Patrik Norqvist Olycka
Patrik Norqvist Olycka

Patrik Norqvist Olycka – Femina pratade med Patrik Norqvist, en före detta rymdfysiker som blev en populär tv-personlighet efter en period av nedgång. Samtalet täcker en rad ämnen, inklusive hans rutin i Umeå, hans arbete på tv, hans syskons inverkan på honom under uppväxten, en nacksjukdom, tiden det tar att hitta kärleken och mer. Det hade varit jättebra, säger han, att träffa en tjej man kommer överens med.

Patrik Norqvist, strålningsfysiker, blev en populär tv-personlighet på 2000-talet. En dag i veckan kan du fånga honom på TV, förenkla komplexa fenomen på ett sätt som alla kan förstå. I ett telefonsamtal med Femina anförtror Patrik till henne hur ofta stadsbor kontaktar honom och säger saker som “Jag och frugan har suttit och funderat på det här länge, och du kan göra allt…” eller “Jag såg” du på TV.” Kan du förklara det här?

Han försöker känna sin berömmelse på ett djupt plan. Han skulle inte vilja uppleva baksidan av en stor kändis, men det är roligt att bli känd och uppskattad i stan, och det är mest positivt i vinter. Scenframträdande är något Olle Jönsson föraktar. Isfysikern Patrik Norqvist förvandlades till en förbryllande tv-värd på grund av det.

Undervisning är hans största intresse och han arbetar som fysiklektor vid Umeå universitet till vardags. Han föll i en svacka halvvägs genom sitt ideala jobb inom tv. Jag och min kollega gjorde ett reportage om vad vi kallar Hollywood-fysik 2003, tror jag, och det var början. Vi upplevde var och en av Hollywoods fysiska attraktioner. Som det visade sig var det en stor händelse.

Patrik och albumet pryddes med närvaron av Filip & Fredrik, en komisk duo bestående av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. På den tiden följde Patrik sin första stora tv-roll i Channel 5-programmet som senare skulle heta Boston Tea Party. Jag pratade med dem i cirka trettio minuter när de ringde mig.

Det blev uppenbart när jag gick vidare. Inget har prövats eller bevisats. Han säger att de bara sade “Japp, då kör vi” och fortsätter att vara involverade i alla år, tri säsonger. Veckans Macka är min solostudiopost. Samling på Boston Tea Party med Veckans Macka och Patrik Norqvist.

Min mest stolta bedrift: en inlämning till Nyhetsmorgon

Hans framträdanden och gästspel på flera framstående TV-format, inklusive Essnack, Hela kändis-Sverige bakar, Fångarna på fortet, Fråga Lund, Jeopardy!, och otaliga fler genom åren. Jämfört med en femteklassare är Uppfinnarna och Go’kväll väldigt intelligenta. Ursäkta, jag misslyckades med att ange en enda kostnad.

Ändå när han tänker på hela sin tv-karriär måste hans stoltaste prestation vara avsnittet “Fråga fysikern” i Nyhetsmorgon. Personligen tror jag inte att alla skulle få det. Vissa speciella röster behöver höras. Istället för att slösa tid bör man ge en förklaring.

Efter det måste man hålla sin koncentration ganska skarp. För att vara ärlig så är jag lite trött på det. När han ska vara med på Nyhetsmorgon tar han alltid ett snabbt flygplan till Stockholm, tillägger han. Trots dess slarv avgudar han den för att den är söt.

Genom att klicka här kan du få våra enkla, goda och snabba recept direkt i din inkorg!

Under åren i rampljuset har Patriks kärlek till ett visst känslaobjekt, smurfar, också återspeglas i Sahlin, Smurfar, Springsteen och Samlarmani. Historien börjar när han var åtta år gammal, runt jul, och han ville skaffa alla femtio sorters russin efter att ha sett tjugofyra distinkta sorter för två kronor i ett presentpaket.

En samlargen bor inom mig. Detta problem kommer att kvarstå. Så fort jag ger mig ut för att samla på något ger jag allt. Jag tappade koll på hur många arter av snigel jag hade efter ett tag.
Under sommaren och medan jag gick på gymnasiet gick gruppen på rast. Man ska inte göra det coolaste.

Å andra sidan tappade han 52 smurfar när han åkte på en klassresa till Hannover i Tyskland i sista året på gymnasiet. Allt annat blev levande i en annan takt. Han besitter nu nästan alla smurfar, inklusive två mycket önskvärda egenskaper. Fem tusen euro är det högsta priset jag sett för en av dessa. Jag tyckte dock att det var otillräckligt.

En fascination i smurfriket har funnits från tidernas begynnelse. Smurfarna är inte det enda som håller ihop Patriks familj. Produkter och artefakter från den berömda ikonen Bruce Springsteen finns naturligt i hemmet. Patrik besökte Sverige för två konserter under medierhelgens besök av Bruce Springsteen.

Han berättar en historia om att träffa ett annat Sprinsteen-fan när han blev ombedd att tala om Nobelpriset i fysik vid en TV4-session. Det var förmodligen runt 2009 när han sa det. Vid samma tillfälle ombads Mona Sahlin att hålla ett tal angående Nobels fredspris.

Patrik Norqvist Olycka

“Hur är det? Är Nobelfest på din agenda för i år? Hennes sittplats ligger bara två meter från Patrik, så han hör henne säga: “Nej, jag har viktigare saker att göra den dagen”, innan hon går vidare. Mitt nästa steg var att gå fram till henne och fråga: “Mehr ännu saker? Precis som planerat. Så efter trettio minuter eller så kom ämnet Bruce Springsteen upp.

Patrik tilldelades som chaufför för konserterna 19, 20 och 21 under Bruce Springsteens tre-show-turné till Göteborg i slutet av juni 2023. ”Kvinnor håller i hela kulturlivet – visa respekt”, säger Katrin Sundberg. Min koppling till mina systrar: Hon lärde mig första klass. Patrik Norqvists verkliga kall ligger dock inom idrottsområdet. Tidigt blev han kär i sin lillasyster, som var med i spelet redan innan han föddes.

I de flesta situationer kommer jag att nämna att min syster är två år yngre än mig. Hon gjorde det bättre än mig i de flesta klasser, men matte var hennes svaga punkt. Han säger att hon inte var särskilt rolig och brukar behandla mig med en förklaring eftersom han fortsätter:

Jag tyckte att det var underhållande att visa hur någon kan tänka, och hon var utan tvekan den mest kritiska recensent man kunde stöta på. Hon informerade mig omedelbart om det var något hon inte fick. Jag har ett utmanande jobb. Men jag var ganska nöjd med mig själv eftersom jag vägledde henne att uppnå sin största potential.

Du fick faktiskt ditt livs verkliga syfte från din syster, eller hur?

Det var verkligen hon som gav mig tanken. Jag hade planerat att bli gymnasielärare när jag skulle börja på universitetet 1988, men det var bara övergångsår. Istället började jag studera fysik. Han berättar att han efter att ha avslutat teknisk fysik vid Umeå universitet fortsatte att ta en doktorsexamen.

Jag var också tvungen att börja undervisa när jag var doktorand, insåg jag då. Detta ledde till att jag skrevs in vid Umeå universitet. Min styrka, trodde jag, låg i att övervaka andra. “Det har varit med tårar i mitt liv”, tillägger Pernilla Wahlgren. Under Patrik Norqvists nacken är ingen ovanlig sjukdom.

När Patrik under tonåren fick diagnosen Bechterews sjukdom, som påverkar nervsystemet och orsakar en förlust av balans, blev hans akademiska trygghet outhärdlig. På grund av detta kan länken mellan de två behållarna sättas i brand. De försämras i grunden och slutar vara små gnuggande gummigrejer.

Även om detta är en ofta förekommande sjukdom, var det chockerande för mig att injektionen hamnade i min hals. Om det hade varit mitt lår hade det varit nästan omöjligt att dölja det faktum att jag är skadad. Vid sexton år gammal hade han en sprängning och fick höja sin älskade pingvin till en piedestal. Även om utbildningen gick bra, gjorde det inte det sociala livet.

Hur mår du idag? För äldre, hur visar sig sjukdomen?

Jag bokade tid hos läkaren och gjorde några tester när jag var 18 månader på väg. Mitt tillstånd har varit konstant under de senaste tjugo till trettio åren. Enligt min uppfattning har det inte varit det värsta. Men det finns alltid den gnagande rädslan att man kan bli mer klumpig med åldern.
Enligt honom är soligt, extremt varmt väder (runt 25 grader) när värmesjukdom är vanligast. Det stör några människor.

Har du fortsatt din resa norrut?

Ja, det har bara varit fantastiskt. Min anställning är perfekt för mig just nu. Det förblir ett mysterium efter det. Du kanske kan sprida ut dina pensionsår och tillbringa lite tid utomlands. Ändå tänker jag stanna kvar på den här platsen tills den tiden kommer. 2019 strosade Patrik längs en fransk strandpromenad. Att resa är mycket intressant.

Till Allsång på Skansen 202.3 kommer därför artisterna att uppträda. För att komma åt länken, klicka här.!

Mitt romantiska liv som isfysiolog: Jag längtar efter att hitta en följeslagare som jag kan dela trevliga upplevelser med. Trots att han är singel för tillfället hoppas han hitta kärleken i framtiden. När människor når en viss ålder börjar de fokusera på andra saker. Att jag snart ska bli förälder har alltid spelat en roll i det. Att gå över femtio är inte precis en picknick. Patrik Norqvist hävdar att viljan att hitta en livskamrat har tagit överhand.

Att ha en koppling till en kvinna du klickar med hade varit fantastiskt. Dessutom är det bra att du kan leva ditt liv lite fritt. Med all sannolikhet liknar jag en särbo mer. Det hade varit ett liv i ren lycka. En person kan också välja att leva med en annan person, även om så inte alltid är fallet. Det är lite jobbigt för Patrik att ha för avsikt att skriva en ny bok i sommar. Med Balthazars droppar, hans första romerska roman publicerad 2021, fick han både beröm och kritik.

Patrik Norqvist Olycka
Patrik Norqvist Olycka

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *