Lalehs Pojkvän
Lalehs Pojkvän

Lalehs Pojkvän – Torsdagsavsnittet av “P spret” innehöll ett framträdande av Laleh, en populär folksångare. Vem är hon egentligen, och varför tvingades hon lämna sitt hem direkt? Fortsätt läsa för mer information! Hela skidsäsongen, Josefin Johansson Killen, henne och allt som jobbar hårt med Johar Bendjelloul Louise Epstein visar allt där – hennes familjehistoria, hennes koppling till Thomas Nordegren och mer.

I fredagens avsnitt av SVT:s “P spret” fanns Laleh Pourkarim och Benny Andersson och hans band. Den iransk-svenske sångaren, låtskrivaren, producenten och musikern har blivit ett känt namn i Sverige, och hans eller hennes låtar har hamnat högt i ett brett spektrum av musikstilar. Sedan släppet av hennes genombrottssingel “Live Tomorrow” 2006, som verkligen tog Sverige med storm, har Laleh Pourkarim (artistnamn Laleh) haft en lovande musikalisk karriär trots 40-årsåldern.

Kan du säga “Har Laleh pojkvän?”

Laleh har ett husdjursgris som hon bryr sig väldigt mycket om. Hennes bror är en professionell musikproducent vid namn Gustaf Thörn. Tittarna på SVT:s dokumentär om Laleh lär sig förhoppningsvis förstå hennes perspektiv. Tittarna på dokumentären “Laleh- välkommen hem” får en intim inblick i sångerskans vardag och hennes förväntan på pojkvännen.

Detaljerna om parets upplösning bör också offentliggöras. I dokumentären säger Gustaf Thörn ”Jag träffade Laleh i Norrköping där jag hade band och grejer och efter Lalehs framträdande vila samlade jag mig och sa ”Tja, tja.” Jag önskar att jag hade haft någon sån i min livet, insåg jag. Och så var det; Laleh stannade hos Gustaf resten av livet och bidrog starkt till hans lycka.

Enligt Gustaf upptäcker han alltid nya djup av deras kärlek till varandra, även om paret har varit tillsammans en tid. Något som gör honom misstänksam. Släktforskning och ursprungsort: Laleh Pourkarim föddes den 10 juni 1982 i den iranska staden Bandar-e Anazli. När hon var 20 år flyttade hon till Sverige med sin familj. I en intervju med Expressen berättar Lalehs mamma om familjens migrationshistoria. Atefe Wasei, Hans mamma, var underjordisk tidningsutgivare och senare socialarbetare och projektledare i Göteborg.

Vi flyter från kontinent till kontinent.

Hennes familj bosatte sig till slut i Hammarkulleni, Göteborg, efter att ha flyttat från Azerbajdzjan, Vitryssland, Berlin och Tidaholm så att hon kunde gå in på musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet. Samma dag som Laleh blev ytterligare ett år äldre flyttade familjen Pourkarim till dagens Minsk.

Laleh förklarar i en intervju med en svensk tidning att hon lärde sig det ryska språket medan hennes föräldrar arbetade i fabriker i Sovjetunionen. Hon gick även på klassiska konserter och cirkus. Enligt rapporter från Stim inträffade Lalehs tragiska död till följd av en alkoholrelaterad olycka när Laleh bara var 12 år gammal. Han tog med sin mammas hund hem vid sekelskiftet.

Syskon laleh

Lalehs bror var ung vuxen när familjen återvände till Iran. Det är oklart om Laleh träffade Stim eller inte innan hon föddes, enligt Stim. Vad är det, Laleh? Laleh borde stanna i Los Angeles, Kalifornien till åtminstone 2022 i Dameons universum. Dessutom har hon ett hem i Sverige. Hon har kallat Los Angeles hem i över åtta år. Laleh i “Så mycket bättre”.

Den andra säsongen av 2011 års succé “S mycket bättre” kommer att innehålla en återkomst av karaktären “Laleh dök”. Ytterligare skisser av Eva Dahlgren, E-Type, Tomas Ledin, Lena Philipsson, Timbuktu och Mikael Wiehe finns på diagrammet. Hon släppte sitt bästsäljande album, “Sjung”, året efter att de samarbetade. En duett med titeln “S mycket bättre” (Så mycket bättre). Filmen Mariupol hade premiär i Ukraina utan någon inblandning från förtryckarna.

Efter att ha förlorat sin far i ung ålder, fortsatte hon med att förlora sin mamma på toppen av sin karriär. Laleh Pourkarim har de senaste åren bott och arbetat i Los Angeles, där hon har skrivit och producerat musik åt andra samtidigt som hon förberett sig för att släppa sitt debutstudioalbum. Jag märkte att det var totalt fem kvinnor som arbetade på produktionssidan.

Lalehs Pojkvän

Enligt Lalehs “Söndagsintervju i P1” är det här punkten då det blir oerhört svårt att bevisa skuld. Laleh Pourkarim, som då var 23, slog igenom med “Lev imorgon” och blev snabbt en populär figur i Sverige. Nästan fem år senare bor Laleh fortfarande i Los Angeles, där hon arbetar som författare, producent och intervjuare. Innan släppet av hans nya album, “Some die young” sjungerr Stjärnan pratade med P1:

S intervjuprogram “Söndagsintervjun” om hans beslut att lämna familj och vänner i Sverige för att göra karriär som internationell författare och filmproducent i USA. Fram till denna punkt har hon skrivit texter för artister inklusive Demi Lovato, Ellie Goulding och Shawn Mendes. Innan jag flyttade dit blev jag uppsagd från mitt jobb som arrendeskrivare på en liten gård och märkte att det bara jobbade fem kvinnor där. När detta inträffar är det extremt svårt att bevisa något. Laleh sa i sin radiointervju att situationen är liknande i Sverige.

Albumets titel fortsätter att vara kommersiellt framgångsrik.

Laleh känner sig fortfarande inte hemma i Los Angeles, och hon insisterar på att hennes jobb är det enda som håller henne där. Kvinnliga producenter är en sällsynt ras; Laleh hävdar att hennes manliga medarbetare ofta blir förvånade när hon spelar upp sina låtar för dem, vilket får dem att tro att hon komponerade, spelade i och framförde alla instrument.

Annah Björks bok “Ni mste flytta p er” beskriver Lalehs karriär i Los Angeles under loppet av flera kapitel, vilket belyser hennes kamp för att komma vidare inom det valda området. Och därför är det 90 % av gångerna när Laleh och en ny kund träffas, Gustaf, assistenten, som gör själva jobbet. Allt pekar på att han är producenten, Laleh. De tittar på honom som om jag inte var där.

Men det behöver inte vara han; i Björks bok beskriver Laleh hur bandets medlemmar till en början motsatte sig hans påståenden om att han var producenten. Medan albumets titel förblir ett mysterium har bandet släppt singlarna “Knock knock” och “Tack förlt” som förhandstitt. I “Söndagsintervju på P1” förklarar Songbird sin tacksamhet mot livet och framför allt mot sina föräldrar. Laleh Pourkarims föräldrar satte henne på ett plan från Iran till Vitrysland när hon var ett år gammal.

Säg det till din pappa, eller hur?

Men när Laleh var 12 år gammal gick hennes pappa bort. Han räddade någon från att känna sig nedstämd, men det slutade med att han själv kände sig nere, mitt framför sin fars ögon. Efter det uppfostrade Lalehs mamma honom ensam. Men hennes mamma lämnade bara några dagar efter att Lalehs kritikerrosade skiva “Colors” släpptes.

Det mest irriterande med hela ledsnakegänget är att de inte kunde uppleva mer av mitt liv. Men samtidigt för dem också. Fram till nu, och kanske i några år efter det, har jag gjort det jag har gjort, dels för att jag trivs med det och dels av kärlek till mina föräldrar. Precis som de siktar på att skapa en underbar värld för mig, så föreställer jag mig att deras är det. Jag kommer att vara dem evigt tacksam för det liv de kämpade för att jag skulle få.

Lalehs Pojkvän
Lalehs Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *