation på hennes senaste uppgång till toppen av den svenska professionella matlagningsscenen. Ja mansarmar. Sedan 1988, då Kristina Pettersson från Värdhuset Flottaren i Vansbro var den första kvinnan att vinna tävlingen, har idel killar tagit hem den årliga kock.

Inte så allvarligt med tanke på att kvinnorna har presterat beundransvärt även i finalen. Jag håller tummarna för att jag kan uppmuntra andra unga kvinnor att agera. Det finns gott om hårt arbetande och kunniga kvinnor i restaurangbranschen. Jessie Sommarström, som till vardags arbetar på Stockholms Urban Deli, hävdar att det här är början på något nytt, fast hon inte preciserar vad.

Bilder på mamma i köket

Segern brytet igenom en genusvall i svenskt kocktävlande och är ocks en revansch för Sommarström som var i slut för tre r sedan men d började m illa och tvingades bryta. Den här gången var hon beväpnad med ett fotografi av sin mamma, Siv, i en knogmacka. Även om hon flyttade bort för många år sedan har hon alltid varit en stor källa till motivation för mig.

Jag är medveten om att hon var stolt över mig idag. Och det är nästan årets roligaste knock, där alla pushar och stöttar varandra. Och hon behövde hjälp ända till slutet innan något ytterligare kunde åstadkommas. Jag fick en tuff start på grund av några problem med min maskeringsutrustning, men jag har sedan dess haft en fantastisk hjälpreda vid namn Hugo Rundgren, som mer än har levt upp till mina högsta förväntningar.

Jessie Sommarström Sjuk

En garanterad jackpott om det inte hade varit för honom. Men efter det var det precis som att det inte fanns någon mat. Jessie gick antingen ut eller kom hem två gånger om dagen. Turneringsdirektör Victor Westerlind (säsongens MVP 2009) säger att det var en okomplicerad seger. Hur gör enLaga en Brakseger? – Med min man och mina vänner, och en riktigt kall flaska olja.

Varför nu, kanapéer och kummel?

Det går inte att smyga sig på några får på en macka på vintern. Nej, vi behöver fler banbrytande uppfinningar. För 2005 vann Stefan Eriksson som nu leder gruppen som bestämmer vilka vapen idrottarna ska använda och vilka rättigheter de ska slåss för. Det blir både säsongsbetonade inslag och lättsam humor. Hur fungerar det när du bestämmer vad som ska in i lagar?

Vi är ett lag som består av Karin Fransson, Elvira Lindqvist, Sebastian Gibrand, Victor Westerlind (turneringsledaren) och mig själv, men vårt arbete saknar någon form av strikt logik; snarare kastar vi bara idéer och nöjer oss ibland med en. Det kan vara en säsongsbetonad ricotta, som Karin Franssons lammsadel på vintern, eller en säsongsbetonad ricotta, som en jordgubbstårta, under sommaren.

Vi borde ha förberett de tävlande med en rabiat koala för sista utmaningen, som bland annat innehöll en stor mängd svamp. Det kan också vara en omvälvande rava. – Vi hade kanin för några år sedan, något som många av finalistlagsmedlemmarna bara en kort stund hade jobbat med eller bara hade kummelt om under de mellanliggande åren, säger Stefan Eriksson.

Kummel är en utmaning.

Kummeln är inte direkt lätt att lägga heller. Det är väldigt känsligt för temperaturförändringar. Kummel förlorar sin önskvärda mjellokonsistens om du tillagar den vid höga temperaturer under en längre tid. Och smaken är ganska subtil. Du måste justera dina hörlurar, säger han. Några av finalisterna gjorde verkligen ett bra jobb med att lägga grunden för en ny vänskap.

Vad var mitt förhållande till kummelen? Bli av med allt, seriöst. Ändå var det en smakrik fisk. Jessie Sommarström, vinnaren, har deklarerat: “Nu ska vi ha riktigt roligt.” Utmanarna skulle lägga ner tre olika kanapéer som första uppgift. Det är en sanning som har svävat runt i molnen ett tag, men jag har funderat på det seriöst i flera år. Det är fantastiskt att vi fick använda det i tävlingen.

Victor Westerlind förutspådde att det i framtiden kunde bli en legitim spjutspetsrätt på krogen på Stockholmsoperan. Lammsadeln skulle serveras färserad och med färska örter, i stil med före detta Hotell Borgholms köksmästare och matstjärna Karin Fransson. Medan hon satt i juryn i år var hon inte så imponerad av vinnarna. Smakerna saknades för mig. Och de borde ha tillsatt mer krydda och lammfett i såsen.

Och vad ska vi ha i vårt skafferi om vi vill bli årets kock i vårt hemkök?

Här är de årliga svenska skålarna. Och vi accepterar svin, alltid riskfyllda och creme brulees. Slutet på allt purjolok. Stefan Eriksson rekommenderar att baka eller sjuda köttet länge för att det ska bli mört och saftigt. Förmåga att hantera både stekpanna och skurtrasa krävs. T1 Competition Packet I början av augusti lärde finalistlagen sina framtidsutsikter. Uppdraget var att förbereda tre olika sorters kanapéer, en gjord på bröd eller ris, en annan med potatis eller röd frukt och en tredje med olika grönsaker eller frukt.

Max Päng 200.

Tävlingspaket 2 En lammsadel bör beställas på samma sätt som Karin Fransson brukade servera en på sitt Hotell Borgholm. Till höger skulle du inte hitta några örter som citrontimjan eller libbstick, och den skulle serveras med gräddfil och tre sorters ost. Max Päng 200. Hela tävlingens sista dag bedömdes av en särskild metodjury. Hur hade de planerat sin köksinredning? Hur reagerade tupparna, blev det väldigt varmt? Hur samordnade de sig med sin kommission (hjälpreda)? Åh, vad tiderna flyger iväg!

Så högt som möjligt: 80

De fyra bästa finalisterna gick vidare till den tredje utmaningen medan de fyra nedersta eliminerades. Tävlingspaket #3 Dagens sista uppgift lämnades in först när det stod klart vilka fyra som gått vidare. Den högsta toppen var molnig. Metodjuryn diskuterade först hur man filéer fisken. Efter det skulle mästarna placera en tillagad bul juong på serveringsbrädet. En annan rättighet bör tillämpas på fiskfiléer och jätteräkor.

Sista chansen #1: Kanapéer. Rullad rotselleri och äpple med en syrlig kudde av rotselleri och en kavartopping. Långkokt grillad ostfralla med granspetsar. Mördarkanin med sjöfartssvärdet. Del två: Den Karin Fransson-inspirerade Lammsadelens sista målningKrossade rotselleri fyller de tomma utrymmena i lammsadelen.

Grillad lammskuldra, picklad lök och äpplen och kanderade rotselleri serveras i en confiterad champinjon. Spritevarianter och traditionella lammasas. Årets final hölls den 15 september på Stockholms Annexet och anses vara Standardmätning (SM) för professionella kockar. På första försöket slog Ifjol Gustav Leonhardt i sin Stockholmsrestaurang Agrikultur.

Jessie Sommarström Sjuk
Jessie Sommarström Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *