Viktor Hovland Familj

Viktor Hovland Familj
Viktor Hovland Familj

Viktor Hovland Familj – Viktor Hovland är singel och har inte diskuterat sitt romantiska liv offentligt. Det finns obekräftade rykten om att han har en flickvän. Enligt tillgängliga uppgifter har Hovland en bostad i Oklahoma, inte långt från det statliga universitetet där. Enligt fastighetsdokument som sågs av Heavy köpte Hovland ett hem för 370 000 dollar nära Stilwater 2019.

Han sa till Hype Beast 2023, “Det är lite intressant eftersom jag självklart är från Norge och jag skulle säga att Skandinavien vanligtvis är på modesidan, väldigt snäll att gå framåt och trendigt och det är därför jag tror att JL har varit så populär där hemma. Oklahoma, där jag för närvarande bor, är motsatsen; det är mycket traditionellt. Så jag antar att man kan säga att jag har sett båda sidorna. Det har varit fantastiskt att se personer jag känner i Oklahoma och runt om i USA upptäcka att JL gör fantastisk musik.

Tom Cleary är en redaktör och journalist som skriver om NFL, NBA, UFC och andra professionella sporter och fantasysporter. Tom har gjort sitt hem i Connecticut och har rötter i tidningsbranschen. Sedan 2015 har han varit skribent och redaktör på Heavy. Detaljer om Tom Clearys bakgrund

Framväxten av Viktor Hovland, en ung norrman som har blivit ett fenomen på PGA-touren tack vare sin otroliga talang, har också kastat ljus över den viktiga roll hans familj har spelat i hans framgång. Låt oss se bortom Viktor Hovlands segrar och rankningar till hans fascinerande familjeliv. Viktor Hovlands fantastiska uppstigning till framträdande plats sedan han gick in på den professionella scenen 2019 är svår att överskatta.

Den norska golfaren, då 25 år gammal, har slagit igenom snabbt på PGA-touren. Hovlands karriär har präglats av betydande prestationer som talar till hans extraordinära talang och orubbliga beslutsamhet. Dessa inkluderar tre PGA Tour-segrar, 2018 års amerikanska amatörmästerskap och 2019 års Ben Hogan Award. Låt oss se bortom Viktor Hovlands segrar och rankningar till hans fascinerande familjeliv.

Golfens historia har djupa rötter

Viktor Hovland kommer från en lång rad golfande förfäder. Hans pappa, Harald, och hans mamma, Galina, är båda idrottare. Viktors pappa, Harald Hovland, var en professionell golfspelare som vann ett antal evenemang i Norge. Viktors entusiasm för spelet var säkert underblåst av hans mentors rikedom av kunskap och erfarenhet.

För det andra, en mammas kraftfulla telefonsamtal

Viktors mamma, Galina Hovland, har gjort ett oväntat framträdande i sin golfodyssé. Galinas engagemang för sin son Viktors prestation visades när hon, vid 2021 Players Championship, anmälde sin egen son för att ha brutit mot reglerna. Det här avsnittet exemplifierar den starka kopplingen mellan Galina och hennes son och visar också Galinas hängivenhet att spela rättvist.

Teknisk expert och golfinstruktör

Den pensionerade ingenjören Harald Hovland banade omedvetet vägen för Viktors golfäventyr. Medan han var i St. Louis för att jobba, köpte Harald Hovland en uppsättning golfklubbor så att han kunde döda tiden på en driving range. På grund av detta lyckliga beslut är Viktor nu en skicklig golfspelare.

Att utveckla ett soligt läge

Dels kommer Viktor Hovlands optimistiska personlighet och charmiga flin från hans föräldrar. I en intervju med Masters.com berättade han om hur hans optimistiska föräldrar har påverkat hans egen syn på livet och hans smittande entusiasm på golfbanan. Hans positiva syn på livet och golf kan delvis tillskrivas hans uppväxt i Norge, ett land som allmänt anses vara ett av de lyckligaste i världen. Mina föräldrar verkar vara ganska nöjda. Lyckan är stor i Norge. För att uttrycka det enkelt, jag är nöjd. Jag trivs med många aktiviteter. Han fortsatte, “Jag försöker förutse de saker jag vill göra” (Via Masters.com).

För det femte, styrkan i ens familj

Viktor Hovlands familj har alltid funnits där för honom, även när han tog steget från amatörgolfens stjärnstatus till de professionella leden. Viktors föräldrar och andra familjemedlemmar var med honom på The Masters i Augusta, och han delade ett rörande foto av dem på Instagram, vilket visar vikten av deras närvaro i hans liv.

Viktor Hovlands familj har varit en orubblig källa till styrka under hela hans meteoriska klättring i golfvärlden. De visar hur stödjande och sammanhållen deras familj är genom att vara där för stora turneringar som The Masters i Augusta, Georgia. Deras orubbliga stöd var avgörande för Hovlands beslut att lämna sin familj i Norge för att satsa på collegegolf i USA.

Hovland tackar sin familj för att ha gett honom det stöd och den uppmuntran han behöver för att fortsätta klättra på den professionella golfrankingen. Deras stöd, tillsammans med Viktors engagemang och talang, hjälper till att konstruera en bild av en golfspelare vars identitet inte bara formas av hans prestationer utan också av de principer som hans föräldrar och farföräldrar lärde honom.

Den norske proffsgolfaren Viktor Hovland (född 18 september 1997) tävlar på PGA Tour och Europatouren. Han toppade World Amateur Golf Ranking 2019 efter att ha vunnit U.S. Amatören 2018. Hovland skrev historia genom att ta segrar på både PGA Tour (vid 2020 Puerto Rico Open) och European Tour (vid 2021 BMW International Open) och blev den första golfaren från sitt land att göra det. Ytterligare fem PGA Tour-titlar följde på hans seger i Tour Championship 2023, vilket gav honom den första FedEx-cupen i karriären.

Hobbyist yrke

Eftersom hans far, Harald, hade börjat med sporten när han arbetade som ingenjör i St Louis, började Hovland spela vid elva års ålder. När Hovland var 16 år gammal 2014 vann han norska amatörgolfmästerskapet. Han gick på Oklahoma State University från 2016 till 2019 och tävlade i kollegial golf tillsammans med Kristoffer Ventura.

Viktor Hovland Familj

Som den första spelaren från Norge att vinna U.S. Amatör, har Hovland blivit inbjuden att tävla i 2019 Masters, U.S. Open och Open Championship. Som amatör tävlade han i 2018 Emirates Australian Open och delade på 13:e plats. Vid 2019 Masters Tournament sköt Hovland tre under par 69 och delade till 32:a plats, den bästa prestationen av en amatör.

Som ett resultat av sitt spel är han nu rankad först bland amatörgolfare över hela världen. Han sköt en 280 och slutade på 12:e plats vid 2019 U.S. Open, vilket gjorde honom till turneringens låga amatör. Det tidigare rekordet för lägsta 72-hålspoäng av en amatör vid U.S. Open var 282, satt av Jack Nicklaus 1960. För första gången sedan Matt Kuchar 1998 har en amatör vunnit Masters och U.S. Open samma år . Han vann årets Ben Hogan Award, som ges till Amerikas främsta kollegiala golfspelare.

Arbetserfarenhet

Hovland gjorde sin professionella debut vid 2019 Travelers Championship i juni efter att ha blivit proffs efter U.S. Open. Han förlorade sin garanterade plats i Open Championship 2019 som ett resultat. Hovland delade andraplatsen vid Albertsons Boise Open i augusti, som var en del av Korn Ferry Tour Finals.

Han avslutade tillräckligt bra för att behålla sitt PGA Tour-kort för den kommande säsongen. Hovlands 19 raka omgångar på 60-talet till och med den andra omgången av CJ Cup i Sydkorea var ett PGA Tour-rekord. Puerto Rico Open, som Hovland vann i februari, blev honom den första norrmannen att vinna på PGA-touren.

Han slog 72:a hålet på Mayakoba Golf Classic i december för sin andra PGA Tour-seger och första i en fullstyrka PGA Tour-turnering. När Hovland vann BMW International Open i juni skrev han historia som den första norrman som någonsin vann på Europatouren. Hovland tävlade för Europa i Ryder Cup 2021, som hölls på Kohler, Wisconsins Whistling Straits-bana den september. Hovland hade ett rekord med 0-3-2 och oavgjort i sin söndagsmatch mot Collin Morikawa när USA vann med 19-9.

Vid World Wide Technology Championship i november, som hölls i Mayakoba i Playa del Carmen, Mexiko, försvarade Hovland framgångsrikt sin titel. Han sköt ett turneringsrekord 23 under par för att vinna med fyra skott. En månad senare slutade han på 18 under par för att vinna Hero World Challenge med ett slag över Scottie Scheffler.

Två avgörande örnar på de sista hålen (nr 14 och 15) hjälpte till att säkra segern. Med tanke på att fyra av hans första fem proffssegrar inträffade i Karibien, stärkte denna seger hans rykte som golfens “resortkung”. I januari tävlade Hovland i Abu Dhabi HSBC Championship på Europatouren och slutade bland de fem bästa.

Veckan därpå sköt han en sista omgång 66 och slog birdie på det inledande hålet i ett sudden-death-slutspel för att slå Richard Bland och vinna Slync.io Dubai Desert Classic. Efter denna seger tog han sig upp till tredje plats i den officiella World Golf Ranking. Hovland upprepade som mästare i Hero World Challenge i Albany på Bahamas i december 2022, och gick med Tiger Woods som de enda spelarna som klarade bedriften.

Trots att han kom nära vann Hovland aldrig ett stort mästerskap. Han kom nära på The Masters och PGA Championship. Efter en sista omgång 74 var han delad på sjunde plats på Augusta. Han sköt en sista omgång 68 för att sluta tvåa efter Brooks Koepka i PGA Championship på Oak Hill.

Hovland slog Denny McCarthy i ett slutspel om segern i Memorial Tournament i juni. Hovland var den enda spelaren i turneringen som birdie det 17:e hålet, vilket han gjorde för att tvinga fram ett slutspel. På Olympia Fields Country Club, inte långt från Chicago, Illinois, i augusti, slog Hovland ett banrekord i finalen på 61 för att vinna BMW Championship.

Hans poängkort för sista omgången innehöll hela tolv treor. FedEx Cup-slutspelet 2023 fortsatte med denna andra omgångsturnering. Nästa vecka tog han hem både Tour Championship och FedEx Cup-titlarna. Han gick med i raden av de tre yngsta FedEx Cup-vinnarna.

Viktor Hovland Familj
Viktor Hovland Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *