Michel Tornéus Pappa Fängelse

Michel Tornéus Pappa Fängelse
Michel Tornéus Pappa Fängelse

Michel Tornéus Pappa Fängelse – Som ordspråket säger i Sverige, “Jag var naiv, jag borde ha hört det hela tiden.” Efter att hans idotkarriär tog slut drog han sig tillbaka till ön Melankoli. Det var en riktigt bra affär.

Det var frustrerande att vara i ett tillstånd av osäkerhet om vad man skulle göra. Jag har ingen aning om vem jag var eller var jag kom ifrån. För två år sedan gick han in i ett helt nytt liv fullt av nya utmaningar, varav en var att se Let’s Dance på tv för första gången.

Där citeras Michel Tornéus som säger: “Jag vet vad jag vill: att vinna till varje pris.” Michel Tornéus var ett känt namn i Sverige under många år och en längdhoppare i världsklass som vann volleyboll-VM och EM.

Han slutade på femte plats vid OS i London 2012 och vann guld vid EM i Prag 2015. På 8,44 meter och 22 SM-guld har han det svenska rekordet i längdhopp. I sin senaste SM-turnering på Tingvalla IP i Karlstad i september 2019 spelade han ganska bra.

Den dagen var verkligen främmande för denna värld. Jag hade fortsatt med friidrott i rad ända sedan jag var sexton, men nu när jag är 32 vet jag att det är dags att sluta. Jag gick med hela familjen och att göra min vanliga rutin innan tävlingen kändes ganska rutin. Presentatör: “Det här är sista gången vi kommer att se honom spela.” Min omedelbara tanke var “shit allts.”

Eftersom han var så hedervärd, “den före detta längdhopparen”, var de första gångerna efteråt utmanande för honom. Jag kände ett stort svart hål öppna sig inom mig så fort jag vände mig bort. Jag gick direkt till Mister Masters’ Ball efteråt, men insåg att jag inte hade något annat planerat när jag kom hem och gjorde mig klar för min resa.

Jag har varit en professionell idrover de senaste tjugo åren, och det har blivit en integrerad del av mitt liv. Sanningen att säga hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Det finns inget sätt för mig att förstöra min karriär som hockeyspelare.

Michel minns den svåra tiden efter att ha sökt råd från en livscoach. Jag var lite på kortsidan, men jag har inte hamnat som hockeyspelare, så siffrorna har balanserats ut. Min första utmaning var att bestämma mig för vad jag skulle göra härnäst.

För att tävla på de högsta nivåerna måste du alltid ha ett öga på nästa drag. Jag har ingen kontroll över något annat. Verkligheten är inte så enkel och okomplicerad som den är i fiktionen. Jag var naiv till en början, men jag hade alltid hört att hobbyister är väldigt väl sammankopplade på arbetsmarknaden.

Jag sa hela tiden till mig själv att småföretagsaffärer var på väg att bli verklighet, men ingenting har någonsin ändrat mig. Han fick veta av en vän om ett företag inom kommunikationsbranschen, så han ägnade stor uppmärksamhet åt medan de diskuterade CV.

Jag kommer att gå tillbaka för det. Jag hade fel om hur enkelt det skulle vara. Jag gick på gymnasium och vann efteråt flera idrottspriser. Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter på jobbet? Jag kommer att finnas där med fräscha idéer och lösningar för mina kunder.

Allt från pressmeddelanden till produktintroduktioner är rättvist spel. Marknadsföring är kul enligt mig. Fri tanke är bra. Jag tror att det är avgörande att ha ett kreativt sinne. Jag fick tvinga mig själv att vara fyrkant i mitt tänkande under friidrotten.

En av de största prestationerna är att bli pappa. Hans familjs stöd – hans fru Gabriella och deras döttrar Leah och Cleo – har varit avgörande när han gör övergången från sitt tidigare liv som förmögen miljardär till en vanlig svensk.

Att vara pappa är en av livets största glädjeämnen. Jag kunde inte vara lyckligare eller mer tillfreds med situationen. Enligt hans påstående är det det bästa som finns. Men trots sitt lyckliga familjeliv och sitt nya jobb är det något som saknas.

Sätt en kniv mot TV:n. Han blev inbjuden att gå med i Let’s Dance vid den tiden. Jag hittade bara inte orden för att säga tack. Jag har alltid älskat utmaningar. Vilken typ av svårighet hade du med att övergå från en idot i världsklass till en nybörjare på dansgolvet?

Min stolthet fick en rejäl träff direkt. Och det är mycket oroande. Till exempel tränar jag från tio på morgonen till sex på natten, vilket är ungefär lika mycket som jag brukade träna när jag var aktiv friidrottare. Verkligen, det är coolt. Helt fantastiskt.

Du kan när som helst sätta stopp för dina motståndare i idrotten. Vet du vem din tuffaste konkurrent är? Det här är bara så rutin. Jag kastades in med långhoppspubliken innan jag ens visste vad ordet betydde. Här blir det applåder och jubel.

Det är ett nytt hinder att övervinna. Men om du vill välja en favorit i turneringen så ska jag berätta vem det är: Carola. Hon har en hög IQ och är en av bara fyra svenskar (de andra är Silvia, Carola och Zlatan) vars namn är allmänt erkänt.

Men jag hoppas att alla Sveriges idoldyrkare skulle stå och applådera mig. Jag är i desperat behov av en av er. Han är inte alls en manlig man. Den där gamla länghopparen har köpt ett dansgolv. Samtidigt slår han ner modeller i vår skeva verklighet.

Han och hans danspartner, Jasmine Takacs, har anmält sig till en dans till “Take a chance on me” av Abba till tävlingen på torsdag.

Michel Tornéus Pappa Fängelse

Människan måste vara en matador och macho, och jag är ingendera, säger han; paso doble handlar om stolthet. Män som insisterar på att de inte är maskbärare framstår som udda. Du är tre gånger så manlig som en vanlig människa för att du har varit en idot, är från Stockholm och är från landet.

Men är det din stil hela tiden? Aldrig har det dock varit så. Jag har aldrig samtyckt till att bli plockad. Mina behov har alltid kommit först. I slutet av dagen vill jag titta in i spegeln och tänka “det här är jag.”

Vad tycker du om stereotypt maskulina män som blåser sina toppar och stjäl showen? Förekomsten av vintage gremlins. Jag har aldrig varit någon som behövt uppmärksamhet eller trott att alla borde titta på dem.

Det är alltid dödsallvarligt när jag är med i Let’s Dance. Men i mina drömmar får jag alltid en medalj för mitt mästerskap. Efter det växte jag upp i tiden för Sylvester Stallone och Bruce Lee på tv. Det var mycket av en mörkläggning.

Jag kan känna empati eftersom att diskutera känslor har alltid varit en utmaning för mig. Men det har varit en källa till oro och oro för mig under mina mer mogna år. När jag fick barn blev förändring mycket vanligare i mitt liv. Jag är pappa till två små.

Hur hoppas jag att de lyckas få till det här i verkligheten? Hur kan jag vägleda dem att fatta rätt beslut i den här världen? Det är därför jag tycker om att tro att jag inte alltid har varit ensam. Du är väl också en produkt av friidrotten, utstickarna när det kommer till tävlingsstyrka i idrottsvärlden?

Ja, jag har alltid tyckt att det ultimata är en välkomnande och inkluderande sport. Alla tränar tillsammans, män som kvinnor. Som svart man har jag också känt allas varma välkomnande här. Han föddes av en svensk mamma och en kongofar, men han hittade snabbt sin egen väg i livet och började utforska frihetsidrotten i hemlandet Botkyrka.

Bara jag utnyttjade den avslappnade atmosfären bland mina kollegor. Folk hade ingen aning om vad jag pratade om; allt de visste var att jag var snabb. Men jag har alltid tyckt att friidrott var ganska coolt.

När skrattade du senast? Svaret är både ja och nej, som Björk uttrycker det. Först och främst är jag tacksam för allt jag har lärt mig. Jag kunde förverkliga min dröm. Jag saknar gemenskapen, ligan jag spelade i och vännerna jag fick under året. Jag kanske saknar kunskap och vilja att tävla i det svenska samhället.

Vill bli chefsprogrammerare

Han börjar prata om händelser utanför sfären av lätta samtal, sociala normer och goda vänner när han måste berätta en historia om sitt bästa jag. Strax efter börjar han prata om tävlingar. Det kan inte förnekas att OS-finalen 2012 var helt unik.

Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket i tiden. Allt gick smidigt hemma för britterna. Greg Rutherford vann längdhoppsguldet, Jessica Ennis vann sprintguldet och Mo Farah vann 10 000 meter guld.

Efter det glömde jag helt bort att jag slutat fyra totalt i tävlingen. Kvällens bråk i arenan. energi från havet av ttiotusen (). Ingenting på det här stället har någonsin stört mig. Det var otroligt. Bröderna Tornéus är livslånga discgolfentusiaster som växte upp i Fittja, Botkyrka kommun, söder om Stockholm.

Patrick bestämde sig för att gå med i poliskåren och är nu stationerad i Södertälje medan Michel fortsatte att globetrot. Där förklarar han spelets betydelse för mänskligt liv. Man kanske skulle kunna utbrista, “Slipper hamna fel”

Så mycket godhet kommer fram ur de fula. Det hindrar många från att sjunka ner i hopplösa hjulspår och uppmuntrar män att utvecklas till duktiga ledare. Patrick Tornéus och hans äldre bror Michel fyller menar att idrotten måste få mer samhällelig acceptans och ge fler män möjligheter att uttrycka sig och forma sin identitet genom konst.

Idol fungerar som en träningsform. Du kommer att få en mängd användbar kunskap, inklusive hur du sätter upp mål, som kommer att tjäna dig väl för resten av ditt liv. När du äntligen passar in i en grupp och känner dig accepterad får ditt sociala liv mycket större betydelse.

Stockholm Idrottsförbund är värda att stå som värd för en konferens om idrottens roll den 24 oktober. Michel Tornéus och hans bror Patricks är på plats; de delar med sig av sina berättelser om uppväxten i Stockholms Fittja och den roll idrotten hade i att se till att de båda hamnade på fötterna snarare än på rövarna.

Består av droger

Även om bröderna Tornéus hade hittat sin väg i livet hade de fortfarande vänner som inte gjorde rätt. Berätta för Patrick Tornéus detta: En av mina barndomskamrater i basket växte upp utanför lagen och blev inblandad i droger och kriminalitet. Vi pratar ofta om den gamla goda tiden när jag ser honom på stadens torg.

Under 2017 gav den svenska regeringen ytterligare medel till Stockholm Idrottsförbund, Västra Götalands Idrottsförbund och Sknes Idrottsförbund för att driva ett projekt i områden där idrottskan blir mer tillgänglig för att locka fler deltagare.

Ett Storstadsprojekt. Hallunda/Norsborg, Jordbro, Rissne/Hallonbergen, Rgsved/Hagsätra och Fisksätra är de fem stadsdelar som Stockholms kommun har valt ut. Överväg de andra alternativen. De senaste två åren har det varit mycket initiativ och handling.

Projektets ledare utmärker sig för sina starka band till samhället och erkännande av den roll som idrottsförbund spelar för att driva sociala framsteg. Söndagen den 24 oktober samlas män från många samhällsskikt, däribland bröderna Tornéus, i Rgsveds Folkets Hus klockan 9.00-12.00. för att diskutera nästa steg. Det mångkulturella centret går framåt och ger en uppdatering om projektets forskning.

Michel Tornéus Pappa Fängelse
Michel Tornéus Pappa Fängelse

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *