Ina Lundström Barn
Ina Lundström Barn

Ina Lundström Barn – Sveriges Radios årliga sommarprogram hade premiär klockan 14:00 på torsdagen. Ina Lundström, komiker och journalist från Göteborg, kommer att ha ett eget radioinslag i sommar. Det känns ganska konstigt; Jag blev rädd, säger hon.

Fyra västsvenskar har sommaren lust att kommunicera med varandra. Mattias Andersson, chef för dramaavdelningen; Gila Mossaed, poet och akademisk dekan; Claes Eriksson, komiker; Ina Lundström, journalist och komiker.

Kommer inte att hända så häftigt va?De som lyssnar på Inas tal den 6 juli bör dock inte rusta sig för en tuff resa.Hon förutspår att händelsen inte kommer att bli rolig och hennes röst stiger dramatiskt.Nej, serieserien Ina borde inte stå i centrum; istället kommer allt att kretsa kring musik, musik och mer musik.

Min första tanke var: “Jag ska få välja två album som fruktansvärt många svenskar kommer att behöva lyssna på.” Det du beskriver är i stort sett min vildaste dröm. 1985 sa Ullevi upp. Journalisten och komikern Ina Lundström utbrister, “Jag är så otroligt taggad.” Lundström planerar att gå på alla tre föreställningarna.

“Thunder road” var första spåret. Ina Lundström hörde musik för första gången när hon var 14 år gammal, och den upplevelsen utlöste vad som skulle bli en livslång kärlekshistoria med en seriös New Jersey-infödd som var 30 år äldre än hon.

För mig var det den avgörande faktorn för att dra slutsatsen att Bruce var mer än bara en annan man med en gitarr. Vilken 14-åring med blod i ådrorna skulle inte bli skakad av att höra: “Det är en stad full av förlorare och jag drar mig hit för att vinna” till slut?

Och Lundström är inte ensam om sin tillbedjan; Springsteen har tagit ett kraftfullt band till Sverige och inte minst Göteborg under flera år. Ingen annan musiker har dykt upp på scenen på Ullevis så ofta som Springsteen, som sjunger om kärlek, arbete och omvärlden i sina låtar.

Det uppskattas att 682 084 personer deltog i hans fem konserter, vilket bidrog med över 400 miljoner kronor till Göteborgs stads turistnäring. När solen går ner lyser arenan upp av rock and roll.Boss” uppträda hemma och lära sig mer om hans långa historia med den svenska publiken.

Många av teman från hans texter diskuteras i Europa, och han sjunger om en verklighet som gör att man kan känna sig som sig själv igen. Det är inte bara Göteborgs stad, säger hon, som har övergått från ett industricentrum till en plats där fabriker har lagts ner.

Bruce Springsteen var en del av en musikalisk karavan som besökte Ullevi på 1980-talet för att framföra en uppsättning som skulle fortsätta att bli legendarisk. De två konserterna av Rolling Stones i juni 1982 inledde evenemanget, som var Skandinaviens största offentliga visning vid den tiden. Spelen eskalerade till massiva händelser som inte ens svenskarna kunde tro på. Och till skillnad från tidigare var publiken närvarande för att se varandra nästan lika mycket som musikerna.

David Bowie kom ett år senare och 1985 uppträdde Springsteen och hans E Street Band på Ullevi för första gången. Med Stones och Bowie-uppsättningarna i släptåg tog sig över 64 000 ivriga konsertbesökare till arenan och när Springsteen framförde “Twist and shout” som extranummer visste hysterin inga gränser. Hela spelplanen var tyst; Ullevi var på gränsen till att explodera. På grund av den höga skaderisken var arenan tvungen att byggas om efteråt.

Henrik Jutbring, chef för arenaförvaltningsbolaget Got Event, sa: “Han gungade sockorna från arenan den natten.” Det var ett dramatiskt scenario, men de grundförbättringar och andra investeringar som har lett till genom åren har gjort Ullevi till den konsertlokal den är idag.

Extremt höga förväntningar

1980-talets föreställningar inledde en ny era av massiv arenarock i Sverige. Bruce Springsteen fick dock vänta nästan två decennier till sitt besök i Göteborg 2003. Därefter spelade han för Ullevi 2008, 2012 och 2016.Biljetterna till sommarens matcher sålde slut på rekordtid, och förväntan på flera utsålningar har redan nått feberhöjd.

Det kommer att bli ganska ovanligt. Setlistan är inte lika eklektisk som den en gång var, så det är inte helt uteslutet att höra “No surrender” bland de tre första låtarna som spelas. Men jag tror att man kommer att få minst en låt per natt som inte fanns där tidigare, säger Ina Lundström. 1985 sa Ullevi upp. Journalisten och komikern Ina Lundström utbrister, “Jag är så otroligt taggad.” Lundström planerar att gå på alla tre föreställningarna.För tre år sedan lanserades Ina Lundström, Emma Knyckare och Scroll-Mia.

Ina Lundström Barn

Det är nu avgjort: framtida shower kommer att fortsätta i vår tid. Stockholm, Lund, Malmö, Ume, stersund, Uppsala, Skövde, Jönköping, Bors, Kalmar och Visby är bara några av de städer som har nya öppettider på senare tid. Sommaren har anlänt och tillsammans med den kommer en massa roliga saker att göra. Det är som om smitteffekten har utnyttjats för gott. Nu kan vi dansa som kungar i parken, på gatorerna och trogarna, och inte så långt från vattenbrynet.

Summer Undertaking, i samarbete med Villa Belparc, presenterar en gratiskonsert av Göteborgs alldeles egna Slowgold. Musiken har utvecklats till “drömrock”, och dess ekonomi utspelar sig över rockens långa historia. Slowgold har förbättrats från deras tidigare album genom att ge mer utrymme för synthesizers och lägga till mer melodiska flor.

När två av Sveriges största popdrottningar, Veronica Maggio och Miriam Bryant, samarbetar blir resultatet mästerligt, för att inte säga direkt överraskande. Efter att den heta debatten avslutats har båda parter kommit överens om att åka på en turné tillsammans.

Artister planerar att hålla helt originella konsertkvällar där alla deltar tillsammans, med två av landets bästa musikkataloger som bakgrundsrekvisita. Under sin tid i rampljuset blev Miriam Bryant och Veronica Maggio kända som två av Sveriges mest kända artister.

Designers av Europas största utomhusbio, Big Crowd Factory, bjuder in till ett gratis biobesök av Göteborgs mest utsökta gräsmatta. Du kan titta på en högkvalitativ film när du kopplar av i sängen utan att spendera en krona. Azaleadalen välkomnade rekord 12 000 besökare under föregående år. På sommaren vill fler slå rekordet. Öppnar kl 18, DJ:s snurrar direkt efter och nattens topp med start kl 22:00. Filmens betydelse avslöjas tidigt.

Mer än att bara sjunga på en sommarhelg förekommer regelbundet. Du kommer inte snart att glömma en kväll tillbringade i sällskap med Pipistrello, Thom och Mangan. Alla samlas för att spela roliga lekar och sätta sina färdigheter på prov. Trots uppkomsten av ny gästartist fortsätter populära “Upp & Sjung-tävlingen” varje sommar på torsdagskvällen.

Thom & Mangan fortsätter sitt uppträdand med After-Allsong och livemusik inne i restaurangen för att välkomna sommarsemestern. Kvällen kommer att gå från kungligt till kungligt festligt. Alla tre öarna, Hönö, ckerö och Hälsö, är tillgängliga med Seaside Shuttle.

Återvänder till huvudstaden kommer Comedy Carnival, Sveriges populäraste komediklubb, att bli sommarens höjdpunkt i Trädgrn. Henrik Nyblom, Petrina Solange och Magnus Betnér, de tre ringmästarna, bjuder in till ett färgsprakande standup-spektakel.

På terrassen är ingen yngre än Henrik Schyffert, och trion förbereder en skvadron fylld med handvevade comiker. Henrik Schyffert behöver inte lära sig ett annat språk snart; han behöver bara påminnas om hur viktigt det är att svensk ståuppkomedi fick den uppmärksamhet den fick efter millennieskiftet.

Snart fyrabarnspappa Martin Hummel-Gradén dog 41 år gammal av en svår stroke. Han behöver fortfarande hjälp varje dag, även tre år senare. Hans familj har nu informerats om att han kommer att lämna med en tredjedel av sitt assisterande ansvar.

Martin Hummel-Gradén dog plötsligt tidigt en söndagsmorgon år 2020 när han var ute och badade i Sisjön.En vecka efter att Martin gått upp på taket och kämpat för sitt liv födde hans fru Carin deras dotter Majken.Han fick vänta 242 dagar innan han kunde återgå till ett liv som aldrig skulle bli sig likt igen.

Om drygt tre år kommer Martin att kunna slappna av och uttrycka sig kraftfullt. Han är en rullstolsburen och helt beroende av andras hjälp.Trots de svårigheter han mött, som tidigare rapporterats av Mitt i Göteborg, är två av hans egenskaper, humor och konstnärlig kreativitet, intakta.

Behåll lugnet med hjälp utifrån

Carin har kunnat återgå till jobbet efter att hennes familj tvingats vänta tills hon började sitt nya jobb tack vare lite en-mot-en hjälp. Men i slutet av veckan hade Göteborgs stadsstyre kommit fram till ett beslut till förmån för stadens verksamhet.I ett öppet brev på Facebook som delats mer än 2 000 gånger sedan det skrevs lovade Carin att informera Göteborgs stad om Martins minskande assistanstimmar. Antalet timmar Martin arbetar har minskat från 53 i veckan till 35.

Eftersom vi båda är upprörda över den nuvarande situationen bestämde jag mig för att skriva ett öppet brev. Vi förstår absolut ingenting. Martin behöver assistans 24 timmar om dygnet, från 7:00 på morgonen till 8:00 på natten, och ännu mer med dubbel assistans vid vissa tider och väntetid hela natten.

Ina Lundström Barn
Ina Lundström Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *