Viktor Gyökeres Pappa
Viktor Gyökeres Pappa

Viktor Gyökeres Pappa – Jag känner mig skyldig att skriva om Viktor Gyökeres igen, trots att jag har gjort det. Enligt fotbollz.se är han en fotbollssuperstjärna bortom allas vildaste drömmar efter att ha slagit igenom så mycket i sitt jungfruframträdande i Superettan för BP. Det var bara två år sedan på Jämtkraft arena. Efteråt blommade Viktors yrkesliv ut.

Brommapojkarna och ÖFK spelade mot varandra på Jämtkraft Arena 2015. Det var då BP:s 17-årige talang Viktor Gyökeres debuterade i Superettan. “Stämpla det med hans namn, älska honom”, skrev fotbollz.se efteråt. Jämtland stödjer en man som heter Viktor Gyökeres. Stugun är fortfarande deras hem. Hans mor. Stugun och IFK Östersund var båda lag som pappan Stefan Pappan spelade fotboll för. Stockholm var det nya hemmet för familjen på 90-talet.

Viktor debuterade för BP på Jämtlandsmärket. Ganska intressant nog skedde debuten på kort avstånd från Hofvallen, platsen där hans pappa spelade för många år sedan. I det ögonblicket var Viktor inte långt ifrån att göra mål för ÖFK, men bollen gick ändå i stolpen. Efter ett möte med Viktor beslutade Fotbollz.se att skicka ut några frågor:

“Viktor, är du en BP-produkt?”

Nej. Jag lämnade Aspudden för två år sedan och gick med i BP. När du först fick chansen att spela med a-laget, hur kändes det? Jag blev förvånad över att jag kunde hoppa in idag. Det gjorde mig glad och chockade mig. I dag är det inte längre så för Viktor, som är 19 år. Det har officiellt verifierats att han är en Brighton Premier League-spelare.

Han tog äntligen steget ut i proffslivet i England två år efter att ha gjort sin BP-debut i Östersund. En arbetslinje utan motstycke. Vad som händer härnäst för Viktor i England kommer att bli fascinerande att se. Viktor är målfarlig, har en bra driv i steget, är företagsam och orädd, och är bara och tuff i närkamperna. Han är ointresserad.

Efter att ha krossat Stugun i segrar blev Stefan Gyökeres unge förbundskapten: Tonen är ganska nedlåtande. Janne Anderssons januarilista inkluderade Aiesh, Tekie och Papagiannopoulos – tre spelare med uppenbara kopplingar till den lokala fotbollsklubben. En femte medlem i laget är dock knuten till Jämtland genom en förrådsvagn.

Viktor Gyökeres bor nu i Brighton. Stugun och IFK Östersund var lagen som Papa Stefan spelade för på 1980- och 1990-talen. Landslagstränaren Janne Andersson kunde på måndagen på truppens presskonferens avslöja att han skrivit på en spelare för januariturnén från en Premier League-klubb. Denna spelare är Viktor Gyökeres, som spelade för Brommapojkarna under 2017–18 innan han gick vidare till Brighton.

Amanda Nildén och Viktor Gyökeres, stjärnkombon i det svenska fotbollslandslaget, kör högt på sina framgångar den här säsongen. Hennes första officiella framträdande var i Champions League. Han har aldrig tidigare varit med i landslaget. Juve FC Viktor Gyökeres, 23, Coventry, och Amanda Nildén, 23, Stockholm, är de två sexigaste spelarna i Sverige.

“Vi är nöjda med varandra även om det är väldigt svårt att träffas nu”, slår Amanda Nildén fast. I VM-kvalmatcherna mot Grekland och Kosovo byttes Viktor Gyökeres ut mot Zlatan Ibrahimovic efter att den sistnämnde ombads lämna truppen. 23-åringen gjorde två framträdanden för landslaget under januariturnén 2019, men detta är hans första framträdande med den faktiska truppen.

Jag hoppas få speltid i landslaget så att jag faktiskt kan tävla. “Jag mår bra och det har varit en riktigt bra månad med Coventry för mig”, förklarar han. Sedan den 11 september har målvakten hållit sju Championship-mål borta. Efter att han köpte sin frigivning från Brighton förra sommaren av sin tidigare svenska klubb, har Gyökeres förlorat sin position. Under hela våren reste han.

Efter att ha kommit till Coventry mitt på vintern lyckades jag spela på bara sju matcher hela säsongen. Sedan de köpte ut mig och jag har varit med sedan säsongsstarten känner jag att jag verkligen hör hemma här. Jag var verkligen eftertraktad av Coventry. Gyökeres hävdar att det var uppenbart för dem, varför det misslyckades när man frågade varför.

19 år gammal lämnade han Brommapojkarna 2017 efter att ha gjort tretton mål i Superettan och återupprättat BP i allsvenskan. Hans utlåning till Premier League kom före hans tid med St. Pauli, Swansea och Coventry; han hade tidigare spelat för Brighton & Hove Albions U23-lag.

Att spela en fast medlem av klubbens stab istället för en avbytare kan öka intäkterna. Det känns så ibland även när jag var tränad. När jag var på Swansea trodde jag inte att jag hade en chans. Kontraktet med Coventry sträcker sig till juni 2024 och han säger att det känns bra att ha landat något mer långsiktigt.

Amanda Nildén och Viktor Gyökeres var lagkamrater på fotbollsträningen på Bromma gymnasium för ett par år sedan. Medan hennes pojkvän uppvaktade klubbar i olika utländska ligor, lämnade hon BP för AIK och flyttade till England för att spela för Brighton & Hove Albion. Samtidigt gjorde Viktor en triumferande återkomst till Damallsvenskan och skulle möta Eskilstuna United 2020.

Mittfältaren Amanda Nildéns landslagsdebut var i vintras. I somras klättrade hon på den mödosamma utvecklingsstegen för att ansluta sig till Juventus, en italiensk superklubb. Efter att Viktor utsågs till landslaget tidigare i veckan gjorde hon sin Champions League-debut för Juventus i en 3-0-seger borta mot Servette Chenois, som kom in i den 81:a minuten.

Redan som liten flicka drömde jag om det. I en intervju med Sportbladet ska hon ha uttryckt sin entusiasm över att delta i Champions League. Det var underbart att Amanda fick möjligheten att komma in. Även om han bevittnade mötet och briefingen med landslaget direkt efter dominionsspelet hävdar Viktor Gyökeres att det skedde under matchen.

Viktor Gyökeres Pappa

Vad var ditt intryck av Juventus vid ditt första besök, Amanda?

Jag njuter verkligen av det. Det är en plats där jag kan lära mig, och jag älskar det. Massor av resurser finns tillgängliga, och svarvanläggningarna är ganska stora. En hel del annan nivå är den höga klassen för alla spelare. Efter att ha startat i två av sina fem ligamatcher och sett action i nästan varje match, säger Amanda Nildén att hon är nöjd.

När man bor 1 300 kilometer ifrån varandra och stöter på varandra?

Efter andan säger Viktor: “Jag vet faktiskt inte när vi ses nästa gång.” Hans uttryck är melankoliskt. Du kan bara förutse ögonblicket när du kommer att kunna sitta, och vi måste helt enkelt följa med strömmen. Det är inte särskilt bra när man spelar i Champions League med Juventus utanför det. En vanlig vecka spelar vi två matcher. Närhelst det inträffar kommer vi att göra allt för att korsa vägar. Trots att hon är i Turin försäkrar Amanda oss att de kommer att hitta ett sätt att lösa problemet.

Fokus på att dela måltider som familj

Hon kommer från en riktig fotbollsfamilj och föddes in i den: David Nildén, hennes pappa, och Jim Nildén, hennes farfar. Även om jag spelade mycket fotboll som barn, lät jag det aldrig bli ett problem. Varje familjemiddag kretsar enligt hennes mening kring fotboll.

Hur mycket vikt lägger du på jämförelser av Viktors prestationer?

Det är inte så vi jämför eller konkurrerar. Enligt Amanda Nildén hejar vi på varandra när det är bra och firar med varandra när det är dåliga tider. Att vi både klarar av det vi älskar och gör det bra är underbart, säger Viktor Gyökeres. Han spelar mot Grekland på tisdag efter att ha hoppats på en Sverigeseger mot Kosovo på lördagskvällen i deras VM-match.

Efter lördagens Serie A-match mot Napoli spelar Amanda och hennes Juventus-trupp mot Chelsea i Champions League på tisdag. Mitt schema har verifierats. Flickan säger: “Jag smyger en titt på killarna när de spelar,” innan hon forsar över hur bedårande det är. “Hoppas att man inte bara tänker på pengarna” syftar på Gyökeres besvikelse över Coventrys höga priser.

Stockholm, en stad i Sverige. Många lag är intresserade av Viktor Gyökeres som handelspartner. Tjänstemannen har nu uttalat sig om att han anser att Coventrys lön är överdriven. Han tillägger, “Om man tar allt i beaktande, det är ganska lite”, innan han nämner att hans kontrakt går ut om ett år.

Viktor Gyökeres kan ha blivit intervjuad och hans ord visades på den spelaren. Viktor Gyökeres är mycket efterfrågad från flera klubbar efter en fantastisk säsong med Coventry, där han gjorde 21 mål och lade till 12 assist. Klubbens tidigare rekord slogs i måndags när Sporting Lissabon bjöd 20 miljoner euro för anfallare, enligt A Bola. Ett femårskontrakt ligger också på bordet.

Enligt förra veckans Coventry Telegraph ska “minst åtta Premier League-klubbar” ha varit intresserade av Györkes. Nu informerar Gyökeres alla om turerna, efter måndagens landslagsträning på Bosön. Många klubbar överväger att flytta till Coventry, och staden är angelägen om att ta emot dem. Så fort klubben börjar må bra kan man gå vidare därefter.

“Men jag hoppas att klubben också kan överväga vad jag vill och vad jag känner för, inte bara vem som betalar mest”, fortsätter han. Han vet inte hur nära du är att återförenas med en annan klubb, men Gyökeres hävdar att Coventry har erbjudit sig att släppa honom för ett visst pris.

Den gångna vintern hade jag dock möjlighet att gå men valde att inte. Jag skulle vara med klubben hela säsongen. Han säger att han hoppas att det går att samarbeta nu när säsongen är final och att det inte bara handlar om pengarna, utan om mig och min karriär.

Enligt din åsikt är priset på Coventry för dyrt?

Du måste fråga de klubbar som är intresserade om det. Men när jag tänker på att mitt kontrakt bara har ett år kvar att löpa så blir det tydligt att det är en betydande summa. Är det för mycket? Jag känner nu ett behov av att testa något nytt, efter att ha haft två bra säsonger där. Vänligen hitta ett sätt att fixa det.

Är du mer intresserad av att besöka ett annat land eller Premier League?

Det händer inte så mycket, men jag trivs och klubben vill verkligen ha mig, så de satsar på mig istället för att köpa mig för skojs skull. Skulle du hellre se Premier League eller den portugisiska ligan om du skulle välja en? På vår klubb känner vi det och hur likt det är. Det tas inte upp i klubbens namn.

Är det fördelaktigt att stanna kvar i England med ditt företag för att känna att det fungerar?
Så länge jag är kvar där kommer det att garanteras, inga problem. Som långtidsboende känner jag mig ganska hemma där. Men resultatet avslöjas därefter.

Viktor Gyökeres Pappa
Viktor Gyökeres Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *