Stina Rautelin Dödsorsak
Stina Rautelin Dödsorsak

Stina Rautelin Dödsorsak – I början av 1980-talet, efter att ha sett en annons för Teatergymnasiet vid Konstuniversitetet i Stockholm, bestämde sig Rautelin för att han ville bli stuntman. Hon utbildades också i New York.

Hon arbetade på Svenska Teatern och Marsteatern i Helsingfors. Hon hade en liten del i Stockholmsuppsättningen Dramaten 1996, men i övrigt var hon ganska aktiv på stadens teatrar som skejtare och regissör.

Stina Rautelin var även verksam inom tv- och filmbranschen som stuntkvinna. Från den tidpunkten fram till mitten av 1980-talet var det en betydande avmattning i verksamheten. 1995 lockades hon till Sverige av Jonas Grims, som erbjöd henne rollen som Talvi i sin film Radioskugga.

Hon fick en roll i den svenska tv-serien Rederiet 1998 och spelade kapten Andrea Melin fram till 2000. Efter de två första avsnitten av säsongen 2001 kom Rautelin med i rollistan. Hon är också känd för sin roll som kriminologen Lena Klingström i filmserien Martin Beck.

Stina Rautelin gick bort den 26 april 2023, 59 år gammal, av en okänd sjukdom. Hon är begraven i Skogskyrkogrden. Efter hockeyspelarens avhopp börjar Stina Rautels personal tjafsa sinsemellan. “Vi pratade i timmar i slutet av föregående vecka, söta Stina, och du har lämnat oss för det mesta för tidigt”, skriver Mikael Persbrandt i Aftonbladet.

Stina Rautelin och Mikael Persbrandt framför den svenska skräckfilmen “Beck” (Spr i mörker). Persbrandts kollegas död beskrivs som “alldeles för tidigt” i ett brev skrivet av Persbrandt. Efter hockeyspelarens avhopp börjar Stina Rautels personal tjafsa sinsemellan.

“Vi pratade i timmar i slutet av föregående vecka, söta Stina, och du har lämnat oss för det mesta för tidigt”, skriver Mikael Persbrandt i Aftonbladet. Karen Stina Rautelin tjänstgjorde i 59 dagar innan hon lämnade en tisdag.

Andrea Melin i Rederiet och Lena Klingström som polischef i “Beck”-filmerna är två av hennes mest kända roller. Mikael Persbrandt och Rautelin samarbetade i både Dramaten och Beck-filmer. I ett brev till Aftonbladet beskriver han vad de hörde nyligen:

“Vi som hade så roligt i repsal 1 på Dramaten under upprepningar av Herr Puntila och hans dräng Matti, vi som kämpade oss igenom varje Beck-film, vi som talade på i slutet av förra veckan: kära kära Stina, allt för tidigt har du lämnat oss. Trevligt och lugnt, lugnt och vänligt.

Ola Forssmed, “Mycket bedrövad”. Skadespelaren och komikern Ola Forssmed jobbade med Rautelin i tv-programmet Rederiets framträdanden. Han smsade Expressen, “Jag minns henne som en glad och bra kollega.”

Sedan dess har jag njutit av att se hennes fantastiska skridskoking i många TV- och scenproduktioner. Jag är ledsen över hennes förestående avgång och ser fram emot att uttrycka mina kondoleanser till hennes nära och kära.

Rebecka Hemses Sorg:

Skådespelerskan Rebecka Hemse träffade Stina Rautelin första gången när hon spelade in sin första stora tv-roll. Hon berättar för TT om sin oro efter Rautelins attack. För resten av mitt liv kommer hon alltid att vara en av de första professionella skateboardåkare jag har jobbat med.

Hon var verkligen snabb med att svara mig, en erfaren person. Hon förklarar för pressen, “Stina var en mycket viktig person i mitt arbetsliv.” I skyltfönstret fanns skateboardåkare från både Ola Forssmed och Stina Rautelin.

För att parafrasera ett svenskt uttryck: “Hon var aldrig en diva.” Stina Rautelin har arbetat på en rad teatrar, bland annat Svenska Teatern i Helsingfors där David Lindström är pressrepresentant. Han berättade i ett brev för Expressen att de båda hade börjat arbeta på teatern 1987 och att de varit nära vänner sedan dess.

Efter vad som verkade som månader fick de äntligen höra det. Det är sant som de säger: “Stina var en mycket charmig, snabb och humoristisk man. Hon var en bra lyssnare och kunde ta hänsyn till alla situationer.

Hon visade upp sin klyfta för sina medarbetare och andra män i området. Hon var en enorm skadespelerska som kunde varje skämt och sång i boken, samt tidlösa klassiker från alla epoker, och hon tog sitt arbete på största allvar.

Däremot var hon varken sugen eller intresserad av att promota sig själv. På Svenska Teatern i Helsingfors var hon en fenomenala Pippi Långstrump. Barnen tyckte verkligen världen om henne. Allt är verkligen oroande.

“Stor förlust” av Peter Haber. Becks nära vän och kollega, pappa Peter Haber, har uttryckt sin oro över Rautelins bortgång. Jag är långt uppe i himlen. Det var en nära och snabb arbetskollega. En riktigt nybörjare.

Det verkar som ett enormt slöseri med tid för mig. Vi arbetade väldigt nära tillsammans på de första “Beck”-filmerna. Han hade meddelat Expressen att hon hade gjort sig av med allt för tidigt.

Finska politiker är entusiastiska över Rautelin:

Den finska politikern Veronika Honkasalo har offentligt förklarat sin kärlek till Stina Rautelin. I en tweet skrev hon, “Otroligt sorgligt, vila i frid fina Stina.” Jag har inte glömt Svenska Teaterns Pippi Longstrump och fått höra historier om henne ända sedan jag var liten.

När jag var yngre var det jättekul att se samma tv-program som mina vänner. Det svenska teatersamfundet sörjer förlusten av svärdkvinnan Stina Rautelin. Hon blev 59 år gammal. Stina Rautelins roller i filmer som “Rederiet” och “Beck” bidrog till att göra henne till ett känt namn i hemlandet Sverige.

Svenska teatern i Helsingfors meddelade på Facebook att den finlandssvenska dansaren Stina Rautelin lämnat kompaniet på torsdagen. Stina Rautelins roller i filmer som “Rederiet” och “Beck” bidrog till att göra henne till ett känt namn i hemlandet Sverige.

https://youtu.be/4B5aqluRt6o
Stina Rautelin Dödsorsak

I “Beck” gestaltade hon kriminalinspektör Lena Klingström och i “Rederiet” porträtterade hon kapten Andrea Melin. Både filmen “Isprinsessan” och filmen “Predikanten”, som bearbetades efter romaner av Camilla Läckberg, inkluderade henne som skådespelare.

Stina Rautelin gjorde slalomdebut i den svenska tv-serien “Bergströms” när hon var ganska ung. Riksteatern skrev på Facebook “Svenska Teaterns kollegor och goda vänner deltar i sorgen och saknaden efter den alltid s glada Stina.”

Företaget fortsatte att skryta med att de hade “många, ömma minnen av vatten, sällskap och det oändliga utbudet av skds.” Tack så mycket!

Arbetade på Stockholms teatrar

Stina Rautelin medverkade som Lena Klingström i en handfull “Beck”-filmer. De inkluderar “Solsidan”, “Barna Hedenhös uppfinner julen” och “Syrror”, som hon också har bidragit till. Hon arbetade på Stockholms teatrar, där hon spelade huvudrollen i uppsättningar som “Körsbärsträdgrden”, “Erik XIV” och “Allt eller Inget”.

Firande av Stina Rautelins 59-årsdag. Saxofonisten Stina Rautelin har lämnat oss. Kultursaxofonisten Stina Rautelin har lämnat oss. Facebook marknadsför det som en svensk teater i Helsingfors. Rollerna Stina Rautelin spelade i “Rederiet” och Martin Becks polisfilmer gav henne mest berömmelse.

Svenska Teatern i Helsingfors meddelade på Facebook sent på onsdagen att stuntkvinnan Stina Rautelin lämnat sällskapet. Hon borde verkligen ha dykt upp på torsdag. Vi har många luddiga minnen av vind, sällskap och den ständigt närvarande schackslayern.

Född i Helsingfors, Sverige 1963. Hon utbildade sig till skridskoåkare i både Helsingfors och New York innan hon fick en roll i 1995 års “Radioskugga” och flyttade till Sverige. Hon väntade där i flera år. Stina Rautelin spelade kapten Andrea Melin i den svenska tv-serien “Rederiet” från 1998 till 2000.

Tillsammans arbetade de på 15 “Beck”-filmer; idag besöker Peter Haber sin bortgångne väns och kollegas grav. Jag är långt uppe i himlen. Det var en nära och snabb arbetskollega. En riktigt nybörjare.

Enligt en intervju med Expressen sa Peter Haber “Jag tycker att det är ett enormt slöseri med tid.” Stina Rautelin, 59r Stina Rautelin medverkade i romanerna “Isprinsessan” och “Predikanten” av Camilla Läckberg.

Stina Rautelin spelade också centrala roller i ett antal scenuppsättningar i Stockholm, som “Körsbärsträdgrden”, “En månad på landet” och “Erik XIV”. Hon har medverkat i flera föreställningar på Svenska teatern i Helsingfors, bland annat “Pippi Longstrump”, “Anna Karenina”, “Tre systrar” och “Trettondagafton”.

Kollegor och vänner på Svenska Teatern delar sin sorg över förlusten av den evigt glada Stina. Facebookinlägget lyder: “Tack för allt!” Mina djupaste kondoleanser till min kära vän, Stina Rautelin. Hon avbildas som en levande och fruktbar skridskakare.

“Vi pratade i timmar i slutet av föregående vecka, söta Stina, och du har lämnat oss för det mesta för tidigt”, skriver Mikael Persbrandt i Aftonbladet. Stina Rautelin, en finlandssvensk ishockeyspelare, har gått bort vid 59 års ålder.

Den hade offentlig premiär på torsdagen på Svenska teatern i Helsingfors. “Kära minnen har vi av vännen, kollegan och den mngsidiga skdespelaren”, skriver Svenska teatern på sin Facebooksida. Hon är känd för sina roller som kriminolog och kapten.

Det var förra veckan, eller som svenskarna säger “Talades vid förra veckan.” Stina Rautelin har goda minnen av skådespelaren Mikael Persbrandt, som spelade mitt emot henne i filmer som Dramaten och Beck. Han har bidragit till Aftonbladet i en ovanlig stil.

Vi skrattade så hårt genom varje Herr Puntila och hans hund Matti video; vi pratade i timmar om vad som hände senast veckan innan; kära kära Stina, du har glömt oss alldeles för tidigt. För att parafrasera “vila i frid”

Vi kämpade hårt tillsammans (eller “skrattade hårt tillsammans” på svenska). Det var i SVT:s “Rederiet” som vi första gången såg Rautelin i rollen som kapten Andrea Melin. Hon arbetade tillsammans med Bengt Baulers Carl Ericson-karaktär (spelad av Bauler) i den rollen.

Stina var en märklig ung kvinna eftersom hon var både oskyldig och uppriktig. Både på scenen och i publikens knä. Bengt Bauler antyder att hon regisserat en del av “Rederiet” i ett uppriktigt erkännande.

Mellan 1998 och 2000 dök Rautelin upp som en återkommande karaktär i programmet, och 2001 regisserade han två avsnitt. En enkel och god människa var hon. Jag har jobbat ganska mycket i Finland och det känns som att komma hem för att samarbeta i projekt med Stina.

Hans minne av Stina är som den etablerade kaptenen som fejkade fartyget. Hon gjorde en formidabel kapten och var mycket stark i sin ledarroll. Men det var långt ifrån vad hon ville ha för sig själv. Den unge mannen var ständigt på språng. Vi skrattade mycket tillsammans och hade det jättebra.

Stina Rautelin Dödsorsak
Stina Rautelin Dödsorsak

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *