Martin Kragh Sjuk
Martin Kragh Sjuk

Martin Kragh Sjuk – Martin Kraghs död i bukspottkörtelcancer gav ny fokus för den välkände rysslandsexperten och forskaren. Nu genomgår han celltransplantationsterapi, och tumörerna kommer att försvinna väldigt snart.

Om de hade flyttat den bara en liten bit från där de elaka djuren hittade den, hade han förmodligen inte dött. Det är en mild aprileftermiddag. En Bamse-almanacka, där barnaktiviteter finns listade, hänger vid Martin Kraghs hembutik.

Efter att ha varit fullt bemannad är hans individuella arbetsplan nästan klar. Han har varit en regelbunden närvaro på TV och radio som kommenterande rysk markexpert, forskare och ekonomisk historiker under invasionen av Ukraina.

Han har också skrivit en bästsäljande bok som beskriver Vladimir Putins vilda planer på att storma Kreml. Martin sa det bäst när han sa att det senaste året var det bästa hittills. Han använde uttrycket “fruktansvärt intensivt” för att beskriva det.

Fullständig användning av tillgängliga resurser. Daglig arbetstid på upp till 15 timmar. Först trodde jag att det skulle vara så enkelt som att vänta en dag eller två för att ta reda på vad som hände. Så när jag fick ett fint skyfall i slutet av oktober tyckte jag inte att det var speciellt konstigt.

Först trodde jag att det skulle vara så enkelt som att vänta en dag eller två för att ta reda på vad som hände. Efter några dagar började han uppleva symtom. När du tittar in i mina ögon ser du att jag blev grön.

Det kan bara betyda en sak: att en person hade guld; därför gick jag till Akuten och arresterades nästa dag. D fuck it, beskedaddle. Att en tumör hade upptäckts. Och cancer hittades i bukspottkörteln samt mage och lår.

Han fortsätter med att beskriva resten av den svåra operationen. En del av magsäcken togs, samt några av tolvfingertarmen och gallgngen och kanske fler som jag har glömt. Det hela tog bara åtta timmar.

Jag önskar att jag aldrig varit så ledsen. Den vackra lägenheten där Martin Kragh bor med sin familj ligger i Stockholmskvarteren Midsommarkransen. Detta gulputsade trähem är böjt upp med ett rött tegeltak. Låsta rum med spetsiga dörrkarmar.

Martin Kragh hävdar att hälsochocken var ett förödande slag. Jag blev verkligen förbluffad. Ärligt talat kan jag säga att jag aldrig har haft ledaren. Jag blev verkligen förbluffad. Ärligt talat kan jag säga att jag aldrig har haft ledaren.

Jag använde aldrig någon form av medicin och blev därför aldrig sjuk. Av denna anledning har jag aldrig ansett mig vara en sann ledare. Innan min operation kunde jag fråga min läkare: “Jag är på väg att börja ett nytt jobb i USA, tror du att jag kommer att klara intervjun?”

Martin Kragh skriver som om han skulle skriva om sig själv varje dag. Läkaren knackade bara patienten på axeln och sa: “Det här kommer att bli en lång process.” Jag låg inlagd på sjukhus under lång tid för att jag skulle kunna genomgå rehabilitering och återintegrering i samhället. Den andra omgången av cellcancerbehandling startade i januari.

Svagt statistiskt bevis

Han säger att den totala dödligheten är “inte särskilt positiv.” De flesta män som får diagnosen cancer i testikeln fortsätter att dö av sin sjukdom. Men det faktum att så många patienter aldrig kommer till operation är det som verkligen sticker ut för mig.

Fertiliteten för kvinnor är 16,9 %, medan den bara är 14,2 % för män. Som ett resultat av min erfarenhet försöker jag att inte tänka i statistiska termer; istället behandlar jag varje patient som en individ.

I Martins fall innebar detta att läkarna kunde förutse att tumören kunde avlägsnas framgångsrikt genom operation. Hans prognos förstärks av det faktum att han är mycket ung (bara 42) och visar inga tecken på några större underliggande sjukdomar.

Detta gör att de kan injicera mig med mycket kraftfull cellgvor som är effektiva mot potentiella metastaser. Behandlingen beräknas pågå i en månad. Det känns som att jag kommer tillbaka till jobbet efter ett sommarlov.

Trots att jag opererats och behandlingen gör mig trött så är tumören borta och markörerna visar att cancern inte har kommit tillbaka så jag är frisk igen.

Hem- och Läsdagar

Han gör plastflaskor fyllda med röda kapslar. Efter att ha tagit bort den tredje sektionen av bukspottkörteln kommer han att behöva tillgripa användningen av enzympiller för att mosa maten på ett ordnat sätt.

Utan en skugga av tvivel har detta varit en livsförändrande upplevelse. Allt här är utan tvekan en livsförändrande upplevelse. På vilket sätt? Vissa saker kan inte längre tas för givna. Det är också väldigt rimligt.

Han stannar en stund och fortsätter sedan:

Om denna tumör hade växt lite till höger på bukfläcksknogen, hade den kunnat behandlas; i så fall skulle det inte ha spridit sig till gallblåsan, och jag skulle inte ha haft några symtom; men den skulle ha fortsatt att växa tills den var för avancerad för operation.

Så jag har lyckats få det gjort, inom några små centimeter. Hur ser dina dagar ut nu när du är hemma? Han säger: “Jag ska försöka läsa så mycket som möjligt, du kan se bokhyllorna här” och sedan spricker han upp två bokhyllor som är cirka 30 centimeter höga och som ligger i matsalens mörkaste hörn.

Just nu avslutade jag en lång monolog om det osmanska rikets uppgång och fall för nöjes skull och avkoppling. Jag lyssnar på musik när jag arrangerar min samling av tusentals skivor, som jag kallar min “skivsamling”.

Martin Kragh Sjuk

Hur är det på jobbet? Tills jag är nöjd med det kommer jag att fortsätta lägga ut arbete i media. Det mesta kräver dock en snabb resa till och från inspelningsstudion. Jag har följt med utvecklingen i Ukraina, så nära som möjligt medan de behandlas.

Att hålla utkik efter trupprotationer, politiska spel och sabotage i ryska försvarsbudgetar… Innehållet flödar hela tiden och stimulerar på ett sätt som skiljer sig från att läsa en bok. Jag blir kvar på grund av den höga infektionsfrekvensen här.

Det är ganska mystiskt, och det kommer att tillåta mig att spendera mycket mer tid än tidigare med mina barn. Men det ska bli kul att sätta sig tillbaka i världen.

Betydande familjestöd

Martin Kragh och hans fru Paulina är föräldrar till sina döttrar, Julie, 5, och Sofia, 8. Föräldrar, såväl som mor- och farföräldrar, kan finnas i Sveriges huvudstad. Jag har fått mycket uppmuntran från mina nära och kära. Jag har ingen aning om hur jag skulle ha hanterat situationen annorlunda.

Min mormor brukade ge mig en kram och kyssa varje dag, och min mamma, bror och mormor kom till fönstret framme och tittade på mig genom glaset. Men barnen, vi ville inte att de skulle besöka mig på sjukhuset. Men jag har fått en hel del vykort, och ett av de bästa finns här på min telefon; den föreställer en far och hans bedårande lilla gyllene barn.

Han visar upp de gyllene tornen som den åttaarmade flickan byggde ovanför silhuetten. Åh, och han har en mycket vass röd kilt på sig! Tydligen är han glad också. Jag vill bara ge dem min hand. Det är en mysig tystnad i rummet.

Du måste undra om han någonsin kommer att lägga hela sig själv i någonting igen, med tanke på hur utöver det vanliga nu jämfört med när han jobbade som mest och tänkte mest på sig själv. Jag har levt under alldeles för mycket press; Jag vet säkert om många saker.

Det är förbryllande varför jag gjorde det eftersom jag inte är rökare och inte missbrukar alkohol. Ingen i min familj har någonsin dött av cancer i munslemhinnan. Men jag har levt under för mycket press, det är säkert, så jag har bestämt mig för att inte återgå till mina gamla sätt att tänka.

Vad är det, ni? Nej, jag har alltid varit ovanligt sarkastisk. Och nu har jag ett nytt förfallodatum – den tjugoandra november. Jag väntade på att den byborna skulle komma tillbaka till mig när jag stod vid gravkanten.

WTF pågår med fandomen just nu? Det var dagen jag opererades, och dagen då jag fick tillbaka mitt liv. Jag satte mig bredvid graven och änglarna blinkade tillbaka till mig och sa till mig att det ännu inte var min tid att lämna den här världen. Jag kan spendera mer tid på den här platsen.

Han är en modell av den sortens framåtblickande, moderna ryska vi gillar. Under det mest turbulenta året 2022 svängde Martin Kraghs liv upp och ner när hans arbete kretsade kring konflikten i Ukraina. Han fick veta att han hade hudcancer.

För att säga det rakt ut var det en enorm möjlighet att förstöra hans liv. Efter Rysslands invasion av Ukraina släppte den ryske analytikern Martin Kragh “The Fallen Empire: Russia and the West under Vladimir Putin” bara en månad senare.

Boken nådde oöverträffad framgång och blev snabbt en storsäljare i Sverige. Allt förändrades för Kragh den november månad. En elakartad tumör upptäcktes av kirurgerna i bukspottskörtelet. Han beskriver uppdraget i I After Five:

Det var mitt jobb att ge input och mental förberedelse inför operationer. Operationen varade i åtta timmar och omfattade ett stort team av läkare och annan medicinsk personal. Martin Kragh säger till Efter fem, “Det var en stor satsning att systematiskt störa mitt liv genom att läsa.” En dag räknas i kalenderåret.

Operationen lyckades och alla cancertumörer togs bort. Kragh är vid god hälsa nu när han har genomgått celldonationsprocedurer för att säkerställa att inga cancerceller finns kvar i hans kropp. Det är inte lätt att bara sluta jobba.

Martin Kragh säger att hans yrke också är hans största intresse. Han kommer att behöva mer tid att ägna sig åt sin karriär ju friskare han blir.

Han säger att det är helg och fortsätter:

Jag försöker skriva lika mycket som jag läser varje dag. Egentligen är det inte en lätt uppgift alls. Kragh säger att det är lättare att testa att läsa och lyssna när man har ledig tid.

Martin Kragh Sjuk
Martin Kragh Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *