
Magnus Gisslen Familj – Magnus Gislén, den nyaste medlemmen i epidemiologiteamet,
Professor Magnus Gisslén, expert på infektionssjukdomar, har efterträtt Anders Tegnell som företagets främste epidemiolog. Han kände sig “väldigt spännande, trevlig och helig”, berättade han för Läkartidningen om nöjet att få ett så framstående uppdrag.
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell befordrade Magnus Gisslén till statsepidemiolog en tisdagsmorgon. Den 11 september börjar hans nya jobb. I tjugo år har doktor Magnus Gisslén arbetat vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin som infektionsklinikens behandlande läkare och professor i infektionssjukdomar. Som klinisk konsult är han anställd på över tjugo olika svenska institutioner.
Gislen Magnus. Sahlgrensk Universitetssjukhuset, som visas på en bild
I Västra Götalandsområdet har han arbetat som sjukvårdsbiträde för covid-19 de senaste åren. Magnus Gisslén var en så inspirerande person under kröningens kaos att han fanns med i en podcast av Läkartidningen. Eftersom han har tillbringat hela sin karriär med att hantera liknande problem och infektioner på kliniken, beskriver han denna chans som spännande, rolig och mycket meningsfull. Mitt föredragna sätt att tänka är en vetenskapsman. I mitt perspektiv är kombinationen av dessa två faktorer tillräcklig för att nå framgång.
Svaret kunde inte reduceras till ett enkelt ja eller nej. Magnus Gisslén hävdar att en arbetsförmedling var ansvarig för att han väckte idén om ett yrke inom statistik. Jag är stolt över mina prestationer. Det gör ont att säga hejdå till patienter som jag har vårdat under en lång period och fastnat för. Det är köttet och potatisen som är problemet.
Om omständigheterna hindrar honom från att utöva medicin kommer han att fortsätta sin forskning. Denna bestämmelse var ett måste för att Magnus Gisslén skulle acceptera befordran. Han behöver också få bo kvar i sitt nuvarande hem i Göteborg. Nu när jag har vänner och ett stödsystem här känner jag mig inte längre malplacerad. Jag har inte för avsikt att någonsin lämna Göteborg. Men Magnus Gisslén är säker på att din satsning kommer att löna sig i längden.
Anders Tegnell ombads lämna festen för att han var överdrivet berusad och oregerlig. Det har dock inte hindrat Magnus Gisslén från att söka arbete, säger han. Efter att Anders Tegnell gick i pension 2022 som region Dalarnas epidemiolog befordrades hans föregångare Anders Lindblom. Tills han börjar sin nya tjänst i september tänker Magnus Gisslén fortsätta i sin nuvarande roll.
I en uppsats hon skrivit för Folkhälsomyndighetens blogg diskuterar Karin Tegmark Wisell sina känslor kring domen. Magnus Gisslén har rekommenderats till tjänsten som statsepidemiolog på grund av hennes kunskap om hans omfattande bakgrund och imponerande kompetens. Svenska Dagbladet var först med att rapportera den senaste domen.
Folkhälsomyndigheten har anställt en ny epidemiolog: Magnus Gisslén. Den 11 september 2023 tänker han säga upp det. Magnus Gisslén är chef för infektionssjukdomar och professor vid Sahlgrenska akademin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. När hans tid på Folkhälsomyndigheten börjar den 11 september 2023 kommer han att efterträda Anders Lindblom, nuvarande statsepidemiolog.
Magnus Gisslén har varit anställd på Göteborgs förlossningssjukhus i närmare tjugo år. Dessutom har han arbetat som klinisk konsult vid över tjugo svenska institutioner. I Västra Götalandsområdet har han arbetat som sjukvårdsbiträde för covid-19 de senaste åren.
Hivs effekter på hjärnan och ryggmärgen har varit det primära fokus för Magnus Gissléns forskning. Utöver det har han lett olika studier om covid-19, både ensam och med multinationella grupper. Han har global erfarenhet tack vare sitt deltagande i internationella kliniska projekt och kapacitetsbyggande insatser.
Vidare har Magnus Gisslén bidragit till en mängd olika internationella företag, organisationer och institutioner genom sina bidrag till expertstudier och referensverk. Folkhälsomyndighetens chef Karin Tegmark Wisell tycker att Magnus Gisslén är idealisk för rollen som statsepidemiolog på grund av sin långa erfarenhet och fantastiska kompetenskombination.
Magnus Gisslén, epidemiolog, anställdes nyligen av företaget.
Socialstyrelsen har anställt Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet. Hans pensionsdatum har satts till den 11 september 2023, men han kommer fortfarande att få samarbeta med institutionen i forsknings- och fakultetsutvecklingsprojekt efter det datumet.
Det är en fantastisk känsla, verkligen tröstande. Spännande förväntan omger varje ny strävan. Hans exakta ansvar är oklart i nuläget, men han är medveten om att han kommer att behöva lite träningstid för att lära sig företagets system. Han kommer alltid att kunna ägna en del av sin tid åt universitetet.
Det är i nuläget oklart hur mycket tid som kommer att ägnas åt varje ämne. Magnus Gisslén, som har många doktorer och ett fullt forskningsschema, säger “Jag är extatisk över det”, och tillägger, “och det är en förutsättning för att jag ska kunna ta jobbet som statistiker.”
Börjar igen nu i september
Magnus Gisslén har sedan 2011 tjänstgjort som professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och som kanslichef på Infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Fram till september, när Magnus Gisslén kommer, kommer hans chef på statens epidemiologiska befattning att vara Anders Lindblom. Vad regeringen säger om sig själv på sin officiella hemsida.
Magnus Gisslén har varit medicinsk myndighet för hiv/aids i Göteborg och klinisk konsult på över tjugo infektionskliniker runt om i Sverige i över tjugo år. I Västra Götalandsområdet har han arbetat som sjukvårdsbiträde för covid-19 de senaste åren. Hivs effekter på hjärnan och ryggmärgen har varit det primära fokus för Magnus Gissléns forskning. Utöver det har han lett olika studier om covid-19, både ensam och med multinationella grupper.
Den förvärvade kunskapen
Hans kompetensområden omfattar både kliniskt arbete och internationella kapacitetsbyggande initiativ. Vidare har Magnus Gisslén bidragit till en mängd olika internationella företag, organisationer och institutioner genom sina bidrag till expertstudier och referensverk. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell påpekade att Magnus Gisslén “med sin breda bakgrund och gedigna kompetens” är väl kvalificerad att axla rollen som statlig epidemiolog.
Magnus Gisslén, överläkare på infektionsavdelningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet, börjar träffa patienter i september. Hans nästa studier kommer delvis att ske vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Generaldirektör för Folkhälsomyndigheten Karin Tegmark Wisell säger i ett pressmeddelande att Magnus Gisslén var “mycket väl förberedd att ta rollen som statlig epidemiolog” på grund av sin långa erfarenhet och unika kompetens. Magnus Gisslén har varit medicinsk myndighet för hiv/aids i Göteborg och klinisk konsult på över tjugo infektionskliniker runt om i Sverige i över tjugo år. I Västra Götalandsområdet har han arbetat som sjukvårdsbiträde för covid-19 de senaste åren.
Hivs effekter på hjärnan och ryggmärgen har varit det primära fokus för Magnus Gissléns forskning. Utöver det har han lett olika studier om covid-19, både ensam och med multinationella grupper. Han har global erfarenhet tack vare sitt deltagande i internationella kliniska projekt och kapacitetsbyggande insatser. Vidare har Magnus Gisslén bidragit till en mängd olika internationella företag, organisationer och institutioner genom sina bidrag till expertstudier och referensverk.
Gislén Magnus
Bekänner infektionssjukdomar vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och arbetar som behandlande läkare på Infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Magnus Gisslén började nyligen på covid-19-kliniken efter att ha arbetat en längre tid på HIV-mottagningen i Göteborg. Hans forskning om HIV:s påverkan på hjärnan och kroppens reservoarfunktion är omfattande.
Medveten om behovet av att samla in och lagra prover från personer med olika stadier av sjukdomen tog han initiativet till att upprätta en biobank efter att ha observerat utbrottet av svininfluensa. Det pågår nu en mängd forskning och det har redan publicerats ett antal vetenskapliga artiklar i ämnet.
Expert i statistik och epidemiologi, Magnus Gisslén
Hon tillträder till Socialstyrelsen i september som professor i infektionsvetenskap, ett område där hon är allmänt erkänd som expert. Professor Magnus Gisslén vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har utsetts till Sveriges nästa statsepidemiolog. Folkhälsoministeriet meddelade detta på torsdagen.
Magnus Gisslén håller kurser om infektionssjukdomar vid Göteborgs universitets Sahlgrenska akademin. Han har lång erfarenhet som både ögonläkare och expert på infektionssjukdomar vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Han tjänstgjorde som primärvårdsläkare för Västergötlandsdistriktet under C.19-epidemin. Från covid-dödande mediciner till myggmedel, han var medias go-to-expert på ett brett spektrum av ämnen.
Han var avgörande för spridningen av kunskap under hela pandemin tack vare sitt arbete som forskare och debattör. I sin nya roll som statistiker och epidemiolog gör Hans debut den 11 september. Hans mångårige assistent och ordinarie epidemiolog, Anders Tegnell, slutade efter bara fem år. Tidigare anställd av Dalai Lamas hälsovård, Anders Lindblom är nu statlig epidemiolog på heltid. Magnus Gisslén kommer att vara tillgänglig fram till den punkt då åtgärder vidtas.
Sjukhuset för infektionssjukdomar: Vår sista försvarslinje mot viruset
Västra sjukhusets infektionsklinik skulle fira sitt guldjubileum den 17 januari. En del av personalen var tvungen att missa firandet för att kolla upp den första patienten som hade fått fel mängd covid-19. Det är här det nya viruset har funnits längst. Infektionskliniken hade förberett sig för den massiva festparaden i månader. Bokatarna var äntligen i sikte för läsarna.
Det fanns inramade fotografier från det förflutna på utställning. Arbetare som hade stött på hiv, tuberkulos och antibiotikaresistenta bakterier i år intervjuades av Göteborgs-Posten som var där. Hela januari månad döptes till “rusk” över hela Sverige en vecka innan firandet skulle börja sedan infektionskliniken på södra sjukhuset fyllde 50 år.
På torsdagen fanns dock bara ett litet antal individer kvar.
Någon gång i veckan hörde jag en av herrarna säga, “ni har väl hört om det här viruset i Kina. Vad som än händer, händer. Den 17 januari rekryterade vi dessutom den första patienten i covid-19-studien. Infektion. kontrollläkare och föreståndare Helena Gisslén kallar det en “liten 50-årspresent till oss.”
Hos patienter som hade tillbringat julen i Wuhan var resultaten negativa. Det var dock självklart för Helena Gisslén och hennes kollegor. Det blev ett avbrott i sjukas rutiner. Tillgång gavs till uppställningsplatser och arbetskraften utökades. Den medicinska personalen började utbilda sig själva om bästa praxis och utbilda sig själva om nya botemedel.
