Fabian Olli Johanson Född
Fabian Olli Johanson Född

Fabian Olli Johanson Född – Hallå där, Olli Fabian Johanson Han har redan vunnit titlarna ECO KOCKING och YOUNG KOCKING of the year. Fabian Olli Johanson utsågs till årets Framtidslöfte på Restauranggalan i förrgr. Hallå där, Olli Fabian Johanson Fabian Olli Johanson vinner priset “Rets Framtidslöfte”. Fotograf: Mikael Gustavsen/The Daily Telegraph’s Restauranger & Storkök Kan du beskriva hur du känner för det?

Det känns bra, tack. Ganska bra. Det kändes fantastiskt att få hem pokalen efter att ha blivit nominerad till den året innan. Folk som varit där tidigare är de jag ser upp till och ställer frågor till. Det är bra att du har sett mitt arbete och godkänt det. Fler vinnare av restaurangbranschens pris för 2018 Peter Haldén, rets Sommelier.

Andre Edlund, Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendiat Gastrologik, rets Matsalsteam, Stockholm Karin Fransson Vinner Årets rets Hederspris Arbetsplats: Lundbro Värdshus, Stockholm Svenska Kockhögskolan, Svenska Kockarnas Riksförbund, och Svenska hotell- och restauranghögskolan är just några av de organisationer som hjälper till att anordna den årliga restaurangveckan.

Varför lever du i framtiden? Jag gillar att gå min egen väg, därför antar jag att det gör mig till en futurist. Det är därför besöksnäringen är så förtjusande: det finns ett löjligt antal vägar att välja. Jag antar att jag föredrar att gå på vägar som kanske inte är självklara för alla andra. Och jag gör det entusiastiskt. Jag tror att allt du tar dig för kommer att vara fördelaktigt för din hälsa.

Vilka är några karriärmål du har satt upp för dig själv?

Mitt mål är att fortsätta samarbeta med hårt arbetande, entusiastiska killar. Anledningen till att jag är så pigg idag är för att jag har haft chansen att arbeta med några verkligt anmärkningsvärda män – både i köket och bakom baren. Just nu skulle jag vilja prova på många olika saker. Jag är jävligt stolt över mig själv. Jag tycker att det är mest tillfredsställande att arbeta med lite av varje.

Det finns inget som heter ett för stort eller för litet verk. Sammantaget är du en riktigt sympatisk ung person som motiveras av en kombination av nyfikenhet, intelligens, öppenhet och medkänsla. Rutiner i köket med hjälp av erfarna men fortfarande lärande kockar. Drömmer om att ha en egen gård och föda upp sin egen boskap, tycker om att laga läckra måltider för vänner och familj och älskar att chatta med besökare.

Gothiafödde kocken Fabian Olli Johansson är känd för sina delikat tillagade rätter som lägger tonvikten på delikata råvaror. I sin show “Gott och grönt med Fabbe” lagar Fabian utsökta måltider med massor av smak och sin egen unika, ljusa snurr. Läs de senaste Gothia-romanerna här! Okej!

Vi träffar Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal på en av deras många resor till Gotland. Vi försöker ta minst fyra eller fem resor till Gotland varje år medan det är lugnt. Vi älskar verkligen att vara här på sommaren och hösten. Det var väldigt vackert; vi tillbringade december månad på Frö och var alla tillsammans där.

Anders och Henrik är båda överens om att upplevelsen var otrolig. 1996 gick de båda på samma konsert på ön men kände inte varandra. 1994 cyklade jag med min familj över hela Gotland och det var där jag först såg Susanne Alfvengren. Vi var där 1996 för att fånga Gyllene Tiders “tertiget” turnéstopp på Gotland. Henrik berättar att vi borde ha insett att det var annorlunda där också.

Anders föddes på ön men lämnade som barn för att gå med sin mamma till Norrköping. Anders föräldrar skilde sig, och han började ett nytt liv i Sverige. Som Anders uttrycker det, “Gotland blev för mig en plats helt utan förvirring”, beslutet att flytta dit var inte hans att fatta. Jag känner mig alltid lugn i det här utrymmet. Hans första jobb som journalist var som sportreporter på Norrköpings Tidningar när han var bara 16 år gammal. Där arbetade han ett antal år innan han gick vidare till college på Skne och sedan en karriär på Aftonbladet.

Henrik har varit nyhetsankare och är nu en av programledarna för kanalens nya flaggskeppsprogram. Nästa kvinna. Det är för att jag trivs så mycket som jag har ssatt så länge. Jag kommer att ge politiska kommentarer och visa värduppdrag på Nyhetsmorgon. Jag hoppas få in mycket material om ön Gotland i schemat.

Innan de stötte på Amors pilar hade de arbetat tillsammans en tid. Om jag ska vara ärlig måste jag dock säga att Anders svidande bedömning att han var torr var den mer korrekta. Hur är det, Henrik? – Sanningen att säga har jag helt missat Anders försök att kommunicera med mig. Senare avslöjade Anders att han först trodde att jag var en tjej som hette Louise och antog att jag bodde på Östermalm. Det sista avsnittet ägde rum under en TV4-maskfest.

Det var en fest komplett med pool och ölträdgård. Det var under min toppperiod av fysisk kondition som jag tog på mig klädseln som Baywatch-träningsinstruktörerna. Paret har hållit ihop efter bröllopet och delar nu ett lyckligt, tillfredsställt liv. Vi är en grupp på 15 personer som fyller en mopp varje år. Vi är i allmänhet nöjda med livet.

Fabian Olli Johanson Född

Har du bestämt dig för att det är rätt tid att bilda familj?

Det första året lade vi mycket tid på is. Men efter lite diskussion kom vi överens om att bilda familj var något vi båda ville. Det var något vi båda ville. Anders Pihlblad har varit fast inventarie på Almedalsveckan i många år och Henrik har följt honom dit. Paret väntade ett tag innan de berättade för sina medarbetare om deras förhållande. Jag följde med första året lite i mörkret och vi berättade det inte för någon.

Sedan fortsatte jag att följa Anders längs Almedalsveckan. Enligt Henrik är det väldigt trevligt att vara på den platsen några dagar; efter det tenderar jag dock att fokusera på andra saker. Vad som kommer att hända med Almedalsveckan har andra ganska oroliga. Jag hoppas verkligen att Almedalsveckan återvänder till Gotland. Men redan innan epidemin var det många som hade en dålig vecka. Han säger att det är avgörande för turistnäringen, så jag håller tummarna för att det fortsätter.

Familjen på fyra personer har gjort många resor till Gotland och Anders har fortfarande en ansenlig släkt där. Hans mamma var stammis på restaurang Strandvillan på Kruttornet. Anders morföräldrar, Karl och Amanda, planterade en stor del av skogen på sin ö. Karl tjänstgjorde i armén och paret fick två barn. Det är väldigt roligt när vi träffas med slapparna. Just idag stoppade en kvinna mig och sa att jag slappat av med hennes mördare. Vi avslutade med att skämta med hans mamma; i sanning var hon och min mamma a-kusin’. Anders Pihlblad säger att det var ganska häftigt: “Det var vält kul.”

En skjuter från Henrik:

Det sker nästan helt s ofta med Anders! Vi kommer att stå stilla så att du kan se hur slackline formas. Så mystiskt! Just nu är de barnlösa på Gotland. Då är det Anders som har hand om att göra upp planer för vad man ska se på ön. – Andras manualer är inte lika detaljerade som mina. Den här gången åkte vi till Trullhalsar för att observera. Något annat går här: – Nu ska jag ta Henrik till Tjelvars grav.

Han har ingen aning just nu. Under hela intervjun blir det tydligt att Anders har en djup kärlek till historien och att de två har besökt många av sina mest eftertraktade historiska platser. Jag gillar verkligen att besöka kyrkor och upptäcka nya delar av ön. Vi har många böcker som utspelar sig på Gotland eftersom ön är rik på historia. Anders hånar och säger: “Henrik tycker nog att det är lite för många böcker här hemma hos oss.”

Jag har bland annat en bok som innehåller Justus Jakobssons landsfiskal. Hans personliga iakttagelser har samlats i en fascinerande bok. De kommer tillbaka till ön med sina barn i sommar. När det händer är det vanligt att boka rum på ett hotell med pool. Barnen har praktiskt taget krävt att vi ska bo på ett ställe med pool.

Sedan hängde vi lite mer Glassmagasinet; Jag tror att ungarna har gått igenom hela menyn vid det här laget, sa Henrik sarkastiskt. De hoppas en dag få en egen oas på Gotland. De håller ögonen öppna hela sommaren för ett familjevänligt sommarjobb. Att ha ett ställe vi kan bo på under längre perioder hade varit fantastiskt.

Att jobba på tv-studior i Stockholm gör det svårt att ha ett permanent boende på Gotland. Däremot skulle jag och Henrik väldigt gärna vilja ha en plats här. – I somras gick vi och fantiserade om ett hus på Skeppargatan i Visby. Anders säger, “Jag började fundera på ett hem lite utanför Visby efter att jag intervjuadeed Pigge Werkelin för ett tag sedan.”

Fabian Olli Johanson Född
Fabian Olli Johanson Född

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *