Maria Wern Författare
Maria Wern Författare

Maria Wern Författare – Anna Maria Angelika Jansson, född i Visby den 13 februari 1958, är en välkänd svensk författare. Kända däckare inkluderar de med Maria Wern. Anna Jansson är känd för sina deckare med Maria Wern, som mest arbetar på det fiktiva Gotland där författaren växte upp.

Serien är genomsyrad av ett medicinskt tema, och Jansson har till och med sin egen medicinska bakgrund. Det finns många olika språkversioner av böckerna 2008 hade en tv-serie baserad på Janssons roman Främmande fagel med Eva Röse premiär i Sverige. Därefter förvandlades ytterligare ett tjugotal romaner till film.

Ytterligare manifestationer

Även om Anna Jansson är välkänd som mysterieförfattare, har hon också skrivit verk om veterinärmedicin och barnlitteratur som har varit avgörande för att forma Bonnies utbildning. För nummer 14/2009 av den svenska tidningen Fantomen skrev hon en fantastisk berättelse.

Rabén & Sjögren släppte Anna Janssons debutbarnbok 2010. Emil Wern, huvudpersonen och son till Maria Wern, är deckare. Den romantiska komedin Salong d’Amour släpptes 2014. Berättelsen fortsätter med efterföljande romaner som följer den professionella frisbeespelaren Angelika Lagermark.

Vintern 2019 dotterunderskott släppt. Bergslagens bl, med Rebros alldeles egna kriminalinspektör Kristoffer Bark i huvudrollen, hade premiär med detta avsnitt. Följ den rekommenderade läsordningen för Anna Janssons böcker! Hur skulle du rekommendera att läsa Anna Janssons böcker? Romanerna är i rätt ordning här!

Anna Jansson är en svensk författare. Hon brukade vara läkare innan hon bytte karriär. De flesta av hennes kriminalböcker baserade på ön Gotland, där Anna Jansson växte upp, har gjort henne till ett känt namn. Det finns många översättningar av verken tillgängliga. 2008 hade en tv-serie baserad på Janssons roman Främmande fagel med Eva Röse premiär i Sverige. Därefter förvandlades ytterligare ett tjugotal romaner till film.

Nivån på djurlighet som polisassistent Maria Wern och hennes kollegor upplever är chockerande. Uppsala blev vittne till ett mord mycket likt detta för tjugo år sedan. Gärningsmannen var då inlåst i en brinnande bil. Är det möjligt att allt hänger ihop? Marias envishet och uthållighet ger liv åt en skildring av en mördare: en man som skjuts till förståndets rand.

Men situationen eskalerar till ett slagsmål och Maria är på väg att tappa koll på allt som betyder något för henne. En man har erbjudit sig att ta rollen som försvunnen. Hemmafrun Rosmarie Haag söker aktivt upp polisinspektören Maria Wern. Det som ser ut att vara vanliga framsteg blir snabbt en av de tuffaste länskrimövningarna.

Att hitta en mördare under press på grund av tidsbrist och finansieringsnedskärningar. En man utan insatser i spelet och därför ingen anledning att slösa bort sina resurser. Under den offentliga rättegången mot brottsplatsutredaren Maria Wern för mord och självmord, utsätts hon för intensiv press från sina överordnade.

Cheiron-kliniken, en välkänd klinik som hjälper barnlösa par med provrörsbefruktning, står i centrum. Per Göthe, en man med fläckfritt rykte och globalt inflytande, äger och driver anläggningen. Jag kan inte förstå en bra anledning till hans oförklarliga sjukdomar och brutala dödsfall. Men kanske är läkemedelsföretaget OKTA inblandat.

När Wilhelm Jacobsson försökte ta sig över Gotlandssundet förlorade han tragiskt livet. Han är en bratty brat som alltid stör sina morföräldrar. Själva namnet “byhoran” är en gudomlig välsignelse.
Mona Jacobsson har alltid varit utstött; hon har en stark självkänsla och var ett mål för mobbning i skolan. Hon planerar att bilda familj så snart hon är 15.

Om du vill höja eller sänka volymen är det bara att säga “Fader okänd.” En resa till Gotland planeras till sommaren av Maria Wern, Hartman och Arvidsson. Den mytomspunna medeltidsperioden har äntligen kommit. Deras hamn är destinationen för skeppsvraket som bär den försvunna individen.

En plastslang med små fingrar inuti hittades i vattnet, vilket föranledde en undersökning av en collegestudent. Några dagar senare kan en pensionär och hennes rottweiler hittas solande i solskenet. Hunden börjar skälla och gräva i den hårda marken och så småningom gräver fram sin favoritleksak, Wilhelms. Hans lillfinger.

Wilhelms mordrättegång har återupptagits och fortskrider. Mördaren är fortfarande på fri fot och kan utföra andra mord. Exakt vad är det förre häradshövdingen Svea har gjort för dig? Vem silversmiden skulle vilja ha sjukdom på Birgitta, och varför på hennes möhippa, är ett mysterium. Men den unge blivande polisen har utvecklat känslor för Maria Wern, och hans information kan hjälpa till att lösa mysteriet och möjligen förhindra ett mord.

Att Tonringarna har satt upp ett hemmanätverk för sina datorer är fantastiskt. Efter att ha läst detta kommer man att veta exakt var man förvarar dem. Eller? När kan vi träffas så att jag kan ta några bilder? När det blir tufft, bara flina ett flin så klarar det dig. Du bryr dig för det är limmet som håller oss samman. Denna plats har blivit som ett andra hem för oss.

Vem interagerar de med när de går online? Hur, exakt, kommer det att fånga deras uppmärksamhet?

På väg tillbaka från en skolfilmskväll försvinner en 14-årig elev. Dagen efter hittade de henne död. Maria Wern och hennes team på polisens brottsplatsenhet har fått ett nytt mordfall att utreda. Rebro härjas bränder. Hela Sverige tittar på som om det vore ett dokudrama med en känd sångare i huvudrollen när dessa händelser utspelar sig på deras skärmar.

Mördaren vill uppenbarligen berätta för någon. Se mig! Det är allt! Kriminalpolis Maria Wern tas in för att undersöka döden av en kvinna vars kropp hittades på en rastplats i Kronviken. Kvinnans ansikte och panna är täckta med en blå syntetisk mustasch, och hon är täckt av blåmärken över hela kroppen.

Maria Wern Författare

Vem är denna mystiska kvinna? Vad sägs om en länk till pyromania, om någon?

Störst värde läggs på det som skördats mest rikligt. Fågelinfluensan har ödelagt Gotland. Kokerska Berit Hoas svimmar oväntat när hon tränar ett fotbollslag på 50 barn, och hon måste föras till sjukhuset. Smittskyddsläkaren har beordrat att barnen och deras tränare ska skickas till karantän och polisen är på plats för att se till att det inte händer. När en förälder får veta att det inte finns någon behandling för deras barns sjukdom uppstår rädsla.

Är det acceptabelt att döda vissa män för att blidka folkmassan?

Ön Gotland är avskuren från resten av världen, och jakten på syndabockar har börjat i takt med att det primitiva smitta skrecket blir starkare. Vinden under radikala och revolutionära organisationers vingar. Sandra Hägg, läkare, gör en chockerande upptäckt på jobbet. Hon utreder detta tillsammans med sin journalistkompis Tobias Westberg. Smärtan av förlust och det desperata försöket att finna förlåtelse som till slut visade sig vara ödesdigert.

CSI Maria Wern behöver hitta en webbutik som säljer produkter för att motverka effekterna av påverkan. Han använder en fiktiv identitet för att kommunicera med sin kundkrets, och alla vägar verkar leda till Sandra. I början av att gå till ytterligheter kanske du bara har en aning, men i slutet kommer du att ha en klar vision.

Anna Janssons (svenska) böcker

Anna Jansson har ägnat hela sin 20-åriga karriär som författare till att skapa älskade bokserier efter serier. Hans kriminalböcker om Maria Wern har blivit ett svenskt tv- och filmfenomen. Bergslagens bl, hennes senaste deckarserie, transporterar oss till rebro, där vi kan hålla koll på kriminalinspektör Kristoffer Bark och hans skumma team på rebropolisen.

Anna Jansson har precis släppt Death’s Quick Wines, ett nytt Maria Wern-omslag. Just nu kan du köpa boken och få mer information. Jag har aldrig i hela mitt liv tänkt på att göra en karriär som skrivande. När lusten att skriva plötsligt avtog var det som om någon latent åkomma plötsligt hade brutit ut och tömt mig.

Efter att ha jonglerat mellan de två yrkena i elva år kunde jag fokusera på att skriva ännu en gång efter att min man gick bort 2007 och våra barn flyttade tillbaka året därpå. Dessutom har framstegen varit riktigt positiva. Omkring fem miljoner exemplar av Anna Janssons romaner som porträtterar den svenska polisdetektiven Maria Wern har sålts över hela världen och de har översatts till sjutton olika språk.

Bokserien och filmen med Eva Röse i huvudrollen är båda kritikerrosade. Visste du att Storytel har varit det exklusiva hemmet för Anna Janssons ljudböcker de senaste 264 åren? Dessutom, 348 460 gånger föregående år, lånades en av hennes böcker från en Storytel-prenumerants bookhylla. Det är ungefär 40 personer på en gång som lär sig om en av Anna Janssons böcker!

Dödslistan, den tjugonde delen i Maria Wern-serien, utkom i år, samtidigt som seriens 20-årsjubileum. Anna Janssons skriverier ställer som vanligt allvarliga frågor om dagen. Antaganden och fördomar står i centrum för debatten denna vecka. Anna Jansson delar med sig av sin erfarenhet av att arbeta tillsammans med Maria Wern, en CSI, under 20 år.


Vissa typer av kvinnor är mer lämpade att arbeta i miljöer där de kan höra uttalanden som “Jag har haft barn i mina fantasier, dödat råttor och blivit en mördare.” För 175 kronor köpte Gotlands Allehanda mitt första manuskript. I Jysk resulterade det i en morgonrock. Jag tänkte aldrig bygga upp en karriär som författare.

Men 1998 skrev jag artiklar för att utbilda mig på datorer efter att min familj gjort investeringen. Det skulle inte försvinna, som en länge undertryckt sjukdom som plötsligt blossade upp. Lyckan jag kände efter att ha tagit det slaget var överväldigande. Förståeligt skakat snickrade jag ihop en komplett roman om min fiktiva kompis Maria Wern.

När jag hittade hennes hand i kartan satt min lillasyster vid datorn och lekte med dra-och-släpp-funktionen. Då hade vi åtminstone en karta. Jag kände mig som en riktig författare när min första bok, Stum sitter Gud, kom ut 2000. Biblioteken i tvidaberg och Valdemarsvik stod på min resplan. Jag var tvungen att sätta upp ölgubbar på gatan i Valdemarsvik för att locka folk, då bara fem personer dök upp på tvidaberg, tre av dem var bibliotekarier.

Min första bok, som jag publicerade självständigt, gjorde tillräckligt bra för att motivera en uppföljning. Den sålde över 1 500 exemplar. Jag är så tacksam för att jag kunde lämna mitt yrke som kirurg 2007 efter 25 år (inklusive 9 år med dubbel tjänst) och fortsätta min sanna passion: skriva. Många människor förtjänar mitt eviga tack.

Och visst är det min pappa, mästaren. När jag var liten brukade jag gå upp tidigt varje dag så att jag kunde följa med min pappa till byggarbetsplatserna för nya asfalterade vägar, där han skulle göra marknadsundersökningar och förhandla fram arrangemang med bönders och andra varumärkesägare. Berättelserna, anekdoterna och lärdomarna den lärde mig fortsätter att ge mig styrka idag.

Jag har stor tacksamhet i skuld till redaktörerna och korrekturläsarna på Norstedts förlag, som hjälpte till att forma och förbättra mitt arbete under hela året. Jag är skyldig Grand Agency, såväl som till mina tidigare agenter, en stor tacksamhetsskuld för deras arbete med att distribuera mina romaner till sjutton olika nationer, inklusive Japan och Ryssland. Det har varit en fantastisk resa hittills, och idag markerar början av den andra Maria Wern-romanen och den officiella releasen av den tredje.

En film med Eva Röse började produceras 2007 och den har sedan dess visats över hela världen. Två av mina barnböcker utspelar sig på en veterinärklinik, och jag har även skrivit arton romaner med Maria Werns son, “Detektiv Emil Wern”, för Rabén & Sjögren, samt en feel-good-serie om en assistent vid ett hår. salong för salong d’Amour och några berättelser anpassade för ljud av tidningen Tiden.

Maria Wern Författare
Maria Wern Författare

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *