Talulah Sällström Dödsorsak

Talulah Sällström Dödsorsak
Talulah Sällström Dödsorsak

Talulah Sällström Dödsorsak – Det har gått 20 år sedan skridlöparen Johanna Sällström kom ren.
Hon skulle ha varit 42 år om hon hade levt. Vi minns henne med kärlek och generositet, och hennes frånvaro är djupt kännbar.Johanna Sällström flyttade från Stockholm när hon var ung.

Efter att föräldrarna skilde sig flyttade Johanna tillbaka till sin farfars hemland i Sverige, Hälsingland, för att avsluta sin barndom.På sommaren återvände hon till Stockholm, där hennes mamma bodde, för att börja sin utbildning på Södra Latinteater.

Johanna kände sig aldrig riktigt hemma i Stockholm; hon kämpade med hemlängtan och stress, och hon beklagade att hon aldrig riktigt visste vilka hennes riktiga vänner var.Hon flyttade till Sverige runt millennieskiftet, men hon tänkte aldrig lämna Malmö. Hon dog där i februari 2007. På scen, i film och på den lilla duken var Johanna Sällström en mästare på att skapa komplexa och ofta destruktiva karaktärer.

Alexandra-Therese Keining, en vän till Johanna och regissören av filmen “Hot Dog” där Johanna spelar huvudrollen, har sagt att svenskt svenskspelarsk har en “mycket intressant blandning av ljus och mörker”, och att kontrasten mellan hennes skildringar av barnlösa men livsbejakande Anna-Karin i “Hans and Herself” och alkoholiserade Sandra på Northbound Highway är “mycket slående”.

Vi fick en skymt av henne i början av 1990-talet som Emma i tv-serien Bert och som “fröken Karin” i totalsagan “Petri trar”.På scen syns Johanna inför Shakespeares “En midsommarnattsdröm” i Hudiksvall och Strindbergs “Första varningen” i Stockholm, samt i andra inkarnationer på Teater Sörmland i Nyköping, där hon var förlovad en längre tid.

I de fem intervjuer hon gav förmedlade hon en känsla av kamratskap med de andra medlemmarna i de fria teatertrupperna hon besökte. Hon sa i en intervju med Svenska Dagbladet “När det kommer till teater och film ligger mitt hjärta mer hos eliten än hos institutionerna.”

Hennes engagemang i andra teateruppsättningar, som Mittiprickteatern och kallat Teater Scenario, plus att hennes mamma bodde i staden är troligen det som höll henne kvar där så länge som hon gjorde. Hon var hemma i mindre miljöer, som på Södermalmsteatern där bara fem personer dök upp för att se Daniela Kullmans “Big Ben”, ett tv-drama om relationerna mellan människor.

Johanna Sällström har förmågan att förmedla känslor starkare än andra skidåkare.Man kunde känna hur oronen smuttade genom hennes porer när hon ledsen, och man kunde inte låta sig svepas upp i den lycka hon utstrålade när hon var glad.Johannas surrulle är vad de flesta kan förvänta sig, även om hennes extremt vackra sprudlande blygsamt låste henne att sova.

Många minns fortfarande att de i fasa såg Victoria Bärnsten, den alkoholiserade tonyhästen i den enormt populära svenska tv-serien “Tre Kronor” på 1990-talet, började dricka sitt liv. Kvällstidningar diskuterade “Werthereffekten” (möjligheten att programmet skulle spridas bland de unga som såg serien) dagarna efter sändningen.

Johannas skildring av Sandra i “Under Ytan” fick beröm överallt, och filmen fortsatte med att nå kritiska och kommersiella framgångar, vilket gav Johanna den prestigefyllda Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll.

RAPPORTERAR DENNA RAPPORTERAR

Vi noterar att filmen inleds med att Sandra tar en överdos, som hon så småningom övervinner med hjälp av nöd och näppe. Mikael Persbrandt är också riktigt bra i den här filmen som den riktiga Roffe, som erbjuder unga kvinnor knucklehead-erbjudanden innan han tvingar dem att sälja sig själva på Malmskillnadsgatan för obscena summor pengar. Jens Fischer, filmfotograf, belönades med en gyllene kamera för sitt enastående arbete.

Historien om “Hot Dog” börjar när Johanna, spelad av Josefine, väcks till liv igen efter ett självmordsförsök strax efter att hon träffat Marika Lagercrantz. Josefine är en ung artist som flyttade tillbaka till Malmö efter att ha blivit desillusionerad av det höga livet i Stockholm.

I filmen medverkar Roy Sällström, Johannas mest kända pappa, i rollen som Josefines pappa.Porträtteringen av Maria, den unga kvinnan som blir blind under en gruppvåldsattack, av Johanna Sällström i “Magnetisörens femte vinter” är särskilt chockerande.

Talulah Sällström Dödsorsak

Det som gör Wallander-filmerna så övertygande är inte brottshistorierna utan den pigga far-dotter-dynamiken som Johanna Sällström och Krister Henriksson väckte till liv.Kraftfulla avslutande strandscener i både “Mörkret” och “Bloodsband” antyder hantverket av en mästerlig sandartist med många års erfarenhet.

RAPPORTERAR DENNA RAPPORTERAR

Tv:s “Bekännelsen” och feel-good “Hans och hennes” (båda utspelade på en svensk landsbygd) gav Johanna märkbart mer positiva miljöer under graviditeten. Båda filmerna regisserades av den nyligen tragiskt olyckliga Daniel Lind Lagerlöf och har nästan identiska birollsmedlemmar inklusive Jonas Karlsson, Ralph Carlsson och Michael Nyqvist.

Samtidigt uppträdde Johanna i “Dorian Grays porträtt” av Oscar Wilde på Malmö Dramatiska Teater mitt emot bland andra Rikard Wolff och Johan Widerberg.I sina yngre år utvecklade Johanna en vänskap med en skridskoåkare på Nyköpingsteatern vid namn Göran Gillinger, som är känd för sin roll i filmen “Rederiet”, där Johanna också medverkade.

I början av 2000-talet träffade Johanna sitt livs kärlek i fotografen Albin; paret blev snart gravida och välkomnade en dotter, som de döpte till Talulah. Klubben var aktiv under en kort period innan den upplöstes 2005.Sommaren 2004, när den förödande tsunamin slog till, var Johanna och hennes tre döttrar på semester i Thailand. Detta inträffade inte långt efter att den första delen av den nya Wallander-serien, “Innan frosten”, hade setts men ännu inte haft premiär.

De vandrade över den enorma dalen och återvände fysiskt utmattade, men Johanna var överlycklig över vad hon hade upptäckt. Johanna började agera i Wallander-filmer utan att först ta sig tid att nyktra till ordentligt.Extremt snabb utveckling innebär att detta kan genomföras på mindre än två år. Ett sorgligt men sant faktum är att Johanna var deprimerad under hela skidsäsongen; hennes sorgliga viktuppgong är en vanlig biverkning av antidepressiv medicin. Du bör se filmerna i kronologisk ordning.

Vintern 2006 släpptes alla fyra Wallander-filmerna och efter en kort tid i Wiraspel, Roslagen, började Johanna arbeta på Ystads Teater där hon framförde Tjechovs “Msen” tillsammans med bland andra Tintin Anderzon. Josefine Tengblad, en vän till Johanna som har arbetat som produktionsledare på en produktion del av Wallander-filmerna, stod för att göra presenterna.

Rollen som Nina i Ystads Teaters uppsättning av “Misen” var ursprungligen tänkt för Johannas syster.
Hon kollapsade så småningom på scenen och lades in på psykiatriska avdelningen på Malmös Universitetssjukhus Mas.Johanna Sällström återvände till sin lägenhet i hjärtat av Malmö efter att ha fått behandling på en psykiatrisk mottagning i tre månader.

Hon hade varit i “telefonkontakt” med sjukhuset tidigare samma dag.I det röda huset i Hällekis finns ett äldreboende, komplett med en skål med märkta rosor, en lampa och många fotografier av en ung och gammal Johanna Sällström. Ett gnomonhål finns i trädgården. Roy Sällström berättar att han på helgerna åker dit, tänder ett ljus, sätter sig och pratar med sin pappa.

Det finns en del av mig som menar att jaguarer fortsätter att existera även efter döden. Trots att min mamma har lämnat den här ringen kan jag inte tillåta mig själv att känna att hon fortfarande är nära. Johanna tillbringade sina uppväxtår i en waldorfskola i Hälsingland, där hon bodde i sammanlagt tjugo år. Efter att ha deltagit i en skolpjäs uppmuntrade hennes lärare henne att söka till Södra Latins teaterprogram i Stockholm. Johanna letade efter henne, hittade henne och gick sedan för att kolla upp sin mamma som bodde där.

Talulah Sällström Dödsorsak
Talulah Sällström Dödsorsak

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *