Tony Gustavsson Familj

Tony Gustavsson Familj
Tony Gustavsson Familj

Tony Gustavsson Familj – Han var välkänd för sin explosivitet på planen under hela sin spelarkarriär. Han har spelat för bland annat IFK Sundsvall, IK Brage och Ytterhogdal. Gustavsson spelade tidigare tennis för den sistnämnda klubben. Gustavsson hjälpte Degerfors IF att avancera till Superettan 2004 (han var då lagets andra tränare efter Dave Mosson).

Han tog över som lagkapten 2005 och undvek framgångsrikt nedflyttning till division två. 2006 upphörde Degerfors med sin älvutpost. När Gustavsson först började jobba som tränare för Degerfors var han oerhört frustrerad över rutinen, men han anpassade sig så småningom.

När det kommer till fotboll är jag alltid brunett. Jag har äntligen hittat ett sätt att kombinera mina två passioner som fotbollstränare. Jag tog inte det här jobbet i hopp om att bli omtyckt; jag gillar det för att det är roligt. Gustavsson presenterades som ny tränare för Stockholmsklubben Hammarby IF den 20:e november, den 20 oktober ersatte Gustavsson sin tidigare tränare i Hammarby IF.

Anders Linderoth. Hammarby IF-kontraktet sträckte sig i fyra år och innehöll en tvåårig förlängningsklausul. Gustavsson var aktiv för klubben som spelare redan 1997, då han provspelade, men släpptes senare från sitt kontrakt. Genom att hålla ut förbi Intertoto Cup 2007 ledde Gustavsson Hammarby IF till UEFA a Champions League-prestation i UEFA a Champions League, Th. 31, 2009.

Han började arbeta som tränare på Kongsvinger i Norska Elitligan den 27 april 2010. Under 2010 års VM i fotboll i Sydafrika var Tony Gustafsson expertkommentator för SVT. Han arbetade som assisterande tränare för USA damlandslag i OS 2012, där de vann guld. Han blev huvudtränare för Tyresö FFs damlag i augusti 2012, men efter att laget tävlat i OS 2012 fick han ansvaret att assistera USA:s damlags huvudtränare, Jill Ellis.

Gustavsson utsågs till ny huvudtränare för GIF Sundsvall den 2 september 2019. GIF Sundsvall degraderades till Superettan den 2 november 2019 och Gustavsson FC lämnade klubben samma dag. Sedan september 2020 har Gustavsson fungerat som kapten för Australiens damlandslag i fotboll.

Postadressen finns på Vendelsö, söder om Stockholm. Men sedan han blev USA:s biträdande förbundskapten har hans familj inte sett mycket till honom. Gustavsson tillbringar ett halvår på andra sidan Atlantis, och när han kommer hem, dyker han med huvudet först i analyser, slingrar sig igenom motstridiga regler och upprätthåller kommunikationen med United States Football League.

Han var ivrig att väga in ryktena och gjorde sitt bästa för att styra Tyresö-skutan som var på väg mot Champions League-finalen och den oundvikliga titeluppgörelsen. Gustavsson säger till SPORT-Express: “Jag blev kontaktad vid den här tiden förra året, men jag visste först inte hur jag skulle lägga upp mig på grund av alla resor till Tyresö.”

Detta var under deras möte på det amerikanska laghotellet i Lagos, på Portugals Algarvekust.– Jag ville inte bli inblandad i några förhandlingar eftersom vi var så fokuserade på att ta oss till Champions League-finalen (vilket vi nästan gjorde, men till slut förlorade i Lissabon mot Wolfsburg).– Men jag gjorde det klart att jag skulle vara intresserad av alla möjligheter som öppnades som ett resultat av dörren.

Lösningen som ett helt paket”

Därför reser Gustavsson just nu genom det grå amerikanska landskapet i ett försök att bidra till att USA tar sitt första VM-guld på 16 år. Efter att ha erbjudits ett lösningspaket som väckte mitt intresse spenderade jag mycket tid på att chatta med Jill Ellis, förbundets ordförande. Vi diskuterade hur vi skulle kunna arbeta tillsammans och jag kände mig ganska uppmuntrad av rollen jag erbjöds. Vad menar du med “paketlösning?” – En heltäckande plan som gör att min familj kan vara kvar i Sverige samtidigt som jag reser ofta för att besöka släktingar och åka på campingturer.

Att gå ut och spana in motståndets styrkor och svagheter. Det här är ett mästerverk, och det betyder precis vad det säger. Från att jag hoppade av, tills kanske VM-finalen i början av juli, har vi 180 dagar på oss att ligga på läger. Du bör få många bonuspoäng från olika flygbolag. – Ja, jag kan älska dig så mycket. När förväntade du dig att bli erbjuden tjänsten som förbundskapten? Är det här över mellan

Tony Gustavsson Familj

du och Jill Ellis (Gustavssons kontrakt sträcker sig över OS 2016)? Jag känner att det enda intressanta med nuet är hur vi har det. Gustavsson svarar indignerat: “Jag tycker att jag gör ett bra jobb med den roll jag har fått, och jag är väldigt glad över det.” Jill vill att jag ska vara den som hjälper laget och ger spelarna vägledning så att alla är på samma sida.

Väv ett nät av lögner

När spelarna slutade och Tyresö Fotboll AB upphörde att existera, hur långt tog du laget de senaste månaderna? Jag är den typen av person som njuter av en bra utmaning och kliver fram när något avgörande eller potentiellt livsförändrande står på spel. Det kan verka som en OS-final med 80 000 personer på läktaren, ett allsvenskt derby i Stockholm, eller en klubb i kris där det inte finns pengar och inga bonusar betalas ut. – Min utmaning som ledare är därför att ta reda på hur vi kan prestera under dessa förhållanden och vilka knappar jag behöver trycka på.

Så du säger att du inte påverkas av allt som person?

Det är självklart; vi är alla människor trots allt. Än nu talar fotbollsspelare i Tyresö fortfarande om den känslomässiga sammanhållningen de hade på planen som ett av de mäktigaste minnen de har. Vi blev riktigt nära och det var tack vare våra olikheter som vi kunde skapa något alldeles speciellt. Det var därför vi spelade ända till slutet, och det var en hårsmån från segern.

Är detta det roligaste jobbet du någonsin haft, med obegränsade medel till ditt förfogande? Varje jobb har sina egna unika utmaningar och belöningar. En kort sommar: Att vara en duktig tränare i lilla Ytterhogdal och vinna träningsserien i sin rookiesäsong är en magisk upplevelse. Det var en stor lärorik erfarenhet att arbeta för ett av de största kulturella fotbollslagen, Degerfors.

Det var fantastiskt att komma fram till Hammarby och känna energin och spänningen i kvarteret. Senare jobbade jag i lilla Kongsvinger, som påminde om Degerfors, och med en gemenskap som stöttar fotbollen genom magi. Sedan hade Tyresö några av de bästa spelarna i världen under svåra omständigheter. Och det här arbetet med US Soccer är både imponerande och motiverande.

Jag är i mitt element här, där jag kan fokusera enbart på fotboll och briljera med det. Och du bör tro att jag kommer att skynda mig att boka flyg, hotell och träningspass om jag kan hjälpa det! Eftersom jag vet att det kommer att bli bättre av sig själv. Jag är kapabel att ägna en betydande del av min tid och ansträngning åt de saker som jag utmärker mig i. Och det är att få spelare att växa och arbeta med den taktiska sidan av spelet.

Tack, arbetsgivare (på norska: “Lojal mot arbetsgivaren”).

När VM-lotteriet hölls i början av december blev Gustavsson lika förvånad som alla över att USA och Sverige hamnade i samma grupp. Det stod någonstans skrivet att det skulle bli så, och jag tycker det är jättebra. Det är respektingivande kvickt. Efter det håller jag tummarna för att båda länderna kan gå vidare från sina respektive grupper och mötas igen i mästerskapet.

Vad har du för planer för den 12 juni då svenska SM spelas i Winnipeg? När du är på jobbet utvecklar du känslor av lojalitet mot din arbetsgivare. Vid den punkten är det bara en sak som betyder något: att vinna spelet. Därför kan “Du gamla, du fria” klara sig utan Tony Gustavssons hjälp hela sommaren.

Tony Gustavsson Familj
Tony Gustavsson Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *