Lise Tamm Familj
Lise Tamm Familj

Lise Tamm Familj – I ett viralt inlägg jämförde svenska kocken Lise Tamm stadsdelen Rinkeby i Stockholm med en krigszon. Hon fick mycket kritik men vek aldrig. Hon menar att om människor inte säger ifrån när något är fel är de ansvariga för lidandet för oskyldiga människor, särskilt kvinnor, som tvingas leva i tysthet.

Lise Tamm kan göra allt i köket. Informationskrigföring är ett avgörande vapen i Rysslands kampanj mot Ukraina. Den ukrainska regeringen har redan från början vetat att detta skulle få långtgående konsekvenser och har därför förberett sig för att ta itu med eventuella trollfabriker eller desinformationskampanjer som kan dyka upp.

Hur mycket av en utmanare är Ryssland på detta område?

Hur slår Ukraina tillbaka? Och hur lovande har deras framtid varit hittills? Liubov Tsybulska är en journalist som har varit rådgivare till de högsta nivåerna inom den ukrainska regeringen och militären. Hon är expert på informationskrigföring. Intervju med Magnus Thorén. Jörgen Huitfeldt intervjuar Sqhiptar Oseku, en socialsekreterare med lång erfarenhet från Stockholmsområdet.

Att stoppa det eskalerande gängvåldet kommer inte att kräva vassa vapen och tuffa åtgärder. Lika viktigt är det dock att stärka det förebyggande arbete som redan görs. Men exakt vad betyder det? Göra mer av samma saker som görs idag, eller prova något nytt? Sqhiptar Oseku har dödat många av de unga som valde den kriminella vägen under hela året.

Han tror att skolan kommer att vara väldigt viktig i framtiden. Det är då hon inte orkar mer när vi kommer in, säger han. En debatt som rasade i över en vecka väcktes av författaren och journalisten Lena Anderssons krenika om huruvida hungriga barn är ett stort problem i Sverige. Men det gick snabbt över till något annat än det som faktiskt stod i texten.

Varför fortsätter det att hända i Sverige? Och vad säger det om kvaliteten på den dialog vi för offentligt? Lena Andersson växte upp i Tensta, där hon fortfarande är bosatt. Hur har sociala seder förändrats under halvseklet sedan hennes första besök i din skog? Vad händer med demokratin i USA?

Malin Ekman, journalist och korrespondent för USA, hoppas kunna uppmärksamma den politiska utvecklingen också. Hon hävdar att svenska medier regelbundet “rakt av” de liberala amerikanska mediernas berättelse. Hon målar upp en ganska dyster bild av Amerika i sin nya bok, men hon föreslår också att läsarna riktar sin kritiska blick både mot norr och söder.

Bo Rothstein är en välkänd forskare och senior professor vid Göteborgs universitet inom statistikområdet. Vad tycker han om vetenskapens öppenhet och ärlighet? Och hur bromsar man världens största gissel, som han kallar “korruption”? Och har han inte blivit långsammare med åren?

Sa Erlandsson på DN har lyssnat. På Filippinerna gick en ung kvinna nerför gatan med ett slug flin på läpparna medan en man försökte sälja henne till manliga turister och ropade “Ta henne!” Ge henne vad du vill! Flickas nyfikenhet stannade dock kvar på nätverket.

Det inspirerade Lise Tamm att göra en karriär inom juridik. Den pigga oktagonflygaren som flög ut ur kylen och försvann. 2017 jämförde Rinkeby Sverige med en krigszon och förespråkade för att lära av andra länders erfarenheter av att avväpna barnsoldater som Farc i Colombia. Där blev hon utsatt för svensk fika och lärde sig att det finns språk där man bara pratar i nutid, Som en muta för missförstånd.

Putin har åtalats av Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för påstådda krigsförbrytelser i Ukraina och Tamm hoppas att han kommer att ställas inför rätta så småningom, även om det tar lång tid. Hon minns att den ryske presidenten “förr eller senare kommer att börja ett felsteg och vid den tidpunkten kommer han att kunna gnälla.”

Lise Tamm Familj

Svenska myndigheter har fått i uppdrag att ta fram förslag för avrättning av ytterligare gängkriminella. I motsats till några av de mer småaktiga avsnitten om hur det känns att arbeta med manlig grouch, “jag ventilerar med kollegor”, blir hon rapp och förlovad här. Det är att förvänta sig att de väl inövade sommartalen kommer att innehålla minst ett personligt trauma, men Lise Tamm vänder henne

blicka utåt och kringgår sitt eget känslomässiga bagage. Det är ganska tröstande. Jag önskar att jag visste ännu mer om hennes arbete medan hon försökte döma Jackie Arklöv för grova brott mot folkrätten. Polismördaren som fick sitt straff sänkt och kommer sannolikt att släppas om några år.

Och därmed använder Tamm begreppet och antyder att separata ungdomshem är nödvändiga, med hänsyn till mäns rättigheter. Kulturlivet fortsätter att bäras av välutbildade kvinnor genom sina besök på teatrar, bibliotek, konstutställningar och museer. Myndigheten för kulturanalys har släppt sin rapport om kulturprojektioner för 2022.

Den enda plats där män dominerade var vid besök på kvinnotaletter. Kvinnor har tagit över konstvärlden på ett stort sätt. Kvinnor utgör majoriteten av konstvärlden, både som konstnärer och konstentusiaster. Samtidigt har kungens position minskat. När SR:s Kulturnytt för ett år sedan presenterade en Novus-undersökning om vilka kulturområden medborgare ville lägga skattepengar på fick bildkonsten bara 3 % av den totala budgeten.

Medias tillägnande av konst har påverkat många former av populärkultur, såsom filmer, tv-program, sånger och till och med satir, vilket framgår av forskningsrapporten “Kulturjournalistikens världar” (Nordic Academic Press 2022). Estetikutbildningen har minskats i grundskolor, medan universiteten endast erbjuder C-kurser i konsthistoria.

Tvärtemot principen om kulturell autonomi som funnits i väst sedan 1976, är politikerna mer negativa till “provocerande” samtidskonst och konst som utmanar könsnormer. Sverigedemokratiska ledaren för Gävleborgs länsmuseum sa i februari i år att museets “fokus ska vara p kulturarv och historia och inte nutidskonst.” Detta uttalande väckte uppståndelse i museivärlden.

Detta ämne diskuterades under hela årets Kultur i Almedalen, även om Sverigedemokraterna och Tidö Allians satte agendan för debatter om den nationalistiska kultkanonen och konstens roll i försvaret. GAL-TAN skalan blir allt vanligare i Sverige. Den traditionellt autokratiska och nationalistiska polen är där du hittar killar som gillar rockkonserter och skäggiga damer, medan den gröna, alternativa, libertarianska polen är där du hittar artister som är öppna för kulturell assimilering.

Kulturmannen har uttryckt sitt godkännande av metoo. Trots det fortsätter kulturtrenderna. Bernt-Ola Falcks fotografier av äldre kvinnor med mjuka kepsar, små hattar, grått hår, hårda handskar och tjocka beige stödstrumpor visas på sommarutställningen “Tanter” på Norrköpings Arbetets museum. Bilder från 1980- och 1990-talen fångar de sista i sitt slag.

Samtidigt blev den motkulturella enklaven översvämmad av djärva färger och mönster på rytmiska tunikor som var lösa, blommiga och trasiga. Denna trend har dock tagit en vändning till sämst ända sedan diskussionerna om kulturell appropriering började och Gudrun Sjödén kritiserades för rasistiska kommentarer och orättvisa arbetsvillkor.

GAL är kulturtanten ju! Det är inte längre “menocore” som är på modet bland mogna kvinnor. Bekväma vida byxor med resr i midjan, en löst sittande uppknäppt skjorta, mjuk kulturkofta eller enorm kavaj, mnga i ofärgat linne. Sanna kulturgamar säljer fortfarande svarta märkeskläder, tjocka glasögonfodral och knallrött läppstift. Den generösa och skyddande sjalen i naturmaterial delas dock av alla tantrasubgenrer.

Modekunniga kulturhandlare tillgodoser SD-män genom att sälja billiga och överprissatta blågrå kostymer, platta, asymmetriska långa konsultskjortor och kort hår med våt utseende på sidan. Din oro är dock felplacerad. Under majs politiska debatt på SVT:s Agenda gick Jimmie Kesson till offensiv mot kulturkritikern som bjudit in dragqueens till biblioteket för att läsa böcker.

Det är sant att queerkulturen marginaliseras av SD, men det hindrar inte det samtida avantgardet från att jaga den kulturella superhjälten. Med sin förtrollade kappa, en liljesjal från Kashmir, kommer hon snart att ta sig till skyarna. Är det en flygande gås? Flyger det ett flygplan över Rapsolja? Nej, det är namnet på kulturagitatorn!

Lise Tamm Familj
Lise Tamm Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *