Kris Kristofferson Dödsorsak

Kris Kristofferson Dödsorsak
Kris Kristofferson Dödsorsak

Kris Kristofferson Dödsorsak – Den amerikanska låtskrivaren, countrymusikern och saxofonisten Kristoffer “Kris” Kristofferson föddes den 22 juni 1936 i Brownsville, Texas. Hans far var generalmajor i ett amerikanskt strejkflygplan.

Liksom den svenska kvinnan från Forsvik som är känd som mormodern Elin Karolina Johansson (1876-1963) föddes pionjären Lars Kristoffersson i Ns i Dalarna och dog 1967. Låtarna “Me and Bobby McGee”, som också var en stor hit för Janis Joplin, “Help Me Make It Through the Night” och “Sunday Morning Comin’ Down” är bland Kris Kristoffersons mest kända verk. Kristofferson har varit medlem i The Highwaymen ett tag nu.

På 1970-talet började han arbeta som stuntman på filmer som “Alice Don’t Live Here Anymore”, “A Stallion Is Born” och “Konvoj”. Tack vare filmer som Lone Star, Blade och The Jacket (2005) fick han en renässans på 90-talet.

Biografi

Karriär inom musik börjar ikväll: När Kris Kristofferson bestämde sig för att lämna militären och satsa på en karriär som textförfattare flyttade han till Nashville 1965. Medan han försökte sig in i musikbranschen, arbetade han med en rad ströjobb för att klara sig.

På grund av den ekonomiska bördan av att ta hand om sin sjuka son, skilde sig Kris och hans fru snart från honom. När han arbetade med att raka golfbanan i Columbia Studios i Nashville, stötte han på Johnny Cash, som accepterade några av hans lån men visade lite entusiasm för dem.

Bob Dylans album Blonde on Blonde (1966) spelades i Columbia Studios med Kristofferson som producent. Trots att Kristofferson kunde se många framträdanden träffade han aldrig Dylan eftersom han var rädd att bli igenkänd om han kom honom för nära.

Många av Kristoffersons låtar innehåller rotorcraft eftersom han arbetade som helikopterpilot medan han väntade på många flygningar. Kristoffersons tidskrävande singel “Viet Nam Blues” släpptes 1966 av Dave Dudley. Kristofferson skrev för Epic Records och släppte singeln Golden Idol/Killing Time nästa år, men det blev en flopp.

Under det kommande året kommer fler Kristofferson-låtar att dyka upp på listorna tillsammans med artister som Roy Drusky (“Jody and the Kid”), Billy Walker & the Tennessee Walkers (“From Sunday”) Mornin’ Comin’ Down”), Jerry Lee Lewis (“Once More with Feeling”), Faron Young (“Your Time’s Comin'”), och Roger Miller (“Me and Bobby McGee”, “Best of all Possible” ” världar, ” och ” Sedan Johnny Cash introducerade honom på Newport Folk Festival har hans egna kompositioner fått mycket uppmärksamhet.

Han fångade Cashs uppmärksamhet när han landade sin helikopter i Cashs bakgård och spelade några låtar för honom. 1970 släppte han sitt egenproducerade första album. Några helt nya låtar ingick, liksom några av hans äldre klassiker.

Försäljningen var en besvikelse, men nästa år återutgavs albumet med titeln Me & Bobby McGee. Kristoffersons kompositioner döljs hela tiden. En mängd olika artister täckte hans låtar under början av 1970-talet, inklusive Ray Price (“For the Good Times”), Waylon Jennings (“The Taker”), Bobby Bare (“Come Sundown”), Johnny Cash (“Sunday” ) Country Music Association tilldelade Johnny Cashs “Sunday Morning Coming Down” samma “Song of the Year”-pris som Ray Prices “For the Good” Times” 1970.

Detta är första gången som två rivaliserande företag har erbjudit samma pris för olika licenser vid samma tid på året. Janis Joplin, som var romantiskt kopplad till Kris fram till hennes död 1971, inkluderade “Me and Bobby McGee” från hennes sista album, Pearl, på en setlista.

Den här versionen är den mest välkända eftersom de tillbringade veckorna i toppen av listorna, och den finns också med på Rolling Stones lista över de 500 bästa albumen genom tiderna. Det blev fler hits av andra artister. I’d Rather Be Sorry av Patti Page, “Me and Bobby McGee” av Jerry Lee Lewis, “I Won’t Mention It Again” av Ray Price, “I’ve Got to Have You” av Peggy Little. Utgivningen av “The Silver Tongue Devil and I” Markerade Kristoffersons ankomst som soloartist 1971.

Strax efter gjorde Kristofferson sin skådespelardebut i Dennis Hoppers The Last Movie och uppträdde på Isle of Wight-festivalen. Border Lord, hans tredje album, släpptes 1972 och var en framträdande plats i filmen Cisco Pike.

Albumet innehöll bara nytt material, och försäljningen gick snabbt som ett resultat. Men det året fick han många Grammy Award-nominering och vinster. Därefter, 1972, släppte han sitt femte album Jesus Was a Capricorn, där försäljningen sjönk igen men den tredje singeln “Why Me” blev en dundersuccé och drev betydligt högre albumförsäljning.

Vad är det för fel på Kris Kristofferson? Kristofferson har kämpat med minnesförlusten de senaste åren och 2016 berättade han för Rolling Stone att han trodde att tillståndet berodde på borrelia, som han fått diagnosen tidigare år.

Här, fnysa lite Joplin, Janis Vem syftar du på? “Vi fortsatte bara”, sa Kris Kristofferson om sin relation med Joplin. Jag bodde hos henne i en månad, och hon var olik någon jag någonsin träffat förut eller något jag någonsin upplevt. Efter att Joplin gick bort fick Kristofferson chansen att höra hennes cover på hans låt. Upplevelsen fick honom att känna ett brett spektrum av känslor.

Nästa, vem skrev jag om med Bobby Mcgee? En minut av Janis Joplin. Enligt Newswire berättade Fred Fosters gamla vän och författare Boudleaux Bryant att han bara stannade för att träffa Bryants sekreterare, Barbara “Bobby” McKee. Efter att ha blivit inspirerad av koanen nådde han ut till en ung författare på sin kontaktlista vid namn Foster Kristofferson.

Delar du min kärlek till både Kris Kristofferson och Janis Joplin? Neuwirth sa till Joplins nära och kära, “Jag har en present till dig, älskling,” och han försökte ge dem en gåva av Kris Kristofferson. En månad senare var Kris fortfarande kvar. Joplin hade varit heroinmissbrukare, men hon slutade plötsligt använda under hennes förhållande med Kris.

Kris Kristofferson Dödsorsak

Nästa logiska fråga är, “Vem skrev Kris Kristofferson Bobby McGee för?” Fred Foster, märkets grundare och en producent, kom på namnet. Mitt i natten ringde han och sa: “Jag har ett lån till dig.” Det här ämnet har titeln “Jag och Bobby McKee.

” För en bråkdel av en sekund trodde jag att han sa “McGee.” Freds byggnad ritades av Boudleaux Bryant, för vilken Bobby McKee arbetade som sekreterare.

När ägde den första föreställningen av “Me and Bobby McGee” rum? Även om “Me and Bobby McGee” ofta förknippas med Janis Joplin (som släppte albumet strax före hennes död 1970), skrevs det av Kristofferson och släpptes för första gången av Roger Miller 1969.

Vilka är de första musikerna att framföra “Me and Bobby McGee?” Roger Miller var den första skådespelaren som medverkade i Kris Kristoffersons “Me and Bobby McGee” 1969, trots de frekventa möten låten hade med Janis Joplin (som spelade kort innan hennes död 1970).

Varför hänvisar vi till ett munspel som en harpa? Det finns två möjliga tolkningar av frasen “Jag drog min harpun frn min smutsiga röda bandana.” Rationalisten behandlar “harpunen” som en munspelslangterm. Den andra teorin föreslår att detta är en injektionsnål eftersom en snusduk vanligtvis används för att binda användarens arm innan de överdoserar.

Vad hände med Bobby McGee’s? Det finns inget som tyder på att hon planerar att försöka bryta banden med dig. Sikora skötte en restaurang på Dunlap Avenue och Interstate 17 i Phoenix, och han sålde även Bobby McGee-memorabilia. Hans resor genom den amerikanska grillen fungerade som inspiration för hans 2006 Bobby-Q grill och steakhouse.

Vad är grejen med Mig och Bobby McGee? 1969 ringde Foster Kris Kristofferson med titelidén, som antydde att Bobby var en kvinna. För att skriva en låt om två egensinniga resenärer använde Kristofferson en liten kreativ licens och bytte McKee till McGee. Bobby förvandlas från en kvinna till en kille i Joplins tolkning.

Var är Rita Coolidge? Coolidge och författaren, naturforskaren och djurlivskonstnären Hutto bor nu i en lugn miljö nära Waukeenah, omgiven av det vackra landskapet i norra Florida.

Var kom Mig och Bobby McGee ifrån? 1969 ringde Foster Kris Kristofferson med titelidén, som antydde att Bobby var en kvinna. För att framstå som mer sympatisk litade Kristofferson enbart på sina egna vänner, bytte McKee till McGee och skrev en låt om ett par semesterfirare som åker med på resan av ren altruism snarare än ekonomisk vinning. Bobby förvandlas från en kvinna till en kille i Joplins tolkning.

En tjej? Är Bobby McGee en tjej? 1969 blev Foster Kristofferson uppringd med idén att skriva en boktitel om det uppenbara faktum att Bobby var kvinna. Kristofferson tog sina egna vänner, bytte McKee till McGee och skrev en road song om två glada lyftare. Bobby förvandlas från en kvinna till en kille i Joplins tolkning.

Vilket språk använder träningsspel? Bluesspråket hänvisar till harpan som ett munspel, ibland känt som en kam. En munspel är samma sak som en munharpa eller en fransk harpa i den närliggande södern.

Vem hänger på Bobby Q’s? Med början på toppen, med de allra första grunderna och ursprungliga träden, börjar historien om Bobby-Qs grillrestauranger. Oavsett om du känner honom som Bobby Q, Bobby McGee, Mr Lucky, eller ända fram till och med Mabel Murphy, är Bob Sikora en legendarisk skurk.

Var passar Bobby McGee in på företaget? Bobby McGee’s Happiness Complex i Oxnard är som en Rabelaisian version av Disneyland komplett med temarestauranger; du behöver inte ens gå ut för att ha det bra där.

Det finns restauranger runt om i Australien, i vart och ett av landets fem territorier. Dessa restauranger serverar alla mycket liknande menyer och använder mycket liknande köksutrustning.

Var, exakt, är Bobby McGee’s? Företagsbeskrivning: Bobby McGee’s of Arizona, Inc. har sitt huvudkontor i Phoenix, Arizona, USA, och är verksamt inom restaurangbranschen och relaterade verksamheter.

Vad säger det om Kris Kristofferson att han är Rhodos-forskare? Kris Kristofferson fick ett Rhodes-stipendium för att studera litteratur vid Oxford University i London efter att ha utmärkt sig som boxare med Golden Gloves vid Pomona College i Kalifornien.

När kommer Bobby McGee att vakna för första gången? Janis Joplins tolkning av “Me and Bobby McGee” av Kris Kristofferson släpptes som singel i januari 1971.

Kris Kristofferson Dödsorsak
Kris Kristofferson Dödsorsak

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *