Amanda Jenssen Idag
Amanda Jenssen Idag

Amanda Jenssen Idag – Amanda Jenssen var okänd när hon vann Idol 2007, men hon blev en sensation över en natt. Så mycket bättre gav henne en ny början, men hon såg aldrig tillbaka efter att ha lämnat nationen. Enligt Amanda Jenssen “stod jag där för en evighet och började känna mig ensam på ett fruktansvärt sätt.”

Amanda Jenssen, bara 19 år gammal, blev berömmelse efter att ha tävlat i Sveriges Idol 2007. Många vann över av ung blondins tolkning av “Det är okej, mamma”, och hon tog sig till finalen i Globetrottertävlingen. Marie Picasso vann svenskarnas röst medan Amanda Jenssen kom tvåa.

Amanda Jenssens musikaliska karriär blomstrade trots att hon inte vann American Idol. Efter släppet av sitt debutalbum tog hon sedan emot ett flertal priser på festivalerna Grammisgalan och Rockbjörnen. Hon talade offentligt om sin erfarenhet av inflammatorisk tarmsjukdom under ett Sommar i P1-evenemang 2010. Amanda Jenssens lungkapacitet på 30 % är resultatet av barndomens dubbelsidiga lunginflammation.

Övergav omedelbart försvaret

Amanda Jenssen medverkade i 2014 års film S mycket bättre tillsammans med Ola Salo, Carola, Orup och Familjen. Återigen var Amandas stjärnstatus etablerad och hennes tolkning av “When We Dig for Gold in the United States” blev säsongens snackis. I TV4-programmet diskuterade Amanda pressen och överbelastningen som följde på hennes American Idol-framgång.

Jag var tre år när jag först blev medveten om min snabba höjdökning. Hon sa: “Jag kände en oroande ensamhet och visste att jag inte hade en chans.” I ett försök att dra nytta av sin framgång med Så mycket bättre, ryckte Amanda Jenssen upp sitt liv och flyttade till Danmark från Sverige. Det har inte märkts så mycket av henne på den svenska musikscenen sedan dess.

Senast hon sågs offentligt med sin nuvarande pojkvän var på Polarpriset 2016. Å andra sidan såg Amanda Jenssen i somras återvända till den svenska scenen med ett framträdande på The Ark. I augusti samma år kom musikern uppträdde i Malmö under namnet The Worrying Kind. Amanda Jenssen har gett några små konserter sedan hon senast postade på Instagram 2021, vilket framgår av en enkel kontroll av hennes taggade bilder där.

Amanda Jenssens, nu 34 år gammal, kom in i musikbranschen efter att ha provat på svenska “Idol” 2007. Hon bytte kurs för att hitta Shanta Liora, nu 43 och tidigare känd som Marie Picasso. Amanda vann med 48,7 procent av rösterna i ett tätt val.

Nästa år, tack vare hennes Idol-turné, tog hennes karriär fart på riktigt. Hon gav sig ut på en turné och släppte ett album. Hon nominerades även till en Grammis och en P3 Guldskiva, och hon slutade med två fall av Rockbjörnar. Amanda diskuterar sina upplevelser efter att ha lämnat American Idol.

2014 hade Amanda en mycket större roll i S, där hon berättade om sitt liv efter American Idol. Konstnären som reste till Köpenhamn blev för bekväm i sitt liv. Jag var tre år när jag först blev medveten om min snabba höjdökning. Skådespelerskan sa: “Jag rörde mig aldrig en tum från varandra och kände mig plötsligt ganska ensam och bedrövad.”

Hon har inte setts till i Sverige sedan hon enligt uppgift lämnade landet för att undvika vidare utredning. Konstnären gick tydligen tillbaka till sin ateljé för att rama in några besökares konstverk. Pingisens comeback? Efter ett års frånvaro är Amanda Jenssen återigen i rampljuset.

Musikern och hans band, The Ark, spelade nyligen i Malmö, Sverige. Ola Salo, en 45-årig sångerska, och Amanda Jenssen, basist, lade upp en bild på sig själva tillsammans på nätet efter konserten. Bandet tackade Malmö för en spektakulär kväll, och de berömde specifikt Amanda Jenssen och kallade henne “fantastiskt karismatisk”, “häpnadsspännande”, “duktig” och “helt magisk” i bildtexten.

Amanda har ramat in en speciell gästplats i trädgården på Ystads Folkets Bakgaard. Allehanda i Ystad uppger att hon när hon uppträdde med Melby Raggaekapell presenterades som “direkt från Köpenhamn.” Enligt inlägget hoppade artisten in i mängden och började sjunga publikbehagare som “Amarula Tree” och “Happyland” för att få åskådarna inblandade.

Kan vi förvänta oss att se mer av Amanda Jenssen i framtiden? Amanda Jenssen var besviken över att 2007 års “Idol”-vinnare inte var den person hon hade valt. Marie Picasso fick äran i hennes ställe. Aftonbladet döpte henne till “turnédrottning” för sin märkliga sångröst 2009 och året därpå nominerades hon till Grammis- och P3-guldet.

Det populära uppföljningsalbumet “Happyland” släpptes 2009. På dagen för det släpptes, den 28 september, toppade den första “Happyland”-låten iTunes singellistan, Billboard Hot Digital Songs-listan och Billboard Hot 100-listan.

Amanda Jenssen Idag

Efter att ha hört frasen “S mycket bättre” gick Amanda Jenssen spårlöst iväg. Konstnären är Frankie Fouganthin. Hennes popularitet sköt i höjden efter hennes andra TV-framträdande. Hennes motspelare i “Så mycket bättre” var bland annat Carola och Orup, två mer kända artister. Bland showens mest minnesvärda rader är “När vi gräver guld i USA”, som är Amandas tolkning av den svenska fotbollssången “När vi gräver guld i USA.”

Amanda Jenssens “Trasiga” har en större medicinsk nödsituation.När det kommer till de hälsoproblem som har plågat henne under större delen av hennes liv, har Amanda varit brutalt ärlig i sin sommardagbok. Hon kunde knappt andas eftersom hennes lungkapacitet bara var 30%.

Jag hade ett allvarligt fall av dubbel lunginflammation ungefär när jag fyllde ett och ett halvt år. Mina alternativ blev allt svårare i takt med att situationen blev svårare. Hennes röst är raspig just nu, men hon säger att det inte kommer att vara så mycket längre.

Singerskan hade tidigare i en intervju berättat att hon tappat intresset för musik till följd av sin omfattande turné. Du måste ta reda på saker på egen hand eftersom inga detaljerade riktlinjer gavs. Det började bli tröttsamt och obekvämt eftersom jag hade för mycket på tallriken.

Amanda Jenssens en gång så enorma berömmelse, underblåst av låtar som “Happyland”, “Amarula Tree” och “Dry My Soul”, har nu bleknat. Hon har precis återuppstått, denna gång som en bubblare, i den svenska musikscenen. Den här veckan ligger Carolina Norén på toppen av Sveriges populäraste lista.

Amanda Jenssens senaste CD, “Ge Mig En Dag” (Esterlenvisan), är en översättning av Olle Adolphson. Den här veckan får hon sällskap på Svensktoppen av Hkan Hellström, som har en ny låt med titeln “Den Här Gngen r Det P Riktigt”, och Chris Kläfford, vars “I Do” nyligen har detroniserat den.

Både Loreen och Smash Into Pieces gör vågor i arenarockvärlden med sina senaste album, Tattoo och Six Feet Under. Nu när Darin och “What’s the Point” är tillbaka i toppen av listorna, har Maria Sur och “Never Give Up” hänvisats till musikbranschens bottenskikt.

Carolina Norén, programledare och producent för programmet, är ansvarig för den svenska sändningen av listan. Både Halvard Jenssens och Katy Bengtssons mammor är systrar till Jenssen. Utöver sitt arbete med Oh Hollie Neverdays spelade hon och hennes pappa gitarr tillsammans i bandet Amandas & the Papas. Jenssen blev känd i Sverige efter att hon slutade på andra plats under säsongen 2007 av Sveriges Idol. Den 7 december 2007 tog Jenssen och Marie Picasso ut i mästerskapsmatchen. En majoritet av tittarna valde Jenssen.

Enligt Jenssen slutfördes ett skivkontrakt den 3 januari 2008. Hennes debutsingel, med titeln “Do You Love Me”, släpptes den 23 januari.[3] Den nya låten “Amarula Tree” släpptes den 16 april som en uppföljning. Jenssen och Pär Wiksten, tonsättare. Killing My Darlings, debutalbumet, släpptes den 7 maj 2008. Tre av volymerna innehåller bidrag från författare som Vincent Pontare och Marit Bergman. Jenssen skrev fyra av berättelserna på egen hand och skrev de återstående åtta tillsammans med Pär Wiksten.

Till sommarens turnédrottning 2008 hade Jenssen stöd av Aftonbladet, Damn!, och Pär Wiksten. Hon nominerades till en Grammis och ett P3 Guld, och det slutade med att hon tog hem priserna för bästa kvinnliga artist och bästa rookie vid Rockbjörnen Music Awards den 22 januari. Dessutom gav hennes arbete på Gaygalan henne titeln som bästa artist av året.

Hon fortsatte att arbeta med Pär Wiksten under hela 2009. De hade en underbar sommar och höst tillsammans i Happyland, uppföljaren till Killing My Darlings. Den första låten, bara kallad “,” släpptes den 28 september och gick snabbt upp till toppen av iTunes Top 100, Billboard Hot 100 och Digital Song Sales Chart.

Några av artisterna Jenssen har samarbetat med är John ME (på duetten “Love is My Drug” på P3 Guld-galan), Miss Li (på duetten “Bourgeois Shangri-La”, som var med i en internationell annons för Ipod Nano) och Elina Nelson.

Jenssen fick inte en utan två Grammis Awards 2010. Hon vann priser för både årets kvinnliga artist och årets kompositör, och delade den sistnämnda äran med Pär Wiksten. Hon medverkade i ett sommaravsnitt av radioprogrammet Radio P1 2010.

Hymns for the Haunted släpptes i november samma år och är Jenssens tredje studioalbum. Jenssen öppnade för Rolling Stones på Tele2 Arena i Stockholm den 1 juli 2014. Hon är en artist för den svenska varietéen “S mycket bättre hösten”, och hon var med i ett avsnitt 2014.

Jenssen har accepterat Ulla Billquist Distinguished Fellowship 2015. Jenny Amanda Katarina Bengtsson, mer känd under sitt artistnamn Amanda Jenssen, är en svensk sångerska, musiker och kompositör. Hon kom till världen den 12 september 1988 i Lund.

Amanda Jenssen Idag
Amanda Jenssen Idag

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *