Hugo Hävelid Pappa
Hugo Hävelid Pappa

Hugo Hävelid Pappa – Niclas Hävelids uttagning av LHC intensifierade en stark respons. (“Jag ber att jag kan kontrollera och skydda”, säger Hävelid). Nej, Niclas Hävelid funderar inte på att lämna Sverige. Han återvände till sitt hemland efter en tioårig NHL-karriär, under vilken han spelade för Anaheim Mighty Ducks, Atlanta Thrashers och New Jersey Devils.

LHC har haft en framgångsrik återkomst, trots Niclas frånvaro under hela sommaren — även hemma i Enköping. “Men det handlade aldrig om pengar när jag valde Linköping”, minns Niclas och lyfter fram att han tjänade nästan 90 miljoner kronor (i dagens valutavärde) under hela sina NHL-säsonger och fick en enorm summa på 22 miljoner kronor från Atlanta. Thrashers.

Niclas och hans familj bestämde sig för att återvända hem oavsett hur viktigt priset var. Efter att svenskarna vunnit bosatte sig Niclas i sitt nya hem i Linköping, där han blev vän med sportchefen, hittade ett bra boende och fick sin bror Magnus jobb som assisterande tränare. Den lilla familjens lantgård ligger inte långt från Enköping. Naturligtvis en rimlig vinst.

Hjärteklubben AIK nominerades tillsammans med Hävelids lockoutlag 2005–05, Södertälje. Det exakta svaret från Allsvenska Västerås var “Tack, men nej, tack.” Jag och min familj gjorde det socialt mest fördelaktiga valet genom att flytta till Linköping. Vi har hus i både Linköping och Enköping; vår nuvarande bostad är dock i den förra.

Allt är inom en tio minuters bilresa, inklusive en internationell skola dit min fru, som älskar att rida, kan gå. Niclas tycker det är jättebra, men jag vill inte jobba på det mer än nödvändigt. Att ha lika villkor är fantastiskt. När jag var i Atlanta gick jag de fyrtio minuterna det tog att komma till gymmet. Det exakta antalet timmar jag tillbringade i bilen är ett fullständigt mysterium för mig.

Det spelade ingen roll; Jag var utmattad av målgången. På samma sätt som familjer fungerar. Pappa får nu mer tid med barnen, inklusive femåriga tvillingarna Hugo och Mattias och tioåriga dottern Victoria, som älskar att åka på cykelturer med mamma Anna.

Möjligheten att spendera mer tid med nära och kära är en välsignelse, särskilt eftersom jag inte kunde göra det när jag tävlade i National Hockey League. Jag har en ny möjlighet att dagligen vara delaktig i tonåringarnas liv som chaufför och förstås som supporter.

Skulle du kalla Grabbarna för ett hockeylag?

Absolut inte! De har inte ens börjat än. – De är dock skidåkare, så nästa år blir det med all säkerhet idag, säger Niclas (och hoppas nervöst). Som svar på målvakten Fredrik Norrena gör Med Hävelid redan ett öronbedövande racket. Magnus Johansson, Daniel Fernholm och Hävelid är representanter för hela Tre Kronor-klassen.

Mitt ansvar som defensiv back är att hålla igång försvaret medan Magnus Johansson slår till planen i offensiven. Jag hoppas att jag kan vara konsekvent i detta avseende. Niclas är dessutom missnöjd med målen. Det här är Guld SM. Allt annat är omtvistat.

Sammanhang: Den 4 augusti 1976 separerades Linköpings Hockeyklubbs ishockeydivision från BK Kenty, och klubben stannade i den divisionen under de följande femton åren. LHC dök upp första gången i elitserien 1999. Det finns ingen SM-guld. Nio säsonger har gått för den ledande serien.
Cloetta Center är där du kan hitta arenan. Det är Magnus Hävelid och Slavomir Lener som står för träningen.

Erik Andersson, Robin Persson, Niclas Hävelid, Magnus Johansson, Dennis Bozic, Viktor Ekbom, Daniel Fernholm, och Andreas Pihl är alla på plats. Växjö har Erik Lindhagen i sitt lag, Ak Bars har Tony Mårtensson, Rögle har Sebastian Karlsson, Mattias Carlsson, Joakim Eriksson, Mats Frøshaug, Jaroslav Hlinka, Mikael Håkanson, Andreas Jämtin, Martin Laumann Ylven, Pontus Petterström, Patrik Zackrisson, Jan Hlavac, och Fredrik Emwall är alla spelare tillsammans.

Daniel Henriksson (mv), Klipp Ej Klar, och Mika Noronen i rampljuset! Hallå där! Alla följande individer föddes i Ryssland: Pekka Saravo, Tampara Jr., Eric Beaudoin från Rögle, Niklas Persson från Neftekhimik Nisjnekamsk, Carl Gunnarsson från Toronto, Ivan Majesky från Skellefteå, Teemu Aalto från Kärpät och Eric Beaudoin från Erics hemstad.

Utan tvekan kommer LHC att vara en av de ledande utmanarna. Jag måste dock erkänna att jag fortfarande inte är övertygad om tränaren Slavomir Lees storhet. Weinhandl lyfter Mårtensson till en tillfredsställande men inte enastående nivå. U18-VM-listan för Småkronorna är nu huggen i sten.

Småkronornas roster inför U18-VM, som inleds i helgen i Tyskland, är väldefinierad. Liam Öhgren, en yngling som gjort mål för Djurgården, är bland dessa spelare, tillsammans med Elias Salomonsson från Skellefteå och Leo Carlsson från Örebro. Alla här är så otroligt passionerade.

När det gäller våra personligheter och de roller vi spelar är vi väldigt lika. Några trevliga överraskningar har kommit till oss sedan dess, och killarna har behållit sitt fantastiska spel. Vi har egenskaperna att gå långt i världscupen, enligt Norges landslagstränare Magnus Hävelid, som gjorde beskedet i ett pressmeddelande.

Du är fantastisk.

Att hockeyspelaren ibland finns med på Småkronornas VM-lista är en stor röd flagga. De flesta av idrottarna som åker till Tyskland är faktiskt släktingar till före detta storspelare, vilket den unge forwarden Rasmus Rudslätt visar. Stockholmarens pappa Daniel Rudslätt har en förnämlig spelarkarriär som bland annat inkluderar snålar med AIK och Djurgården, samt en utmärkelse från Tre Kronor i början av 2000-talet.

Pappa, ju mer vi tittar på Hugo och Mattias Hävelid, desto mer kan vi se att de hänger ihop. OS- och VM-guldmedaljören Niclas Hävelid var National Hockey League-försvarare. Magnus Hävelid, hans välrenommerade farbror, tränar Småkronornas landslag. Mikael Good, patriark i familjen Dennis Good Bogg, hade en framgångsrik spelarkarriär som varade från 2002 tills den tog slut 2002. Han spelade för Modo, Djurgården, Örebro i sju säsonger och Vallentuna för all-Svenskt.

Hugo Hävelid Pappa

Den obestridda ledaren – och berömda personen

De är inte det mest populära valet för ett mellanmål före matchen, men att förlora en medalj vid världsmästerskapen är ganska osannolikt med tanke på deras deltagande. Ett antal anmärkningsvärda unga amerikanska spelare har gått vidare till finalen sedan U18-VM, då de nästan missade en plats i semifinalen.

Logan Cooley, en talangfull ung spelare som JVM bänkade tidigare under säsongen men som många förväntar sig att gå odraftad fram till sommardraftens första omgång, är bland dessa utsikter. Kanske är det ännu högre. Kanada, USA:s starkaste motståndare, har ändå turneringens bästa spelare.

Många i hockeygemenskapen kallar Connor Bedard för “nästa stora grej”. Den junior-VM-vinnande 16-åringen kommer att fortsätta att dominera även när han möter mer rutinerade motståndare. Många tror att den kanadensiske kaptenen kommer att ta hem trofén, och den medkännande forwarden är väl rustad att briljera.

Det kommer inte att finnas någon Havelids representation vid nästa junior-VM i deras hemland. Hugo och Mattias är bröder som deltar i friidrott medan Magnus är landslagstränare. Jag trivs med min roll som tränare för landslaget. Medan junior-VM kommer att stå i centrum på hemmaplan under semesterperioden, kommer även Junior Kronorna-spelarna att ha en chans att spendera lite kvalitetstid med familjen på julafton.

På måndag spelas Scandinavium-matchen mellan Sverige och Lettland i Göteborg. Det blir nästan vanligt för vissa. De 19-åriga tvillingarna Hugo och Mattias Hävelid ingår i laget, och deras farbror Magnus är kapten. Att nå samlingarna tar det från anständigt original till sakkunnigt utfört. Målvakten Hugos tränare “Mange” tycker att det är roligt ändå.

“Det är mycket pratar”

Även om det kan vara korrekt är situationen inte ny. Under sin U18-VM-seger 2022, tjänade alla tre spelarna i identiska kapaciteter. Det norska landslagets tränare och kapten, Magnus Hävelid, har förklarat att han inte är särskilt intresserad av att verka ödmjuk, men att han känner sig pressad att göra det av media.

Medan Mattias är i ständig kontakt med Pierre Johnsson för detaljer har Hugo frekvent kontakt med målvaktstränaren Viktor Alm. Så jag hanterar det extrema. Enligt Magnus Hävelid “Det känns som att jag inte pratar så mycket med dem”, följt av hans skratt.

Tvillingarnas pappa var Niclas Hävelid, tidigare OS-guldmedaljör och VM-guld 1998 med Tre Kronor. I nio år var Hävelid National Hockey League-spelare. Tiden räckte knappt till för familjen Linköping att cykla de två minuterna hem till varandra. Berätta för mig vad som hände när du fick ett mål och sedan togs det bort.

Så klassiskt att du tyckte att skölden var fantastisk. Efteråt var jag en outsider ett bra tag innan jag bestämde mig för att målvakten var min karriärväg. Hugo lutar sig fram och säger att han också var målvakt och anfallare. Målvakterna som spelade med Niclas pappa för Atlanta Trashers i National Hockey League i nästan tre år (2006-2009) var förlovade.

Medan vi båda bodde i Atlanta blev jag helt upptagen av Johan Hedberg. Man skulle kunna hävda att han blev min förebild i vissa avseenden. Jag kände mig mer tillfreds med valet jag gjorde. Varje bror har följt i den andras fotspår i sin valda karriär. Mattias spelar dock fortfarande i SHL med Linköping Moderklubb, och Hugo Djurgården har tagit sig in i HockeyAllsvenskan.

Plocka upp växterna som pappa glömde ta med. Det är en säkerhet. Även om vi lekte och växte upp tillsammans så är det som om vi aldrig ses längre. Hugo hävdar att vi har hetsiga telefondiskussioner då och då. Hemma hos honom fick till och med pappa Niclas ett nära möte med en JVM. Men 1993, i Gävle, bland andra supertalanger som Peter Forsberg och Markus Näslund, var silver hans att glädjas åt.

Hans identiska tvillingbror, Dada Niclas, är helvetet sugen på att ta igen Dadas mästerskapslösa landslagskarriär. Vårt mål, enligt Mattias Hävelid, är att komma ut på topp. Årets Juniorkronornautdelning är centrerad kring en blygsam familjeaffär.

Federerlaget leds av Magnus Hävelid, som också är tränare, tillsammans med syskonen Mattias och Hugo. Alla tre idrottarna berättar om den ovanliga strukturen i laget i Svenska Spels World Cup Road Show. Programvärd Magnus Hävelid hävdar att de av allt helst skulle vilja få sin prestation granskad.

Hugo Hävelid Pappa
Hugo Hävelid Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *