Beata Heuman Föräldrar

Beata Heuman Föräldrar
Beata Heuman Föräldrar

Beata Heuman Föräldrar – Svenska Vis Josef Frank följer Beata Heumans fantasifulla hem i London, där den världsberömda inredningsdesignern lever ut sina kreativa drömmar. Vårt eget kapital har stadigt sjunkit sedan pandemin började och fastighetsmarknaden är redan i en bräcklig position. Upptäcker, reder ut och åtgärdar problemet. Inspirationsnivån är också hög.

Varje rum ska sjunga, enligt Beata Heumans inredningskoncept. Vilket de också gör i hennes charmiga hem från 1860-talet i Hammersmith, en förort till London. Den svenska inredningsdesignern har låtit sin fantasi flöda fritt i detta utrymme. Att arbeta med feedback från talarnas värld genererar något magiskt, och jag älskar det. – Vi kanske glömmer omvärlden och blir lite mer fokuserade på här, förklarar Beata Heuman.

“Hemmet tillektes sig viktigt”

I trädgårdsskjulet kan du hitta gångvägar prydda med blommande svampar och en regnbåge av färger. Vidskepelse hade en inverkan på hennes liv från en ung ålder. De brukade spendera mycket av sin fritid med att läsa, måla och skapa små världar i sina skissböcker eftersom det var så långt att besöka sina vänner när de var barn som bodde på gården utanför Landskrona.

Jag var aldrig det populäraste barnet i skolan, så jag drog mig ofta tillbaka till min fantasi. När Beata Heumans skola blev otrygg sprang hon till sitt hus. Som ett resultat har jag jobbat hårt för att få mitt hus att kännas inbjudande och bekvämt. Även om jag är fruktansvärt sjuk, älskar jag fortfarande att vara hemma och skulle kunna stanna i veckor.

“Alla originaldetaljer följs.”

Vardagsrummet har en antik fläkt som kommer från det gamla afrikanska kungariket Dahomey som hängs över den öppna spisen. Svenskt Tenns lampa och dagskläder skapades båda av Josef Frank. I matsal och vardagsrum hittar du den delvis byggda bokhyllan med grön bakgrund och delvis byggd öppen spis. Brittiska strumpor tillverkade av bortskämd ull.

Det är lätt att se varför Beata Heuman och konstruktören John Finlay förtrollades av husets unika karaktär – beläget på en lugn gata intill Hammersmith Bridge, där victorianernas porthus har utsikt över Themsen. Vi ägnade stor uppmärksamhet åt de initiala elementen och den störande atmosfären.

Hon fortsätter att säga: “Den är över tre meter hög, vilket accentueras av min väldigt långa man som står på vakt när saker hänger på vägen.” Det är ett mycket vackert hus. De första ägarna hade varit här i över 30 år innan de ville sälja. De lämnade nycklarna fram till oss med tårar i ögonen.

“Kanske inte lämplig för barn”

En broderad kudde från Bfgf, prydd med blå satin, tillverkas av den stora sängramen i parets vardagsrum. Det är ett extraordinärt hem. I ögonen var de första ägarna välkommen och de lämnade över nycklarna till oss mitt tårar i ögonen. De 200 kvadratmeterna pryddes av antika möbler, gudar, färgade texter och fantastiska väggbonader under loppet av ett år, då familjen Heuman-Finlay utökade från tre till fyra.

Bland mina favoritrum hemma är det där mina tjejer sover. När jag var liten var min största ambition att ha en prinsessvagn, så det verkade oundvikligt att de skulle få en. Sovrumsgardinerna har ett motiv som påminner om Bemelmans hotel på The Carlyle i New York: små människor som röker cigarrer och smuttar på martinis mot en tobaksfärgad bakgrund. Den passar kanske inte helt för barn, men jag föredrar den sofistikerade och barnsliga blandningen.

Glittrat av klassisk vodka

Inspirerade av ljuskronorna på New York-hotellet The Carlyle, visar ljuskronorna i Gurlis och Almas sovrum små individer som röker cigarrer och smuttar på martinis. Du kan observera Betas unika stil i flera rum runt huset, inklusive barnkammaren. Glassetet fick jag göra själv eftersom ingen kund någonsin sa nej till det, och det var inspirerat av Sturehof i Stockholm.

Beata Heuman själv beskriver honom som utmanande att hoppa direkt in på en inredningsutbildning efter att ha flyttat till London 2004. Inte långt efter det introducerades hon för inredningsarkitekten Nicky Haslam genom en familjebekant, som erbjöd henne en tjänst. Det var en fantastisk institution. Jag lärde mig så mycket om inredning av Nicky. Han var inte rädd för att prova nya saker, han hjälpte mig till och med att skapa mina egna. Jag startade mitt eget för nio år sedan med läget.

Beata Heuman Föräldrar

“Väldigt mycket färg och roligt”

Glasskivan har bordslampor som Beata Heuman själv designat med inspiration från Stockholms Sturehof. Bland Beata Heumans kundkrets finns orädda kreatörer från filmens, litteraturens och musikens värld; hennes skapelser har fått stor internationell uppmärksamhet.

År 2020 erkände inredningstidningen Architectural Digest henne som en av de 100 mest begåvade individerna inom arkitektur och design världen över. Utanför Sverige säger folk ofta att min stil egentligen inte är skandinavisk, men det stör mig inte. De färgglada och lekfulla skandinaviska interiörerna kan ses i tidigare verk av formgivare som Josef Frank.

“Vill inte imponera”

Inredningsdesignern Beata Heumans förtrollade herrgård i London. Beata älskar att återbesöka den kända arkitekten och formaren på grund av det djupa inflytande han har haft på svensk modehistoria. Enligt henne är hennes största inspirationskälla…

Genom att integrera flera filosofier lägger Hans tonvikt på det inhemska och familjeorienterade. Beata Heuman menar att det inte handlar om att göra stort intryck eller spendera mycket pengar, utan snarare om att skapa en atmosfär av glädje genom balanserade och harmoniska färg- och stilkombinationer. Och sången börjar i rummet.

Beata Heumans egen idé för en golvlampa. Rugg är en Rörstrandsras. Bostadsrum: Hammersmith, London. Familjemedlemmar inkluderar advokaten John Finlay och hans barn Gurli, 4, och Alma, 2. Just nu: med Rizzoli’s Every Room Should Sing, en designbok av Lars Fuhre.

Modern Art + Designs mål är en återspegling av Betas nyckfulla inställning till hemdesign. Här är din möjlighet att bjuda på Beatas favoritauktionsobjekt i hennes andra hus. Det finns en inbjudan att besöka kändisbondens pittoreska barndomsgård i Skåne. Låt dig förtrollas av ett hem som är fullmatat med fascinerande designelement och utsökt hantverk.

Hennes barndomshem i Skåne är platsen som utlöste Beatas fantasifulla och sorglösa inredningsstil. Som i ett fantastiskt rike omges det pittoreska hemmet på 1600-talet av grönskande betesmarker och tjocka skogar. När en plats på familjens gård blev ledig fick Beata chansen att åka tillbaka till det område som påverkade hennes ungdom.

Efter att ha flyttat in sina föräldrar till ett tillfälligt tillskott till deras huvudhus 2021, restaurerade Beata det och möblerade det med unika och personliga föremål. Här visas en syntes av Beatas personliga stil med antikviteter och engelska inslag. Användningen av kontraster skapar en spännande inredningsstil som kompletterar Beatas konstnärliga uttryck.

Beata tyckte att det var avgörande att renovera gården på ett sätt som var historiskt betydelsefullt så att det skulle passa in i deras historia. Man möter obehandlade patinerade dubbelhundar i korridorerna. Vardagsrummet är inrett i en lila newan, vilket skapar en spännande kontrast till de röda sofforna.

Det fantastiska flermönstrade mönstret av Turnell & Gigon är ihopkopplat med mönstrat tyg i Betas unika “New Wave Country”-soffdesign. Marianne Stalin, en svensk konstnär och vän till familjen, är föremål för två verk som fungerar som rummets mittpunkt. Konsolen under soffan har restaurerade lampor från 1940-talet.

“Varje rum ska sjunga” är Betas bok där hon argumenterar för att ett hus borde sjunga författarens livshistoria. Huset fungerar som en fristad för Betas fantasi, ett medium för hennes kreativa uttryck och en grund på vilken hennes barn kommer att bygga sina egna berättelser och verkligheter.

Matsalen har en fantastisk handmålad gobeläng prydd med fantastiska handarbeten; det liknar ett fängelse till utseendet. Genom att använda blommor och grönsaker som plommonträd, äppelträd, rosor och liljor från gården med väggarna har Beata fört tillbaka sin barndom.

Denna unika vadslagning hanterades av De Gournay vid Beatas rättegång. En skjorta med öppen hals prydd med engelsk handbroderad bomull och fallskärmsgardiner som liknar ett nick som leder till London är också en del av rummets inredning. Beata har gjort denna plats idealisk för måsar att äta sina måltider på.

Vardagsrummet förkroppsligar nostalgi med sin blandning av moderna inslag och retrostil. Här har Beata nått toppen av form, skugga och frekvensharmoni. Josef Frank är den formare som har gjort störst intryck på Beata. Hans fria inredningsfilosofi, som betonade användningen av naturliga färger och organiska former, kan ses i hennes bostad.

Det är en betydande höjdskillnad mellan vardagsrummet och det intilliggande badrummet. Tyg från Beatas egen skapelse, gobelängen “Giglio of Florence”, pryder kuddarna. Johan Tobias Sergel instruerar författaren Martina von Schwerin, som vistades på godset i början av 1800-talet, och medaljen är skulpterad av Sergel. Denna funktionella nyckelring i olivträ är handgjord av Betas pappa.

Jag tycker om att arbeta med badrums- och köksdesign. Slår du i ett hårt tak i ett rum är det en större utmaning, men det finns också en chans att ha lister från golv till tak i ett högre tak, som ett vardagsrum. En sideboard från 1940-talet och två gjutjärn sängar från Cornish Bed Company står i barnroommet.

“Resande kvinnor på ån,” Jansson, Tove

En dröm av Tove Jansson visar en dam uppflugen på en sten, med handen om ett brev som hon har lagt i handflatan på sin näsduk. Det förefaller mig som om den aktuella bilden skapades ungefär samtidigt som den underbara Paratiisi 1940, tack vare färgsättningen och motivet.

Beata Heuman Föräldrar
Beata Heuman Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *