Filippa Fernqvist Familj

Filippa Fernqvist Familj
Filippa Fernqvist Familj

Filippa Fernqvist Familj – Moderna eller Supremacister. Vänsterpartiet, eller Liberalerna. Politiker bryr sig inte om vem som får din röst; allt förblir detsamma och ingenting förändras till det bättre ändå. Jag har hört konstigare saker på min tid. Inte bara en gång, utan flera gånger som kampanjpolitiker, litade jag på stödet från mina vänner, bekanta och klasskamrater.

Jag förstår att politik inte väcker allas intresse; det innebär långa debatter som sällan når de dramatiska höjder som utlovas av tabloidrubriker. I många ungas ögon är politikerna korrupta, giriga och korrupta. Men i verkligheten behöver det inte vara så; sanningen kan vara häpnadsväckande och jag ser den varje dag i min roll som 22-årig politiker och kommunal föreningsledare för Liberalerna i min hemstad.

Så varför klaga när man kan vara med och göra skillnad? Många av oss känner för att byta kanal när vi ser våra politiker debattera på TV eftersom vi inte vill lyssna på de tråkiga, formellt svar som ges efter varje “ja” eller “nej” fråga. För många är den värld som politikerna lever i långt ifrån vanliga människors vardag och verklighet. Men vilka är de genomsnittliga männen egentligen? Vi börjar alla någonstans; vi är alla män som lever sina egna liv som en del av en mer sammankopplad värld.

Om du tycker att något är fel ska du skriva till en politiker och förklara varför du tycker att det är fel. Avståndet mellan medborgare och beslutsfattande organ har aldrig varit mindre; på bara några minuter kan vi nå våra politiker på deras mobiltelefoner via sociala medier. Bråka inte vid middagsbordet; säg istället vad du tycker och gå med dem som delar dina åsikter, oavsett din politiska tillhörighet, för att förbättra saker och ting.

Du kan ändra saker! Det kan låta skumt, men det är lika säkert som en sten. Istället för att bara sitta och stöna över världen kan du göra något åt det. De flesta politiska klubbar välkomnar unga människor och uppskattar deras entusiasm för politik. Jag har haft möjlighet att träffa borgmästare och ministrar, statliga lagstiftare och EU-deputerade genom mitt medlemskap i Liberalerna.

Många lyssnar på vad jag har att säga eftersom unga människor som jag själv är förvånansvärt framåtblickande och har ett nytt perspektiv på frågor som är avgörande för politikens framtid. Om du är kreativ och vill göra saker bättre, kommer du att kunna se det med dina egna ögon. Personligen är jag den yngsta medlemmen i min organisations styrelse, och jag har fått det avundsvärda ansvaret att styra mitt parti mot seger.

Vi har unga politiker i Sverige, men fler av dem behöver engagera sig. Politik påverkar alla, oavsett ålder eller social ställning. Sluta klaga på politiker och gör något annat istället. Vi unga står nu inför en av de största utmaningarna på den svenska arbetsmarknaden någonsin. För att skydda mot ondskan som plågar deras hemland har hundratusentals människor tagit sig till skyarna över Sverige.

För att ge dessa män hopp och en framtid har vi svenskar återigen gjort det. Men vi kommer omedvetet att skapa segregation om vi inte lyckas integrera dessa män med arbete och bostäder. Vi är på väg att starta en samhällssplittring som inte liknar något som tidigare sett i Sverige. Områden som Tensta och Rinkeby kommer snart att vara hem för hundratusentals människor, snarare än att vara en avskild utpost avskuren från samhället.

Vi måste börja med att skapa jobb åt de nyinvandrade svenskarna och för att kunna göra det behöver vi skapa jobb som är förenliga med dessa mäns utbildningsnivå. För dessa män är det viktigt att vi så snart som möjligt bedömer deras kompetens så att de kan integreras på den svenska arbetsmarknaden. Många av de nyanlända har högskoleexamen och är experter inom sina områden.

Vi måste lära oss av dessa män hur man drar fördel av den medicinska, veterinära och ingenjörsmässiga expertis som de tar till bordet. Många av dessa jobb är mycket efterfrågade, så det borde inte vara svårt att hitta arbete inom ditt område. Medan många av de som besöker här kommer att ha högskoleexamen, kommer det också att finnas minst lika många som inte gjorde det.

Att hitta jobb för dessa män är mer utmanande. Det finns tre alternativ för dessa män, och i alla fall bör de utbilda sig själva. Vi har en stor eftersläpning av jobb som är enkla men kräver mindre utbildning än de mer specialiserade tjänsterna. Till exempel uppskattar Plotslayers’ Union att det finns minst 50 000 plotslayers som arbetar över hela landet.

Filippa Fernqvist Familj

Femtio tusen löntagare, skattebetalare och konsumenter utgör den svenska befolkningen. Det finns 500 fullt fungerande svenska medborgare. Och det är knappast den enda branschen där hemligt arbete är vanligt. Jag tror att den pågående äldrevårdsdebatten hade varit svår att lägga märke till om man inte hade fått huvudet nedgrävt i sanden. Landningar klagar över brist på personal, men vi har hundratals thomånga män som teoretiskt sett kan vara lika med den kunskapsnivån.

Vi måste se till att hitta resurser och inspiration för att omskola dessa män för att motverka talangbristen på den svenska arbetsmarknaden. Det andra alternativet är politiska reformer, men det är svårt att anställa folk för första gången på grund av deras bristande erfarenhet och kostnaden för att utbilda dem. För att säkerställa att alla svenskar, inte bara de nyligen anlända, får chansen att komma in på den svenska arbetsmarknaden med lätthet har vi infört ett obligatoriskt förstajobbskrav.

Det ska vara lättare och framför allt billigare att anställa män till sina första jobb. Samtidigt måste vi sänka våra förväntningar på de typer av belöningar som är vanliga i samhället som helhet. Vi måste få in dessa män i arbetskraften, och även om lönen är låg är det bättre att ha ett jobb än att inte ha något. Det är inte realistiskt att förvänta sig att anställa män som inte kan språket och som inte förstår svenska seder lika bra som någon som gör det.

Fler enkla jobb måste skapas för att motverka den segregation som annars skulle kunna utvecklas. Många kritiker tror att dessa förslag bara kommer att påskynda segregationen, men den goda nyheten är att vi ger dessa människor en ny start och ett nytt liv. Motivationen att integreras i det svenska samhället ökar om vi aktivt visar att vi kan skapa jobb och ge dem en framtid.

LO är en av de mest formidabla motståndarna till dessa förslag. Enligt LO står de för “arbetarklagens” intressen i Sverige. De är skeptiska till att sänkta kostnader kommer att ha några positiva effekter på ekonomin. För att citera LO:s grundare Karl-Petter Thorwaldsson: “Sänkta löner är inte svaret på att locka in talangfulla nyanställningar eller hindra produktiva medarbetare från att ge sig av till grönare betesmarker.

Kostnaderna för att ta emot en nyanländ i Sverige är riktigt låga just nu. Frågan här är att nyanlända invandrare inte kan få arbete, när LO diskuterar att anställa nyanlända syftar han typiskt på hundratals personer, men för att få en märkbar påverkan på Sveriges arbetsmarknad skulle vi behöva anställa tiotusentals. Vi är väl medvetna om att LO och Socialdemokraterna samarbetar.

Nu när vår regering har börjat hacka sitt eget interna RUT-avdraget är det många som undrar om krigets slut är nära eller inte. En flytt som hjälper både småföretagare och vanliga människor i anställning. Ett verktyg för att ge sysselsättning som utesluter vissa individer på grund av att de “gynnar en viss typ av man.”

Folk tenderar att tro att RUT:s bostäder och andra tjänster mestadels används av överklassen, och att RUT:s förmåner är reserverade för de rika. Och även om det vore så enkelt, vad skulle skillnaden vara? Nya legitima jobb som gynnar både “överklassen” och arbetarklassen måste skapas. Varför måste svenskar hålla fast vid mestinons principer hela tiden?

Trots det är denna så kallade “överklass” den största arbetsgivaren, med den enda skillnaden att anställningen sker genom företag snarare än privatpersoner. Det räcker inte att bara prata om behovet av att behålla eller öka RUT-anslagen för att skapa fler jobb; snarare måste vi visa behovet av grundläggande regeringsreformer. Det tredje alternativet är att Sverige ska bli instabilt, med hög arbetslöshet och överdrivet spelande.

Filippa Fernqvist Familj
Filippa Fernqvist Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *