Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet
Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet – Sveriges älskade Margareta Wallenius-Kleberg, som var värd miljoner, har gått bort. Hon har nyligen fyllt 85 år och vårdas av sina barn Jonas och Annika och deras pappor, samt hennes mångåriga följeslagare Tore.

En stark, kreativ och ohämmad kvinna som också var mycket omtänksam och hjälpsam skriver ett brev hem om sin familj. Margareta Wallenius-Kleberg finns i nuläget ingenstans. Menhammar för afternoon tea.

Hon kom i sista stund och presenterade sig som “Företagsmamma” i en intervju med en av företagets internationella publikationer, men hon fick också de luriga smeknamnen “Redardrottningen” och “Travdrottningen” från omvärlden, som författarna tolkade dem.

De talade om sin mamma, som de kallar “en stark, kreativ och attraktiv kvinna som också var extremt omtänksam och hjälpsam”, som den mest inflytelserika personen i deras liv. en stor kraft i resebranschen.

Margareta Wallenius-Kleberg var en stor kraft i transportbranschen före sin död, som Menhammar konstaterade i sin lovtal vid hennes begravning. Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, nämnde Margareta Wallenius-Kleberg som en “stor person” i en intervju 2021 med Expressen.

Ett gott sinne för humor och beredskap för en bra skratt när den erbjuds är kännetecken för hennes personlighet. Hon måste vara en kvinna med fötterna stadigt planterade på marken om hon ska vara en så hög figur. Från köket till bakrummet är hon hemma var som helst. Hon har alltid kunnat hitta ett lämpligt boende.

United States Friidrott Hall of Fame valde Wallenius-Kleberg 2018 som sin första kvinnliga idrottare. Hon har varit Sveriges president sedan 2013 redan. Hon utsågs 2014 till Travsportens Hedersambassadör.

En aningslös företagsledare

Olof och Signe Wallenius, två framgångsrika affärsmän, fick en dotter som hette Margareta. Hennes familj har skrivit att hon är född och uppvuxen på Stockholms Södermalm, i samma byggnad som under många år inhyste rederiets övre våningar och var med och formade hennes utveckling.

1934 grundade Pappa Olof företaget som så småningom skulle bli Wallenius. När Margarets pappa gick bort tog hennes bror, John Kleberg, över familjeföretaget. Margaretha sa, “Vår skepp är som ett hem hemifrån” efter att hon och hennes dekoratörer gick till varje skepp för att hänga upp minst 200 målningar av välkända konstnärer.

Initialt värde: 5 000 000 svenska kronor. Familjen Wallenius Menhammar flyttade in i ett hem i Stockholms Ekerökvarteret efter att Margareta fyllt två år. Pappa Olof var en resentusiast med många travhästar och en gård som tillhörde Birger Jarls yngste son Bengt Birgersson på 1200-talet och möjliggjorde avelsverktamhet.

Margareta, som levt i mer än 50 år, gjorde enligt hennes familjemedlemmars skrifter samma inverkan på den svenska transportnäringen som Olof Wallenius gjorde på sin tid.

2016 rapporterade Veckans Affärer att Margareta Wallenius-Klebergs förmögenhet var värd fem miljoner svenska kronor. Margareta Wallenius-Kleberg var en kunnig företagsledare som varsamt förvaltade och utökade sin familjs nedärvda förmögenhet.

Margareta Wallenius-Kleberg, en svensk affärskvinna och mogul, lämnar en enorm förmögenhet i sitt spår. Men lika stort lagerutrymme, inte minst bland transportörer. Margareta Wallenius-Kleberg var ägare till Sveriges största stuteri, Menhammar, som trots sin blommande uppfödning gav en årlig vinst på 50 miljoner svenska kronor.

Hon finansierade sin egen dramaserie med miljontals dollar från sin fiktiva årliga budget, vars framtid fortfarande är okänd. Solvallas vd. Jörgen Forsberg säger, “Det skulle ha förvånat mig mycket, på många fronter, om det inte skulle fortsätta.”

Margareta Wallenius-Kleberg, den nyligen blivit änka affärskvinnan, var dotter till Olof Wallenius, som 1934 grundade det internationella sjöfartskraftverket Walleniusrederierna. På torsdagseftermiddagen sov den 85-åriga kvinnan i sitt hem i Menhammar stuteri, omgiven av sin familj.

Hon kan ha varit mest känd för sin gränslösa entusiasm för resor. Familjen Wallenius Menhammar flyttade in i ett hem i Stockholms Ekerökvarteret efter att Margareta fyllt två år. Pappa Olof var en resentusiast med många travhästar och en gård som tillhörde Birger Jarls yngste son Bengt Birgersson på 1200-talet och möjliggjorde avelsverktamhet.

Margareta “gjorde samma genomslag i den svenska transportbranschen som Olof Wallenius gjorde på sin tid”, skrev hennes familj i ett öppet brev efter hennes död. årliga förluster på 50 miljoner svenska kronor.

Menhammar är Sveriges populäraste transportnav. Mark har förvandlats till en av världens “vinstrikes uppfödare” under de senaste 15 åren. Folk är helt vakna i USA och utanför på Ekerö. Det tillkom 39 miljoner svenska och utländska kronor till Menhammars förmögenhet 2021.

Ett urval av resebranschens mest välrenommerade avelshingstjärnor är reserverade för den närmaste framtiden. Menhammar köpte hälften av Timo Nurmos feta-stuteri, Calgary Games, för några år sedan.

Idag har paret samlat in två pokaler från lika många tävlingar, totalt 6 685 000 svenska kronor. Köpmännen har dock uppskattat återanskaffningsvärdet till cirka 30 miljoner kronor.Precis som befolkningstillväxten har varit robust, har den härskande klassens rikedom också gjort det.

Menhammar Stuteri gör årliga förluster på cirka 50 miljoner svenska kronor. Margareta Wallenius-Kleberg tog sitt barns födelse som ett tecken på att hennes passionsprojekt var på väg att bära frukt.

Hon steg upp i företagets ekonomiavdelning, ansträngde sig lite extra och betalade flera dussin anställdas resekostnader till en kostnad av flera miljoner dollar. En avslutning på Millions-serien.

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Däribland Wallenius-Kleberg äldre ungdomsserie, ett samarbete mellan Menhammar internatskola, svensk resebyrå, och Solvalla. I Sverige är året indelat i fyra kategorier för de födda under det tredje och fjärde decenniet; vinnaren av ett “Margaretalopp” får 300 000 svenska kronor.

Med tanke på att vi inte förutsåg någon ekonomisk uppbackning från programskaparna, tror jag att vår framtid är desto mer anmärkningsvärd. Idén till detta fick jag när jag blev 80 år. Jag njöt verkligen av min resa och skulle gärna göra någon form av ersättning till reseföretaget och staden Solvalla.

Men det blev bättre än jag hade kunnat hoppas. Och fem helt nya år känns spännande. Efter 2026 års förnyelse av kontraktet för “Margaretas tidiga unghästserie”, sa Margareta Kleberg-Wallenius till den svenska tabloiden Sulkysport 2021, “Jag hoppas på en repris även efter det.”

I nuet är vad som händer härnäst ett mysterium, men Solvallas vd Jörgen Forsberg är någon att hålla ett öga på. Han kommer inte att spara några kostnader för att säkerställa fortsättningen av serien.

Jag har inte fått några fler tips om att någon skulle vilja resa heller. Och vi har alla avsikter att få ett slut på det när det passar dig. Det är i slutändan upp till familjen att bestämma, men “herregud”, Forsberg skulle ha varit “helt chockad” om showen inte fortsatte förrän 2026.

Ur Solvallas perspektiv skulle jag vilja att vi sätter ett ännu högre värde på serien än vad vi hittills har i kölvattnet av hennes avgng. Det är ingen lokal företeelse inblandad, men vi har haft bra utdelning av segras och prispengar, så det har varit en stor framgång, och vi är verkligen stolta över det. Folk tittar överallt, och det tar vi som ett gott omen, säger han.

Därför måste hon hylla

Efter Margareta Kleberg-Wallenius söndagsförmiddag öppnade fler livliga barer i Solvalla upp för affärer under några minuter innan tävlingen började. Framtida Solvallaplaner inkluderar att ägna mer tid och kraft åt ljuset och Margareta.

Vi ordnar en fest för Margaretas sista gymnastiklektion den 3 maj. Men vi vet inte säkert, och vi hade vårt första möte om det i morse. Tanken är att vi ska försöka undkomma den livliga söndagssamlingen för att fylla Margareta, även om detaljerna i hur vi gör detta återstår att se. Jörgen Forsberg spår att det kommer att bli tydligare framöver.

Veckans Affärer rapporterade 2016 att kvinnors förmögenhet ökat till fem miljoner svenska kronor. Men enligt Expressens beräkningar trivs den moderna mannen med minst dubbelt så mycket som tidigare.

Margaretas död

Margareta Wallenius-Kleberg dog fridfullt på eftermiddagen den 14 april i det hem hon bott i i många år i Menhammar stad. Hon var dedikerad till Soya Group till slutet, eller “The Firm” som hon kallade det. Hon var också känd som “Redardrottningen” (eller “Shipping Queen”) och “Travdrottningen” (eller “Queen of Horse Racing”) runt om i världen.

Alla tre är underbara porträtt av en kvinna som var mer än bara stark, fantasifull och moralisk när det gällde hennes egna önskningar; hon var också snabb på att hjälpa andra och generös med sin tid och sina resurser.

Margareta växte upp på Södermalm i Stockholm, i samma byggnad som under många år inrymt rederiets huvudkontor och djupt påverkade hennes mognad till kvinna. Efter att Margaretas pappa, Olof Wallenius, oväntat gick bort 1970 vid 68 års ålder tog hon och hennes man John Kleberg över familjeföretaget. Utan Wallenius Lines ledning och personal engagemang skulle företagets nuvarande framgångsrika Ro/RO-verksamhet inte vara möjlig.

Margareta är välkänd i hela Soyakoncernen och utanför för sitt engagemang för sitt eget personliga välbefinnande, både på vattnet och på torra marken. Hon brukade förklara för besökare att skeppet var som ett andra hem, så hon och hennes “dekorationsteam” skulle ladda upp det med lampor, kuddar, nallar och minst 200 målningar från några av världens mest kända konstnärer. Margareta såg detta som en chans att avancera sin kreativa karriär.

Alla med anknytning till Menhammar fick samma höga kvalitet på vården. Margareta fortsatte det arbete som hennes föräldrar påbörjade på 1940-talet. Olof Wallenius har ägnat större delen av det senaste halvseklet åt att etablera sig som den främsta auktoriteten inom svensk hästkapplöpning.

Hennes kärlek till ridning har fått henne genom några svåra fläckar, som hon har nämnt i ett antal intervjuer. Vi som är kvar måste fortsätta hennes arbete, minnas den lycka hon skänkte oss och utöka våra nätverk och verksamheter till hennes ära, alltid med bikupornas vördnad i åtanke.

Skrivet av Jonas Kleberg och Annika Bootsman Kleberg med sina nära och kära, inklusive sin livskamrat Tore Erkén.

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet
Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *