Parisa Liljestrand Längd
Parisa Liljestrand Längd

Parisa Liljestrand Längd – Parisa Molagholi Liljestrand är en svensk moderat politiker som föddes i Iran den 15 mars 1983. Hon kommer att ansvara för kulturfrågor i Kristerssonförvaltningen från och med 2022.

Biografi:

Parisas pappa var pilot i den iranska försvarsstyrkan och kunde personligen evakuera sin familj från landets centrum under natten över bergen när dramatiska händelser utspelade sig. Efter att ha tillbringat ett halvår på Surahammars flygplats bestämde sig familjen för att återvända till sin ursprungliga bostad i Vallentuna.

Parisa Liljestrand gick på Uppsala universitet från 2001 till 2007 för att ta sin doktorsexamen. och så småningom bli professor där. Hon arbetade som Vaxholms rektor fram till 2018. Det var hon som 2002 grundade det direktdemokratiska partiet DemoEx, vars ledamöter suttit i Vallentuna kommunfullmäktige från 2002 till 2010.

Hon blev en av Sveriges statsministrar 2010. Efter valet 2018 ledde hon stadsförvaltningen och tjänstgjorde som ordförande i kommunfullmäktige. Hon har haft ledande befattningar på Vallentuna Förvaltning AB samt på ungdoms- och barn- och lantbruksavdelningarna i olika kommuner.

I en artikel som Svenska Dagbladet publicerade 2016 sa hon att hon “tar alla tillfällen” att dricka både svensk och persisk sprit. Hon är en stark anhängare av “de fria och demokratiska värderingarna och tillsynen”, och hon är inte rädd för att utöva sin auktoritet.

Regeringen har lyft vissa frågor som särskilt viktiga inom kulturpolitiken, varav en är principen om en armlängds separation mellan politiskt och kulturellt innehåll. Den konventionella visdomen menar att vapenkontroll i första hand handlar om ytliga frågor som utseende och organisation snarare än djupare frågor som substans och estetik.

Parisa Liljestrand fyller på i debatten om definitioner. Fri kultur, progressiv man. Frågan om kulturell frihet och principen om icke-blandning av politiskt och kulturellt innehåll har diskuterats hett under de senaste åren. Frågan har väckt debatt om de viktigaste övervägandena.

Sverigedemokraternas toppkulturhök, Alexander Christiansson, har sagt att människor ska ha rätt och ansvar att välja vilken sorts kultur som ska finansieras med skatter. Demokratiska politiker i Sverige har försökt stoppa skattepengar som går till kulturaktiviteter de inte stödjer, som en sommarfestival med dragshower i Kalmars folkbibliotek.

Men politiker ska inte ägna sig åt kulturell appropriering, som kulturministern uttryckte det. Nej, även om man inte håller en armlängds ställning. Och det är oundvikligt att det fortsätter, inte bara på nationell nivå utan även på regional och kommunal nivå.

Vi förlorar en del av det som gör oss fria och demokratiska varje gång någon försöker tränga in och förklara auktoritet över en kulturs innehåll. Är det du som har rätt och SD som har fel i just det här fallet?

När det kommer till den här frågan är jag helt kompromisslös. När det gäller kulturell frihet fungerar vårt universella Tidöavtal som ett bindande avtal. Du hittar alla personer som bidrog till att avsluta affären där.

Vad kan vi förvänta oss av en kulturminister? Hittills har den nya förvaltningen ökat kulturbudgetens anslag med 1,1 miljoner. Före allt annat är det den aldrig tidigare skådade pandemiska influensan som har svept över världen, som många tror är desperat nödvändig just nu.

Vissa kulturcentra har inte kunnat vinna tillbaka sin publik sedan epidemin, och vi har märkt några ganska låga priser som ett resultat. Men enligt Parisa Liljestrand har regeringen fattat rätt beslut. Det är en fråga om prioriteringar, enligt henne.

Sveriges kultursekreterare Karin Svanborg Sjövall bidrog med en artikel med titeln “Dags att tänka nytt” till ett specialnummer av den svenska publikationen Axess. Hon diskuterar bland annat ett “svalling kulturbyrkrati ute på landet, där strategier och kulturplaner försvinner till ett slut som åtminstone för mig är helt oväntat.” Det är inte lätt att sätta sig där ute.

Det har avslöjats att Parisa Liljestrand har börjat träna. Många beslut, hävdar hon, har lagts på is sedan förra regeringen. Det gäller att fatta beslut snabbt, stå upp för det man tror på och se till att saker och ting inte fastnar i byråkratins lera, säger hon och tillägger att antalet myndigheter under Kulturavdelningen borde växa.

På grund av den ökade risken för ekonomisk förlust kommer hans division att ägna mer uppmärksamhet åt detta. Den svenska regeringen har föreslagit att skapa en “kulturkanon” som kan ses som en “kulturell rättighetsmanual” eller “beskrivning av vad som kan anses vara slavisk till sin karaktär.”

Regeringspartierna och koalitionen Sverigedemokraterna har i det så kallade Tidöavtalet träffat en överenskommelse om att inrätta en “fristende expertkommitté” för att arbeta fram en svensk kulturkanon.

Det finns dock ingen samlad kulturkanon skriven under en enda MOT, trots insatser från ett antal kulturella intresseorganisationer inklusive Författarförbundet, Konstnärernas Riksorganisation och Svenska Filmkritikerförbundet. (Fackförbundet Scen og Film).

Så vitt vi vet har Svenska Akademien inga planer på att bidra till en kulturkanon. Parisa Liljestrand är bekymrad över konkurrensen, men hon konstaterar att arbetet bara har börjat.

Kulturminister Parisa Liljestrand: Föräldrar, hushåll och mammor

I oktober 2022 tillträder den svenska kulturministern Parisa Liljestrand (M). Vad är det, hon? En rlig present kanske? Här på Nyheter24 har vi sammanställt allt du behöver veta om Parisa Liljestrand och hennes politiska karriär.

Den 15 mars 1983 trädde Parisa Liljestrand sin fot i vår värld. Under Ulf Kristerssons regeringsförtydligande återgick hon till sin post som kulturminister. Hon är en rutinerad politiker i Vallentuna.

Romina Pourmokhtari, som är 26 år, har sökt en ministerpost i kung Christophers regering. Mer information om Romina Pourmokhtaris tidiga liv, utbildningsbakgrund, familj och vänner kan du hitta genom att läsa vidare.

Hur var Parisa Liljestrands uppväxt? När Parisa Liljestrand var tre år flyttade hennes familj till Vallentuna, Sverige. Hennes födelseort är Iran. Familjen lämnade Iran och tar sig nu till samhället Surahammar via en flyktinganläggning.

Parisa Liljestrand Längd

I en intervju med SvD beskriver Liljestrand hur hon och hennes familj flyttade efter Shahens död. Hans far var en militär helikopterpilot, och han landade en gång på toppen av ett berg mitt i natten för att säkerställa sin familjs säkerhet.

När familjen först kom till Sverige bodde de i en flygplaneringsanläggning i Surahammar. Ett och ett halvt år senare flyttade de till Vallentuna. Hur ser Parisa Liljestrands politiska bakgrund ut? Liljestrands politiska debatter började på Vallentuna och fortsatte under elevernas tid i gymnasiet.

Som 19-åring gick hon in i kommunpolitiken på uppdrag av det lokala direktdemokratiska partiet Demoex. Hon flyttade till Uppsala efter avslutad lärarutbildning, även om hon aldrig engagerade sig i stadens politik.

Demoexs moderators hennes avgng var notoriskt abrupt. Hon sa till SvD att hon inte längre ville vara “en talesman för andras synpointers” utan istället ville “ha egna synpointers”. 2015 valdes hon, 32 år gammal, till ledare för Vallentunas kommunstyre.

Den svenska kulturministern har erkänt hennes kunskaper i både svenska och religion. Hon har även undervisat på Vaxö skola i Vaxholm och varit rektor vid Ekebyskolan i Djursholm. Hur hårt jobbar Parisa Liljestrand? Enligt uppgifter från Skatteverket rapporterar Nyheter24 att Parisa Liljestrand tjänade 10 308 svenska kronor i månaden 2020.

Enligt Alla Bolag arbetar hon för tre olika företag. Från och med den 1 januari 2022 kommer en mans månatliga avgångsvederlag som statligt utsedd rådgivare att vara 145 000 kronor. När Liljestrand återvänder till sin ministerpost får hon samma månadsstipendium som hon fick tidigare.

Är det någon som ibland dejtar Parisa Liljestrand? Liljestrand är stockholmare, livlig kvinna och trebarnspappa. Hon är alltid ny kulturminister, oavsett vilken bakgrund hon har inom litteraturen.Hon har inte gjort allt hon kunnat för att ge denna kultur mer robusta möjligheter.

Monique Nilsfors, socialdemokrat och vice ordförande i Vallentunas kulturråd, beklagar att även stadsborgarrådet har dragit sig tillbaka från kulturutnämningarna. VALLENTUNA. När den svenske polisen Ulf Kristersson gick på namnjakt efter Parisa Liljestrand svämmade internet över av politiska och kulturella entusiaster.

Där de hittade svaret. Det finns 39 kommunala heltidsanställda i den vackra blå staden Vallentuna. När jag var liten tog jag och min familj en avledning till Surahammar i Sverige från Iran och landade i Vallentuna.

Därefter fortsatte han lärarutbildningen och blev så småningom rektor på sin egen privata skola. Komet började sin politiska karriär när hon blev involverad i det allmänt publicerade demokratiseringsexperimentet känt som Demoex. Mer om det senare.

Han slår in: “Alla vi i Vallentuna visste att det bara var en tidsfråga innan Parisa blev minister.” För någon vecka sedan började jag också märka tecken från olika håll om att något var på gång. Jerri kommer att återvända till bandet till juni 2015.

Efter att nyligen avsatt rjan Lid som borgmästare tar 32-åriga Parisa Liljestrand över. Hon återkommer ofta i böcker för barn och unga vuxna, där hon generöst har investerat sin tid och entusiasm.

I många år hade han odlat henne. Det är ingen hemlighet att hon en gång förde sällskapet till lattjo lajban, men efter några år av det blev hon så full att moderatorerna var tvungna att ingripa. rjan gjorde det glasklart att det här faktiskt är kronprinsessan.

Beslutet att utse en ny stadschef var lätt att fatta. Hon fick en reprimand för att hon var sen till två möten med stadens tjänstemän. Hon är en organiserad politiker som med lätthet kan styra det politiska skeppet.

Det krävs ett balanserat perspektiv. Att säga att hon saknar politisk skarpsinne vore en grov underdrift. Jerri Bergström, veteranen elitdansaren. Han skaffade sig en het dejt genom att flirta under de olympiska spelen i Seoul 1988.

Tack vare sin idolkarriär kunde han säkra sin ekonomiska framtid. En sak jag försökte tänka mig igenom var tanken att individuell intelligens har gränser och att kollektiv intelligens är avgörande. En politisk administration är aldrig sin motståndare överlägsen.

Parisa Liljestrand Längd
Parisa Liljestrand Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *