Harald Mix Förmögenhet
Harald Mix Förmögenhet

Harald Mix Förmögenhet – ANNONS Bra omplantering av prostata kan orsaka flera problem. Behandling finns tillgänglig, men alla får den inte samtidigt. ProstaLund AB har utvecklat en behandlingsstrategi som är snabb, säker och effektiv. Företaget har precis slutfört ett nytt erbjudande för att ytterligare distribuera sin banbrytande produkt.

Cirka 400 000 män bara i Sverige lider av godartad prostataförstoring (BPE). Alla 300 000 av dem hade någon form av interaktion med det övernaturliga. Det är vanligt att män i 40- och 50-årsåldern utvecklar förstorad prostata, kännetecknad av att körteln sticker ut i urinvägarna. Något som orsakar urininkontinens eller andra urinsvårigheter. Problemet förvärras med tiden och kan leda till allvarliga komplikationer inklusive fullständig oförmåga att urinera. Det ställs höga krav på sjukvården eftersom så många människor drabbas av BPE.

Svenska medicinteknikföretaget ProstaLund AB utvecklar produkter och procedurer inom området urologi. CoreTherm® Concept är företagets flaggskeppserbjudande och det är en patenterad metod för personlig termisk hantering av BPE. CoreTherm®-konceptet erbjuds i första hand på sjukhus och privata kliniker i Norden. Antalet behandlingar som utförs årligen med denna metod har ökat dramatiskt, från 500 till 1200 under de senaste fem åren. Med sin nya CoreTherm® Eagle-plattform siktar företaget mot nya höjder.

Den nyare, säkrare och mer användarvänliga versionen av masken är MDR-godkänd och CE-märkt sedan februari i år. Enligt Johan Wennerholm, vd ProstaLund AB, “kommer det att ge oss goda möjligheter till ytterligare etablering både i och utanför norra Europa.”

Långa veterinärlinjer är ett världsomspännande bekymmer. Som ett resultat är efterfrågan på snabba behandlingar extremt hög. Nya CoreTherm®-behandlingar ges i ett 15-minuters poliklinikbesök i stället för narkotika. Hela intagningstiden sker på drygt en timme, vilket bidrar till att korta behandlingstider och sänka vårdkostnaderna.

Kirurgiska ingrepp som involverar narkotika kräver mer tid att genomföra, vilket innebär mer väntan och kanske mer invasiva ingrepp. Vår metod är mer kostnads- och tidseffektiv, så fler kan behandlas på en gång på sjukhuset. Dessutom är de vanliga komplikationerna mer allvarliga jämfört med kirurgiska ingrepp. Patienterna slösar inte bort värdefulla resurser i vården eftersom de inte behöver stanna över natten på sjukhuset, som Johan Wennerholm förklarar.

Företagets behandlingsmetod, CoreTherm Concept, står för den stora majoriteten av försäljningen i Norden under de senaste åren. Under det senaste halvåret har företaget drivit in på den europeiska marknaden med sina långvariga varor.

Stark försäljningstillväxt för långvariga produkter

ProstaLunds försäljning har ökat med 22% det senaste kvartalet. Företagets beslut att börja sälja sina produkter som håller längst tid – Schelin Catheter® och CoreFlow® Soft Stent – tillsammans med andra metoder för säker prostatatransplantation är en viktig faktor i utvecklingen. Dessa långvariga produkter stod för 12 % av den totala försäljningen under fjärde kvartalet 2022. Siffran vuxit till 18 procent under första kvartalet 2023.

Vi är ständigt i kontakt med nya kliniker runt om i Europa, och alla som har provat våra produkter hittills har fortsatt att göra det, säger Johan Wennerholm.De långvariga produkterna används i kombination med andra behandlingsmetoder för korrekt prostatafusion i länder som Italien, Spanien, England, Polen, Tjeckien, Brasilien och Nederländerna, där företaget ännu inte erbjuder sin behandlingsmetod.

Företagstjänstemän har också uttryckt intresse för att registrera Schelin Catheter® hos Food and Drug Administration (FDA).USA = enorm marknad. Vi kan sannolikt dra mycket nytta av en expansion på andra sidan Atlantis.

Rensa luften för vidare utveckling

Fyra kvartal i följd av tillväxt för ProstaLund är ovanligt i den långsamt rörliga medicinteknikbranschen. ProstaLund förväntas bibehålla en marknadsandel på 20% i Sverige, bolagets primära marknad, inom en snar framtid. Nu genomför bolaget en ny emission på 40 Mkr för att underlätta ytterligare expansion. Investeringsfonder kommer att användas för saker som att expandera till nya marknader, utveckla nya produkter och marknadsföra CoreTherm® Eagle-plattformen.

Till AV:n: Prostalund AB

Den starka tillväxt vi har sett för oss själva och vår behandlingsmetod i norr är ett tecken på den globala efterfrågan på snabba och effektiva behandlingsmetoder. Vi ser nu goda möjligheter att ta alla våra produkter till nästa nivå, avslutar Johan Wennerholm, tack vare en ny och modernare plattform och ett stort intresse för våra långvariga produkter.Sätt dina pengar i arbete nu på ProstaLund.se.Detta är en annons för Prostalund AB och ska inte tolkas som redaktionellt innehåll från Private Affairs.

Harald Mix Förmögenhet

Följande uppdatering är sponsrad av Modular Finance. Besök modularfinance.se för att lära dig mer. Som grundare och verkställande direktör för Altor Equity Partners, en private equity-fond som investerar i och hjälper till att växa medelstora företag i norra Europa, Harald O. Mix ’83 är också stolt far till tre nuvarande Brown-studenter.

Vargas Holding, ett värdepappersföretag och impact company builder med fokus på klimatomställning, leds av honom som ordförande och medgrundare. Förutom Northvolt, den främsta europeiska tillverkaren av litiumjonbatterier, hjälpte Vargas Holding även till att utveckla H2Green Steel, som bygger världens första kommersiella fabrik av fossilfritt stål. Mix var med och grundade och fungerade som vice VD för IK Investment Partners, ett företag som specialiserat sig på private equity-investeringar i de nordiska länderna, innan han etablerade Altor 2003.

Han har tidigare erfarenhet från sin tid på Booz Allen & Hamilton och First Boston Bolagets största investeringsgrupp. Carnegie Investment Bank och Kinnevik är bara två av de styrelser han sitter i. Mr. Mix har en kandidatexamen i ekonomi och tillämpad matematik från Brown University och en magisterexamen i företagsekonomi från Harvard University. Han har suttit i styrelsen för Sverige-Amerikanska Stiftelsen och Carlsson Skola. Del 2 av den tvådelade serien “Altor.”

Harald Mix var en av grundarna av riskkapitalbolaget IndustriKapital (tidigare känt som IK Invest) 1993, men han lämnade företaget 2003 för att grunda Altor. Idag förvaltar Altor Equity Partners 3,8 miljoner euro över tre fonder, vilket gör det till det femte största private equity-företaget i Norden. Stiftelserna är officiellt registrerade i Jersey, och det hela är uppbyggt för att minimera skatter så mycket som möjligt för investerare och affärspartners.

Förutom Harald Mix och Bengt Maunsbach fungerar Claes Ekström, Fredrik Strömholm, Hugo Maurstad, Jaako Kivinen, Reynit Indahl och Stefan Linder som partners på Altor Equity Partners.Förutom att förvärva Apoteket Hjärtat, som sysselsätter cirka 2 000 personer, är Altor en av de största investerarna i Sveriges pågående privatisering av apotek.

Dessutom ingår veterinärmedicinföretaget Ferrosan med 700 personer, samt ett flertal mindre och medelstora företag inom andra områden, såsom 2 000-personers tillverkningsföretag Aalborg Industrier, 1 500-personers cateringfirma Euro Cater, 1 200-personer. läkemedelsföretaget Meyn, elektronikföretaget Navico med 1 300 personer och mjukvaruföretaget Papyrus med 2 700 personer.

Människor har i allmänhet ett egenintresse av sjöfartsrelaterade verksamheter och industrier. Endast Relacom, en telekom- och elektronikgrossist med cirka 17 000 anställda, är under hans ansvarsområde. Carnegie och Max Mathiessens stiftelser fick pengar av Altor; i båda fallen fick familjerna även hus från familjen Tigerschiöld.

OW Bunker, ett danskt företag, börsnoterades i mars 2014. Priset på aktierna har fastställts till 145 danska kronor per aktie. USA-baserade Morgan Stanley och svenska Carnegie Bank hölls ansvariga för börsens kollaps. Mer än 20 000 småbönder och institutioner utnyttjade erbjudandet och de två företagen tog in sammanlagt 55 miljoner svenska kronor.

På den första handelsdagen steg aktiekurserna till 170 SEK, vilket värderade bolaget till 8 miljoner dollar vid stängningskursen före marknaden. Oljeverksamheten var dock den mest lukrativa. Oljehandel med hög risk. Förlustpotentialen diskonterades dock i börsprognosen. Trots att Carnegie kunde ha varit i en position att ge dem god insikt om OW Bunker:

Carnegie-aktier värderades till 220 svenska kronor i maj 2014 och rekommenderades för köp. Företaget deltog i tävlingen i november innan, med förväntningen att dess aktier skulle öka i värde. OW Bunker leddes av riskkapitalbolaget Altor, som också kontrollerar Carnegie.

Det är lätt att missförstå situationen i OW Bunker och anta att det hela har gått fel, med smittkoppsöverlevande och andra som gömmer sig i skuggorna. Om så är fallet kommer framtiden att visa det, men tills dess kommer massorna inte att luras. Så här skriver Andreas Cervenka:

Faktum är att många Wall Street-insiders verkar ha använt bluff och förtal som ett sätt att kringgå de senaste årens förfaranden, under vilka de tvingades betala hundratals miljoner dollar i böter och skadestånd.För Morgan Stanley är affären med OW Bunker bara ännu en dag på kontoret. För Carnegie kan utstrykarna bara bli mer igenkännbara. Förutom en eventuell fara kan varumarken även säljas.Carnegie och OW-bunkerns bästa mässing, inklusive Altor, måste missbrukas av sina.

Harald Mix Förmögenhet
Harald Mix Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *