Daniel Berlin Fru Död
Daniel Berlin Fru Död

Daniel Berlin Fru Död – Nu är det officiellt: i september 2020 öppnar Daniel Berlin 2023 igen den fina restaurangen han stängde i Skne Trans under två år. Berlin och dess partners har köpt en 7,4 hektar stor tomt på en klippa vid havet mellan städerna Skillinge och Brantevik i södra Sverige.

Hur känns det att vara på väg tillbaka? Den är äntligen tillbaka, och jag har saknat den så mycket! Vi öppnar inte igen förrän sommaren 2023, så ha tålamod. Så mycket har hänt i mitt liv; Jag är en annan man nu än jag var i september 2020, när jag först sökte till Skne Trans.

Jag minns att jag hade en mycket sjuk fru vid den tiden, och jag gick snabbt. Jag fann mig själv igen, den här gången med två små barn och en ny ram som jag behövde anpassa mig till. Det var otänkbart att driva en restaurang på den nivån då, men det fanns andra saker som var mycket viktigare.

Hur gammal är du just nu? Jag är helt förberedd på detta nu. Idag känner jag mig återupplivad och redo att ta in nya perspektiv. Jag känner mig stärkt och inspirerad. Sätt upp en skylt! Det är ett härligt ställe, en trädgård med utsikt över havet där man kan koppla av och se tidvattnet rulla in från öster precis innan vattnet i sterrykanalen tar över.

Hur ser nuvarande planer ut? Det blir ett hotell med 15 rum och ett lyxigt spa samt en restaurang med sittplatser för cirka 30 personer. Vi planerar också att lägga till en mer enkel restaurang och snackbar till hotellet.

Vad tar du med dig hem från Skine Tran’s, som tidigare var ett förslappat matställe? Jag tog det goda och lämnade det dåliga. Det kommer att finnas några beprövade komponenter så att du kan känna dig säker, men det kommer också att finnas mycket som är helt nytt.

Det råder ingen tvekan om att kvaliteten på maten och viljan att ge gästerna en minnesvärd upplevelse är avgörande faktorer. Under de senaste åren har jag lärt mig mycket om mig själv och omvärlden, och nu vill jag bli ännu bättre på att hitta en balans mellan arbete och lek.

Inte bara jag, utan alla som följer med på resan på detta äventyr. Jag letar efter långsiktiga professionella relationer där jag kan lära av mina kollegor och utvecklas med dem. Att bygga ett företag som hela tiden går framåt istället för att stå still är ett svårt mål.

Vad betyder det egentligen? Att vi skulle ha stenkoll på medarbetarna och att vi har en personalspecialist på personal för att hantera förfrågningar av denna karaktär. Vi planerar att ha öppet måndag kväll till torsdag kväll, och hela dagen på fredagar för affärer, inklusive lunch på fredagar.

När restaurangen ännu inte är öppen kommer mat- och vinbaren att fungera som en service till hotellgäster som väljer att stanna över, med utökade öppettider och fokus på kvalitet.

Vad händer nu? Nu är det dags att träffa rekryterare; vi behöver minst 25 sökande. Det kommer oundvikligen att bli en betydande försening i slutförandet av uppgraderingar, renoveringar och nybyggnationer vid den tidpunkten.

Hotellet och restauranger och tvättmöjligheter öppnar på sommaren, och restaurangen öppnar omedelbart därefter och håller öppet hela vintern. Det är en vacker historia: även i Skne kan du hitta Daniel Berlin, Berlins bosatta skeptiker.

Daniels mamma, Irene, sköter köksträdgården och hans pappa Per-Anders står för vinleverans och hushållssysslor. Han samlar kött från den lokala boskapen och grisarna. Denna trygghet är det som gjorde det möjligt för Daniel Berlins restaurang i Skne Tranas, södra Sverige, att ansluta sig till världens finaste matställen och tjäna en eftertraktad Michelin-stjärna.

Det är tidigt på morgonen i Malmö, där Daniel Berlin är bosatt. På väg till sin minsta favoritkrog, Daniel Berlin Krog i Skne-Tran’s, köpte han nyligen en “hämtekaffe” att njuta av i bilen. Det tar bara cirka fem minuter att springa, och det hjälper mig att koncentrera mig på vad som behöver göras idag.

Idag är det en intervju med tillhörande fotografering för en meny och ikväll kommer restaurangen i det pampiga huset i utkanten av den lilla staden Skne Tran’s att vara fullspäckad med matgäster som brukligt.

Allt ska vara klart för gästernas ankomst om cirka en och en halv timme. Min restaurang är starkt beroende av omfattande renoveringar; till exempel är det många saker som måste samlas in, och det tar mycket tid.

Michelinstjärnan 2016 nämns ofta som det bästa beviset på hans framtida framgång, men frågan om varför restaurangen rankas som nummer 93 på listan över världens 50 bästa restauranger (som trots sitt namn nu omfattar hundratals av världens bästa restauranger) är mer imponerande.

Priset avgörs av en stor jury bestående av män från hela världen, och deras beskrivning av Daniel Berlins cypher börjar så här: Restaurangen som ägs av Daniel Berlin, som ligger en timme norr om Malmö i en mysig stuga, erbjuder varken foie gras eller kaviar.

Inspirerat av den säsongsbetonade överflöd av den närliggande landsbygden och stranden, hämtar köket 80 procent av sitt sommarpris från sin egen 3-acre tomt. För närvarande ligger Skne Tranas mer söder om Malmö än vad det någonsin varit tidigare.

Denna vilseleding vägskylt har dock inte bromsat tillströmningen av “matälskare” som är villiga att betala mer i svenska kronor. När Hans bestämde sig för att han inte ville sitta i en tjusig supéklubb som Torso Twisted i Malmö hjälpte hans föräldrar honom att komma igång genom att renovera lokalen (som tidigare hade inhyst den klassiska supéklubben Brummers Krog) och ge ekonomiskt stöd.

Det var 2010 och Daniel gick över stan och delade ut flygblad för att bjuda in sina farföräldrar på en fest. Det ursprungliga arrangemanget av restaurangen hade en enklare bistrodel där mammor kunde titta på sina barn medan de kopplade av med ett glas vin eller ett glas olivolja. Den moderna tidens globalisering har dock förändrat karaktären på hans roll som kung.

Daniel Berlin Fru Död

Man kan säga att jag just nu skriver musik som andra, inklusive min kock Erik, kommer att framföra. Jag har accepterat, och jag omfamnar, det faktum att jag inte bara är kock utan chef för ett företag, vilket kräver en hel del planering samtidigt som jag har ansvaret för den uppfinningsrika sidan av saker och ting.

Jag är en arbetsgivare och jag ger människor jobb, och jag är verkligen stolt över och glad över detta faktum. Men han är tydlig i köket så ofta han kan. Det viktigaste är att du har nära till maten. Trots allt är det fortfarande den roligaste tuggan.

Jag tycker om att arbeta i en miljö där mina insatser värderas och uppmärksammas dagligen. Vi är helt beroende av våra gäster och erbjuder upplysta sängar till försäljning när det är dags. Vårt mål är att sticka ut från mängden till den grad att de vill gå med oss igen.

Det går att ta det på allvar, men många av våra gäster drar sig för ett besök här på grund av vilken typ av restaurang vi driver. Så att säga: “Nu har den mannen gjort detta åt oss.” Våra ambitioner sträcker sig längre och vi vill att de ska återvända.

Detta är verkligen en utmaning, eftersom en resa till detta område är som en chartersemester för många. När de reser långt ifrån behöver de oftast en plats att bo på innan de kan göra egna restaurangbokningar.

Det är absolut nödvändigt att vi levererar något helt unikt. Hans mamma, Irene, har varit ansvarig för köksträdgården fram till denna tidpunkt, men när bygget börjar, planerar Daniel att anställa en “riktig” trädgårdschef.

Mamma har jobbat med bebisen, och hon kommer att fortsätta göra det så mycket hon vill och har energi till, men vi kommer att utöka området och leta efter en längre, bredare horisont. Vi kommer också att bygga en ny produktionskök som mer kommer att vara där vi är idag som restaurang.

Även Daniels pappa har varit oerhört engagerad i verksamheten, både som sommelier och server. Många gäster uppskattar den halvmånformade spettkycklingen som hans far tar ut till matsalen då och då.

Nu hoppas jag att mamma och pappa kan slappna av lite och utnyttja sin pension till fullo, säger Daniel. Daniel jobbar alltid hårt med att förbättra kvaliteten på kvarterets matställe. Förutom det vi odlar själva, samlas all vår mat från närområdet.

Vikten av den lokala representationen kan inte överskattas. När du besöker Italien för mat och dryck vill besökarna uppleva äkta italiensk kultur, vilket är fallet när du reser till Spanien eller Frankrike. Här vill vi att våra gäster ska känna sig som om de är en del av samhället omkring oss.

Daniel drömmer om att öppna en restaurang där han kan förmedla sin visdom till andra. Det är många som bryr sig om vad vi gör än bara våra gäster. Vi har till exempel flera praktikanter från hela världen.

Tidigare var människor i vår bransch mycket mer självmedvetna. Jag känner att en mer öppen installation ger så mycket mer. Det är då du får så mycket kunskap tillbaka på dig, och du lär dig ännu mer om det automatiskt.

Kvarteret kring Skne Tran var en stor anledning till att han bestämde sig för att öppna sin restaurang där. Här hittar du alternativ från framstående tillverkare. På grund av den förlängda växtsäsongen i Skne är färska, högkvalitativa produkter lätt tillgängliga året runt.

Här kan vi koppla av en stund innan våra måltider serveras, se alla sorters djur och fantastiska fåglar på nära håll och njuta av att det under viltsäsongen inte finns något annat landskap med klövvilt som detta.

De passionerade bönderna runt Skne Tran’s kommer med en historia som tillför värde till deras produkter och intimitet till deras relationer. Dessa äldre är mycket viktiga för oss, speciellt nu när vi har byggt upp så goda relationer med dem under många år genom vårt samarbete.

Skn lägger ytterligare ett lager till sitt personliga varumärke genom att säga: “Jag har långtidsgäster som är positivt överraskade av det korta förklädet, det rika urvalet och hur vackert det. Det är en strävan baserad på att gå längre än att bara vara en restaurang.

Eftersom våra gäster kommer att kunna få tag på något här som de inte skulle kunna få någon annanstans, kommer de oundvikligen att besöka vår anläggning.

Daniel Berlin Fru Död
Daniel Berlin Fru Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *